bloc sense fulls

22 d'abril de 2017

iCat tindrà més música en català, directes, cultura i programes infantilsEl retorn d'iCat a l'FM al setembre suposarà un augment de la música en llengua catalana, més directes de festivals musicals, més cultura a la ràdio fórmula i programes temàtics culturals i, els caps de setmana als matins, programes infantils. Ho vam anunciar aquest divendres a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya.

Ara: El retorn d'iCat a l'FM: més música i programes infantils
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "iCat no ha de ser només una emissora musical, sinó també cultural"
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Catalunya Ràdio ha de competir sense trair el compromís de servei públic i de rigor"
CCMA: Saül Gordillo: "iCat no ha de ser només una emissora musical, sinó també cultural"
 

       

22 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio homenatjarà Pere TàpiasAquesta passada matinada ha mort als 70 anys el cantautor, gastrònom i radiofonista Pere Tàpias, durant dues dècades fidel a les 'Tàpias variades' a Catalunya Ràdio. L'emissora li retrà un homenatge a la seva població, Vilanova i la Geltrú, que li ha concedit la medalla de la ciutat. Catalunya Ràdio ha obert un espai de condol.

Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Tapias va tenir la capacitat de connectar i superar les qüestions generacionals"
 

       

19 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix (13%)

Catalunya Ràdio és l’emissora en català que més creix (13,5%) en la darrera onada de l’EGM, amb 632.000 oients. ‘El matí de Catalunya Ràdio’ creix un 10,5% amb mig milió d’oients, ‘El suplement’ recupera el lideratge de diumenge i obtenim uns resultats històrics a la tarda amb ‘Estat de Gràcia’ (+63%).

La segona onada de l’EGM d’aquesta temporada ens confirma que la renovació de la graella i les noves apostes van en la bona direcció i obtenen l’aval de l’audiència. En només sis mesos, programes molt nous s’han situat en xifres gairebé de rècord. ‘El matí de Catalunya Ràdio’ acumula mig milió d’oients i experimenta un creixement del 10,5%. Aquest bon resultat va en la línia de la millora d’audiència aconseguida per tots els programes. ‘Estat de Gràcia’ creix un 63%, amb 119.000 oients, i és el millor resultat des del 2004. ‘Catalunya Migdia’ és l’informatiu més escoltat en la seva franja a Catalunya, amb 111.000 oients. El cap de setmana també creixem i ho fem globalment. ‘El suplement’ recupera el lideratge de diumenge, amb 311.000 oients, i creix dissabte amb 370.000 (98.000 més que l’anterior onada). ‘Tot Gira’ és líder del cap de setmana i suma 237.000 oients diumenge (41.000 més) i 188.000 dissabte (114.000 més). ‘La nit dels ignorants 2.0’ manté el lideratge en una franja molt simbòlica per a Catalunya Ràdio.

Em fa il·lusió destacar que Catalunya Ràdio manté el lideratge a la demarcació de Lleida i el recupera a la de Tarragona. A les demarcacions de Girona i Barcelona, la ràdio pública segueix guanyant audiència. Una mostra de la forta implantació territorial del grup d’emissores de Catalunya Ràdio. Les bones dades d’aquest EGM, que ens situa en un escenari tant positiu com el de fa un any, que va ser el millor de les últimes 15 temporades, també inclouen Catalunya Informació, que creix fins a 129.000 oients, i Catalunya Música, que n’obté 40.000. Cal destacar també els bons resultats de les finestres iCat les matinades del cap de setmana a l’antena de Catalunya Ràdio, amb 22.000 oients, atès el recent anunci del retorn de l’emissora musical i cultural a l’FM, previst per al proper setembre.

Portem uns mesos de molta feina i dedicació, de tots els professionals i departaments de la casa. Esforços com la programació especial pel Dia Mundial de la Ràdio o els programes especials amb motiu de l’actualitat demostren que #CatRàdioEsMou i això és gràcies a la vostra professionalitat i compromís amb la casa. Hem de continuar treballant per millorar i arribar a més oients. Anem en la bona direcció, però no ens conformem amb aquests resultats d’audiència. Felicitats a tothom!

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

10 d'abril de 2017

Entrevista a El Temps: "Catalunya Ràdio està a l'altura dels moments que viu el país"El setmanari El Temps publica una entrevista que m'ha fet el seu director, Borja Vilallonga, amb fotografies de Jordi Borràs. "Catalunya Ràdio està a l'altura dels moments que viu el país". Aquesta és l'entrevista en PDF.
 

       

9 d'abril de 2017

El retorn d'iCat a l'FM, als mitjans digitals


Els periodistes Jordi Bianciotto i Karma Peiró han publicat articles a Nació Digital arran de l'anunci del retorn a l'FM de l'emissora iCat. També Racó Català i Comunicació 21.

Jordi Bianciotto: Una iCat que ens sacsegi
Karma Peiró: Cinc anys després
Racó Català: Per què van eliminar iCat de l'FM i per què torna ara


 

       

9 d'abril de 2017

Entrevista a l'ACN: "L’esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents""El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat les bones dades del trànsit digital del grup d’emissores públiques, avantsala de les que poden arribar ‘més lentament’ de l’EGM. En una entrevista a l’ACN, Gordillo ha afirmat que el projecte de la nova direcció, materialitzat aquesta temporada, no es pot avaluar amb pocs mesos d’arrencada de la nova programació sinó que ‘demana temps’. Al seu entendre, el context econòmic i laboral dels últims anys va fer que l’emissora donés per ‘perduda’ la partida pel lideratge. ‘Ara no la podem donar per guanyada, però sabem que estem competint’, ha precisat. Pel director de Catalunya Ràdio, l’esperit competiu és ‘bo’ per a la ràdio en català i per la ràdio pública en particular, que l’obliga a ‘no conformar-se’ i a ‘aspirar al màxim públic’. En l’entrevista, el periodista ha afirmat que ‘mes a mes’ es demostra la feina feta fins ara, conscients que la translació a resultats a la ràdio convencional és ‘lent’. Gordillo ha celebrat el canvi en ‘l’estat d’ànim’ de la plantilla, una circumstància ‘bàsica’ perquè Catalunya Ràdio pugui ‘tornar a ser el que havia estat fa anys’."

Vilaweb: Saül Gordillo: ‘L’esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents’
El Món: Saül Gordillo: 'L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents'
Directe: Saül Gordillo: 'L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents'
 

       

8 d'abril de 2017

iCat FM incorporarà nous programes i repensarà l'oferta de radiofórmulaiCat FM tornarà a la FM a partir del setembre, un anunci que ha generat satisfacció en el sector cultural, que des de la seva apagada a les ones el 2012 reclamava recuperar un espai específic a la graella radiofònica pública. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que la nova etapa de l'emissora incorporarà els programes que actualment conformen la seva programació i que, durant aquest temps, s'han emès per internet, però que també n'incorporarà de nous en la mesura que ho permeti el pressupost. Paral·lelament, Gordillo sosté que caldrà repensar l'oferta de radiofórmula, en un moment en què el consum del públic és "a la carta". La nova etapa d'iCat anirà més enllà d'esdevenir una emissora musical amb l'objectiu d'establir certs canons de prescripció i obrir la porta a la informació cultural en general.

(Notícia de l'Agència Catalana de Notícies)
 

       

6 d'abril de 2017

El retorn d'iCat a l'FM

Aquest dijous hem explicat el retorn d'iCat a l'FM a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas. L'escena catalana ha rebut l'anunci amb satisfacció. Al setembre, la música i la cultura del país tindran més pes a la ràdio pública.
 

       

5 d'abril de 2017

iCat: de la reivindicació a la celebració
 
Avui és un dels dies més feliços des de la meva arribada a la direcció de Catalunya Ràdio. Fa un any, el 28 d’abril del 2016, pujàvem a l’escenari de la Sala Apolo amb el conseller de Cultura, Santi Vila, per presentar el concert del desè aniversari d’iCat, i en aquella celebració vam adoptar el compromís de treballar per retornar iCat a la FM. Durant aquell ‘Desconcert’ alguns dels artistes van aprofitar l’ocasió per incorporar un ‘iCat FM, iCat FM, iCat FM’ enmig de les lletres de les cançons.
 
El proper 8 de maig tornarem a fer un ‘Desconcert’ a la Sala Apolo, i en lloc de reivindicació hi haurà celebració perquè el retorn a la freqüència modulada de l’emissora cultural i musical pública serà efectiu el proper setembre. L’acord adoptat pel Consell de Govern de la CCMA aquest dimecres i la feina i complicitat de mesos de moltes persones i institucions permetran que els oients que fa onze anys van connectar emocionalment amb iCat puguin tornar a escoltar l’emissora en FM. Era una reclamació del sector cultural i dels creadors del país. Era una petició constant d’oients i actors culturals. I era, perquè així ho vam dir des del primer moment, un dels reptes que havia assumit la nova direcció de Catalunya Ràdio.
 
Aquest dimecres ha estat un dia d’eufòria a l’emissora. Ens hem abraçat i ens hem felicitat mútuament. Ens hem mirat als ulls i hem comprovat que ens brillaven a tots d’emoció. Feia mesos, anys, que esperàveu aquest anunci. I avui ha pogut arribar gràcies a la vostra obstinació i a petites grans aportacions durant la ‘travessia del desert’ a la xarxa. Ara tenim un encàrrec i un repte apassionant. Fer que el retorn a la FM s’adapti a les necessitats del sector cultural, als nous hàbits de consum de ràdio i a una modernització de la proposta, que fa onze anys va ser absolutament innovadora. A la ràdio pública ens tocarà, un cop més, innovar i fer servei públic, en aquest cas en l’àmbit musical i cultural. De la mateixa manera que ens hem sortit gràcies a l’obstinació de tots vosaltres, ara toca que tots hi posem ganes, idees i feina perquè el retorn a la FM sigui un èxit. N’estic convençut que ho serà. Enhorabona a tothom!  

Catalunya Ràdio: Santi Vila i Saül Gordillo: "El retorn d'iCatFM demostra que la ràdio pública defensa la cultura"
Catalunya Ràdio: Així s'ha anunciat la tornada d'iCat a l'FM

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

2 d'abril de 2017

Suport de Puigdemont a Catalunya Ràdio per la TrailwalkerMissatge de suport del president Carles Puigdemont als equips de Catalunya Ràdio coincidint amb la marxa solidària contra la pobresa, la Trailwalker, organitzada per Oxfam Intermón

 

       
<1...56789...400>

fotos

Vilaweb

Dilluns, 15 jun.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2018, Saül Gordillo     Crèdits