Repòrter, febrer de 1994 | REPÒRTER guanya el premi a la millor publicació comarcal catalana del 93La Revista Mensual d'Informació de l'Alt Maresme, REPÒRTER, va guanyar el Premi Tasis-Torrent a la millor publicació comarcal catalana de 1993, concedit en la quarta Festa  de la Comunicació. El premi l'atorga la Diputació de Barcelona i és dotat amb un milió de pessetes i una escultura. A més, el reportatge L'epistolari Fuster-Riera Llorca: l'enllaç entre la resistència i l'exili, de Josep Ferrer i Costa, publicat al número cinc de REPÒRTER, va quedar finalista en l'apartat d'articles del premi, dotat amb 500.000 pessetes, que va guanyar Josep Playà Masset pel recull d'articles El noticiari dalinià, publicat al setmanari Hora Nova, de Figueres.

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc en el decurs d'un sopar celebrat el dia 28 de gener al pavelló poliesportiu d'Esparreguera (Baix Llobregat), al qual van assistir mig miler de persones, entre elles destacats periodistes catalans. El premi va ser lliurat pel president de la Diputació de Barcelona, Manuel Royes, al coordinador de REPÒRTER, Antoni Fuentes. Aquesta va ser la tretzena edició del Premi Tasis-Torrent, el més antic i prestigiós dels que es lliuren a la Festa de la Comunicació. En l'edició de l'any pasat, la Revista Mensual d'Informació de l'Alt Maresme, REPÒRTER, el primer número de laqual va sortir el juny de 1992, va quedar segona, per darrera del diari de Manresa Regió 7.

El jurat era integrat pels periodistes Josep Pernau —degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya—, Josep Maria Cadena, Josep Maria Huertas, Jaume Guillamet, Josep Maria Figueres, Jaume Fabre, Jordi Mercader i el representant de la Diputació, Josep Anton Rossell. El premi Tasis-Torrent concedit a REPÒRTER significa la consolidació d'aquesta revista, que inicialment només sortia a Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat. El gener de 1993, REPÒRTER va ampliar la seva àrea de cobertura a tot l'Alt Maresme, des d'Arenys fins a Tordera. Actualment, és l'únic mitjà de comunicació escrit que té com a àmbit propi de difusió les dotze poblacions del nord de la comarca.El Premi Arrel de butlletins municipals, dotat amb mig milió de pessetes, el va aconseguir El Pont d'Esplugues, d'Esplugues de Llobregat. D'altra banda, el Premi Rosalia Rovira d'emissores de ràdio municipals, en l'apartat del millor programa informatiu, va ser per a Ràdio Falset, amb el Magazine informatiu, que va obtenir les 800.000 pessetes del guardó. L'apartat del millor programa divulgatiu es va repartir ex-aequo entre Ràdio Castelló d'Empúries, amb l'espai Moments, i Ràdio Esparreguera amb Dins d'un mirall. Cada una d'aquestes dues emissores va rebre 200.000 pessetes. El Premi Miramar per a les televisions locals va recaure en Ràdio Clot Televisió, del barri del Clot de Barcelona, amb l'espai informatiu anomenat Al carrer, que va rebre 200.000 pessetes. Layret Televisió, de Vilafranca del Penedès, va obtenir el guardó al millor programa divulgatiu, amb una dotació de 400.000 pessetes, amb Homenatge a Miquel Martí i Pol.

Un total de 123 treballs publicats o emesos a 79 mitjans de comunicació locals i comarcals han optat aquest any als Quarts Premis de Comunicació que convoca la Diputació de Barcelona. A l'apartat de millor publicació del premi Tasis-Torrent participen directament tots els mitjans escrits d'àmbit local pel sol fet de publicar-se, encara que els membres del jurat van presentar una pre-selecció amb quinze publicacions. En l'apartat del millor article, es van presentar un total de 37 treballs, que s'havien publicat a 19 mitjans de comunicació.

(Article de Joan Pujadas a la revista Repòrter, número 19, febrer de 1994, pàgines 32 i 33.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí