Quina creu

Quina creu

Qui ens havia de dir que la Creu de Sant Jordi que Jordi Pujol va entregar a Fèlix Millet seria retornada per l'expresident del Palau de la Música o anul·lada pel govern. És a dir, que Millet perdria la mateixa distinció que ara José Montilla atorga als dos fiscals que més maldecaps van provocar a Pujol, que són Carlos Jiménez Villarejo i José María Mena. O sigui, que el tripartit fa retornar la Creu de Sant Jordi entregada per Pujol a Millet i concedeix la mateixa distinció al fiscal del cas Banca Catalana i a l'altre fustigador dels governs nacionalistes.
 

Qui ens havia de dir també que l'advocat defensor en el cas Banca Catalana, Joan Piqué Vidal, acabaria anys després empresonat pel cas Estevill. O que l'altre advocat defensor de Pujol, Juan Córdoba, ho seria en l'actualitat de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta en el cas Pretòria, instruït pel jutge Baltasar Garzón. Qui ens havia de dir que Garzón investigaria el franquisme en democràcia i que acabaria al banc dels acusats denunciat pels hereus de la dictadura.


Garzón, possible encausat pels crims de la Guerra Civil. Mentrestant, queda com un embolic -perquè no ha estat nítida- l'anul·lació del sumaríssim contra Lluís Companys. Ja no saps si estar-hi d'acord o indignar-nos amb la decisió de la Fiscalia de l'Estat. Amb Companys, s'ha fet justícia a mitges i encara no s'ha aconseguit l'anul·lació definitiva que havia promès el govern de Zapatero.


Qui ens havia de dir que el 14 d'abril, dia que Francesc Macià va proclamar la República Catalana dins de la Confederació Ibèrica, llegiríem als diaris que la Generalitat, governada per socialistes, excomunistes i republicans independentistes, concediria la Creu de Sant Jordi a Alberto Aza, cap de la Casa del Rei Joan Carles de Borbó. I que el mateix dia Pujol acusaria el govern espanyol i la mateixa Casa del Rei, amb qui ell tenia tan bones relacions, de "pressionar" sota amenaça esportistes d'elit i personalitats perquè amaguin la seva catalanitat i en destaquin l'espanyolitat en la projecció internacional. O sigui, una Creu de Sant Jordi per als que volen fer diluir la catalanitat dels Pau Gasol i Ferran Adrià. Qui ens ho havia de dir.

(Article publicat al diari Avui.)

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí