Repòrter, febrer de 1993 | REPÒRTER, segona millor publicació catalana de 1992La revista mensual d'informació de l'Alt Maresme, REPÒRTER, ha estat finalista al premi Tasis-Torrent atorgat el passat divendres 29 de gener, a la millor publicació de 1992 de premsa comarcal de tot Catalunya. El guardó, dotat amb un milió de pessetes i concedit per la Diputació de Barcelona, el va obtenir el diari Regió 7, de Manresa (que ja havia aconseguit el premi en una altra ocasió), perquè, segons el jurat, «durant l'any passat s'havia consolidat com un veritable diari comarcal». Aquesta consideració suposa per a la nostra revista, que va publicar el seu primer número el mes de juny passat, una empenta decisiva per al futur de la publicació.

La decisió del jurat va portar la revista mensual REPÒRTER a la final juntament amb el diari comarcal Regió 7, que disposa d'una forta estructura empresarial, molts anys d'experiència en la premsa comarcal i amb un gran equip de professionals. Amb tot, la darrera votació del jurat va ser ajustada fins a l'últim moment, amb un resultat de 5 a 3. La classificació final de la nostra publicació la col·loca, doncs, entre les millors revistes de Catalunya, coincidint, precisament, amb l'expansió de REPÒRTER a totes les poblacions de l'Alt Maresme.

El jurat dels Premis Tasis-Torrent, els més antics dels que s'atorguen a la Festa de la Comunicació de Catalunya, era compost pels prestigiosos periodistes Josep Maria Huertas, Jaume Fabre, Josep Pernau, Josep Maria Cadena, Jaume Guillamet, Josep Maria Figueras, Jordi Mercader i Josep Anton Rossell, aquest darrer en representació de la Diputació.

D'altra banda, el premi al millor reportatge publicat a la premsa comarcal, dotat amb mig milió de pessetes, va ser per a l'article de Mercè Cabanas «Carn i peix sota sospita», publicat al bisetmanari Ei 9 Nou, a la seva edició del Vallès Oriental. La tercera Festa de la Comunicació Local es va celebrar al polisportiu de Caldes de Montbui, amb l'assistència de més de 600 persones. L'acte va ser amenitzat amb l'actuació del grup de teatre La Cubana.

Ràdio Tordera, també arriba a la final

Durant la Tercera Festa de la Comunicació Local es van atorgar també els premis de ràdio, Rosalia Rovira, per als millors programes realitzats per les emissores municipals. El programa-concurs de Ràdio Tordera, Tordera del passat ai present, realitzat per Núria Romaguera i Daniel Jiménez, va arribar a la final, juntament amb l'infantil Ara trepa, de Ràdio Olesa, que va guanyar el premi de 600.000 pessetes. L'espai està basat en un joc de sobretaula elaborat pel Grup d'Estudis i Treballs Locals per donar a conèixer la història del poble.

Un altre programa infantil. La Colla del Micro, realitzat pel departament d'Ensenyament, i emès des de Ràdio Arenys a través de deu emissores municipals del Maresme, va arribar també a la semi-final, assolint una meritòria tercera posició. En l'apartatde millor informatiu, el guardó va recaure en el Resum informatiude Ràdio Rubí. Precisament, Ràdio Arenys havia guanyat aquest premi en una edició anterior. A més, es va fer una menció especial a l'associació EMUC de les Emissores Municipals per l'organització del programa conjunt realitzat en motiu de les eleccions autonòmiques de l'any passat. Aquest programa va comptar amb la participació, a través d'un espai especial, de totes les emissores municipals de l'Alt Maresme.

Pel que fa als premis Miramar de televisions locals, premi dotat amb la mateixa quantitat, va venir aquest cop al Maresme, i va ser per a Televisió de Mataró, pel reportatge informatiu, El tema de la setmana: estranya explosió. El millor programa de contingut va correspondre a Canal Blau, de Vilanova i la Geltrú, pel treball Expo'92, els colors de l'univers. Finalment, la publicació L'Ajuntament Informa de Santa Coloma de Gramenet, va rebre el premi al millor butlletí municipal.Presentació de la revista a Tordera i Arenys de Mar

La Revista Mensual d'Informació de l'Alt Maresme, REPÒRTER, va complir el passat mes de gener la promesa que havia fet quan va aparèixer, el juny de 1992, de cobrir tota l'àrea del Maresme nord, des d'Arenys de Mar fins a Tordera. Per  començar amb bon peu, REPÒRTER va fer dues presentacions públiques, una a Tordera i l'altra a Arenys.

L'acte de Tordera va tenir lloc el dissabte dia 30 de gener, a la sala Emili Vendrell, i va anar a càrrec del gerent de Ràdio Tordera, Santi Barrera, que va assegurar que REPÒRTER és «una revista complementària d'altres mitjans» i que arriba a Tordera en un moment en què «la informació comarcal és una assignatura pendent». Per la seva banda, l'alcalde de Tordera, Jaume Romaguera, va tancar l'acte dient que «REPÒRTER arriba en un moment oportú i pot oferir una visió de l'actualitat més a fons que altres mitjans».

L'encarregat de presentar la revista a Arenys, a la Biblioteca Popular Pare Fidel Fita, va ser Oriol Ferran, director de Ràdio Arenys, que va destacar la importància del «relleu generacional» dels periodistes de la comarca i va qualificar REPÒRTER com «un treball elaborat». El regidor de Cultura d'Arenys de Mar, Santi Fontbona —que hi va anar en representació de l'alcalde, Ignasi Moreno, que no va poder assistir-hi—, va declarar que «els problemes comarcals donen sentit a una revista comarcal», que té els lectors assegurats si continua endavant amb «informació contrastada, seriosa i entenedora».

A partir d'aquest moment, com va dir Santi Barrera a Tordera, comença la veritable feina de REPÒRTER de ser present mensualment als 12 pobles de l'Alt Maresme.

(Informació de la revista Repòrter, número 8, febrer de 1993, pàgines 40 i 41.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí