Alcaldes 2.0 de Catalunya (II)

Segona entrega de la sèrie sobre els electes municipals que han entès la lògica 2.0, que prediquen amb l'exemple i que empenyen des dels seus càrrecs de responsabilitat local en la direcció d'unes administracions més properes i actives a Internet. Dies enrere publicava Alcaldes 2.0 de Catalunya. Aquesta setmana aquests són els meus alcaldes 2.0:

Al mal temps bona cara (Aixeus)

>Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró (122.905 habitants)

És un dels primers alcaldes blocaires del país. Va començar a escriure el bloc el gener de 2006. Aleshores Mataró ja destacava a nivell estatal com la ciutat bloc, perquè entre els principals blocaires catalans n'hi havia uns quants de la capital del Maresme. L'alcalde blocaire no va ser menys, però aquí no va acabar la seva aposta 2.0 perquè després es va afegir a Flickr (amb fotos de l'activitat pública i més personal) i a la xarxa social Facebook amb un perfil amb 4.941 amistats i, posteriorment, va apostar per Twitter amb el compte @joanantonibaron que té 934 seguidors i en què ell segueix 323 usuaris. En l'àmbit del microbloc que és Twitter, aquest alcalde muntanyenc i casteller ha demostrat una transparència, obertura i participació destacables, hi conversa molt (també poèticament) i ho fa molt d'hora. Mataró va acollir els darrers Premis Blocs al nou edifici del Tecnocampus, un projecte que va en la línia de la societat del coneixement i del canvi de model productiu de la ciutat i la comarca.

Gonçal Serrate

>Gonçal Serrate, alcalde de Corbins (1.380 habitants)

El més habitual és que un polític tingui més seguidors que no pas número d'usuaris seguint a Twitter. En canvi, @gserrate segueix a més persones (491) que no pas seguidors té (223). A Twitter té una participació discreta, mentre que al seu perfil de Facebook acumula 1.890 amistats, que poden observar fotografies de l'activitat pública (un acte institucional de la Diada Nacional a Corbins amb una estelada monumental) o més personals (amb el seu primer nét, per exemple). Té pàgina a la xarxa professional Linkedin, i a nivell de partit forma part de Cativistes. Gonçal Serrate és vicepresident de Localret, l'ens de les administracions locals catalanes per impulsar la societat del coneixement. Ha posat Corbins en el mapa de les aplicacions de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).


11 de setembre 2007

>Sergi Sabrià, alcalde de Palafrugell (22.622 habitants)

La proximitat és una de les característiques d'aquest alcalde jove que ha apostat per les xarxes socials que més estan de moda. A Facebook, el seu perfil acumula 1.235 amistats, amb les quals interactua d'una manera espontània en un mur que és conversa permanent. Els ciutadans li demanen hora per reunir-se i solucionar problemes del municipi, i ell penja comentaris fets des de la BlackBerry sobre acció institucional, política de partit i també de l'esfera més personal, en un intent d'humanitzar la figura de l'alcalde. A Twitter, @sergisabria també es mostra informador, fresc i participatiu. En aquesta eina 2.0, l'amant de la cuina que és Sabrià compta amb 381 seguidors i ell en segueix 576. També té un perfil a la xarxa social d'àmbit professional Linkedin amb 39 contactes.

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí