Repòrter, juliol-agost de 1999 | Eduard Turon: «La gent de Sant Iscle de Vallalta volia un canvi»-Té molta feina el nou alcalde de Sant Iscle?

-Sí, molta. Som nous i ens hem d'anar situant, però no estem espantants.

-Governar amb majoria absoluta ha de ser còmode, oi?
-Sí, però hem tingut un contacte amb l'oposició i algú de CiU té ganes de formar part del govern. N'hem de parlar.

-Amb el pressupost municipal es pot fer poca cosa?
—Al voltant dels 70 milions i, a més, es deuen diners.

-Ja teniu el cartipàs municipal definit?
-Encara no, però és evident que som pocs regidors i haurem de tenir més d'una cartera cadascun. Aviat sabrem com ho distribuïm.

-Després de 20 anys de CiU al govern, aquest ha estat un canvi molt fort?
-Crec que sí. Penso que la gent en tenia ganes. A l'hora del recompte dels vots, davant de l'Ajuntament era pledegent, i amb ampolles de cava.

-CiU ha pagat car un relleu mal resolt a l'alcaldia?
-Potser sí, però suposo que el mèrit de la victòria és del nostre equip, que era nou.

-Què heu fet abans?
-Sóc el director del grup de teatre, he fet classes de ceràmica, hem organitzat casals d'estiu i excursions amb la canalla i la gent gran. He estat molts anys a la comissió de festes. M'agrada la cultura.

-Quins projectes promoureu?
-En primer lloc, el casal d'avis de sota l'Ajuntament, que no té lavabos i està tancat. Hi posarem mà, ja. Tenim el casal familiar, que és on fem teatre i cinema, que està molt deixat. A part, hi ha temes encarrilats com el cementiri nou. I, sobretot, volem que hi hagi un canvi en cultura. Volem fer poble, en definitiva. Que no hàgim de marxar d'aquí per fer qualsevol cosa, fins i tot per fer una fotocòpia has d'anar a Arenys de Munt. Tenim una biblioteca que farem funcionar, ja que actualment no tenim escola perquè hi ha pocs nens. Però el poble creix i una escola rural ben muntada podria funcionar. Hi hem de treballar a fons.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 82, juliol-agost de 1999, pàgina 24.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí