Repòrter, gener de 2000 | «Calella no justificaria la moció de censura»-Albert Segarra i Jordi Piqué són, respectivament, els nous presidents a Calella d'Unió Democràtica i de Convergència. Quin és el posicionament de la coalició davant les especulacions d'una moció de censura contra Josep Basart (ERC) lligada a interessos externs a Calella?

-(Albert Segarra) Per Convergència i Unió Calella no és moneda de canvi de res. Les direccions dels dos partits ens han donat llibertat obsoluta per fer a Calella el que creiem convenient.

-Per tant, si es fa una moció de censura o es deixa de fer no seria per cap maniobra vinculada al Consell Comarcal?
-(A.S.) No aniria mai lligada a interessos o pactes externs a Calella.

-Com observa CiU la situació política actual, amb el pressupost municipal del 2000 encara pendent d'aprovació?
-(Jordi Piqué) La sensació és que l'equip de govern està molt paralitzat i no porta als plens temes importants. Nosaltres no els ho hem posatdifícil, perquè tret d'un cas —que és l'ampliació del Montnegre-Corredor— les altres coses les hem aprovat. Que hi hagi una paralització tampoc no significa que hi hagi un desgovern tan gran que justifiqués una moció de censura. No estem en aquesta situació.

-CiU no ha posat pals a les rodes?
-(J.P.) Jo crec que no. La veritat és que pràcticament hem votat que sí a tot el que afecta Calella. És el govern que ha portat pocs temes. Potser mitja dotzena de temes amb contingut en sis mesos. I amb l'ampliació del Montnegre-Corredor vam votar que no perquè ens semblava que deixar en mans de la Diputació de Barcelona la gestió de més de 300 hectàrees, que és un 40% del terme municipal, era una mica exagerat.

-Considereu que la ciutadania tampoc no entendria ara una moció de censura?
-(A.S.) Jo crec que estaria injustificat, perquè a Calella el desgovern no és tal com perquè tots haguem de córrer a fer una moció de censura. Això a nosaltres no se'ns ha passat pel cap. Hauria de passar alguna cosa molt greu, molt greu perquè realment arribés. Cal tranquil·litat. Que ens presentin els pressupostos d'una vegada i, a partir d'aquí, començaren a treballar per veure quin és el futur de Calella. El nostre grup sempre intentarà el millor per a Calella.

-Això vol dir que sou més partidaris d'entrar en el govern que no pas de donar suport a una moció de censura?
-(A.S.) El que s'ha dirigit a nosaltres ha sigut l'equip de govern. Tenim converses engegades amb el govern, però tampoc no tanquem les portes al diàleg amb qualsevol altre grup. El govern ens ha fet un oferiment, i això cal agrair-ho.

—Què us han ofert? Un xec en blanc perquè CiU entri a l'equip de govern?
-(J.P.) No hem començat a parlar de programa. Hem parlat dels preacords bàsics que hi han d'haver abans de fer qualsevol plantejament de pacte. Posar en comú el programa es veurà quan ens donin els pressupostos, que serà on veurem les intencions. Des de Convergència hi ha tres eixos bàsics que el pressupost ha de contemplar per buscar el benestar de la població. I això vol dir que l'administració ha de ser el motor perquè la situació econòmica sigui bona, que el creixement econòmic sigui sostenible i que les persones tinguin més qualitat de vida. Si els pressupostos responen a aquests tres eixos, crec que els ho posarem relativament fàcil perquè la ciutat tiri endavant.

-Quina relació teniu amb el Grup Independent (GIC) de Maria Janer?
-(J.P.) Tots som persones i, després de la campanya electoral, les coses et costen d'oblidar, però les relacions es van normalitzant. Ens hem de trobar aviat, però ja els hem avançat que nosaltres no estem per la labor de la moció de censura. Ens va tranquil·litzar que ella [Maria Janer] també ho desmentís. Per tant, podem seure i parlar de com veiem l'Ajuntament. I és possible que arribem a acords concrets i es puguin fer mocions conjuntes.

-Al GIC se li ha criticat que no té una línia clara. Això dificulta el diàleg?
-(J.P.) Amb el GIC et trobes que van mantenir, durant la campanya electoral, actituds molt radicals i ara no sabem com podem avançar amb ells.

-El grup de CiU està ben encaixat després de la retirada de Joaquim Rey?
-(A.S.) Encaixar tot plegat ha estat difícil, perquè ens ha costat recuperar-nos del cop que vam rebrea les eleccions. Una vegada assumit el que ens va passar, la coalició no dóna importància que el portaveu no sigui el que era el número 2. L'important és que el regidor que parli d'un assumpte sigui la persona més preparada en el tema.

-Què fareu per trobar el candidat de CiU per a les eleccions del 2003?
-(J.P.) En aquests moments, ens faríem un flac favor si comencéssim a discutir si el cap de llista ha de ser d'Unió o de Convergència. Ha de ser una persona arrelada a Calella i que sigui capaç de recuperar la confiança que la coalició ha tingut històricament a la ciutat.
-(A.S.) Hi estic d'acord. La persona que posem davant ha d'encisar Calella i que torni a fer recuperar la trempera per a la coalició. M'és indiferent que sigui d'Unió, de Convergència o independent.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 87, gener de 2000, pàgina 8.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí