País en xarxa sobre Twitter

País en xarxa a COMRàdio

La segona de les cinc escapades de País en xarxa a COMRàdio la fem mirant al cel i escoltant els ocellets, parant l'orella a les piulades d'un munt d'ocells tuitaires que no respecten el silenci. Parlem de Twitter, una eina de microblogging que ha triomfat arreu del món i que a Catalunya ha marcat les últimes eleccions al Parlament i les municipals, ha entrat a les redaccions dels mitjans de comunicació i ha esclavitzat milers d'internautes que han canviat la pantalla de l'ordinador per la pantalleta del mòbil o la mitjana de l'iPad o altres tauletes. Twitter és l'eina de la immediatesa, però és una xarxa social?

En aquest programa comptem amb el regidor de Vilassar de Mar, responsable de Comunicació i Tecnologia, i internauta de les primeres fornades, l'any 1995, Laureà Folch [bloc] @LaureaFolch, que fa uns mesos va viatjar als Estats Units per rebre el premi al Twitter de @VilassardeMar en els premis Shorty Awards, que són els Oscars de Twitter. També tenim l'antropòloga i professora de la UOC Trina Milán [bloc] @trinamilan, que ens ve de Sant Fost de Campsentelles i treballa en innovació i recerca en el camp de l'educació, que presideix l'associació STIC.CAT. L'entitat va innovar amb les primeres entrevistes via Twitter als polítics catalans, les anomenades twittervistes. I el tercer convidat ens arriba de Sabadell i és Marc Cortés [bloc] @marccortes, soci director a Roca Salvatella i profesor del departament de direcció de màrqueting d'ESADE. Cortés és fundador de l'esdeveniment Cava&Twitts, una de les fómrules més exitoses de la desvirtualització dospuntzero a Catalunya.

Si us interessa aquí teniu l'àudio del segon País en xarxa. A sota, el vídeo del programa:País en xarxa a COMRàdio 

País en xarxa a COMRàdio
A dalt, Trina Milán i Laureà Folch, a l'estudi central de COMRàdio. A baix, Marc Cortés (dreta) atén la intervenció de Quique Azcona.

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí