Repòrter, març de 2000 | Arenys de Munt tanca la transició

L'equip de govern admet que el pressupost del 2000 no és el que hauria volgut aprovar, però el concep com «de transició» i sosté que és l'últim propi de l'anterior etapa.L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha aprovat un pressupost per a aquest any de 608 milions de pessetes. L'alcalde de la població, l'independent Andreu Majó, reconeix que el pressupost del 2000 no és el que els hauria agradat aprovar, ja que encara està concebut com la suma d'unes regidories. El regidor d'Hisenda, Marià Garriga, va afirmar en el ple municipal que aquests números són «de transició», amb una gestió heretada de l'anterior equip de govern, que encapçalava el socialista Josep Maria Valls, ara en soliari al grup mixt de l'oposició. L'actual alcalde, del grup Arenys de Munt 2000 (AM2000), sosté que el pressupost encara es pot millorar per evitar el mal funcionament que representa treballar per regidories separades.

Dels 608 milions als quals ascendeix, 106 correspondran a inversions reals. L'alcalde va explicar davant dels regidors que la principal inversió serà la compra de terrenys per fer-hi equipaments públics. Es tracta de 35 milions que s'han obtingut a última hora després de la venda al Consell Comarcal del tram de la canonada d'aigua potable que arriba fins a Sant Iscle de Vallalta. El portaveu de l'ECAM, Josep Artigas, que forma part de l'equip de govern, va apostar perquè la compra d'aquests terrenys vagi destinada a la construcció d'instal·lacions esportives.

Per altra part, els terrenys del camí de Can Subirans han estat cedits per l'Ajuntament d'Arenys de Munt al Departament d'Ensenyament perquè s'hi pugui construir la nova escola. Els 10.000 metres quadrats han costat 65 milions de pessetes al consistori, que, segons va expressar la regidora d'Ensenyament, Núria Fontbona, espera que el projecte no es retardi més. Fontbona va aprofitar la sessió plenària del pressupost per carregar contra l'anterior equip de govern, atès que no havien buscat cap altre emplaçament alternatiu al camp de futbol municipal per fer-hi l'escola. La regidora vaqualificar de «desesperada» aquesta decisió dels anteriors governants.

La creació de nous llocs de treball a 'Ajuntament va ser un altre dels punts d'interès del debat pressupostari. En els nous comptes municipals s'hi preveu la contractació de la interventora Carme Torres unes hores a la setmana i la incorporació d'un segon arquitecte interí, a més de l'ampliació de la plantilla de la Policia Local amb un agent més. El pressupost del 2000 també recull l'augment de sou de la regidora de Medi Ambient, Pagesia i Comunicació, Carme Cantallops, que dedicarà més hores a l'Ajuntament a canvi d'una retribució de 120.000 pessetes mensuals. Els portaveus del PSC i de CiU, Joan Missé i Francesc Salvà, respectivament, van criticar l'increment de personal. «S'ha adaptat la plantilla amb assessors i tècnics que vindran a treballar a hores convingudes», va afirmar el socialista Missé. En canvi, Salvà va centrar el seu atac a lamentar que s'estigui ampliant la plantilla sense tenir encara l'estudi dels llocs de treball. L'oposició seria més partidària de convocar places públiques abans de contractar professionals per hores.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 89, març de 2000, pàgina 12.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí