Repòrter, març de 2000 | Campolier es renta les mans al jutjat

L'alcalde de Santa Susanna declara durant més de dues hores davant de la jutgessa d'Arenys com a imputat pels delictes de presumpta prevaricació i malversació de fons, i ho nega tot.L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), ha hagut de passar pels jutjats d'Arenys de Mar per declarar com a imputat per presumpta prevaricació, malversació de fons públics i activitats prohibides als funcionaris, després de dos anys d'investigació de la fiscalia anticorrupció de l'Audiència de Barcelona. El fiscal Francisco Bañeres va presentar el novembre de 1999 una querella criminal contra el carismàtic alcalde convergent i també contra els arquitectes Antoni Padullés i Jordi Goula. El primer era tècnic municipal i el segon, soci seu, treballava habitualment per a l'Ajuntament. En la seva declaració davant de la titular del jutjat d'instrucció i primera instància número 1 d'Arenys de Mar, Rosa Domènech, i en presència del fiscal anticorrupció, l'alcalde va negar totes les imputacions de la trama urbanística que fa dos anys va destapar l'arquitecte Jordi Masip. Joan Campolier va estar-se dues hores i mitja al jutjat, i va sortir fotografiat als diaris El Punt i El Periódico de Catalunya somrient, però aparentment nerviós. La notícia del pas de l'alcalde de Santa Susanna pels jutjats també va aparèixer a les pàgines de La Vanguardia. El ressò mediàtic que ha agafat el cas de la trama de corrupció urbanística de Santa Susanna és considerable, tenint en compte que el procés judicial només acaba de començar. El passat 29 de febrer, però, no era la primera vegada que Joan Campolier havia de donar comptes per l'escàndol urbanístic, ja que anteriorment va haver de presentar-se a l'Audiència de Barcelona per declarar davant del fiscal anticorrupció.

L'arquitecte Jordi Masip, que va descobrir tot el pastís a través de la premsa, va ser el primer a declarar davant de la jutgessa Rosa Domènech. Ho va fer al gener, en qualitat de testimoni. Ara, però, Masip ha decidit presentar-se en el cas com a acusació particular.

El 29 de febrer, Campolier es va presentar al jutjat puntualment acompanyat del seu advocat i del regidor de CiU Josep Monreal. Durant la declaració de Campolier hi van ser presents també l'advocat de Jordi Masip i el del també arquitecte Jordi Goula, que juntament amb Antoni Padullés també està imputat en el cas. Goula, que és soci de Padullés en un despatx de Barcelona, va sortir de les dependències judicials sense atendre els periodistes.

L'advocat de Jordi Masip, Marc Royo, va manifestar que la declaració de l'alcalde de Santa Susanna contenia algunes contradiccions i que Campolier es va negar a respondre les seves preguntes. L'alcalde va fer ús de diversos informes tècnics per defensar la seva gestió al capdavant del consistori. A més, l'alcalde va negar que sabés la relació que mantenien Padullés i Goula.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 89, març de 2000, pàgina 13.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí