Repòrter: El repte del Teatre Clavé de TorderaL'obertura parcial del Teatre Ateneu Clavé de Tordera és una bona notícia no només per als torderencs, sinó també per als aitmaresmencs. Un equipament cultural de les dimensions del Clavé, on s'han destinat molts diners, ha de servir per potenciar la relació dels municipis de la comarca. De la comarca natural, perquè Tordera es troba en un punt estratègic. Lluny de la capital oficial —Mataró—, Tordera està molt a prop del pol més potent de la Selva, que és Blanes. El Clavé, per tant, ha de ser un centre cultural de primer ordre per al territori que recentment s'ha recuperat amb la denominació de Baixa Tordera. L'abast d'aquesta inversió és, sense cap mena de dubte, de caràcter supramunicipal.

Dit això, cal fer un toc d'atenció als responsables directes del Clavé. Que el consistori, en l'època de govern socialista, impulsés la creació d'unes aules de teatre per dotar l'edifici d'un coixí social no és suficient. Està molt bé que l'Ajuntament de Tordera detectés que s'havien de moure els veïns inquiets amb la cultura per tal que l'edifici del Clavé tingués vida un cop inaugurat del tot. En aquest sentit, sembla que el balanç de les aules de teatre és positiu. Hi ha molts torderencs involucrats en el projecte cultural, més enllà de les pedres que els arquitectes han col·locat al terreny de l'antic Clavé. I en aquest aspecte, s'ha de tenir en compte que l'actual govern municipal —CiU i AIT— ha mantingut aquesta línia, a banda de les habituals picabaralles polítiques.

Ara s'ha de fer un pas més endavant. L'objectiu és donar a conèixer l'equipament als sectors teatrals de l'entorn. Amb l'enquesta que publiquem amb totes les entitats de teatre de l'Alt Maresme es detecta que el Clavé encara és un projecte desconegut. No pot ser, per exemple, que el Grup Artístic Carles Xena d'Arenys de Mar respongui que no coneix en absolut l'equipament que ara s'obrirà parcialment. Aquesta és l'assignatura pendent.

(Editorial de la revista Repòrter, número 68, abril de 1998, pàgina 3.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí