bloc sense fulls

26 d'octubre de 2017

TV3, Catalunya Ràdio i ACN, contra la intervenció dels mitjans públicsRoda de premsa de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN per fer pública la posició comuna davant el 155


Manifest conjunt.

Aquesta dimecres, 25 d'octubre de 2017, tots aquells mitjans nacionals, estatals i internacionals que ho han volgut han assistit a una roda de premsa conjunta de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies (ACN) per fer públic un posicionament comú de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, dels consells professionals de TV3 i de Catalunya Ràdio, i els comitès d’empresa de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN, davant de l’anunci d’intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans per part del govern d’Espanya a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.Vicent Sanchis, director de TV3; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Marc Colomer, director de l’ACN, han respost les preguntes dels més de 40 mitjans assistents, entre els quals algunes de les cadenes més importants del món com la BBC, l’ARD alemanya, Canal Plus France, la nord-americana CBS, la NOS televisió pública holandesa o les agències Agence France Presse o Reuters. Ha estat en un acte en què també han assistit els membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, i una àmplia representació dels col·lectius de treballadors de la Corporació pública.

La roda de premsa ha començat amb la lectura del Manifest conjunt de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l’Agència Catalana de Notícies, el Comitè d’Empresa de TVC, el Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio, el Consell Professional de TVC, el Consell Professional de Catalunya Ràdio i el Comitè d’Empresa de l’ACN a càrrec de Mònica Terribas, Pilar Fernàndez, Ramon Pellicer, Dani Gómez, Dani Penín, Raquel Sans, Montserrat Besses i Maria Alba Gilabert en català, aranès, castellà, basc, gallec, anglès, francès i alemany, respectivament.

Gordillo ha explicat que “els professionals consideren que les raons amb les que es justifica l’aplicació del 155 no s’ajusten a la realitat i, el més important, tampoc a les dades públiques sobre observança del pluralisme que fa el CAC, un organisme de garantia i de control audiovisual que no té homòleg a l’estat espanyol”.
 
Per Marc Colomer, director de l’ACN, la consideració sobre les causes per les que s’ha d’aplicar el 155 als mitjans de comunicació públics “ha estat rebuda com una ofensa a la feina que han estat fent, des del primer moment i fins ara, els treballadors”.
 
"M'han preguntat si faríem barricades, i els he respost que l'única barricada que hi haurà és la feina dels professionals. Si volen veracitat, equilibri, neutralitat i pluralitat, hem de continuar treballant com fins ara, perquè fins ara s'han garantit del tot", ha respost el director de TV3 quan li han preguntat si s’havien donat instruccions als treballadors. Però la idea és: “continuar treballar com fins ara amb la independència de sempre i sense cap mena d’intervenció. És el que s’ha de fer si el que volen és pluralitat i veracitat, només s’ha de continuar com fins ara”.
 
“El 155 és un article que ningú té clar. Els càrrecs directius no depenen ni dels Govern, ni del Parlament, sinó del Consell de Govern de la CCMA. No haurien de poder destituir els directors dels mitjans públics, però segons la declaració d’intencions d’aquest article sí que podrien fer-ho”, ha explicat Sanchis sobre la legitimitat d’una possible destitució dels càrrecs directius actuals.
 
"Qualsevol intent de control i fiscalització que no emani del Parlament i les institucions catalanes deixaria de ser un control democràtic dels òrgans de govern, hi hauria uns altres objectius, que no tindrien res a veure", ha afegit el director de l’ACN.
 
Saül Gordillo ha explicat que el Parlament és l’òrgan que té la capacitat de nomenar 6 càrrecs de procedència diversa per formar part d’un consell d’administració que és el que tria els directors dels mitjans i “regula una estructura molt important i amb molta incidència a la societat com en el cas de La Marató de TV3”.
 
“Més important que la meva actitud si em relleven del càrrec, és que La Marató es continuarà fent, que Catalunya Ràdio continuarà emetent i l’ACN enviarà els seus teletips. Passi el que passi la gent no deixarà de fer la seva feina de la millor manera que sap fer-la”, ha explicat Sanchis respecte l’escenari de què el faci fora del seu lloc.
 
“La destitució dels directius és el menys rellevant. L’important és el compromís amb la pluralitat i la veracitat dels mitjans i dels seus treballadors”, ha afegit Marc Colomer sobre el mateix tema.
 
“En les sessions de control del Parlament ens diuen si hem fet alguna cosa fora d’aquest llibre”, ha dit Saül Gordillo mostrant el Llibre d’estil de la CCMA. “Els professionals continuaran treballant com s’ha fet des de 1983. La primera victòria del 155 seria alterar la manera de treballar habitual”, ha afegit.
 
Sanchis per la seva banda ha remarcat que: “econòmicament, el 155 ja està activat de fa dies. Les finances de TV3 ja estan intervingudes i s’han de justificar totes les despeses que es fan”. Si s’intervenen encara més? “Podrien limitar molt l’efectivitat del mitjans”.
 
Sobre una possible reducció de la plantilla com a conseqüència de la pressió econòmica, Roser Mercader, presidenta del Comitè d’empresa de TVC, ha volgut remarcar: “No som només mitjans de comunicació públics. TV3 també és el motor de la indústria audiovisual de Catalunya i, per descomptat, els treballadors volem que es continuï mantenint la qualitat”.
 
Respecte a l’amenaça que hi ha sobre els professionals que no compleixin les ordres derivades de l’aplicació del 155, Sanchis ha anunciat: “No renunciarem a tots els camins legals per frenar qualsevol ingerència”.
 
Saül Gordillo, el director de Catalunya Ràdio, ha parlat de les moltes mostres de suport i solidaritat que han arribat de tot arreu, des de diferents associacions, mitjans de comunicació i entitats de tota mena, que, a més, es mostren escandalitzades davant una mesura que no té comparativa. “La situació és greu i estem preocupats, però el suport que estem rebent ens ajuda a continuar amb la força que vam començar.  Només volem continuar treballant com fins ara”, ha remarcat.
 

       

24 d'octubre de 2017

L'amenaça a Catalunya Ràdio, a France 24 i Onda VascaFrance 24: Radio Catalunya, la radio catalane qui désobéit à Madrid
Onda Vasca: Tertulia en Euskadi Hoy con entrevista al director de Catalunya Ràdio

       

23 d'octubre de 2017

Vicent Sanchis i Saül Gordillo a TV3 sobre l'article 155 als mitjans públics catalansAquest matí he participat a TV3 en una entrevista amb Vicent Sanchis sobre l'aplicació de l'article 155 als mitjans públics catalans, i aquestes són algunes de les frases que he dit:

"El suport més important d'aquests dies, a banda de la professió i de l'audiència, és el dels comitès d'empresa i professionals, que han dit d'una manera clara que no acceptaran que hi hagi un nou director de Catalunya Ràdio que no hagi estat triat pel procediment que funciona fins ara en els mitjans públics d'aquest país i que no canviaran la seva manera de treballar pel fet que s'hagi dit que canvien a un responsable superior."

"Per molt que ens canviïn a nosaltres com a directors de la ràdio i de la tele, ¿es pensen des de Madrid que els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, que funcionen des de l'any 1983, canviaran la seva manera d'informar i de treballar, que renunciaran a la seva professionalitat i que deixaran de treballar amb rigor perquè hi hagi un, dos o vint-i-dos responsables que els hi diguin que han de fer les coses d'una manera diferent?"

"Més que imaginar escenaris que no controlarem nosaltres, el que hem de fer és traslladar calma, tranquil·litat i confiança que TV3 i Catalunya Ràdio seguiran fent informació des del compromís amb el rigor, el pluralisme, el servei públic, la professionalitat i el país."

"Soraya Sáenz de Santamaría i Mariano Rajoy han estat convidats a ser entrevistats a TV3 i a Catalunya Ràdio en nombroses ocasions i no han acceptat mai. Comencem a estar cansats de veure com partits polítics que diuen que no se'ls hi dona veu són els que rebutgen les invitacions sistemàticament."

"Potser el 155 ja se'ls ha aplicat a molts mitjans privats de l'Estat perquè molts dels professionals que col·laboren en tertúlies a Catalunya Ràdio ens diuen que en els seus mitjans no poden treballar amb llibertat des de fa setmanes i mesos. I a Catalunya Ràdio se'ls dona tota la llibertat del món perquè expressin el que pensen."

TV3: Vicent Sanchis i Saül Gordillo valoren els efectes de l'aplicació del 155 en els mitjans públics catalans
CCMA: Vicent Sanchis i Saül Gordillo analitzen l'amenaça d'intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio
324.cat: Expresidents de la CCMA veuen "inadmissible" que se'n qüestioni la neutralitat
Catalunya Ràdio: Marín: "La intervenció dels mitjans és el que millor il·lustra el substrat franquista de Moncloa"
 

       

22 d'octubre de 2017

Catalunya Ràdio mantindrà el compromís, rigor i pluralitat


Malgrat l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol –pendent d'aprovació el proper divendres, dia 27, al Senat– que pretén intervenir els mitjans públics catalans, Catalunya Ràdio mantindrà el seu compromís amb el rigor, el servei públic, la pluralitat i la professionalitat que la caracteritzen des del 1983. Aquesta és la posició de la direcció, mentre que els treballadors de Catalunya Ràdio no reconeixeran un director imposat per Madrid.
 

       

19 d'octubre de 2017

Catalunya Ràdio creix un 200% l'audiència digitalCatalunya Ràdio tanca el mes de setembre amb 491.000 usuaris únics a Catalunya i 771.000 a Espanya, la qual cosa representa un creixement del 200% respecte al setembre del 2016, segons dades de comScore. Un mes marcat pels continguts vinculats al moment polític que viu el país, amb la Diada de fons, i on l'humor té un pes considerable entre la tria dels usuaris que accedeixen a catradio.cat i a l'app.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio bat el rècord d'audiència digital
 

       

5 d'octubre de 2017

Manifestacions davant de Catalunya Ràdio

Tercera manifestació espanyolista davant de Catalunya Ràdio en els últims 10 dies. Cent cinquanta persones es van manifestar dimecres, 4 d'octubre, al vespre davant de l'emissora, i alguns van trencar el netejaparabrises d'una unitat mòbil. El dia de la vaga general, 3 d'octubre, una cinquantena de manifestants van arrencar un tros del vinil de la façana al migdia. I el 27 de setembre mig centenar d'ultres també es van manifestar davant de Catalunya Ràdio contra Mònica Terribas.

Nació Digital: «Puigdemont, a prisión»: els manifestants espanyolistes tornen a Catalunya Ràdio
Vilaweb: Desenes de persones amb banderes espanyoles es concentren davant de Catalunya Ràdio
Directe: Desenes de persones amb banderes espanyoles es concentren davant de Catalunya Ràdio
El Nacional: Espanyolistes fan un escarni davant els estudis de Catalunya Ràdio
 
 
 
 
 
 
 

       

28 de setembre de 2017

Premi a 'Revolució 4.0' de Catalunya RàdioEl programa Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio ha estat guardonat amb el Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC 2017, en l'apartat de ràdio, que ha atorgat l'associació ONES Associació d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GrausTIC), en el marc de la 16a edició dels Premis Excel·lència de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Catalunya. Enhorabona a la directora i realitzadora del programa, Xantal Llavina, i a tot el seu equip!

Catalunya Ràdio: El programa "Revolució 4.0" de Catalunya Ràdio, premi excel·lència de la Diada de les Telecomunicacions
 

       

22 de setembre de 2017

25 anys de Catalunya InformacióA partir de dilluns, 25 de setembre, Catalunya Informació emetrà el nou informatiu territorial 'Catalunya al dia', conduït per Glòria Marín i realitzat des de les delegacions territorials de Catalunya Ràdio. També incorpora a la programació l'infomagazín aranès 'Eth maitín d'Aran', en desconnexió per a la Vall d'Aran. Per commemorar el 25è aniversari de Catalunya Informació, que va néixer l'11 de setembre del 1992, es faran diversos actes durant els pròxims mesos.

Catalunya Ràdio: Catalunya Informació celebra el 25è aniversari estrenant dos informatius diaris
 

       

21 de setembre de 2017

Zoo guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançóAquest dijous, durant la gala de lliurament dels Premis Literaris de Girona 2017, s'ha donat a conèixer la peça guanyadora del Premi Cerverí: 'La mestra', de la banda valenciana Zoo. Aquest guardó honorífic, convocat per Catalunya Ràdio, iCat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista Enderrock, es concedeix a la millor lletra de cançó inèdita d’aquesta temporada, que trien els oients per mitjà del portal web de Catalunya Ràdio. Com a director del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio he llegit el veredicte del premi guanyador a l'acte celebrat aquest dijous a Girona.

Catalunya Ràdio: Zoo guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català
CCMA: Zoo guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català
El Punt Avui: Cultura, respecte i llibertat
 

       

21 de setembre de 2017

Mig milió d'usuaris digitals de Catalunya Ràdio a l'agostCatalunya Ràdio continua imparable i torna a créixer durant el mes d'agost. Segons dades de comScore, un total de 481.000 usuaris únics es van connectar a la web i a l'app de l'emissora a l'agost en el conjunt de l'estat espanyol. Pel que fa a Catalunya, 358.000 usuaris únics van consumir els continguts de la ràdio pública, un increment del 217% respecte l'agost de l'any passat.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio consolida el seu creixement digital
 

       
<1...56789...403>

fotos

Catalunya

Diumenge, 9 des.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2018, Saül Gordillo     Crèdits