Repòrter: Una temporada turística per rellançar el sectorLa temporada turística d'aquest any, a l'espera del seu final, ja es pot qualificar d'excel·lent. A més del ple total a l'agost, el juliol i el juny van experimentar uns bons índex d'ocupació, especialment als hotels. Un dels factors que han contribuït a l'èxit d'aquesta campanya ha estat l'arribada d'un major nombre de turistes russos, que han compensat la davallada de visitants d'altres nacionalitats.

Els russos estan provocant una petita revolució en el sector turístic de l'Alt Maresme, acostumat a visitants amb poc poder adquisitiu. Els turistes de la República Russa, almenys els que vénen a la nostra comarca, tenen més poder adquisitiu o, com a mínim, es gasten més diners durant els seus dies de vacances. Però, al mateix temps, són més exigents amb la qualitat de l'oferta que reben. Volen que les habitacions tinguin més comodidats i hi ha hotels que han accelerat el procés de renovació instal·lant telèfon, televisió, aire condicionat, minibar i altres serveis que s'imposen en una oferta que vulgui ser quelcom més que sol i platja. Els russos també beneficien l'enriquiment de l'oferta de la zona als turistes, perquè a més de prendre el sol fan excursions i visiten llocs d'interès de Catalunya.

El conseller d'Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Subirà, ha atribuït els bons resultats d'aquesta temporada a la bona gestió comercial i a la situació de bonança econòmica. El segon factor és més difícil de controlar perquè rep molts condicionants externs, però la comercialització s'aconsegueix amb inversió i treball.

En aquests moments, és molt important que la Generalitat mantingui l'oficina a Moscou per accelerar la tramitació del visat i la burocràcia per als turistes russos. L'objectiu ha de ser fidelitzar els nous visitants perquè repeteixin les seves vacances o bé que Catalunya es converteixi en una destinació turística desitjada. L'hoteler necessita certa seguretat per portar a terme una inversió milionària per millorar el seu establiment. Aquest pot ser un bon moment per aprofitar l'impuls i intensificar el gir cap a un turisme de més qualitat que el tradicional d'espardenya i poca cosa més.

(Editorial de la revista Repòrter, número 62, octubre de 1997, pàgina 5.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí