Roda de premsa a l'Òmnium Cultural

 

nacio_punt_cat_47.jpg

 

Nació.cat

 

de Saül Gordillo

 

L’autor presentarà el llibre en conferència de premsa el proper dimecres, dia 27 de juny, a la seu d’Òmnium Cultural (Diputació, 276, ppal), a les 12:00 hores.

 

Nació.cat és el primer llibre de la sèrie Els llibres de l’Òmnium, una col·laboració entre Òmnium Cultural i Editorial Mina, que vol fomentar el debat públic sobre les qüestions de llengua, cultura i país que més interessen. A la presentació, hi assistiran Saül Gordillo, autor de Nació.cat, Pere Tió, responsable d’Editorial Mina i Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural.

 

Nació.cat és la historia d’un triomf col·lectiu. El llibre, escrit pel periodista Saül Gordillo, narra els fets que van portar a aconseguir el .cat, el primer domini d’Internet que representa una comunitat lingüística. Un èxit de gran transcendència política i que va ser possible gràcies a l’impuls de milers de ciutadans i a la complicitat d’algunes institucions. Però Nació.cat no només explica per primera vegada les històries que hi va haver darrere aquest èxit, sinó que també analitza el paper dels Països Catalans a la xarxa i deixa clar que és clau apostar-hi pel nostre futur com a país.

 

El periodista Saül Gordillo Bernárdez (Calella, 1972) és director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Ha dirigit les edicions d’El Punt al Maresme i Rubí i ha estat redactor en cap d’aquest diari a Barcelona. El salt de la premsa local a la xarxa global el va fer l’estiu del 2004, amb la creació d’un bloc a Internet que s’ha convertit en un referent i en un dels diaris personals en català més visitats. Recentment ha impulsat el portal de blogs polítics Poliblocs.

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí