País en xarxa sobre turisme 2.0

País en xarxa a COMRàdio

Aquesta és la tercera de les cinc escapades de País en xarxa a les emissores de COMRàdio i, com que fem turisme parlem d'empresa i juguem una mica, ens veiem obligats a agafar un avió. Volem saber què és el turisme 2.0 i com aquest sector se n'aprofita de les tecnologies. També sabrem com són les noves guies turístiques, que aprofiten la geolocalització per saber què podem fer a cada lloc i moment. Volem saber com les companyies aèries adapten els serveis i la seva informació a les xarxes socials, i finalment com es pot crear empresa i innovar amb noves tecnologies com a emprenedors 2.0.

En aquest tercer programa ens acompanya José Antonio Donaire [bloc] @donaire, professor titular de la Universitat de Girona i director de l'Institut Superior d'Estudis Turístics. Donaire ve de Sant Feliu de Guíxols i és un especialista en turisme 2.0. També hi participa Marc Vicente@mvicente, que ha viscut entre Igualada i Londres, responsable de la divisió 2.0 de la companyia aeria Spanair@spanair. Com es comunica Spanir amb els seus clients?

La tertúlia la completem amb dos emprenedors. Són Jordi Gàmez, de Barcelona, cofundador i CEO de Labtrip@labtrip, una guia de viatges personalitzada per a mòbils, una guia de ciutats customitzable per a smartphones. La gent es pot dissenyar la seva pròpia guia i moure's mitjançant GPS. L'altre és Rosario Basilotta, que ens arriba de Roma i actualment resideix a Sant Cugat del Vallès, emprenedor de la indústria dels videojocs, del projecte Down to Moon@downtomoon. Aquest és un projecte que està a ESADEcreapolis i desenvolupa videojocs socials per a iPhone i Android que incorporen realitat augmentada i geolocalització.

Si us interessa, podeu escoltar l'àudio del tercer País en xarxa. O veure el vídeo:País en xarxa a COMRàdio

País en xarxa a COMRàdio
A dalt, Marc Vicente (dreta) fotografia Rosario Basilotta mentre intervé al programa. A baix, Jordi Gàmez (esquerra) i José Antonio Donaire, a l'estudi central de COMRàdio.

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí