Repòrter, maig de 2000 | El Rotary reconeix la figura de Jordi PujolEl president de la Generalitat, Jordi Pujol, va visitar Calella el dia 25 de maig per assistir al lliurament del premi Paul Harris ofert pel Rotary Club de Calella, en representado de tots els clubs de Catalunya. Amb aquest premi, el Rotary pretén fer un reconeixement a la tasca duta a terme per Pujol al llarg dels anys a la presidència de la Generalitat per la difusió internacional que ha fet del país. Els membres del Rotary Club de Calella han valorat especialment la promoció que el president català ha fet de la seva gent, els valors, la cultura i l'idioma arreu del món, segons va manifestar Joaquim Pons, president d'aquest club que aplega empresaris. Pons es va congratular per haver pogut concedir el premi a Pujol.

L'hotel Vila va ser l'escenari de I'entrega d'aquest guardó. Jordi Pujol va assistir al sopar acompanyat de la seva esposa, Marta Ferrussola. El matrimoni va rebre un bany de multituds, ja que no només hi van participarelssocisdel clubcalellenc, sinó també personalitats dels Rotary de tot l'Estat espanyol. El lliurament del premi coincidia amb el sopar anual que porta el nom del fundador del club, Paul Harris, que va crear-lo el 1905 als Estats Units.

Jordi Pujol va agrair la distinció rebuda i va reconèixer la tasca que aquesta associació d'empresaris fa per la societat del país. La principal funció del club és, segons els seus principis fundacionals, fomentar valors de solidaritat i ètica entre la més alta classe empresarial. El president de la Generalitat va afirmar que les activitats del club són un actiu econòmic igual que ho són les tasques empresarials de cadascun dels seus membres. El Rotary té 30.000 clubs arreu del món, 46 dels quals són fundats a Catalunya.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 91, maig de 2000, pàgina 23.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí