"la Caixa" ho celebra amb .cat

Dia Mundial d'Internet. Tots els diaris editats a Barcelona publiquen un anunci a plana sencera a tot color. "Una emoció ens agermana". Apareix una felicitació de la Caixa al FC Barcelona pel títol de Lliga. "El treball en equip, l'esforç del dia a dia, el compromís, l'excel·lència com a objectiu, l'esperit de superació... Tenim moltes coses en comú. Però, avui, celebrar el títol de Lliga és l'emoció que ens agermana. Felicitats campions! la Caixa" Aquest text, acompanyat dels logos de l'entitat d'estalvis i del club esportiu. El detall, però, és que a sota de tot de l'anunci, a la dreta de la pàgina, apareix: www.lacaixa.cat. És la primera vegada que l'entitat d'estalvis catalana aposta pel domini propi d'Internet en un anunci corporatiu. Coincideix amb la celebració del títol de Lliga, amb el Dia Mundial d'Internet, amb la superació de 41.500 dominis .cat a la xarxa...

Fins avui, l'ambigüitat calculada de l'entitat d'estalvis amb el .cat havia estat desesperant per als membres de la Fundació puntCAT que des de fa mesos i anys persegueixen els responsables de la Caixa. No hi havia hagut manera. Era una assignatura pendent per a l'ens que gestiona el domini d'Internet, el primer d'una llengua a la xarxa, una conquesta sense precedents per a una cultura i una llengua d'una nació sense Estat. Afortunadament, el .cat no és vinculat a política ni a administració, no és sinònim de passaport sinó de diccionari. I neguitejava a la gent de puntCAT el desinterès de la Caixa per assumir el .cat amb convicció. L'entitat tenia, lògicament, el domini reservat: www.lacaixa.cat.

Encara avui redirecciona -ai, las!- a www.lacaixa.es, en un acte d'escassa sensibilitat digital. Però la novetat d'avui -una gran notícia en el Dia Mundial d'Internet- és que la Caixa llueix la marca vinculada al .cat en un anunci a plana sencera i en color per celebrar l'eufòria blaugrana en tots els diaris impresos a Barcelona. Ja era hora!

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí