Repòrter, maig de 1995 | El pressupost de Tordera és 100 milions inferior al de l'any passatL'Ajuntament de Tordera ha aprovat un pressupost per a aquest any de 609 milions de pessetes, gairebé 100 milions menys que no l'any passat. El cobriment de la pista municipal i els complements del Teatre Ateneu Clavé són les inversions més destacades d'aquest exercici, amb un pressupost de 20 i 19,5 milions de pessetes, respectivament. El capítol d'inversions reals ascendeix a 59.800.000 pessetes, una part dels quals tian sortit del pressupost ordinari del consistori, per primera vegada. El pressupost de l'Ajuntament de Tordera «preveu les inversions imprescindibles per al municipi», van manifestar els portaveus dels dos grups de govern el 20 de març, quan el ple va aprovar-lo. L'alcalde de Tordera, Jaume Romaguera, del PSC, qualifica el pressupost de «realista i adaptat a les necessitats de la població» i va assegurar que pràcticament és una còpia del de 1994.

La reducció de les inversions, en gairebé 100 milions, respon al fet que el 60% de les actuacions d'aquest capítol previstes per a l'any passat encara no s'han executat, segons ha explicat Romaguera. Això vol dir que la majoria d'obres que s'havien de fer l'any passat es faran durant aquest exercici. Per aquest motiu i perquè el 28 de maig hi haurà eleccions municipals, durant 1995 es faran les obres imprescindibles.«Es tracta de deixar un marge de maniobra al nou ajuntament, que pot tenir altres prioritats», afegeix l'alcalde.

El portaveu de CiU, Joan Carles Garcia, destaca que després de 10 anys es poden fer servir diners del pressupost ordinari per realitzar inversió. «Això vol dir que no totes les inversions previstes seran cobertes amb subvencions o a través de crèdits, donat que disposem de 6 milions del pressupost ordinari», va dir Garcia. El cobriment de la pista municipal, situada al costat del camp de futbol, permetrà a les entitats i clubs esportius de jugar encara que faci mal temps, la qual cosa havia estat molt sol·licitada. Els complements de la tercera fase del Teatre Ateneu Clavé consistiran en la construcció d'un tallafoc, la compra de 100 butaques per a l'auditori i la climatització de l'equipament. Amb aquesta actuació es podrà obrir al públic una part de les instal·lacions del teatre.

L'únic regidor de l'oposició. Lluís Barrera, del Grup Mixt, va qualificar el pressupost de «ridícul i mal planificat» perquè, segons ell, els grups del PSC i CiU l'han redactat a corre-cuita per la proximitat de les eleccions. «L'han aprovat pensant que després del 28 de maig tornaran a governar les mateixes persones.» Joan Carles Garcia va respondre Barrera dient que «no té ni la decència d'estudiar el pressupost i s'hi oposa sistemàticament, sense presentar-hi alternatives o propostes».

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 34, maig de 1995, pàgina 38.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí