Catà per Marín

Catà per Marín
El periodista Joan Catà rellevarà amb tota probabilitat Jordi Marín com a director-gerent del consorci públic que gestiona la televisió del Maresme. Cal agrair la feina que ha fet Marín en l'arrencada del canal públic, amb tots els problemes que ha hagut de superar com el pas de l'analògic al digital (TDT), l'inici de zero contra la resta de projectes audiovisuals existents a la comarca i, finalment, la irrupció de la crisi econòmica. Però ara que plega Marín per anar a l'empresa privada, i pràcticament coincidint amb la fusió entre el canal públic i el privat de Mataró de tota la vida, és un gran moment perquè el relleu a la direcció i gerència del consorci recaigui en les mans d'un periodista com Catà.

Vaig coincidir amb ell una colla d'anys a El Punt. Jo, com a director de l'edició del Maresme. Ell, com a membre del consell editorial, una mena d'ens assessor extern (no retribuït) semblant al que té el Consell Consultiu i Assessor del Consorci Digital Mataró-Maresme, on hem coincidit últimament. La seva visió del projecte com a membre d'aquest ens extern, però especialment la seva trajectòria professional i el coneixement de la comarca fan del seu un perfil més que oportú. "Un periodista fent de gestor?", va gosar preguntar una pintoresca representant política en el mateix consell consultiu, celebrat ahir. Doncs sí, senyora. Ara més que mai calen periodistes, professionals que coneixen el mitjà, el sector i el territori, per liderar projectes no fàcils com el de la televisió pública del Maresme. La gestió és el mal menor, és l'accessori. Allò que realment importa és l'ànima, la intenció, el per què d'un mitjà públic que, a part d'entretenir, lògicament ha de fer informació i informació rigorosa i creïble.

Crec que Catà, com a director-gerent o com el que sigui, però al capdavant en definitiva, pot liderar el projecte amb encert i amb mà esquerra, perquè ara la televisió necessita encaix entre els equips de la televisió pública originària i la incorporació dels privats, i equilibri territorial perquè els del nord i els de la resta de la comarca (ara són dos canals) vagin plegats aprofitant recursos i aprofundint en un sentiment de pertinença comú al Maresme. En definitiva, després d'un inici liderat per un tecnòleg i home de gestió com en Jordi Marín ara és més que adient un perfil periodístic com el de Joan Catà, que prové del món de la Diputació de Barcelona (COM Ràido i Xarxa de Televisions Locals), però que anteriorment havia fet carrera a Catalunya Ràdio, l'Avui i diversos mitjans del Maresme.

Estigues al dia. Subscriu-te al butlletí