Presència, 20 d’octubre de 2006 | Raül Romeva: «Vull reduir un dèficit»

Presència, 20 d’octubre de 2006 | Raül Romeva: «Vull reduir un dèficit»
PRESÈNCIA | Raül Romeva: «Vull reduir un dèficit» | 20 d'octubre de 2006

— Des de quan té bloc i per què el va obrir?
— «El vaig obrir el 24 d’abril de 2006, després de constatar que jo mateix era un gran aficionat a consultar-ne. Vaig pensar que podria reduir el dèficit informatiu i de debat que malauradament envolta els temes europeus. Aspiro a informar sobre els debats del Parlament Europeu i miro de participar en una clau més catalana.»

— Quant temps hi dedica?
—«L’actualització és gairebé diària. Malauradament, això no sempre és possible i depèn si tinc accés a Internet. Malgrat que no arribi a penjar-hi un apunt diari, sí que hi treballo diàriament. La dedicació varia molt segons el dia i la setmana. No crec que actualitzar el bloc sigui una obligació, sinó que és un plaer, i em serveix a més per ordenar idees i conceptes.»

— Què hi trobarà el lector al seu bloc?
— «El tema protagonista és el debat europeu i europeista, especialment en la vessant europarlamentària. Intento fer-ho a partir de qüestions concretes: medi ambient, drets humans, immigració, promoció de la pau, llibertats, drets LGBT, dones i igualtat d’oportunitats...També hi faig aportacions de caràcter més nacional català o reflexions de caràcter més universal.»

— Admet comentaris?
— «Sí. La majoria dels comentaris tenen voluntat de participar i contribuir al debat, i miro de respondre’ls. Lamento que hi hagi qui utilitzi aquest espai per insultar o per fer-hi comentaris poca-soltes, cosa que sovint fa gent que ni tan sols gosa signar. En qualsevol cas, no penso que hagin de posar en dubte el valor de mantenir una línia oberta.»

— Explica tot el que vol o s’autocensura?
—«Miro de parlar del que pot tenir interès públic. Malgrat que el bloc és un espai personal i que la responsabilitat és exclusivament meva, no puc oblidar que faig una feina institucional de representació.»

— Com veu l’univers de blocs polítics català?
— «Sens dubte, dels més actius a escala mundial, i no crec que exageri.»

— Recomani cinc blocs.
— «Alain Lipietz, d’ElsVerds (http://lipietz.net/spip.php?breve170); Dolors Camats (http://www.camats.blogspot.com); Miquel Iceta; Miquel Àngel Llauger, d’Els Verds a Mallorca (http://bloc.balearweb.net/615), i Toni Comín, de CpC (http://tcomin.blogspot.com).

(Article de Saül Gordillo a la revista Presència, 20 d'octubre de 2006, pàgina 19.)

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí