Repòrter, juliol-agost de 1999 | Joan Torrent: «Més val 7 regidors ben avinguts que 12 dividits»-Hi ha possibilitats que en els propers dies el govern evolucioni i s'incorpori al govern ERC-PSC algun altre grup?

-En els propers dies, jo crec que no. Tenim clar que les regnes de l'Ajuntament les agafem nosaltres dos, tot i que estem oberts a noves incorporacions en un futur.

-Per part de qui?
-Doncs del mateix grup que ara queda al marge: el Grup Independent Calella. I respecte als altres grups de l'oposició, depèn de com evolucionin les coses.

-Si Joaquim Rey no plega finalment, seria possible un acord amb CiU?
-Home, seria molt difícil. Una condició perquè CiU es pogués incorporar al pacte seria que es fes efectiu el que va dir Joaquim Rey: que deixaria l'Ajuntament.

-Quines seran les primeres actuacions que teniu previstes?
-El primer que farem serà reunir el personal de l'Ajuntament i presentar-nos perquè cadascú sàpiga a qui s'ha d'adreçar. Demanarem la col·laboració dels treballadors de l'Ajuntament perquè amb el nostre esforç i el seu suport puguem tirar endavant la Calella del segle XXI.

-Quins són els primers projectes que teniu en ment per a la ciutat?
-Primer de tot, intentarem resoldre tota una sèrie de problemes puntuals i petits que la ciutadania ha reclamat de forma continuada a l'Ajuntament. Intentarem resoldre primer totes aquel les cosetes que no són petites, però importants per a la gent que les pateix.

-Durant les converses amb ERC, heu comprovat si coincidien els grans eixos de govern per al mandat que ara comença?
-Sí. Els grans eixos que compartim són la necessitat de realitzar un Pla General d'Urbanisme; tenir un projecte per a la façana litoral; realitzar com abans millor la nova biblioteca, ja sigui en el solar on hi havia l'hotel Cala o allà on és en aquests moments; la finestreta única per evitara la ciutadania tràmits innecessaris; l'atenció a la joventut i, pertant, la posada en marxa immediata del casal de joves i del consell de joventut. Això implica que hi hagi una regidoría de Joventut, que fins ara no existia. I en el camp de la participació ciutadana, la posada en marxa de tots els consells municipals i les comissions informatives que tant ERC com nosaltres hem dit que s'havien de crear.

-Com a regidor de Turisme i Promoció Econòmica, portareu directament el Pla d'Excel·lència. En quina línia treballareu?
-D'entrada, es treballarà perquè l'aplicació de la segona anualitat es faci amb els criteris que nosaltres desitjàvem des del començament. Amb part d'aquests 125 milions ja s'han fet els bancs, les papereres i els fanals del passeig de mar i ara haurem de fer l'auditoria ambiental i l'arranjament i l'accés a les Torretes. Després d'actuar en totes aquelles coses que ja estan decidides del Pla d'Excel·lència, prepararem què farem amb els 150 milions de la tercera anualitat, la de l'any que ve. Amb l'experiència que ja té la gerència d'aquests tres mesos, intentarem aconseguir el màxim de subvencions d'altres administracions per poder fer moltes coses pendents i que són a l'estudi del Pla d'Excel·lència. Sobretot, posarem en marxa el consell assessor de 50 persones, i les farem partíceps a partir d'ara.

-No us fa por que tot això quedi aturat pel fet que el nou govern està en minoria?
-No, no em fa por. Crec que, per a qualsevol projecte, serem capaços de trobar el suport del Grup Independent o del grup de Convergència i Unió o bé del PP, de tots tres, o de qualsevol combinació. El que anem a crear a Calella són coses que tots ells, d'alguna manera o altra, posaven en els seus programes i, si no les posaven, els podem persuadirquesón importants. Tant nosaltres com ERC hem donat el nostre suport als projectes de l'anterior govern que ens han semblat correctes.

-L'electorat entendrà que el Grup Independent no sgui en el govern?
-És una cosa de la qual molta gent se sorprendrà i jo mateix ho lamento. En el procés de negociació hem evidenciat una cosa clara: entre els quatre regidors d'ERC i els tres regidors socialistes hi ha hagut una sintonia molt bona. Podríem dir que no som 4 i 3, sinó un grup de 7 persones, homes i dones, que ens entenem perfectament sobre què fer a Calella. En canvi, no podem direl mateixdel Grup Independent que, si bé semblava que ens podíem entendre, en el procés de negociació hem anat detectant diferències d'apreciació dels ritmes, de les prioritats. A més, ens hem adonat d'una manca de sintonia i d'una certa desconfiança cap a nosaltres que estava començant a generar en nosaltres la mateixa actitud cap a ells. Això no hagués estat bo per al govern de Calella. Ho dic més gràficament: més val un govern de 7 ben avinguts que un de 12 en què no hi hagi aquesta bona entesa.

-Passareu pàgina a la gestió de 20 anys de CiU a l'Ajuntament?
-Per governar, s'ha de mirar endavant.  No té sentit mirar enrere. Si mirant endavant ens trobem algun obstacle que l'han posat els qui hi han estat durant 20 anys, doncs llavors el traurem del camí. Procurarem que totes les insatisfaccions que s'han generat en els últims anys en els ciutadans, i per les quals s'ha produït aquest canvi a Calella, no hi siguin més. Pretenem que la gent torni a ser feliç i estigui orgullosa de viure a Calella.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 82, juliol-agost de 1999, pàgina 14.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí