30 anys de Catalunya Música mirant endavantLa nova direcció de Catalunya Ràdio va assumir el repte de tornar a situar l’emissora als nivells de prestigi i lideratge que l’havien caracteritzat històricament. Quan vam iniciar aquesta nova etapa, marcada per l’etiqueta #CatRàdioEsMou, ens vam comprometre a tirar endavant el rellançament del conjunt de les emissores de Catalunya Ràdio. Amb iCat hem celebrat el desè aniversari aquest 2016 reivindicant la seva marca i trajectòria i aconseguint el compromís d’un retorn no gaire llunyà a la FM. Catalunya Informació, amb el projecte de la nova redacció d’informatius a l’horitzó i el projecte d’integració digital en marxa, ha començat una temporada marcada per l’aposta territorial. Ara li toca a Catalunya Música celebrar un aniversari gens menor, el trentè, amb uns actes de celebració prou potents, una redefinició de la seva graella i l’objectiu de renovar-se profundament per encarar els propers anys amb un model sostenible econòmicament i viable com a proposta cultural genuïna i imprescindible.

Vam dir que l’emissora gran, Catalunya Ràdio, ajudaria les ‘germanes petites’, i que la interrelació de continguts i marques seria fonamental en la revifalla de #CatRàdioEsMou. Vam dir que la cultura i la música, tant la d’iCat com la de Catalunya Música, formarien part d’aquesta proposta arrelada al servei públic i la complicitat amb els agents culturals. Vam advertir que concebríem els programes com a continguts i les emissores com a marques que posin en valor una àmplia oferta radiofònica i audiovisual assumint nous canals de distribució que, inevitablement, havien de servir per aixecar el cap i recuperar rellevància i influència social en un país que comunicativament havia canviat els últims anys enmig d’una revolució digital que tot ho regira. I som a principis de novembre i aquest dilluns, dia 7, comença la celebració del 30è aniversari de Catalunya Música amb una presentació que farem a les 12 del migdia a CaixaForum oberta a tots els treballadors de l’emissora, amb convocatòria de premsa i l’assistència de representants de les principals institucions del sector, com la Fundació Victòria dels Àngels, Palau de la Música, Gran Teatre del Liceu, L’Auditori, Orquestra Simfònica del Vallès, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Warners Classics i Capella de Ministrers, entre d’altres.

Dilluns mateix, a les 8 del vespre, al pavelló de Sant Rafael del Recinte Modernista de Sant Pau, se celebrarà el primer acte del 30è aniversari de Catalunya Música, amb un concert commemoratiu organitzat per la Fundació Victòria dels Àngels. Des de les 6 de la tarda s’emetrà en directe des del recinte modernista el programa de Catalunya Música ‘Assaig general’, i a les 8 del vespre enllaçarà amb l’inici del concert, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del director general de la Fundació la Caixa, Jaume Giró, i de la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach. Serà el tret de sortida a la commemoració de l’aniversari de Catalunya Música, que s’allargarà fins a finals del 2017 i que compta amb la Fundació ‘la Caixa’ com a entitat patrocinadora. Aquesta direcció s’ha compromès no només amb la revitalització dels continguts, sinó també amb l’obtenció d’ingressos que garantissin tancar l’exercici sense dèficit. I gràcies a l’acord aconseguit amb la Fundació 'la Caixa', a qui agraïm la plena sintonia a l’hora de valorar el paper rellevant de Catalunya Música, disposarem dels ingressos que ens estalvien haver d’aplicar algunes retallades que semblaven ineludibles.

Volem que la celebració dels 30 anys de l’emissora de clàssica de Catalunya Ràdio serveixi per donar-li un impuls i apropar la seva oferta a nous públics, fent-la més propera i atractiva. Volem que #CatRàdioEsMou s’encomani també a #CatMúsicaEsMou i que el conjunt de treballadors de l’emissora de clàssica pugin al vaixell de la reinvenció i modernització a partir de la nova programació i de les activitats que al llarg dels propers mesos haurien de servir per reivindicar-se mirant al futur. Comptem amb tots vosaltres! 

(Post publicat al blog En sintonia)
 

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí