Repòrter, octubre de 1992 | La Fira de Calella aprova l'examen de la renovacióEl regidor de Cultura de l'Ajuntament de Calella, Francesc Arqués, va manifestar durant la clausura de la dotzena edició de la Fira de Calella i l'Alt Iviaresme que més de 200.000 persones van visitar el certamen. Francesc Arqués es va mostrar molt satisfet de la fira, que enguany s'fia presentat renovada en alguns aspectes ja que s'fia ampliat l'apartat comercial i s'fia millorat la qualitat del sector artesanal. La superfície de la fira s'ha ampliat al passeig de Manuel Puigvert fins a arribar a la riera de Capaspre i, a més dels canvis en la distribució dels més de 300 estands, la renovació va consistir en millorar l'aspecte artesanal, que va ser l'essència del naixement d'aquesta mostra, que s'ha convertit en una de les més visitades de Catalunya.

La valoració d'aquesta edició, que es va celebrar entre els dies 23 i 27 de setembre, ha estat positiva entre els organitzadors malgrat el mal temps que va protagonitzar la majoria de dies que va durar la Fira i la Festa Major de la Minerva. La dotzena edició de la fira va ser inaugurada pel conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat, Lluís Alegre, i la cloenda va anar a càrrec del conseller de Justícia, Agustí Bassols, que va destacar la seva sorpresa en veure les persones que hi havia al recinte, tot i el mal temps. La presència institucional va ser forta ja que a la inauguració també van assistir el cònsul general de Mèxic, Edmundo Font —amb motiu de la presència d'un estand de la ciutat mexicana de Veracruz—, el president del Consell Comarcal, Ramon Camp, alcaldes de la comarca i representants de diversos departaments de la Generalitat. A més, durant la fira, el conseller de Medi Ambient, Albert Vilalta, va inaugurar les Jornades sobre Turisme i Medi Ambient, que van comptar amb la participació d'experts en el món del turisme i l'ecologia.

El regidor Francesc Arqués també està satisfet de la festa major, tot i que creu que de cara a propers anys podran millorar alguns aspectes. La majoria d'actes festius van rebre una bona resposta del públic malgrat el ball de nit amb l'orquestra Cimarrón, que només va comptar amb la presència d'una trentena de persones. En canvi, lajornadade diumenge va ser la més densa ja que es va fer la trobada de gegants —en què van participar 34 colles amb un miler de geganters, grallers, capgrossos i acompanyants—, la tercera trobada de motos antigues, el concurs d'arròs i la paella monumental de Pa, Vi i Moltó, i les actuacions de les colles castelleres Minyons de Terrassa i els castellers de Barcelona, a més de l'Esbart Manresà i la representació de l'obra «Pssssfi...» de Vol Ras.

Com a novetats hi va haver el primer festival de blues i jazz, que va emplenar l'envelat amb la Vella Dixieland, Pluto's BIue Note i T'equivoques Messala. L'altra novetat va ser la representació al carrer d'una obra de la companyia Afic, que va commocionar la població.

(Article de Saül Gordillo a la revista Repòrter, número 5, octubre de 1992, pàgina 29.)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí