Presència, 4 d’agost de 1991 | Granollers, la capital de l’handbol

La nominació de Granollers com a subseu olímpica és un reconeixement a la ciutat bressol de l’handbol estatal, que ha estrenat un magnífic pavelló

Presència, 4 d’agost de 1991 | Granollers, la capital de l’handbol
Presència, 4 d’agost de 1991 | Granollers, la capital de l’handbol

La nominació de Granollers com a subseu olímpica serveix per reconèixer a aquesta població del Vallès la seva capitalitat en el món de l'handbol català i estatal, de la qual va ser bressol. Un nou i magnífic Palau d'Esports, amb capacitat per a 5.314 persones, s'ha construït per acollir les competicions que determinaran els països que es jugaran la medalla d'or d'handbol al Palau Sant Jordi. Granollers ho té gairebé tot a punt per acollir els Jocs. El Palau acaba de ser inaugurat després d'acollir el Torneig Internacional, que va aplegar, entre el 23 I el 28 de juliol, les vuit millors seleccions estatals del món. Només tenen una certes prevenció, els membres del COOB i els responsables municipals, i és la d'emplenar el pavelló en els par]tits de les fases prèvies. El ple està assegurat per a les semifinals olímpiques.

Josep Pujadas, l'alcalde, creu que la ciutat està preparada per acollir els Jocs i assegura que l'esforç que han fet per disposar d'instal·lacions idònies ha valgut la pena.

—«De fet, l'esforç ha estat relativament petit, ja que els resultats han estat molt positius. Nosaltres vàrem apostar des del primer dia per una Barcelona olímpica i vàrem estar al costat d'aquesta ciutat fins que es va aconseguir la nominació. L'aposta es va guanyar i l'esforç va venir al darrera, per aconseguir un Palau d'Esports i unes instal·lacions complementàries dignes de la història de la ciutat i al nivell d'uns Jocs Olímpics».

—Se'l veu orgullós del nou Palau...
—«Sí, la veritat és que ta recompensa ha arribat abans dels Jocs, amb la celebració del Torneig Internacional, del qual s'ha escrit que ha estat la millor prova esportiva, pel que fa a l'handbol, que mai s'ha fet a Espanya».

—Ha estat un repte per a Granollers aconseguir ser subseu olímpica?
—«Sí, des del punt de vista econòmic. Es pot dir que ens hem avançat al segle vinent pel que fa a les instal·lacions esportives. Poques ciutats del món, de les nostres carac-terístiques, disposen de les instal·lacions esportives que té Granollers. Ha representat un gran esforç aconseguir-ho, però ha valgut la pena i Granollers, la ciutat bressol de l'handbol català i espanyol, la pionera i la que té el club que més títols ha aconseguit, s'ho merexia».

—Què representaran els Jocs per a la ciutat?
—«Molta promoció. Hem portat el nom de Granollers a esdeveniments de renom mundial. Hem pogut explicar el que és la nostra ciutat i hem rebut una gran quantitat de visites de persones que tenen un pes espe-cífic en el món de l'esport. La projecció de la ciutat també ha significat la projecció de la seva cultura, la seva llengua i la seva personalitat».

—Així, espera que tot funcioni a la perfecció l'any vinent...
—«I tant. S'ha treballat molt per aconseguir l'èxit i s'ha de continuar fent el necessari per aconseguir que la gent assisteixi als Jocs. Entre tots hem d'aconseguir que els Jocs de Barcelona siguin un èxit de participació. A Granollers ja tenim el ple assegurat en els partits de la fase final, però també volem emplenar en els de la fase prèvia».Palau d'Esports de Granollers

Esport: Handbol
Localització: Granollers
Capacitat: 5.314 espectadors
Inici de les obres: 7-7-89
Inauguració: 23-7-90
Característiques tècniques: L'àrea de joc té una llargada de 50 metres i una amplada de 30, amb una distància fins al sostre, sense obstacles, de 12.5 metres.
Instal·lacions complementàries: Les estances previstes per a administració i vestidors rodegen una pista d'escalfament que possibilitarà, per la seva amplitud i alçada, la pràctica del bàsquet. Està prevista la construcció d'un frontó i la urbanització de l'entorn del pavelló.
Distàncies: A la Vila Olímpica, 27 quilòmetres; a l'estadi olímpic de Montjuïc, 33 quilòmetres.

(Article de Saül Gordillo a la revista Presència, 4-10 d'agost de 1991, pàgines 20-21.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí