Radiografia 2.0 del Govern

Radiografia 2.0 del Govern
La vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, d'Unió Democràtica de Catalunya, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ambdós de Convergència Democràtica de Catalunya, són els membres del nou Equip de Govern de la Generalitat de Catalunya més actius a les xarxes socials i amb un perfil 2.0 més marcat. A part de publicar en els seus blocs i de ser presents a la xarxa social Facebook, Joana Ortega, Lluís Recoder i Josep Lluís Cleries són dels pocs consellers que escriuen a Twitter. El quart conseller que piula a Twitter és Ferran Mascarell, titular de Cultura, però, en canvi, té abandonat el seu Facebook, ja que només disposa de 28 amistats, fet que demostra que va obrir el perfil però sense usar-lo posteriorment.

L'eina 2.0 més utilitzada pels membres del Govern de Catalunya és Facebook. Vuit dels dotze membres (el president, la vicepresidenta i els deu consellers restants) tenen presència en aquesta xarxa social, on qui hi té un paper destacat és el president de la Generalitat, Artur Mas. Com que va arribar al límit de 5.000 amistats del perfil de Facebook, Artur Mas disposa d'una pàgina d'admiradors on acumula 9.440 simpatitzants. Facebook i el seu vídeobloc disponible a YouTube han estat les apostes personalitzades del fins fa poc candidat de CiU i ara president de la Generalitat.

Els consellers de Salut, Boi Ruiz; d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Pelegrí; d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; i de Justícia, Pilar Fernández i Bozal, no són actius a les xarxes socials i la seva presència és inexistent, segons la radiografia que he pogut fer.

A continuació trobareu un a un tots els membres del Govern amb l'enllaç a les xarxes i eines 2.0 que fan servir. Si en trobeu a faltar alguna, feu-m'ho saber, si-us-plau, amb un comentari en aquest mateix apunt i ho actualitzaré.

> PresidentArtur Mas:

Perfil Facebook (5.000 amistats), Pàgina Facebook (9.440 simpatitzants), Vídeobloc, YouTube (89 subscriptors)

>Vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions InstitucionalsJoana Ortega:

Perfil Facebook (2.072 amistats), bloc (des del novembre del 2008), Twitter (1.878 seguidors), YouTube (1 subscriptor)

>Conseller d'Economia i ConeixementAndreu Mas-Colell:

Pàgina Facebook(470 simpatitzants)

>Consellera d'Ensenyament Irene Rigau:

Perfil Facebook (1.695 amistats)

>Conseller de SalutBoi Ruiz:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

>Conseller d'InteriorFelip Puig:

Perfil Facebook (5.000 amistats), bloc (fins el setembre del 2007)

> Conseller de Territori i SostenibilitatLluís Recorder:

Perfil Facebook (no figura nombre d'amistats), Pàgina Facebook (313 simpatitzants), Web personal, Twitter (2.295 seguidors), Flickr (des de l'abril del 2009), YouTube (no figura nombre de subscriptors)

>Conseller de CulturaFerran Mascarell:

Perfil Facebook (28 amistats), Twitter (1.961 seguidors)

>Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i AlimentacióJosep Maria Pelegrí:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

>
Conseller de Benestar Social i FamíliaJosep Lluís Cleries:

Perfil Facebook (4.119 amistats), Twitter (867 seguidors), bloc (des del novembre del 2009)

>Conseller d'Empresa i OcupacióFrancesc Xavier Mena:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

>Consellera de JustíciaPilar Fernández i Bozal:

No he trobat cap eina 2.0 seva.

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí