iCat i Catalunya Música, una setmana intensa
Dilluns de la setmana passada, 8 de maig, celebràvem a la Sala Apolo ‘el desconcert’ d’iCat i el retorn de l’emissora a l’FM. Va ser una nit molt especial. El concert va ser un èxit i la difusió que en fa Televisió de Catalunya així com el bon ambient del públic que omplia la sala així ho demostren. iCat ens permetrà recuperar al setembre una audiència nova a través de l’FM, i potenciar els continguts musicals i culturals del nostre grup d’emissores. Per als professionals que durant sis temporades han mantingut la flama d’iCat només a la xarxa, el concert de dilluns va suposar una celebració d’un goig enorme. Ara tots plegats tenim el repte de fer-ho bé per no decebre les altes expectatives generades. Ho vaig dir acompanyat del Vicepresident del Govern Oriol Junqueras i del Conseller  de Cultura, Santi Vila: progamarem un 35% de música en català, ens aproparem al 50% de l’escena catalana independentment  de la seva llengua, mantindrem els programes actuals, n’incorporarem de temàtics musicals i de culturals a les nits, i apostarem per un programa els matins del cap de setmana per apropar la música als més petits.

Dimecres, 10 de maig, celebràvem el 30è aniversari de Catalunya Música, una emissora que va innovar quan va néixer i que amb els anys s’ha convertit en una autèntica estructura de país. La programació especial de dimecres, així com la difusió que s’ha fet a Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i Televisió de Catalunya, culmina una sèrie d’actes que ja vam iniciar fa uns mesos i que han de servir per repensar i reinventar l’emissora i impulsar-la en els propers anys. Gràcies a Catalunya Música, un centenar de les dues-centes actuacions que s’enregistren al país poden arribar a oients d’arreu del món a partir de l’acord amb la UER. Popularitzar la música clàssica, fer-la atractiva a públics amplis i mantenir la internacionalització dels compositors i artistes catalans són els reptes de present i futur Catalunya Música.
 
La setmana s’acaba amb un comiat. Després de 33 anys a la casa, el tècnic d’exteriors Josep Calvet inicia una nova etapa i aparca tota una vida dedicada a la ràdio. Agraeixo la cordialitat i complicitat que hem tingut com a president del comitè d’empresa durant aquest temps, i li desitjo que li vagi molt bé perquè si alguna cosa potent té Catalunya Ràdio és l’estima que els professionals li tenen a la casa. A partir d’ara, a les sortides i programes especials a l’exterior trobarem a faltar en Josep.
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí