Repòrter, febrer de 2001 | Pallissa mortal a la nit de Malgrat

Repòrter, febrer de 2001 | Pallissa mortal a la nit de Malgrat
Repòrter, febrer de 2001 | Pallissa mortal a la nit de Malgrat

Mohasin Echahnaoui, un jove veí de Calella, mor després d'estar 8 dies en coma per les agressions rebudes en una baralla multitudinària a dins i fora de la discoteca Don Juan. La Guàrdia Civil ha detingut dos vigilants del local SambaéLa violència a l'entorn de les discoteques de l'Alt Maresme es manté. El 28 d'abril del 2000, a la porta del pub La Reserva, de Santa Susanna, el jove de Calella Borja Martín rebia una ganivetada mortal. Quan encara aquest cas no s'ha aclarit ni policialment ni judicialment, un altre jove calellenc, Mohasin Echahnaoui, perd la vida per les agressions rebudes a dins i fora de la discoteca Don Juan, de Malgrat de Mar. Tenia 19 anys i treballava a Construccions Palet, portant una grua. Després d'estar 8 dies en coma a Can Ruti, a Badalona, va morir per una hemorràgia interna. Un nou cas d'oci nocturn mortal. La matinada del 14 de gener, Mohasin Echahnaoui i uns amics es van dirigir a la discoteca Sambaé de Malgrat. Era poc abans de les 5 de la matinada, i el personal del Sambaé no va deixar entrar els joves perquèel local estava a punt de tancar. Llavors, el grup de Mohasin Echahnaoui es va dirigir a la discoteca Don Juan. Després d'una petita discussió a l'entrada amb els membres de seguretat, els nois van entrar a la discoteca. Poc després entraven al Don Juan dos vigilants de l'establiment veí del passeig Marítim de Malgrat, el Sambaé. La qüestió és que, per motius que encara es desconeixen, es va originar una baralla entre el grup de Mohasin Echahnaoui i els cambrers del Don Juan. La família de la víctima parla d'una baralla per motius racistes, però la investigació policial encara no ho ha esclarit. El personal de seguretat del Don Juan i els seus companys del Sambaé van intervenir en la baralla. Va ser multitudinària i molt violenta. Els clients —Mohasin Echahnaoui i els seus amics— van ser expulsats del local. Les condicions d'aquesta «expulsió» tampoc estan aclarides, però tractant-se d'una baralla es pot suposar que hi deuria haver violència per les dues parts. Un cop a fora, van començarà llençar pedres contra la façana i l'entrada del Don Juan, motiu que va fer abaixar la persiana.

Mohasin Echahnaoui va caure desmaiat al passeig Marítim de Malgrat. Ningú sap com —qui el va acompanyar—, però la qüestió és que el noi va arribar a casa seva. Tenia la cartera i tota la documentació, però el jove va estar-se al llit tot el dia amb marejos i vòmits. Fins al dilluns 15 de gener la família de Mohasin Echahnaoui no va dur-lo a l'Hospital Sant Jaume de Calella. Un cop constatada la gravetat de les lesions, els metges de l'Hospital Sant Jaume van decidir traslladar-lo en helicòpter amb la màxima urgència a Can Ruti, on va ingressar en estat de coma. Vuit dies després, el 22 de gener, moria.

La Guàrdia Civil va detenir els dos membres de la discoteca Sambaé implicats en la baralla com a presumptes autors de l'agressió mortal. Els dos detinguts, veïns de Malgrat, van ser posats a disposició del jutjat número 4 d'Arenys de Mar acusats d'un delicte de lesions amb resultat de mort. Després de prestar declaració, però, els dos vigilants del Sambaé, que no tenen antecedents delictius, van ser posats en llibertat amb càrrecs. Els familiars d'Echahnaoui no s'ho expliquen.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 99, febrer de 2001, pàgina 23.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí