Les estrelles del Montseny s'apaguen

Can Fabes Chef's table view of staff cleaning up toward the end of the night

Les estrelles del Montseny s'apaguen. Tanca el restaurant Can Fabes, dos anys i mig després de la mort del seu fundador, Santi Santamaria. El llegat era un repte monumental. Ni el retorn de Xavier Pellicer als fogons de Sant Celoni, després de l'experiència barcelonina. Ni la implicació de dona i filla. Can Fabes no ha superat la pèrdua de Santi Santamaria, home lliure, en el pitjor moment de la crisi econòmica i en ple auge d'altres cuiners catalans. La gran alegria del triomf mundial dels germans del Celler de Can Roca contrasta amb la fi de Can Fabes. Proximitat, en producte i tracte; familiaritat, en origen i filosofia; i cert compromís amb les arrels del país. Són característiques que vinculen Sant Celoni i Girona, places de la Catalunya 'vella' que ofereixen, oferien, una proposta culinària per camins diferents dels dels germans Adrià.

(Llegiu l'apunt sencer publicat a El Periódico de Catalunya, també en castellà)

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí