Repòrter, gener de 1999 | Santa Susanna tindrà piscina i cementiriL'Ajuntament de Santa Susanna ha aprovat un pressupost de 553 milions de pessetes peral 1999. Aquesta xifra representa una important davallada (36%) en relació amb l'any anterior, ja que els números del 1998 ascendien a 1.032 milions, atèsque incloïa una inversió de 528 per al passeig marítim. Tot i això, ei consistori de Santa Susanna preveu invertir durant aquest exercici 248 milions. Els projectes més destacats que apareixen en el capítol d'inversions són la construcció d'una piscina municipal (32 milions) i l'adquisició d'un terreny a la zona del Sot de Can Casas per fer-hi un cementiri municipal (34 milions).

Aquesta última actuació serà un punt d'inflexió en la història del poble, ja que fins ara tots els difunts de Santa Susanna s'enterraven al cementiri de la població veïna de Pineda de Mar. La intenció de l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), és aconseguir alguna subvenció per poder executar les obres del cementiri. «Tenint en compte que som un municipi sense cementiri, penso que tenim probabilitats d'aconseguir una subvenció», va afimar Joan Campolier durant el ple en què es va aprovar el pressupost, celebrat el 30 de desembre al migdia.

El Camí del Mig també esdevindrà una de les actuacions importants de Santa Susanna. Hi ha una partida de 20 milions de pessetes reservada per a la pavimentació d'aquest vial, que fa les funcions de carretera secundària. El consistori també prestarà força atenció a la imatge que el municipi ofereix des de la carretera N-ll, ja que preveu destinar 15 milions a l'enjardinament dels laterals.

La piscina municipal es farà al costat del pavelló poliesportiu, amb la qual cosa es completarà la zona esportiva. L'Ajuntament disposa d'una subvenció de  14.800.000 pessetes del Pla únic d'obres  i serveis de Catalunya (PUOSO), concedida per la Generalitat.

Privatitzar el servei d'aigua

El ple del 30 de desembre també va aprovar la concessió del servei d'abastament d'aigua potable del poble a l'empresa Sorea SA. Aquesta companyia va guanyar el concurs públic convocat per l'Ajuntament quan va decidir privatitzar el servei. Les altres dues empreses que s'hi van presentar són Seragua i Aigües de Catalunya i València. El preu del metre cúbic d'aigua consumida que es pagarà a la nova concessionària és de 91,85 pessetes. Sorea SA és l'empresa amb més concessions a l'Alt Maresme.

Pineda estrena l'any sense pressupost

Una picabaralla dialèctica entre l'alcalde de Pineda, Salvador Llorens (CiU), i el portaveu del PP, Norbert Pelàez, a l'oposició, ha suposat que el pressupost municipal per al 1999 no s'hagi aprovat. En el ple celebrat el 17 de desembre, el PP va retirar el seu suport al govern minoritari de CiU i ERC perquè l'alcalde va manifestar en el diari El Punt que encara no havia pactat l'aprovació dels comptes amb cap grup de l'oposició. Pelàez va intentar que Llorens admetés públicament en el ple que ja existia un acord entre CiU i el PP —exsocis de govern— per aprovar el pressupost, que supera els 1.700 milions de pessetes. En lloc de reconèixer piiblicament la suposada existència de l'acord, l'alcalde va optar per desqualificar la periodista d'El Punt que havia recollit les seves manifestacions el dia abans del ple. Segons Llorens, ell mai no va dir que no hi havia cap principi d'acord per aprovar el pressupost. Adduint la «poca paraula de l'alcalde», el portaveu del PP va decidir no donar-hi el seu suport. Això ha provocat que el consistori pinedenc hagi entrat en l'any 1999 sense pressupost aprovat.

(Article de Montse Martínez i Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 76, gener de 1999, pàgina 15.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí