Presència, 20 d’octubre de 2006 | Miquel Iceta: «Valoro la fidelitat del lector»

Presència, 20 d’octubre de 2006 | Miquel Iceta: «Valoro la fidelitat del lector»
Presència, 20 d'octubre de 2006 | Miquel Iceta: «Valoro la fidelitat del lector»

—Des de quan té bloc i per què el va obrir?
—«Vaig obrir-lo el 31 d’agost de 2003 per comentar diàriament la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. Ja tenia web des del 1997.»

—Amb quina periodicitat l’actualitza?
—«Quan el vaig obrir i fins a finals de desembre d’aquell any, l’actualitzava diàriament; ara, setmanalment. Li dedico sis hores per setmana, que inclouen el temps dedicat a respondre el correu electrònic que genera.»

—Què trobarà el lector al seu bloc?
—«Fonamentalment qüestions relatives a l’actualitat política catalana; també hi trobarà referències a la política espanyola i europea, i alguna reflexió de caire més personal.»

—Admet comentaris dels lectors?
—«No, però habitualment recullo en els meus post comentaris o referències a textos o suggeriments dels lectors.»

—No creu que es limita una de les potencialitats dels blocs?
—«Depèn. Jo prefereixo l’intercanvi i la bidireccionalitat amb els visitants que m’aporten idees, crítiques o propostes. Els contesto tots. Dels insults, passo.»

—Explica tot el que vol al seu bloc o s’autocensura?
—«Tot i que sóc portaveu d’un partit i molta gent utilitza el meu bloc com a referència oficial, també hi ha molt de visió pròpia. No trobareu en el bloc missatges xifrats o críptics. Valoro molt la fidelitat dels lectors i el sentit pràctic i útil dels meus post. Per això, malgrat la dificultat d’escriure cada setmana un post amb referències i documents, no fallo. S’ho mereixen.»

—Com veu l’univers de blocs polítics de parla catalana?
—«El PSC ha consolidat una presència a la xarxa i en xarxa de gran activitat que comparteix força continguts a través de diverses fórmules de sindicació. Diuen que el PSC és el partit amb més blocaires a la xarxa espanyola..., però el que és important per a nosaltres és l’acció política constant a través dela xarxa i dels seus instruments. Espero també que, a poc a poc, anem travant xarxes més transversals en el conjunt de l’esquerra que desbordin les fronteres de partit. Hem de construir un activisme en xarxa i transversal de l’esquerra catalanista.»

—Si disposés de més temps per al seu bloc, què hi faria?
—«Escriure més sovint, incorporar-hi més referències i estar més al cas del debat progressista mundial.»

—Recomani’m cinc blocs d’altres polítics.
—«Diria Dominique Strauss-Kahn (http://dsk.typepad.com/dsk), un exemple francès a seguir; Josep Maria Àlvarez (http://www.josepmariaalvarez.org/blog), un sindicalista; Eduardo Madina (http://molinospapel.blogspot.com), un jove amb futur; Jéssica Fillol (http://chesi.redprogresista.net), activista de les més preparades, i Ramon Bassas (http://ramonbassas.blogspot.com), blocaire mataroní. I més enllà dels polítics, trobo imprescindibles els blocs de Juan Varela (http://periodistas21.blogspot.com), Ignacio Escolar (http://www.escolar.net) i Juan Freire (http://nomada.blogs.com/jfreire).»

(Article de Saül Gordillo a la revista Presència, 20 d'octubre de 2006, pàgina 17.)

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí