bloc sense fulls

11 de febrer de 2017

Catalunya Ràdio amb 'Paraula de Stone', homenatge a Jordi TardàCatalunya Ràdio dóna suport a 'Paraula de Stone', l'exposició homenatge a Jordi Tardà que aquest divendres es va inaugurar a l'Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró, ciutat on va néixer el locutor i director de 'Tarda Tardà', el programa veterà d'Europa dedicat al rock. TV3 se n'ha fet ressò.

Catalunya Ràdio: "Paraula de Stone", exposició homenatge a Jordi Tardà
 

       

30 de gener de 2017

Redisseny web de Catalunya Ràdio i Dia Mundial de la Ràdio, al Parlament

Divendres vaig respondre a la comissió de control a la CCMA del Parlament de Catalunya sobre la celebració del Dia Mundial de la Ràdio i també sobre l'èxit del redisseny de la web de Catalunya Ràdio.
 

       

26 de gener de 2017

Dia Mundial de la Ràdio a casa dels oients de Catalunya RàdioCatalunya Ràdio torna a sorprendre. Els nostres oients decidiran on fem tota la programació del dilluns 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio. Entrant a la nova web de Catalunya Ràdio, els oients poden demanar-nos que anem a fer els programes d'aquell dia tan especial al menjador de casa seva, al bar on fan el cafè, a l'espai públic on fan vida o en aquell indret més personal on ells tinguin el costum d'escoltar la ràdio. Volem ser amb els oients allà on ells ens escolten, i hi volem fer tots els programes del Dia Mundial de la Ràdio. Catalunya Ràdio és tot el que ells senten. Sortirem de la ràdio per fer ràdio, i muntarem un operatiu logísticament complicat però apassionant en funció de les peticions que rebem (que en pocs dies ja són moltes). #CatRàdioEsMou i ho fa arreu del país, i fins i tot a l'estranger, perquè ja hi ha un programa, el 'Tot costa', que demana si hi ha oients a París per acollir-los el 13 de febrer, per a la prèvia del partit que el Barça juga contra el PSG.

El Dia Mundial de la Ràdio, Catalunya Ràdio sorprendrà amb el seu desplegament i guanyarà, encara més, en proximitat. La ràdio pública aprofitarà aquella jornada per fer algun anunci, en línia amb tota la feina que estem fent els últims mesos. De moment, dilluns vam convidar els oients a fer-nos les seves propostes, amb en Santi Faro, en conversa amb Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio'.
 

       

15 de gener de 2017

Compromís amb la cultura i la ràdio públicaDes de la meva arribada a la direcció de Catalunya Ràdio –el 13 de gener va fer un any–, he manifestat públicament que treballaríem per potenciar els continguts culturals d’iCat.cat. No només hem dut els programes culturals de l’emissora digital a l’antena de la generalista Catalunya Ràdio –vam començar els festius i la temporada d’estiu, i ara ja de manera regular en la graella– sinó que els hem potenciat fins allà on els pressupostos de la casa ho permetien. A més, coincidint amb la celebració del desè aniversari d’iCat, vam prendre bona nota del compromís públic del conseller de Cultura, Santi Vila, que va ser inequívoc en favor del retorn a l’FM, de tal manera que el grup d’emissores de Catalunya Ràdio recuperaria la seva musical-cultural. Perquè això es pugui produir, i mentre no hi ha ni nous pressupostos de la Generalitat ni més pressupost a Catalunya Ràdio ni l’encàrrec de l’únic òrgan competent per prendre la decisió del retorn a l’FM –el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals–, l’únic que és a les mans de la seva direcció és seguir treballant perquè els actuals recursos públics estiguin el millor invertits a iCat i al conjunt de les nostres emissores. Això, lògicament, no només no exclou els continguts culturals sinó que ens obliga a fer un exercici altament complicat, però en el qual crec, honestament, que ens n’estem sortint. Es tracta de garantir la legítima i necessària lluita pel lideratge d’audiència de l’emissora generalista sense lesionar el mandat de servei públic que tenim encomanat –això inclou la promoció de la cultura, òbviament– ni marginar les nostres emissores anomenades temàtiques –això inclou iCat i Catalunya Música, que enguany celebra el seu trentè aniversari–, de tal manera que Catalunya Ràdio aspiri a arribar al màxim públic possible per difondre els seus continguts culturals de qualitat ja sigui per les emissores d’FM o pels suports exclusivament digitals. Des que dirigeixo Catalunya Ràdio el compromís amb els continguts digitals de la ràdio pública també ha estat una prioritat. És a dir, que tant la cultura, com el lideratge i la innovació –trencar esquemes tradicionals de programes ‘tancats’ o ‘reclosos’ en franges horàries de graelles– han format part de l’eqüació que ens ha de portar a recuperar l’èxit que històricament havia tingut la casa, i sense el qual no s’entendria ni la bona salut de la ràdio en català ni, probablement, l’actual escena cultural del país.

El passat agost, algun dia abans que Catalunya Ràdio comencés la nova temporada, es va originar un debat sobre la presència de la cultura i dels llibres a l’emissora. El 30 d’agost vaig publicar un article que intentava donar resposta al debat que Bernat Ruiz Domènech plantejava en un escrit seu anterior publicat a Núvol. I des d’aleshores he anat donant arguments i explicacions per reiterar els nostres compromisos amb la cultura i el lideratge, que no entenem, en cap cas, com a incompatibles. Precisament per aquest motiu defensem la transversalitat dels continguts culturals a Catalunya Ràdio i al conjunt d’emissores. I aquesta transversalitat és la que ens ha de permetre, si hi ha pressupost i l’encàrrec, de lluitar pel lideratge de l’emissora generalista i recuperar iCat a l’FM. Aquestes explicacions, al marge de l’article meu del mateix agost, les he anat donant en entrevistes als mitjans de comunicació, en nombrosos actes públics i a la comissió de control a la CCMA del Parlament de Catalunya quan els grups parlamentaris ens ho han preguntat i també en la sessió de presentació del nou projecte de Catalunya Ràdio.

Avui hi torno perquè el necessari i saludable debat sobre la cultura als mitjans públics del país no s’hauria de barrejar amb algunes referències personals que considero injustes –i impròpies– en l’últim article que Bernat Ruiz ha publicat a Núvol. Lamento que per defensar més i millor presència de la cultura als mitjans públics s’hagi de recórrer a la desqualificació dels seus directors, que, d’altra banda, han de gestionar la ràdio i la televisió en el context pressupostari més advers i en un entorn de sector, tecnològic i de canvi del consum cultural i comunicatiu que tampoc no té precedents. Fa més de 25 anys que faig de periodista i al llarg d’aquest temps considero que he tractat la cultura, la llengua i la realitat digital del país amb un compromís i una implicació considerables. Ja sigui en els milers d’articles, entrevistes i reportatges publicats, ja sigui en la participació en programes de ràdio i televisió, ja sigui amb una extensa presència i activisme digital a les xarxes, ja sigui amb la publicació de cinc llibres, ja sigui en les nombroses presentacions i actes públics de tota mena arreu del territori, espero que la consideració generada no sigui ni la ‘mediocritat’ ni la ‘covardia’ que m’atribueix el senyor Ruiz ni la ‘vergonya democràtica’ que sosté que li provoquem.

Fa un any exacte que vaig ser nomenat director de Catalunya Ràdio i crec que els professionals estan fent una feina extraordinària en un context realment difícil. Seguiré treballant per estar a l’alçada dels companys de la casa, però sobretot per servir el millor que pugui a la nostra audiència, que, per altra part, ens avala amb un creixement del 7% d’audiència a la darrera onada de l’EGM i ens valora –així ho percebem i també ho comencem a tenir fonamentat en estudis qualitatius– el compromís amb la cultura. Només cal sintonitzar Catalunya Ràdio, Catalunya Música i Catalunya Informació o connectar-se a iCat.cat per comprovar que el que explico és una realitat. I només cal conèixer una mica els professionals i l’actual direcció per intuir també la nostra obstinació per millorar en el futur aquesta realitat.

(Article publicat a Núvol)
 

       

9 de gener de 2017

Orgull de ràdio públicaUna graella totalment renovada, l'aposta per les sinergies entre les pròpies emissores, l'impuls als continguts digitals per viralitzar els àudios emesos i per afavorir un consum radiofònic alternatiu al convencional en franges horàries i formats, i l'ambició per recuperar el lideratge de la ràdio pública han marcat el primer any de la nova direcció de Catalunya Ràdio. Un any amb la idea de moviment i canvi, de transformació perquè la proposta ajudi a recuperar audiència i a guanyar-ne entre els nous públics. La ràdio és el mitjà que millor s'adapta a la revolució tecnològica i als canvis d'hàbits de consum comunicatiu, demostrant una gran vitalitat a cada nou estudi o enquesta d'audiència. I la ràdio en català és una història d'èxit perquè augmenta l'audiència any rere any i es consolida la normalització lingüística que encara no ha arribat a altres àmbits com la televisió i la premsa. En aquest context, el repte per innovar i posar en valor els recursos de què disposa l'emissora pública ha estat una premissa al llarg del 2016.
 
La nova direcció de Catalunya Ràdio ha volgut posar en valor les marques individuals de la casa i, alhora, oferir un missatge d'equip i projecte que trascendeixi l'àmbit d'acció de cada programa individualment. Hem detectat, al llarg d'aquest primer any, les ganes de canvi i la bona acollida dels oients d'aquesta nova etapa en què hem volgut recuperar la il·lusió dels treballadors i posar en el centre de gravetat la importància dels bons continguts. Rebem felicitacions per 'la bona feina feta' com si aquesta hagués culminat o reeixit abans d'hora, i les gestionem com un estímul a la perseverança sent conscients que en ràdio els comportaments són lents i demanen temps i paciència. Ha estat, per tant, un any molt intens perquè no hem parat ni un sol dia i també perquè ens hem enfrontat a enormes dificultats. A ningú no se li escapa que intentar trencar inèrcies o tendències d'una dècada no es fa d'avui per demà, i menys encara quan els pressupostos són els que són i el sector de la comunicació està com està.
 
Modestament, ens fa la impressió que hem aconseguit fixar la idea que l'estima de l'audiència per Catalunya Ràdio reforça la convicció que l'emissora forma part del patrimoni social, cultural i comunicatiu del país, fins i tot emocional. L'èxit de la ràdio en català no s'entendria, de cap manera, sense el paper rellevant de Catalunya Ràdio, sense que dir això suposi ni un oblit a la primera ràdio en català (Ràdio 4) ni una pugna mal entesa respecte la primera en audiència actualment (RAC1). Durant aquest any ens ha tocat fer algun comiat per jubilació o prejubilació, però amb la nova graella també hem pogut fer incorporacions com les de Roger de Gràcia, Jordi Costa, Sònia Gelmà o Mariola Dinarès. Professionals joves que s'incorporen a un projecte en moviment compromès amb el rigor, però també amb el vigor, que fa apostes i innova sense afectar pilars fonamentals com la informació i el servei públic. I quan parlem de servei públic ens referim a continguts també culturals, perquè entenem que la millor manera de contribuir a la popularització i a la màxima difusió de la cultura és incorporant-la transversalment a les graelles de les nostres emissores.
 
A part d'ànims i felicitacions, durant aquest primer any també hem copsat entre els oients i professionals del sector una gran complicitat amb el que Catalunya Ràdio representa com a emissora pública. La idea de ràdio pública, de ràdio de tothom, és molt potent. I això que en el context actual tampoc no és fàcil escapar-se de les crítiques polítiques, si és que en alguna etapa això ha estat fàcil. Les hem rebut i gestionat també com un estímul i una exigència interna per aprofundir en el rigor i vetllar, encara més, per la pluralitat i pel compliment dels mandats que com a emissores públiques tenim assumits des de fa més de tres dècades. En aquest sentit, és important recordar que som quatre emissores i que els mandats i el servei públic el concebem en conjunt, de manera sovint indissociable. Informació, servei, cultura, esports, entreteniment, innovació, paritat a les tertúlies i la graella, pluralitat ideològica, generacional, d'accents i procedències...
 
La contribució de la ràdio pública al país queda fora de dubte, i durant aquest any hem intentat posar les bases perquè en el futur segueixi sent així atesa la complexitat dels temps que ens han tocat viure i les exigències que se'ns plantegen. Innovació, moviment, il·lusió, canvi i... orgull. Hem intentat posar en valor tot allò que fan els professionals i la casa en conjunt per reivindicar, sense complexes, el paper de Catalunya Ràdio. També per apuntalar un sentiment íntim, potser individual a cadascun dels professionals, d'orgull de pertànyer a un projecte com el que tenim l'honor d'encapçalar des de fa un any. Orgull per la feina feta i per la que tenim al davant, però sobretot orgull de la ràdio pública que mai no falla. Som allà on passen coses i la nostra presència té, enmig d'un cert caos i soroll que caracteritza el sector per la irrupció de les xarxes, un valor i un rigor associats a la credibilitat i a una bona manera de fer.
 
Hem posat les bases i esperem poder continuar treballant per recollir els fruits. Hem fet molta feina i tenim ganes de fer-ne més. Ja sabeu on som.

Catalunya Ràdio: Il·lusió, canvi, feina, compromís i orgull a la ràdio pública
Comunicació 21: Orgull de ràdio pública
Vilaweb: Il·lusió, canvi, feina, compromís i orgull a la ràdio pública
Racó Català: Orgull de ràdio pública
Nació Digital: Orgull de ràdio pública
Regió 7: Orgull de ràdio pública

 

       

2 de gener de 2017

Èxit de l'actualització del rànquing de periodistes més seguits a Twitter

Més de 10.000 lectures de l'Actualització del rànquing de periodistes i comunicadors catalans a Twitter i Klout i prop de 100.000 visualitzacions i prop de 40.000 interaccions amb la meva piulada amb l'enllaç a aquest apunt, del passat 28 de desembre a les 9 del vespre. Arran de l'èxit i el ressò d'aquesta actualització, Mariola Dinarès em va fer una breu entrevista al programa de Catalunya Ràdio Popap: Quins són els periodistes i comunicadors catalans més seguits a Twitter. Desenes de professionals han contactat amb mi per aparèixer al proper llistat o per actualitzar la informació relativa al mitjà de comunicació en què treballen actualment. Tot un estímul per seguir mantenint i alimentant aquesta eina que pretén ser útil al nostre sector.


 

       

28 de desembre de 2016

ACTUALITZACIÓ | Rànquing de periodistes i comunicadors catalans a Twitter i Klout

Cada mig any, des de l'agost del 2011, actualitzo el rànquing de periodistes i comunicadors catalans a Twitter. En aquesta ocasió incorporo 90 nous periodistes, opinadors i comunicadors catalans respecte l'anterior, el rànquing del juliol del 2016. Ja són 1.260 perfils individuals de professionals catalans del periodisme i la comunicació més seguits a Twitter. El llistat es pot consultar en funció dels seguidors a Twitter, però tocant les fletxes de les columnes superiors també es pot ordenar per la influència social que aquests professionals tenen a les xarxes socials, és a dir, la valoració de Klout. Aquests són els anteriors rànquings de periodistes publicats en aquest blog: Juliol 2016, Febrer 2016 Juliol 2015, Gener 2015, Juliol 2014, Gener 2014, Agost 2013, Juliol 2013, Desembre 2012, Juny 2012, Setembre 2011 i Agost 2011. El primer rànquing tenia un centenar de perfils, ara ja superen el miler. Aquest llistat està fet amb la col·laboració tècnica d'Arnau Udina @arnauuc. Si trobeu a faltar algun periodista o comunicador o si algun professional ha canviat de mitjà (l'actualització d'aquest llistat es fa manualment) feu-m'ho saber a @saulgordillo o bé amb un comentari en aquest mateix apunt.

 
Posició Periodista Tipus Followers Variació Klout
1 Andreu Buenafuente El Terrat 3329759 ⇑ 695520 80
2 Jordi Évole La Sexta/El Periódico 2901131 ⇑ 1014834 79
3 Risto Mejide El Periódico 2767026 ⇑ 383944 75
4 Berto Romero Movistar+ 2344854 - 79
5 Anna Simon Marí Neox 1917241 ⇑ 152201 65
6 Julia Otero Onda Cero 907312 ⇑ 364501 72
7 Josep Pedrerol La Sexta 606379 ⇑ 100949 72
8 Susanna Griso Antena 3 565477 ⇑ 156374 67
9 Jorge Javier Vázquez Telecinco 509915 ⇑ 136335 66
10 Àngels Barceló SER 386235 ⇑ 117208 66
11 Àngel Llàcer Freelance 374133 - 65
12 Jordi González Telecinco 339111 ⇑ 20760 57
13 Tony Aguilar 40 Principales 330514 ⇑ 64869 69
14 Manel Fuentes El Periódico 313880 ⇑ 252691 65
15 Samanta Villar Cuatro 258640 ⇑ 9826 50
16 Juan Diaz Diaz Freelance 251892 ⇓ -8500 53
17 Quim Monzó La Vanguardia 246786 ⇑ 48126 73
18 Frank Blanco La Sexta 245609 ⇑ 32005 63
19 Antoni Bassas Ara 242231 ⇑ 46583 62
20 Quim Domènech La Sexta/MEGA 234905 ⇑ 36291 73
21 Susana Guasch La Sexta 233943 ⇑ 4782 61
22 Axel Torres Bein Sports 217750 ⇑ 22775 66
23 David Fernàndez La Directa/Ara 205541 - 70
24 Toni Soler Minoria Absoluta 205111 ⇑ 32961 67
25 Xavi Martínez Los 40 200565 ⇑ 19879 72
26 Miquel Calçada - 187258 ⇑ 33469 61
27 Pilar Rahola La Vanguardia 176107 ⇑ 57042 70
28 Carme Barceló MEGA/Sport 164938 ⇑ 30650 70
29 Maiol Sanaüja - 134860 - 68
30 Francisco Marhuenda La Razón 130705 ⇑ 46287 69
31 Carles Capdevila Ara 129065 ⇑ 38278 68
32 David Sánchez Marca 119649 ⇑ 11404 67
33 Tomás Guasch COPE 118559 - 63
34 Jordi Basté RAC1 117991 ⇑ 5156 66
35 Maruja Torres Freelance 117509 ⇑ 25821 66
36 Valentí Sanjuan Freelance 115802 ⇑ 42682 48
37 Òscar Dalmau RAC1/TV3 113495 ⇑ 12240 63
38 Franc Carreras Onda Cero 112953 ⇑ 20564 68
39 Sandra Barneda Telecinco 108354 ⇑ 18626 60
40 Carme Chaparro Tele 5 105773 ⇑ 16680 62
41 Jaume Barberà Freelance 100686 ⇑ 11095 63
42 Jose Antonio Luque Mediaset 100278 ⇑ 7561 53
43 Joan Maria Pou RAC1 93907 ⇑ 8045 59
44 Sergi Mas Freelance 89853 ⇑ 1566 62
45 Xavier Badia Freelance 89267 - 60
46 Edu Polo SER 87058 ⇑ 9559 65
47 Martí Perarnau ElPeriódico/Sport 86194 ⇑ 10315 62
48 Karmele Marchante Freelance 78432 ⇑ 15708 58
49 Alfredo Martínez Onda Cero 78031 ⇑ 14881 67
50 Xavier Bosch Ara/Catalunya Ràdio 75771 ⇑ 6721 59
51 Antoni Clapés RAC1 73107 ⇑ 6369 60
52 Empar Moliner TV3/Catalunya Ràdio 73094 - 66
53 Màrius Serra Catalunya Ràdio 70781 ⇑ 6847 65
54 Cristina Cubero Mundo Deportivo 69105 ⇑ 14912 59
55 Ernest Riveras TVE 66591 ⇑ 7695 60
56 Samuel Molina - 65614 - 79
57 Gerard Romero SER 65047 ⇑ 10718 65
58 Vicent Partal Vilaweb 64483 ⇑ 15055 80
59 Xavier Aldekoa Freelance 60505 ⇑ 25127 69
60 Quim Masferrer TV3 58687 - 55
61 Mònica Planas Freelance 57870 ⇑ 3653 62
62 Bibiana Ballbè TV3 57209 ⇑ 1257 59
63 Jordi Graupera RAC1/LaVanguardia 57194 ⇑ 14322 68
64 David Jiménez El Mundo 56968 ⇑ 30135 61
65 Òscar Andreu RAC1 56438 ⇑ 5979 50
66 Lorenzo Milá TVE 55395 ⇑ 1852 57
67 Toni Cruanyes TV3 54232 ⇑ 8550 49
68 Roger Saperas RAC1 52966 ⇑ 4200 54
69 Sergi Reboredo Freelance 52817 ⇑ 8852 66
70 Quim Morales RAC1 51338 ⇑ 6409 64
71 Lluís Mascaró Sport 49594 ⇑ 10587 68
72 Tomàs Molina TV3/Catalunya Ràdio 49563 - 80
73 Enric Juliana La Vanguardia 48721 ⇑ 11451 65
74 Raül Llimós RAC1 48032 ⇑ 4052 61
75 Queco Novell Minoria Absoluta 46683 ⇑ 4341 57
76 Francesc-Marc Álvaro La Vanguardia 46465 ⇑ 8357 62
77 Bernat Castro Minoria Absoluta 46326 - 81
78 Jose Joaquin Brotons Gol TV 46093 ⇑ 4348 62
79 Laia Ferrer TV3 46020 ⇓ -1466 53
80 Ramon Besa El País 45448 ⇑ 4823 63
81 Jordi Costa Catalunya Ràdio 44553 ⇑ 6216 57
82 Salvador Cardús La Vanguardia 42996 ⇑ 7063 73
83 Ricard Torquemada Catalunya Ràdio 42838 ⇑ 5980 57
84 Germà Capdevila Revista Esguard 42751 ⇑ 1782 72
85 Carles Fité Freelance 42712 ⇑ 4823 61
86 Anna Bosch TVE 42539 ⇑ 2414 61
87 Sònia Gelmà Catalunya Ràdio 42241 ⇑ 3893 58
88 Iu Forn Freelance 41093 ⇑ 5763 65
89 Ana Oliva Freelance 38616 ⇑ 20964 52
90 Roser Amills LV/Catalunya Ràdio 38486 ⇑ 992 74
91 Miguel Rico Mundo Deportivo 37254 ⇑ 3691 59
92 Ariadna Oltra TV3 37249 ⇑ 5164 59
93 Marc Martín TVE 36074 ⇑ 664 56
94 Xavi Pérez Esquerdo RAC1 36042 ⇑ 5840 55
95 Jordi Borràs Freelance 35836 - 69
96 Toni Aira Professor 35546 ⇑ 7374 70
97 Danae Boronat beIN Sports 35346 ⇑ 9671 61
98 Ernest Benach Freelance 35299 - 61
99 Jofre Llombart RAC1 34552 ⇑ 7205 64
100 David Broc Freelance 34329 ⇑ 3180 60
101 Tian Riba TV3 33903 ⇑ 5228 58
102 Dolors Boatella Freelance 33796 - 60
103 Mònica Usart Grup Godó 33686 ⇑ 7793 61
104 Jordi Barbeta La Vanguardia 33037 ⇑ 3731 55
105 Laura Fa 8tv 32423 ⇑ 4796 61
106 Santi Giménez As 32311 ⇑ 4916 63
107 Andrew Funk Freelance 32305 ⇑ 18489 63
108 Xavier Graset TV3/Catalunya Ràdio 32140 ⇑ 3394 59
109 Francesc Mauri TV3/Catalunya Ràdio 31487 - 63
110 Josep Capdevila Sport 31296 ⇑ 1047 64
111 Txe Arana TV3 30543 - 57
112 Marcos Lopez El Periódico 29743 ⇑ 3886 63
113 Lluís Foix La Vanguardia 29490 ⇑ 2872 59
114 Arnau Sanz Ardanuy YCOM 29146 ⇑ 3200 65
115 Gina Tost TV3/Catalunya Ràdio 29020 ⇑ 3222 72
116 Quico Sallés La Vanguardia 29006 ⇑ 14606 67
117 Albano-Dante Fachin Podemos 28783 ⇑ 3678 68
118 Esther Vivas Freelance 28773 - 60
119 Lu Martín El País 27779 ⇑ 1335 58
120 Xavi Coral TV3 27417 ⇑ 2439 56
121 Ferran Monegal El Periódico 27304 ⇑ 1774 57
122 Sique Rodríguez SER 27288 ⇑ 4848 63
123 Eduard Voltas Time Out 26847 ⇑ 5863 67
124 Manuel Campo Vidal Academia TV 26532 - 59
125 Saül Gordillo Catalunya Ràdio 25840 ⇑ 4391 68
126 Arse Cañada Cornejo TVE 25076 ⇓ -227 52
127 Dani Senabre - 25011 ⇑ 5985 62
128 Cristina Villanueva La Sexta 24869 - 54
129 Toni de la Torre Freelance 24542 ⇑ 3642 61
130 Josep Lluís Merlos Freelance 24180 ⇑ 4913 61
131 Salvador Cot El Món 23851 ⇑ 6683 64
132 Enric Hernàndez El Periódico 23520 ⇑ 5284 68
133 Jordi Pérez Colomé Freelance 23334 ⇑ 1600 55
134 Josep M. Ganyet RAC1 23016 ⇑ 4329 75
135 Mayka Navarro La Vanguardia 22904 ⇑ 2911 55
136 Pere Mas Freelance 22808 ⇑ 4347 63
137 Liz Castro Freelance 22748 ⇑ 7233 67
138 Lluís Flaquer SER 22476 ⇑ 4195 63
139 Cristina Fallarás Freelance 22390 - 69
140 Fonsi Loaiza Freelance 22353 - 61
141 Gemma Herrero Freelance 22274 - 55
142 Josep Lluís Micó Blanquerna 22015 ⇑ 20264 66
143 Agnès Marquès TV3 21984 ⇑ 4805 54
144 Carles Costa TV3 21742 ⇑ 2984 54
145 Joan Subirats ElPaís/ElPeriódico 21663 ⇑ 3328 62
146 Glòria Serra La Sexta 21303 ⇑ 4761 54
147 Joan Carles Peris TV3/Catalunya Ràdio 21170 ⇑ 3723 56
148 Bruno Alemany SER 20953 ⇑ 3847 56
149 Miguel Ángel Román Gol TV 20406 ⇑ 7715 56
150 Rafel Nadal La Vanguardia 20289 ⇑ 2340 53
151 Oriol Domènech Mundo Deportivo 19695 ⇑ 2802 55
152 Marta Carreras Catalunya Ràdio 19673 ⇑ 2285 58
153 Nando Escribano Divinity/Telecinco 19582 ⇑ 8303 58
154 José Antich El Nacional 19432 ⇑ 11699 64
155 Marc Mundet RAC1 19393 ⇑ 2355 58
156 Manuel Cuyàs El Punt Avui 19348 ⇑ 3307 58
157 Ramon Pellicer TV3 19215 ⇑ 2238 53
158 Roger Palà Sentit Crític 19201 ⇑ 4181 61
159 Bernat Dedéu Freelance 19048 ⇑ 4752 63
160 Jaume Clotet Govern 18817 ⇑ 5090 66
161 Carles Escolán Radio Marca 18718 ⇑ 1967 57
162 Víctor Amela La Vanguardia 18460 ⇓ -29 0
163 Eva Piquer Freelance 18401 ⇑ 2542 58
164 Matthew Tree Freelance 18314 ⇑ 1139 52
165 Joan Queralt El Periódico 18277 ⇑ 4502 62
166 Xavi Torres TV3 18238 - 56
167 Ferran Sardans UAB 18206 ⇑ 15087 64
168 Roberto Enríquez Lecturas 18101 ⇑ 3406 58
169 Sergi Vicente BTV 18031 ⇑ 771 53
170 Albert Cuesta Freelance 17807 ⇑ 1938 66
171 Carlos A. Scolari Professor 17355 ⇑ 3620 73
172 Joan Vendrell Naturpixel 17252 ⇑ 1566 78
173 Sergi Picazo Sentit Crític 17078 ⇑ 4636 61
174 Damià López RAC1 16862 ⇑ 1662 51
175 Arturo Puente eldiario.es 16551 ⇑ 8607 61
176 Núria Marín Divinity/Telecinco 16442 ⇑ 7107 64
177 Martí Anglada Govern 16235 ⇑ 3054 53
178 Erasmo López InfoJobs 16060 = 62
179 Alfred R. Picó Freelance 16007 ⇑ 6327 64
180 Joana Bonet La Vanguardia/Ser 15976 ⇑ 848 52
181 Albert Llimós SER 15780 ⇑ 1848 53
182 Cristina Puig RBA 15441 ⇑ 833 48
183 Toni Padilla Ara 15428 ⇑ 2033 57
184 Jaume Mullor RAC1 15161 ⇑ 1684 47
185 Albert Lesan Freelance 15137 - 56
186 Jesús Rodríguez La Directa 15045 ⇑ 3597 56
187 Joan Spin 8tv 14940 ⇑ 1288 48
188 Jordi Borda Catalunya Ràdio 14759 ⇑ 2098 55
189 Gemma Calvet - 14703 - 54
190 Patrycia Centeno Politica y Moda 14598 - 63
191 Ignasi Barba RAC1 14576 - 64
192 Edwin Winkels Freelance 14566 ⇑ 2596 56
193 Roger de Gràcia Catalunya Ràdio 14372 - 49
194 Lluís Bassets El País 14145 ⇑ 1532 62
195 Sergi Nogueras FC Barcelona 14135 ⇑ 181 40
196 Pau Arenós El Periódico 14079 ⇑ 2178 54
197 Carles Torras La Información 13959 ⇓ -74 53
198 Adrià Ortega Los 40 13929 - 54
199 Francesc Latorre TV3 13927 ⇑ 895 57
200 Lorena Vazquez 8tv/Freelance 13730 ⇑ 2467 53
201 Natalia Arroyo Ara 13727 ⇑ 2706 56
202 Lluís Izquierdo Gol TV 13579 ⇑ 3960 53
203 Víctor Lozano Onda Cero 13507 ⇑ 1604 58
204 Claudi Pérez El País 13381 ⇑ 4247 64
205 Xavi Bundó RAC1 13373 ⇑ 2800 57
206 Pilar Carracelas El Nacional 13282 ⇑ 4962 65
207 Xantal Llavina Freelance 13236 ⇑ 1125 50
208 Arcadi Alibés TV3 13198 ⇑ 935 55
209 Marina Llansana Freelance 13019 ⇑ 1466 55
210 Silvia Cobo El Periódico 12869 ⇑ 698 57
211 Xavi Puig RAC1 12719 ⇑ 1029 49
212 Sonia Sanz COPE 12620 ⇓ -807 45
213 Sandra Sarmiento Barça TV 12446 ⇑ 467 50
214 Raul Fuentes Radio Marca 12252 ⇑ 928 50
215 Marta Altarriba 8tv 12129 ⇑ 1119 48
216 Albert Sáez El Periódico 12080 ⇑ 1406 62
217 Pere Cardús Vilaweb 12077 ⇑ 3249 60
218 Gerard Guiu FC Barcelona 11880 ⇑ 10605 43
219 Xavi Rocamora - 11787 ⇑ 1001 50
220 Salvador Alsius CAC 11472 ⇑ 391 44
221 Pere Martí Govern 11413 ⇑ 4421 62
222 Quique Iglesias COPE 11380 ⇑ 2491 56
223 Jaume Marcet Barça TV 11256 ⇑ 1462 58
224 Eloi Cordomí TV3 11231 ⇑ 4671 61
225 Víctor Correal Umbilical.tv 11143 ⇓ -917 55
226 Sir Guerra Freelance 11078 ⇑ 1527 54
227 Oriol Puig ERC / Boca Ràdio 11054 - 72
228 Francesc Escribano Minoria Absoluta 11020 ⇑ 384 47
229 Xavier Bonastre TV3 10993 ⇑ 602 56
230 Pere Escobar Catalunya Ràdio 10858 - 46
231 Montserrat Tudela Auriga 10744 ⇑ 4383 68
232 Daniel Gironès Fox Sports 10737 ⇑ 2746 59
233 Guillem Sans APM 10684 ⇑ 150 61
234 Àlex Gutiérrez Ara 10667 ⇑ 1267 63
235 Oriol Lladó Freelance 10602 ⇑ 1128 65
236 Jordi Armenteras RAC1 10529 ⇑ 1893 52
237 Josep Guijarro - 10503 ⇑ 3580 59
238 Xavier Saiso Garcia SER 10488 ⇑ 954 55
239 Postureig de Lleida - 10483 - 81
240 Víctor de la Torre Freelance 10463 - 64
241 Sergi Vargas GolCat 10430 ⇑ 3551 40
242 Imma Aguilar Senat 10413 ⇑ 3240 61
243 Lluc Salellas Òmnium 10357 ⇑ 3800 45
244 Joan Guirado Freelance 10295 ⇑ 757 62
245 Jordi Calvís Antaviana 10192 ⇑ 4380 66
246 Marc Espin El Periódico 10149 ⇑ 4872 52
247 Joan M. Tresserras Professor 10089 ⇑ 1381 56
248 Carles Prats TV3 10069 ⇑ 4184 64
249 Jose J. Priego Revista UnBreak 10056 ⇓ -650 55
250 Aleix Parisé RAC1 10030 - 53
251 Pere Vall Fotogramas 9957 ⇑ 1303 45
252 Emili Bella El Punt Avui 9913 ⇓ -99 59
253 Mònica Bernabé El Mundo 9891 ⇑ 2830 53
254 Guillem Martínez - 9880 ⇑ 4143 61
255 Sergi López-Egea El Periódico 9875 ⇑ 2365 55
256 Jorge Carrión Freelance 9872 - 61
257 Ignasi Taltavull SER 9788 ⇑ 2254 52
258 Arseni Pérez Freelance 9734 ⇑ 2840 50
259 Francesc Canosa Professor 9683 ⇑ 1567 56
260 Gemma Ruiz TV3 9564 ⇑ 1199 54
261 Jordi Finestres Freelance 9475 ⇑ 1713 53
262 Raquel Sans TV3 9454 - 57
263 Màrius Carol La Vanguardia 9399 ⇑ 670 46
264 Biel Figueras Highway 9295 ⇑ 3630 56
265 Mariángel Alcázar La Vanguardia 9199 - 51
266 Laia Tudel Catalunya Ràdio 9176 ⇑ 1399 43
267 Ferran Casas Nació Digital 9085 ⇑ 1475 57
268 Helena Garcia Melero TV3 9009 ⇑ 2052 52
269 Toni Piqué El Nacional 8904 ⇑ 1258 56
270 Roberto Sánchez SER 8900 ⇑ 822 54
271 Iñaki García Freelance 8876 ⇑ 6588 52
272 Montserrat Boix TVE 8822 - 56
273 Frederic Ferri RTVV 8799 ⇑ 347 43
274 Moises Llorens As 8778 ⇑ 1590 54
275 Bertran Cazorla Ajuntament BCN 8710 ⇑ 537 45
276 Xavier Valls TV3 8631 ⇑ 1236 55
277 Xavi Lemus TV3 8588 ⇑ 1145 56
278 Fausto Fernández - 8577 ⇑ 1573 44
279 Jaume Singla - 8569 ⇑ 2641 54
280 Pere Rusiñol AlterEco 8508 ⇑ 1134 54
281 Marc Piquer Barcelona Singular 8342 - 51
282 Enric Company TVE 8256 ⇓ -6 46
283 Xavi Campos Catalunya Ràdio 8158 ⇑ 2241 50
284 Núria Casas RAC1/Esport3 8108 ⇑ 1379 48
285 Martí Gironell TV3 8102 ⇑ 732 52
286 Rut Vilar Público 7998 ⇑ 715 51
287 Núria Solé TV3 7995 ⇑ 2911 50
288 Raquel Mateos Freelance 7919 ⇑ 757 64
289 Martí Saballs Expansión 7894 ⇑ 1297 56
290 Maria Xinxó RAC1 7857 ⇑ 841 51
291 Xavier Tomàs Govern 7762 ⇑ 870 68
292 Carmen Juan Onda Cero 7683 ⇑ 952 56
293 Marc Guillén Zoomsportint 7654 - 51
294 Isaac Lluch Freelance 7631 ⇑ 2343 60
295 Carles Pérez Ràdio Flaixbac 7592 - 48
296 Laura Aparicio Barça TV 7584 ⇑ 1192 48
297 Marc Colomer ACN 7582 ⇑ 1325 53
298 Anna Punsí SER 7563 ⇑ 1432 56
299 Marc Marginedas El Periódico 7561 ⇑ 2244 52
300 Lluís Miquel Hurtado - 7509 ⇑ 3892 29
301 Carles A. Foguet ERC 7423 - 61
302 German Garcia Motocuatro.com 7364 ⇑ 2225 58
303 Ricard Castellet BeRepublic 7300 ⇑ 1153 72
304 Ruth Troyano Freelance 7293 ⇑ 2195 65
305 Rita Marzoa CCMA 7264 ⇑ 739 49
306 Maiol Roger El País 7236 ⇑ 1346 59
307 Sandra Suarez Freelance 7221 ⇑ 2662 36
308 Marc Serra RAC1 7200 ⇑ 1772 54
309 Clara Jordan Catalunya Ràdio 7196 ⇑ 587 52
310 Milagros Pérez Oliva El País 7134 ⇑ 1366 57
311 Anna Grau ABC 7124 ⇑ 1999 53
312 Carles Domènech Freelance 7110 ⇑ 692 52
313 Francesc Domenech - 7019 ⇑ 770 59
314 Jordi Bianciotto El Periódico 7017 ⇑ 1129 66
315 David Miró Ara 7017 ⇑ 812 55
316 Núria Coll TV3 7014 ⇑ 1300 48
317 Andreu Barnils Vilaweb 6955 ⇑ 2442 62
318 Miriam Santamaria BTV 6952 ⇑ 1743 60
319 Noelia Quero SER 6888 ⇑ 170 47
320 Toni Puntí TV3 6888 ⇑ 2042 53
321 Miquel_Pueyo Professor UdL 6832 ⇑ 1478 60
322 Meius Ferrés UdG 6813 ⇑ 1319 68
323 Francesc Garriga Catalunya Ràdio 6811 ⇑ 2114 57
324 Joan S. Luna Mundo Sonoro 6803 ⇑ 682 47
325 Manel Ferrer 8tv 6788 ⇑ 3974 63
326 Damià Aguilar Catalunya Ràdio 6775 ⇑ 1059 48
327 Albert Elfa Catalunya Ràdio 6775 ⇑ 908 47
328 Albert Arranz Onda Cero 6743 ⇑ 353 52
329 David Bassa Catalunya Ràdio 6691 ⇑ 1119 45
330 Ignasi Aragay Ara 6674 ⇑ 1051 55
331 Llibert Ferri Freelance 6674 ⇑ 2131 60
332 Silvia Ortiz COPE 6617 ⇑ 1829 52
333 Joan Batllori COPE 6605 ⇑ 875 52
334 Trina Milan Freelance 6589 - 62
335 Emilio Narváez Freelance 6579 - 49
336 Fer. Trias de Bes La Vanguardia 6551 ⇑ 1983 53
337 Quim Salvador RAC1 6541 ⇑ 719 50
338 Josep Capella TV3 6525 ⇑ 788 51
339 Marta Cailà RAC1 6510 ⇑ 570 46
340 Víctor Alexandre - 6498 ⇑ 347 52
341 Xavi Hernández Marca 6486 ⇑ 303 52
342 Josep M. Castells El Mercadal 6460 - 47
343 Francesc Vilallonga Professor 6438 ⇑ 2630 62
344 Patrícia Cuní Freelance 6429 ⇑ 801 60
345 Jordi Sellas Govern 6421 ⇑ 664 62
346 Àlex Cubero EFE 6376 ⇑ 1459 48
347 Albert Molins Zouk Magazine 6360 ⇑ 1347 63
348 Miquel Pellicer Lavinia 6286 ⇑ 1160 65
349 Ivan Rosquellas BTV 6285 ⇑ 1918 56
350 Javier Pérez Andújar Freelance 6275 - 56
351 Joan Vehils Sport 6273 ⇑ 2835 59
352 Miriam Nadal Barça TV 6248 ⇑ 286 47
353 Enric Vila Freelance 6225 ⇑ 2791 62
354 Marq Martí - 6182 ⇑ 1407 66
355 Aleix Renyé El Punt Avui 6129 ⇑ 2266 58
356 Marc Martínez Amat RAC1 6116 ⇑ 910 47
357 Manel Alías TV3/Catalunya Ràdio 6108 ⇑ 1944 57
358 Cristian Segura El País 6101 ⇑ 1863 61
359 Neus Tomàs El Periódico 6074 ⇑ 2170 58
360 Roger Buch Fund. Pere Tarrés 6036 - 55
361 Marisol López Cultura Digital 6026 ⇑ 832 60
362 Marta Aguilar Freelance 6021 ⇓ -39 48
363 Javier Guallar Professor 5982 ⇑ 1121 57
364 Sílvia Cóppulo Catalunya Ràdio 5952 ⇑ 2243 61
365 Xavier G. Luque Freelance 5947 ⇑ 1190 49
366 Ramon Colom Abordar 5854 ⇑ 657 53
367 Albert Torrent Ultres 5790 ⇑ 2161 51
368 Tana Collados TV3 5725 - 52
369 Oriol Nolis TVE 5679 ⇑ 503 44
370 Jordi Gracia Puig RAC1 5658 ⇑ 411 0
371 David Bou La Directa 5644 ⇑ 1116 46
372 Gemma Liñán 8tv 5641 ⇑ 257 50
373 Àlex Gozalbo Ara 5600 ⇑ 1217 56
374 Odei A.-Etxearte El Punt Avui 5565 ⇑ 1389 58
375 Mireia Miquel Ara 5564 ⇑ 185 40
376 Álex Sàlmon El Mundo 5558 ⇑ 673 56
377 Albert Jorquera Mundo Deportivo 5555 ⇑ 1730 62
378 Marc Bassets El País 5506 ⇑ 2471 62
379 Joan Domènech El Periódico 5489 ⇑ 1017 55
380 Jordi Pons TV3 5462 ⇑ 1172 51
381 Joan Safont El Matí Digital 5457 ⇑ 1627 67
382 Nora Miralles Freelance 5424 ⇑ 1484 55
383 David Saura FCB 5371 ⇑ 339 57
384 Oriol Rodríguez 365d365e 5357 ⇓ -83 47
385 Josep Comajoan Dies d'Agost 5313 ⇑ 647 57
386 Victor F. Clares SER 5309 ⇑ 968 69
387 Artur Vilalta Freelance 5289 ⇑ 540 61
388 Xavi Riera Freelance 5288 ⇑ 9 49
389 Joaquim Coll El Periódico 5273 ⇑ 1655 62
390 Olga Pereda El Periódico 5258 ⇑ 508 51
391 Ferran Civit ERC 5202 ⇑ 1843 59
392 Xesco Reverter TV3 5200 ⇑ 2020 52
393 Albert Lladó La Vanguardia 5198 ⇑ 503 51
394 Karma Peiró Nació Digital 5191 ⇑ 1222 56
395 Andreu Pujol El Matí Digital 5182 ⇑ 443 63
396 Jordi Armadans FundiPau 5163 ⇑ 1088 58
397 Jordi Goula La Vanguardia 5158 ⇑ 413 60
398 Alex Castells TV3 5137 ⇑ 366 47
399 Jaume Masdeu 8tv 5130 ⇑ 385 50
400 Jordi Àvila Giroimatges 5117 ⇑ 824 63
401 João França eldiario.es 5090 ⇑ 1189 54
402 Anna Vicens Revista Sentits 5074 ⇑ 1114 61
403 Josep Sucarrats Cuina 5071 ⇑ 1182 50
404 Sara Montesinos - 5040 ⇑ 3511 54
405 Francesc Cruanyes - 5036 ⇑ 372 51
406 Rebeca Carranco El País 5016 ⇑ 1157 60
407 Albert Montagut FC Barcelona 5012 ⇓ -169 46
408 Bernat Puigtobella El Núvol 5010 ⇑ 1203 53
409 Cristina Salvador aPortada 4972 ⇑ 576 50
410 Jaume Freixes TV3 4915 ⇑ 1056 52
411 Francesc Serés El País 4909 ⇑ 2340 61
412 Raül Toran Freelance 4882 - 58
413 Xavi Ayén La Vanguardia 4878 ⇑ 897 67
414 Nacho Corredor Freelance 4865 ⇑ 1239 53
415 Salva Fernàndez Capgròs 4851 ⇑ 1698 56
416 Joan López Alegre Freelance 4837 - 61
417 Josep M. Reniu Govern 4830 - 55
418 Vicens Lozano TV3 4818 ⇓ -900 50
419 Raúl Montilla La Vanguardia 4812 ⇑ 3147 62
420 Miqui Otero Professor 4802 ⇑ 1186 54
421 Manu Simarro Ajuntament Barcelona 4798 ⇑ 327 37
422 Enric Borràs Ara 4794 - 61
423 Iosu de la Torre El Periódico 4789 ⇑ 552 54
424 Krme Freixa Freelance 4780 ⇑ 829 45
425 Miquel Bernis Ara 4759 ⇑ 62 49
426 Albert García Freelance 4747 - 51
427 Joan Carreras Freelance 4745 ⇑ 566 59
428 Berta Barbet Gerrymanders 4745 ⇑ 2726 58
429 David Placer Freelance 4733 ⇑ 3216 60
430 Daniel Gàmez Freelance 4729 ⇑ 649 53
431 Míriam Díaz Muñoz RAC1 4718 ⇑ 137 39
432 Llucia Ramis La Vanguardia 4710 ⇑ 1096 52
433 Lluís Pellicer El País 4662 ⇑ 425 48
434 Pau Duran Freelance 4646 ⇓ -190 42
435 Ricard Ustrell Catalunya Ràdio 4618 - 55
436 Bel Zaballa Vilaweb 4614 ⇑ 687 55
437 Alejandro G. Calvo Sensacine 4599 ⇑ 771 55
438 Melcior Comes Freelance 4597 ⇑ 2079 61
439 Josep M. Bunyol Catalunya Ràdio 4585 - 52
440 Angel Cárceles TVE 4580 ⇑ 868 42
441 Gemma Garcia La Directa 4577 ⇑ 1573 57
442 Neus Bonet Catalunya Ràdio 4577 ⇑ 1664 53
443 Carmen Alcaraz Cultura Gastro 4547 ⇑ 815 60
444 Toni Vall UAB 4521 ⇑ 1192 53
445 Javi Granda Freelance 4520 ⇑ 1381 71
446 Rubén Fernández Freelance 4515 ⇑ 95 46
447 Cierzo - 4503 - 62
448 Xavier Mercadé Enderrock 4499 ⇑ 499 51
449 Llucià Ferrer Barça TV 4499 - 47
450 Marc Font La Directa 4488 ⇑ 1678 57
451 Frederic Porta Freelance 4483 - 44
452 Àlex Miquel ERC 4482 ⇑ 451 42
453 Lluís Caelles TV3 4464 ⇑ 1489 53
454 Ismael Nafría - 4448 ⇑ 803 56
455 Dani Badia Catalunya Ràdio 4445 ⇑ 1252 53
456 Pep Vilar CCMA 4441 ⇑ 146 46
457 Lluís Obiols La Sexta 4435 ⇑ 1617 54
458 Nicolás Valle TV3 4434 ⇑ 1686 59
459 Adrià Alsina Consultor 4433 ⇑ 1864 60
460 Anna Pérez Pagès BTV 4421 ⇑ 525 50
461 Meritxell Doncel - 4384 ⇑ 973 52
462 Rosa Cullell - 4373 ⇑ 266 51
463 Mª Carmen Juarez Mundo Deportivo 4350 ⇑ 1073 45
464 Ernest Macià Catalunya Ràdio 4349 ⇑ 832 62
465 Montse Cuadreny Catalunya Ràdio 4347 ⇑ 72 43
466 Eugeni Sallent TV3 4347 ⇑ 186 47
467 Oriol Vidal TV3 4340 ⇑ 1069 59
468 Alex Santos EFE 4324 ⇑ 327 54
469 Abel Queralt RAC1 4318 ⇑ 606 49
470 Carles Ribera El Punt Avui 4315 ⇑ 335 51
471 Roger Pascual El Periódico 4314 ⇑ 1310 57
472 Martí Farrero Catalunya Ràdio 4303 ⇑ 1049 51
473 Gemma Martos - 4282 ⇑ 867 50
474 Sergi Sabaté - 4260 ⇑ 95 45
475 Iván Molero As 4259 ⇑ 1066 56
476 Gustau Alegret RAC1 4255 ⇑ 597 46
477 Ivan Rodon Freelance 4241 ⇑ 473 67
478 Sira Coll Editorial Planeta 4237 ⇑ 235 48
479 Teo Perez Salvados TV 4208 ⇑ 634 51
480 Ivan San Antonio Sport 4205 ⇑ 539 54
481 Marta Salicrú Time Out 4190 ⇑ 793 48
482 Laia Altarriba Crític/Xarxa Penedès 4177 - 56
483 Manel Manchón Economia Digital 4156 ⇑ 1162 64
484 Bernat Vilaró El Món 4151 ⇑ 1532 58
485 Sònia Bagudanch Freelance 4146 ⇑ 256 49
486 Bruno Sokolowicz scannerFM 4142 - 69
487 Gerard Costafreda RAC1 4142 ⇑ 1742 52
488 Bernat Gimeno Professor 4138 ⇑ 540 61
489 Carme Cleries Catalunya Ràdio 4129 ⇑ 1581 55
490 Lluís Amiguet La Vanguardia 4124 ⇑ 495 56
491 Mariona Isern El Matí Digital 4115 ⇑ 970 44
492 Ruth Gumbau La Xarxa TV 4113 ⇑ 588 45
493 Francesc Viadel La Veu 4102 ⇑ 1319 58
494 Mar Galtés La Vanguardia 4099 ⇑ 891 60
495 Ferran Martínez Mundo Deportivo 4083 ⇑ 520 53
496 Jesús Badenes Diari de Girona 4054 ⇑ 167 47
497 Martí Estruch Diplocat 4052 ⇑ 1009 59
498 Jordi San Ildefonso Freelance 4045 ⇑ 1140 0
499 Josep Cabayol SICOM 4033 - 54
500 Antoni Riera Ara Balears 4029 - 63
501 Guillem Ramos-Salvat delCamp.cat 4024 ⇑ 427 47
502 Núria Riquelme - 4023 ⇑ 428 42
503 Coral Rubio Freelance 4023 ⇑ 603 46
504 Carles Cascante FCB 4017 ⇑ 150 46
505 Santi Faro Catalunya Ràdio 4015 - 43
506 Jaime Serra La Vanguardia 3989 ⇑ 544 48
507 Conxa Parramon TVE 3986 ⇑ 646 49
508 Josep M. Fonalleras El Periódico 3969 ⇑ 498 55
509 Xavier Fina Freelance 3958 - 46
510 Cristina Ribas Professora 3936 ⇑ 502 57
511 Oriol Guell El País 3931 ⇑ 356 53
512 Pep Prieto PSC 3920 ⇑ 1143 57
513 Blai Morell RAC1/La Vanguardia 3904 ⇑ 1170 53
514 Enric Sierra La Vanguardia 3895 ⇑ 329 52
515 Txell Costa Freelance 3893 ⇑ 1081 69
516 Juan Manuel Freire El Periódico 3857 ⇑ 386 50
517 Àlex Pareja ESPN 3828 ⇑ 1690 52
518 Mireia Garolera RAC1 3808 ⇑ 882 46
519 Alfred Picó Professor 3806 - 48
520 Joaquim Elcacho Freelance 3792 ⇑ 656 53
521 Toni Muñoz La Vanguardia 3779 ⇑ 488 46
522 Clara Blanchar El País 3777 ⇑ 448 52
523 Joan Josep Pallàs La Vanguardia 3776 - 47
524 Manel Vidal La Sotana 3759 - 62
525 Albert Bassas Pujol RAC1 3739 ⇑ 218 46
526 Eli Soriguera Enderrock 3735 ⇑ 320 58
527 Oriol Duran ERC Barcelona 3708 ⇑ 558 54
528 Guillem Carbonell Enciclopèdia Catalana 3683 ⇑ 7 47
529 Jordi Blanco - 3683 ⇑ 434 50
530 Bernat Coll Freelance 3678 - 44
531 Joan Foguet Govern 3671 ⇑ 778 53
532 Carme Gasull Gastronomistas 3658 - 51
533 Miquel Riera El Punt Avui 3657 ⇑ 209 49
534 Jaume Rius - 3616 - 52
535 Pep Riera Font - 3613 ⇑ 195 48
536 Jorge Romance - 3579 ⇑ 314 56
537 Mar Calpena - 3579 ⇑ 679 57
538 Llorenç Tarrés Barça TV 3571 ⇑ 493 49
539 Josep Baiges Freelance 3559 ⇑ 674 51
540 Isaac Vilalta Catalunya Ràdio 3555 - 52
541 Marc Serrano Freelance 3552 ⇑ 997 57
542 Oriol Serra TV3/Catalunya Ràdio 3551 - 54
543 Siscu Baiges SolidaritatComunicació 3544 ⇑ 1389 53
544 Olga Grau El Periódico 3537 ⇑ 649 50
545 Marcos Lamelas El Confidencial 3525 ⇑ 847 54
546 Jaume Albaigès TecnolONGia 3516 - 65
547 Josep Maria Deu - 3510 ⇓ -12 43
548 Espartac Peran TV3 3503 ⇑ 1183 47
549 Enric Xicoy Professor 3502 ⇑ 197 47
550 Òscar Fernández Catalunya Ràdio 3497 ⇑ 695 52
551 Jordi Nopca Ara 3488 - 51
552 José Nieves Radio Marca 3483 ⇑ 542 50
553 Joan A. Guerrero Radio Martí 3460 ⇑ 221 57
554 Jordi Cabré Govern 3455 ⇑ 757 51
555 Miki Soria Sport 3423 ⇑ 199 50
556 Marc Roca Freelance 3420 ⇓ -30 50
557 Albert Font Oliveras TVE 3415 ⇑ 9 44
558 Marta Berenguer Freelance 3406 ⇑ 176 52
559 Albert Olaya Freelance 3394 ⇑ 144 46
560 Lluís Bou El Món 3387 ⇑ 387 52
561 Artur Peguera TV3 3374 - 47
562 Oriol Llop ESADE 3365 ⇑ 491 52
563 Xevi Montoya Òmnium 3361 ⇓ -3 54
564 Andreu Mas El Punt Avui 3353 ⇑ 1244 54
565 Joan Maria Morros RAC1 3350 ⇑ 203 49
566 Pipo Serrano 8tv 3346 ⇑ 253 47
567 Marçal Sarrats SER 3345 ⇑ 466 48
568 Ferran Correas El 9 Esportiu 3344 ⇑ 256 50
569 Xavier Salvador Economia Digital 3334 ⇑ 721 63
570 Jordi Margarit RAC1 3322 ⇑ 819 50
571 Trinitat Gilbert Cuina 3322 ⇑ 757 52
572 Ana López - 3317 - 44
573 Joan Salicrú El Periódico 3311 ⇑ 363 50
574 Mohamed El Amrani Empordà TV 3309 ⇑ 638 61
575 Sergi Saborit Expansión 3295 ⇑ 617 56
576 Mercè Molist Freelance 3290 ⇑ 826 56
577 Eduard Batlle Freelance 3287 ⇑ 374 60
578 Jordi Fargas TV3 3280 ⇑ 397 50
579 Judith Antequera TV3 3272 ⇑ 1026 48
580 Josep Àngel Guimerà UAB 3268 ⇑ 891 55
581 Jordi Vilarrodà El 9 Nou 3261 ⇑ 532 49
582 Javi Giraldo Sport 3256 ⇑ 143 48
583 Iñaki Ellakuria La Vanguardia 3246 ⇑ 668 53
584 Ignacio Orovio La Vanguardia 3242 ⇑ 459 48
585 Sergi Cristóbal Revista Endavant 3237 - 0
586 Xavi Pardo RAC1 3226 ⇑ 319 47
587 Pau Díaz Peñalver Freelance 3225 ⇑ 485 44
588 Esther Celma Freelance 3223 ⇑ 236 50
589 Jordi de Miguel La Directa 3223 ⇑ 346 48
590 Bernat Ferrer El Món 3202 ⇑ 591 60
591 Hugo García Pérez Freelance 3186 ⇑ 690 62
592 Raquel Sans TV3/Catalunya Ràdio 3183 ⇑ 328 49
593 Pau Bosch Gargotaire 3179 - 67
594 Eliseo Oliveras El Periódico 3157 ⇑ 609 55
595 Lourdes López La Vanguardia 3155 ⇑ 951 62
596 Gemma Aguilera El Temps 3151 ⇑ 1167 60
597 Roger Tugas Ara 3146 ⇑ 566 52
598 Dani Vilaró Amnistia 3140 ⇑ 633 57
599 Nerea Rodríguez El Singular 3140 ⇑ 607 55
600 Laia Ribó Freelance 3134 - 51
601 Francesc Cano Catalunya Ràdio 3132 ⇑ 276 43
602 David González El Nacional 3128 ⇑ 1221 53
603 Mònica Capell Freelance 3112 ⇑ 78 44
604 Camilo S. Baquero El País 3112 ⇑ 511 50
605 Miquel Noguer El País 3100 ⇑ 373 47
606 Jordi Aparicio GiDona 3097 ⇑ 525 65
607 Sergi Cutillas Catalunya Ràdio 3094 ⇑ 283 44
608 Oriol March Ara 3090 ⇑ 313 50
609 Ariadna Comas Llobregat TV 3086 ⇑ 537 53
610 Carme Coll Riera Freelance 3084 ⇑ 400 43
611 Meritxell M. Pauné La Vanguardia 3080 ⇑ 740 55
612 Ignasi Abad Catalunya Ràdio 3080 - 48
613 Andreu Gomila Time Out 3067 ⇑ 503 48
614 Jaume Nolla RAC1 3067 - 56
615 Michele Catanzaro El Periódico 3066 ⇑ 699 54
616 Àlvar Llobet Nació Digital 3059 ⇑ 501 52
617 Edu Martín-Borregón Freelance 3047 ⇑ 353 61
618 Miquel M. Gamisans Govern 3033 ⇑ 139 42
619 Anna Sàez Mateu Freelance 3029 ⇑ 521 63
620 Manel Montilla Freelance 3015 ⇑ 117 47
621 Albert Balanzà Govern 3012 ⇑ 207 46
622 Carme Colomina Ara 3012 ⇑ 605 51
623 X. Martínez Celorrio El Periódico 3002 ⇑ 888 57
624 Vador Garcia-Arbós Freelance 2998 ⇑ 431 48
625 Xavi Roca El Punt Avui 2998 ⇑ 409 44
626 Miquel Caimary Freelance 2996 ⇑ 397 64
627 Ori Alós Bein Sports 2995 ⇑ 262 48
628 Xavier Vilà Govern 2994 - 46
629 Maria Vila Nació Digital 2992 - 48
630 Albert Mercadé Catalunya Ràdio 2981 ⇑ 905 62
631 Francisco Ávila EFE 2980 ⇑ 193 60
632 Cristina Buesa Govern 2970 ⇑ 286 44
633 Antonio Baquero El Periódico 2960 ⇑ 325 50
634 Roger Sánchez La Xarxa 2958 ⇑ 324 44
635 Laura Serra Solà Ara 2949 ⇑ 628 49
636 Isidro López Freelance 2948 - 54
637 Jaume Borràs Nació Granollers 2945 ⇑ 341 56
638 Francesc Soler Freelance 2942 ⇑ 689 53
639 Ernest Alós El Periódico 2938 ⇑ 551 54
640 Ramiro Martin Freelance 2935 ⇑ 610 52
641 Fàtima Llambrich TV3 2921 - 52
642 Jordi Sanuy Bassa TV3 2917 ⇑ 233 47
643 Albert Lloreta Freelance 2916 ⇑ 934 57
644 Àlex Font Manté Ara 2908 ⇑ 673 53
645 Dani Chicano Revista Proscenium 2906 ⇑ 386 52
646 David Guerrero La Vanguardia 2904 ⇑ 315 54
647 Marc Bataller El Punt Avui 2902 ⇑ 1073 52
648 Salvador Sala TV3 2902 ⇑ 110 35
649 Núria Martí Pretty Wines 2898 ⇑ 965 60
650 Isaac Salvatierra Ara 2894 ⇑ 261 48
651 Joan Solé Freelance 2894 ⇑ 651 66
652 Marc Andreu Ajuntament Barcelona 2890 - 53
653 Jaume Fàbrega UAB 2889 ⇑ 1327 49
654 Xavi Cazorla Catalunya Ràdio 2876 - 45
655 Lali Sandiumenge Freelance 2876 ⇑ 77 37
656 Jordi Pi CCMA 2857 ⇑ 504 53
657 Albert Calatrava Catalunya Ràdio 2855 - 55
658 Agustín Rodríguez Aeroport Barcelona 2854 ⇑ 506 51
659 Francesc Serra TV3 2853 ⇑ 1163 49
660 Laia Servera TV3 2849 - 55
661 Judith Vives Freelance 2834 ⇑ 293 62
662 Gemma Urgell Freelance 2832 ⇑ 15 53
663 Carles Castellnou TV3 2826 ⇑ 457 51
664 Ana Alba El Periódico 2825 ⇑ 944 48
665 Marc Sureda El Poll TV 2821 - 50
666 Jordi Grau Ramió El Punt Avui 2820 ⇑ 601 47
667 Adrià Cuatrecases Umbilical.tv 2811 ⇓ -2 43
668 David Belzunce Damm 2811 ⇑ 881 63
669 Marcos García Catalunya Ràdio 2811 - 47
670 Àstrid Alemany Freelance 2809 ⇑ 510 56
671 Josep M. Puig TV3 2808 ⇑ 85 49
672 Sílvia Barroso Ara 2805 ⇑ 110 47
673 Ignasi Alcalde Freelance 2791 ⇑ 532 59
674 Andreu Claret - 2790 ⇑ 220 53
675 Xavier Fähndrich Consultor 2779 ⇑ 455 62
676 Carme Becerra 140comunicació 2778 ⇑ 248 54
677 Anna Manso Freelance 2762 - 56
678 Jordi Guardiola - 2760 ⇑ 466 52
679 Oriol Rodriguez Catalunya Ràdio 2757 ⇑ 261 50
680 Albert Forns Time Out 2741 ⇑ 574 51
681 Noemí Rodríguez Cadena Pirenaica 2737 ⇑ 540 61
682 Genís Sinca - 2731 ⇑ 938 54
683 Clara Narvion Time Out BCN 2729 ⇑ 413 51
684 Teresa Bau Freelance 2727 ⇑ 937 54
685 Aída Pallarès Núvol 2726 ⇑ 630 48
686 Josep Maria Espinàs El Periódico 2725 ⇑ 171 44
687 Sergi Garces Ràdio Sabadell 2723 ⇑ 715 51
688 Toni Sellas Professor 2719 ⇑ 249 45
689 Carmen Jane El Periódico 2712 ⇑ 416 53
690 Víctor Endrino RAC1 2711 ⇑ 264 57
691 Marta Corbalan Catalunya Ràdio 2703 ⇑ 378 42
692 Teresa Berengueras Freelance 2701 - 43
693 Jaume Serra Saguer SER 2697 ⇑ 241 45
694 Albert Planadevall Ràdio Flaixbac 2689 - 45
695 Esteve Giralt La Vanguardia 2689 ⇑ 694 45
696 Joan Rusiñol Freelance 2670 ⇑ 398 48
697 Jordi Fabrega - 2665 ⇑ 123 41
698 Pol Gustems TV3/Catalunya Ràdio 2665 - 50
699 Laia Claret Catalunya Ràdio 2664 ⇑ 1017 50
700 Xavi Martinez Olivar Sport 2664 ⇑ 566 51
701 María J. Cañizares ABC 2660 ⇑ 714 57
702 Albert Solé Ara 2656 ⇑ 476 48
703 Marta Ramon SER 2655 ⇑ 867 48
704 Joan Puig Directe.cat 2654 ⇑ 153 51
705 Francesc Valls El País 2653 ⇑ 189 47
706 Marc Jurado Catalunya Ràdio 2651 - 54
707 Aleix Salvans Revista Endavant 2646 - 57
708 Imma Sust Freelance 2636 ⇑ 391 47
709 Ricard Arís La Plaza en Llamas 2633 ⇑ 255 55
710 Gemma Nadal Freelance 2626 ⇑ 323 58
711 Pia Prat La Veu de l'Anoia 2605 - 66
712 Enric Cantín Buzzvie 2596 - 52
713 Marc Estarriola AraGirona.cat 2591 ⇑ 449 63
714 Juan Linares UPF 2591 ⇑ 191 34
715 Sergi Maraña - 2582 ⇑ 525 52
716 Joan Andreu Perez Tarragona Ràdio 2581 ⇑ 635 47
717 Justo Molinero Grup Tele Taxi 2565 ⇑ 217 16
718 David Casals EuropaPress 2560 ⇑ 264 53
719 Albert Bermúdez Freelance 2558 ⇑ 843 43
720 Xavier Bertral Ara 2556 ⇑ 648 56
721 Anna Ballbona El Punt Avui 2554 ⇑ 592 52
722 David Martinez - 2551 ⇑ 368 50
723 Tono Hernàndez Veranda 2549 - 44
724 Albert Miralles iCat.cat 2548 ⇑ 319 51
725 Montse Virgili iCat.cat 2548 - 47
726 Marta Pallarès Rock de lux 2548 ⇑ 288 60
727 Tina Díaz Expansión 2546 - 48
728 Lluís Marquina TV3 2544 ⇑ 690 49
729 Albert Domènech La Vanguardia 2543 ⇑ 346 59
730 Anna Rosenfeld ANC 2538 ⇑ 191 40
731 Victòria Vilaplana Catalunya Ràdio 2534 - 43
732 Cristina Ares Freelance 2533 ⇓ -211 45
733 Jordi Badia Freelance 2532 ⇑ 39 47
734 Alex Pintanel Radio Marca 2522 ⇑ 206 46
735 Iolanda Mármol El Periódico 2510 ⇑ 345 53
736 Jordi Salvat Freelance 2507 ⇑ 302 50
737 Jaume Soler Albertí Mundo Deportivo 2500 ⇑ 279 48
738 Jordi Lon Òmnium 2494 ⇑ 248 49
739 Anna Punsoda - 2494 - 54
740 Iván Álvarez - 2490 ⇑ 37 42
741 Miguel Álvarez Ràdio Gavà 2486 - 57
742 Roger Suso La Directa 2485 ⇑ 1049 47
743 Jordi Sugranyes Ràdio Valls 2482 ⇑ 573 51
744 Txell Feixas Catalunya Ràdio 2464 ⇑ 1029 54
745 Iván Quirós Penya Jandrista 2459 - 54
746 Pere Cullell Professor 2457 ⇑ 104 43
747 Victor Sorribes TV3 2447 ⇑ 663 48
748 Íngrid Lafita - 2447 ⇑ 199 64
749 Rafel Lujan BTV 2446 ⇑ 183 46
750 Ernest Gili Esports Penedès 2443 ⇑ 376 49
751 Carles Rútia Òmnium 2442 - 40
752 J. M. Berengueras El Periódico 2435 ⇑ 553 51
753 Jordi Torrents - 2433 ⇑ 1323 41
754 Javier O. Figueiral Freelance 2431 ⇑ 826 59
755 Josep Casulleras Vilaweb 2424 ⇑ 371 51
756 Carles Arbolí Govern 2420 ⇑ 475 52
757 Eudald Serra Catalunya Ràdio 2417 - 50
758 Toni Castro La Xarxa 2416 ⇑ 94 47
759 Xavier Boix El Cugatenc 2409 ⇑ 282 57
760 Albert Murillo Catalunya Ràdio 2400 - 56
761 David Parreño Viquipèdia 2399 ⇑ 265 55
762 Lluís Cuevas TV3 2398 - 47
763 Jordi Balló Professor 2397 ⇑ 383 42
764 Guille Pérez ACB 2397 ⇑ 146 38
765 Arnau Urgell Ripollès.info 2396 ⇑ 206 49
766 Alba Casanovas Bein Sports 2394 ⇓ -204 43
767 Xavier Ginesta Professor 2392 ⇑ 315 50
768 Laura Basagaña El Núvol 2390 ⇑ 527 60
769 Angel Quintana El Punt Avui 2383 ⇑ 398 48
770 Xavi Chica El Mirall 2368 ⇑ 681 67
771 Marçal Sintes El Periódico 2368 ⇑ 153 56
772 Salva Pou Catalunya Ràdio 2365 - 46
773 Elena Parreño La Sexta 2363 ⇑ 951 53
774 Marc Sala - 2360 ⇑ 79 41
775 Elisenda Pineda Freelance 2356 ⇑ 819 50
776 Maria Almenar Freelance 2346 - 46
777 Isabel Galí TV3 2340 ⇑ 509 54
778 Ana López Freelance 2337 ⇑ 512 47
779 Albert Benet Catalunya Ràdio 2336 ⇑ 93 36
780 Vanessa Petit 8tv 2335 ⇑ 299 43
781 Cristian Franco ACA Football 2335 ⇑ 900 51
782 Mireia Izard UAB 2327 ⇑ 138 46
783 Julia Bertran TV3 2327 - 46
784 Octavi Saumell Diari de Tarragona 2325 ⇑ 467 50
785 Jordi Cervera Catalunya Ràdio 2319 ⇑ 206 47
786 Marta Armengou BTV 2319 ⇑ 464 50
787 Susanna Ginesta Diputació Barcelona 2314 ⇑ 327 67
788 Òscar Moré SER 2313 - 45
789 Natàlia Touzón Freelance 2310 ⇑ 134 55
790 Patrícia Ventura La Caixa 2310 ⇑ 157 52
791 Ruth S. Contreras Professora 2301 ⇑ 319 52
792 Pilar Riaño Modaes.es 2299 ⇑ 519 42
793 Álvaro Ademà RAC1 2293 ⇑ 63 34
794 David Muñoz Prat Ràdio 2292 ⇑ 448 51
795 Roger Compte TV3 2288 ⇑ 187 56
796 Cugat Comas Tot Mataró 2274 ⇑ 294 48
797 Helena López Vallejo El Periódico 2264 ⇑ 391 53
798 Ana Pantaleoni El País 2256 ⇑ 266 48
799 Anna Felipe RAC1 2252 ⇑ 492 50
800 Jordi Llompart Productor 2250 ⇑ 249 47
801 Joan Bosch Macedonia 2248 - 44
802 Ramon Aymerich La Vanguardia 2243 ⇑ 411 53
803 Joan Tejedor SER 2242 ⇑ 315 49
804 Miquel Andreu Som Garrigues 2241 ⇑ 627 53
805 Josep-Maria Ureta El Periódico 2233 ⇑ 236 44
806 Laura Pinyol Freelance 2226 ⇑ 925 52
807 David Clupés Catalunya Ràdio 2224 - 46
808 Laura Juanola Freelance 2221 ⇑ 43 44
809 Marcel Mauri Professor UPF 2219 ⇑ 196 41
810 Xavier Sanjuan Freelance 2218 ⇑ 167 49
811 Juan Carlos Galindo Panenka 2218 ⇑ 298 47
812 Albert Vidal Ara 2218 - 50
813 Marc Güell RAC1 / 8TV 2217 ⇑ 352 48
814 Cristina Fontgivell Expansión 2217 ⇑ 51 45
815 Núria Jar Freelance 2210 ⇑ 564 55
816 Lluís Gavaldà Catalunya Ràdio 2210 - 45
817 A. Gómez/A. Pacheco Sobresalientes 2206 ⇓ -37 36
818 Jesús G. Albalat El Periódico 2198 ⇑ 404 53
819 Oriol Fuster Freelance 2198 ⇑ 123 45
820 Sigfrid Gras TV3 2197 ⇑ 138 42
821 Queta Karmany Catalunya Ràdio 2193 ⇑ 359 51
822 Arnau Jaumira El 9 Nou 2187 ⇑ 182 61
823 Cristian Agudo - 2187 ⇑ 618 54
824 Jordi Luque Sanz El Comodista/Cuina 2174 ⇑ 497 50
825 Guillem Bargalló Baix Gaià Diari 2172 ⇑ 241 44
826 Quico Domènech NW-RevistaDeReus 2169 ⇑ 247 44
827 Nicolas Tomás Freelance 2166 ⇑ 667 45
828 Rafa Garrido ACN 2162 ⇑ 197 46
829 Marisa Anglés Expansión 2161 ⇑ 470 46
830 Carme Porta Freelance 2155 - 49
831 Cristina Busquets TV3 2154 ⇑ 273 46
832 Álvaro Martínez Codelic 2152 ⇑ 47 0
833 Rafael Jorba La Vanguardia 2151 ⇑ 365 48
834 Núria Martorell El Periódico 2151 ⇑ 382 52
835 Sergi Roca Catalunya Ràdio 2149 - 47
836 Gemma Torrents SER 2134 ⇑ 76 41
837 Joan-Marc Passada Indirecte 2131 ⇑ 221 49
838 Carlos Márquez El Periódico 2131 ⇑ 361 54
839 Jordi Garcia - 2124 ⇑ 5 43
840 Montse Sogues MotoGP 2120 ⇓ -63 32
841 Mateo Sánchez BeinSports 2112 - 46
842 Núria Iceta L'Avenç 2106 - 51
843 Eva Dominguez Professora UPF 2104 ⇑ 397 58
844 Xavier Ortuño UAB 2103 ⇑ 369 66
845 Xabi Barrena El Periódico 2094 ⇑ 208 48
846 Laura Pous ACN 2094 ⇑ 585 51
847 Albert Hernàndez TVE 2086 ⇑ 32 47
848 Xavi Collado COPE 2075 ⇑ 913 43
849 Mònica Cabruja 6comunicació 2074 - 41
850 Fúlvia Nicolàs TV3 2073 ⇑ 280 49
851 Marta Roqueta Zena Revista 2073 - 50
852 Maria Guixà Catalunya Ràdio 2071 - 50
853 Ares Escribà Lleida TV 2066 ⇑ 242 44
854 Donat Putx - 2058 ⇑ 131 51
855 Abel Caldera L'accent 2054 ⇑ 411 50
856 Mariola Dinarès Catalunya Ràdio 2052 ⇑ 1115 68
857 Isabel Muntané UAB 2045 - 56
858 Josep Maria Vallès Tot Sant Cugat 2043 ⇑ 322 43
859 Sion Biurrun TV3 2039 ⇑ 233 43
860 Xavier Viejo UDC 2037 ⇑ 445 45
861 Elisenda Rovira Mediacat 2029 ⇑ 549 58
862 Xavi Guarte FC Barcelona 2029 ⇑ 57 30
863 Ivan Comas Parra La Vanguardia 2028 ⇑ 145 62
864 Ignasi Trapero La Xarxa 2023 ⇑ 149 49
865 Pilar Enériz El Periódico 2021 ⇑ 712 0
866 Marc Negre TV3 2010 - 46
867 Joan Morales Descobrir 2009 ⇑ 130 46
868 Mireia Sabartés Freelance 2007 ⇑ 88 55
869 Sem Pons 3xtr3s 2007 ⇑ 346 64
870 Eva Arderius BTV 2004 ⇑ 386 50
871 Eli Vivas El Periódico 2001 ⇑ 881 57
872 Jordi Colomé L'Esportiu 2000 - 55
873 Isaac Albesa Freelance 1991 - 39
874 Laura Casas Tarragona Ràdio 1987 ⇑ 436 49
875 Jaume Prenafeta - 1986 ⇑ 689 44
876 Xavi Rosiñol Catalunya Ràdio 1985 - 47
877 Jaume V. Aroca La Vanguardia 1985 ⇑ 303 51
878 Bàrbara Julbe RAC1/La Vanguardia 1983 ⇑ 99 42
879 Josep Suñé Tarragona Ràdio 1973 ⇑ 342 47
880 Blai Marsé Catalunya Ràdio 1968 - 52
881 David Cervelló Onda Cero 1962 - 63
882 Josep Corbella La Vanguardia 1960 - 46
883 Antoni Lluís Trobat - 1957 - 56
884 Jordi Juan La Vanguardia 1950 ⇑ 341 45
885 Roser Comellas Congrés 1949 ⇑ 133 38
886 Marc Vidal Juanola Ara 1948 ⇑ 317 50
887 Rosa i Guiu Freelance 1945 ⇑ 433 58
888 Ramon Iglesias SER 1943 - 46
889 Rafa Lara TVE 1942 ⇑ 201 50
890 Marta Garcia Catalunya Ràdio 1940 - 46
891 Joan Tapia El Periódico 1928 ⇑ 524 50
892 Pau Rodríguez Catalunya Plural 1921 ⇑ 624 52
893 Agustí Sala El Periódico 1920 ⇑ 314 53
894 Manel Lozano - 1916 ⇓ -8 31
895 Marina F. Torné 8tv 1915 - 51
896 Marc Menchén Expansión 1908 ⇑ 571 47
897 Emili Pacheco Ràdio Calella 1908 ⇑ 539 47
898 Marc Garriga Catalunya Ràdio 1905 ⇑ 383 47
899 Noemi Prous Freelance 1900 ⇑ 298 46
900 Sara Blázquez Dies d'agost 1895 - 51
901 Lola García La Vanguardia 1894 ⇑ 659 49
902 Txerra Cirbián El Periódico 1891 ⇑ 320 58
903 Marc Sabater Freelance 1891 ⇑ 215 53
904 Joan Tort El Punt Avui 1891 ⇑ 250 46
905 Gemma Permanyer VOTV 1885 ⇑ 343 58
906 Laia Solanellas delCamp.cat 1880 ⇑ 202 57
907 Jaime Casas FCB 1879 - 27
908 Josep Prat Liberal.cat 1878 ⇑ 224 48
909 Celia Cernadas Catalunya Ràdio 1876 - 53
910 Oriol Domingo insaeculasaeculorum.cat 1871 ⇑ 426 53
911 Carlota Martí Comissió Europea 1867 ⇑ 359 46
912 Marta Royo Freelance 1859 ⇑ 467 52
913 Ariadna Trillas AlterEco 1857 ⇑ 231 47
914 Roger Cassany Vilaweb 1856 ⇑ 146 44
915 Joan Serra Carné Nació Digital 1855 - 54
916 Ramon Castelló RNE-Ràdio 4 1853 ⇑ 456 47
917 Nando Caballero La Xarxa 1849 ⇑ 186 42
918 Joana Soto La Directa 1849 ⇑ 365 44
919 Oriol Salvador Magnetic.tv 1846 - 61
920 Xavier Borràs Ecodiari.cat 1844 - 46
921 Óscar Herreros La Xarxa 1842 ⇑ 235 48
922 Adrián Arroyo Ràdio Sabadell 1834 ⇑ 377 38
923 Ramon Suñé La Vanguardia 1824 ⇑ 588 56
924 Jordi Ubach Pallars Digital 1824 ⇑ 391 57
925 Sergi Muñoz mmx Studio 1823 ⇑ 219 57
926 Jofre Font TV3 1816 - 51
927 Carles Porta Antartida.tv 1813 - 48
928 Miriam Diez H2onews 1811 ⇑ 405 50
929 Júlia Badenes Freelance 1809 ⇑ 323 40
930 Coia Ballesté Catalunya Ràdio 1803 - 48
931 Xavier Ribera AEQT 1803 - 46
932 Pep Montes ACELLEC 1801 ⇑ 270 51
933 Gemma Busquets El Punt Avui 1800 ⇑ 256 46
934 Óscar Muñoz La Vanguardia 1796 ⇑ 395 61
935 Medir Plandolit TV3/Catalunya Ràdio 1794 - 43
936 Laia Díaz Freelance 1791 - 50
937 Marta Esparza RAC1 1780 ⇑ 510 47
938 Lluís Montaner Freelance 1777 ⇑ 264 47
939 Pere Francesch ACN 1767 ⇑ 245 26
940 Joan Camp Tirabol.cat 1763 ⇑ 217 52
941 Carolina Rosich TV3 1762 - 47
942 Oriol Andrés La Directa 1758 ⇑ 333 47
943 Albert Galceran La Xarxa 1755 ⇑ 337 47
944 Oriol Puig Diari de Girona 1748 ⇑ 79 41
945 Oriol Boix UE Olot 1748 ⇑ 298 49
946 Jose Polo La Vanguardia 1746 - 50
947 Jordi Corominas SER 1739 ⇑ 191 47
948 Gerard Recasens Diari Casteller 1737 ⇑ 266 46
949 Carles Lamelo Onda Cero 1735 - 57
950 Marcos Amores BTV 1734 - 54
951 Òscar Armengol TV3 1729 ⇑ 555 45
952 Ton Falqués Ona Codinenca 1726 ⇑ 258 62
953 Oriol Colominas - 1721 ⇑ 79 48
954 David R. Jover Ara 1712 ⇑ 136 41
955 Albert Segura ACN 1710 ⇑ 554 51
956 Josep Torreño Directe.cat 1700 ⇑ 255 61
957 Cristina Farrés Economía Digital 1700 ⇑ 267 61
958 Miquel Molina La Vanguardia 1695 ⇑ 272 57
959 Marina Romero Cugat.cat 1695 - 42
960 Gil Costa TV Girona 1694 ⇑ 118 40
961 Marta Cabré El 9 Esportiu 1692 ⇑ 101 42
962 Txell Ortiz TV3 1690 ⇑ 250 43
963 Antoni Vidal Ribera - 1688 - 52
964 Mónica Prieto Salvados 1678 ⇑ 90 37
965 Xevi Bardolet El 9 Nou 1678 ⇑ 270 50
966 Javier G. de Alcaraz Sport 1672 ⇑ 113 50
967 Joan Marí TV3 1672 - 0
968 Sergi Casado circdetarragona.com 1667 ⇑ 190 34
969 Ferran Auberni Catalunya Ràdio 1663 ⇑ 229 41
970 Ana Sánchez El Periódico 1660 ⇑ 315 46
971 Enric Col·lectiu Melderomer 1659 ⇑ 72 44
972 Ferran Imedio El Periódico 1658 ⇑ 535 47
973 Lluís Feliu e-deon.net 1654 ⇑ 333 49
974 Ricard Lahoz Professor URV 1649 ⇑ 433 45
975 Laura Sangrà TV3 1647 - 50
976 Chema Carvajal Gramenet 2.0 1646 ⇑ 608 46
977 Anna Serrano El Punt Avui 1645 ⇑ 148 46
978 Genís Cormand TV3 1645 - 0
979 Cristina Bordas Catalunya Ràdio 1641 - 49
980 Pere Ríos El País 1641 ⇑ 310 50
981 Martí Casas Cafèsdepatrimoni 1624 ⇑ 377 57
982 Eli Borreda Òmnium 1616 ⇑ 429 51
983 Ferran Clavell CCMA 1612 ⇑ 143 48
984 Jordi Barcia RNE 1609 ⇑ 519 52
985 Carme Riera Sanfeliu Ara 1604 ⇑ 172 49
986 Xavi Canalias RAC 105 1604 - 42
987 Marc Grau - 1603 ⇑ 129 62
988 Daniel Usarralde Hotelístico 1602 ⇑ 481 52
989 Berta Palau comunicantbp.cat 1601 ⇑ 343 44
990 David Domingo Professor 1600 ⇑ 237 48
991 Miquel Macià Nació Digital 1599 ⇑ 284 47
992 Montse Martí Bel RAC1 1597 ⇑ 188 44
993 Ury Bonsoms FCB 1596 ⇓ -17 39
994 Albert Muñoz BTV 1592 ⇑ 154 62
995 Josep Salvat BCNPRESS 1592 ⇑ 332 61
996 Andreu Castellano MWC 1588 ⇑ 104 45
997 Joan Rueda El Punt Avui 1587 ⇑ 198 48
998 Jesús García Bueno El País 1585 - 52
999 Esteve Soler TV3 1585 - 32
1000 Jordi Baró Catalunya Ràdio 1584 ⇑ 235 56
1001 Enrique Figueredo La Vanguardia 1583 - 49
1002 Mònica López Ara 1575 ⇑ 341 55
1003 Alfonso Congostrina El País 1567 - 49
1004 Juan Cal Sanchez El Segre 1566 ⇑ 241 46
1005 Sergi Escudero Freelance 1565 ⇑ 60 43
1006 Alfonso Callejas Sport 1563 ⇑ 30 41
1007 Anna Solana Freelance 1562 ⇑ 150 55
1008 Francesc Dalmases ONGC 1560 - 51
1009 Josep M. Girona SER 1559 ⇑ 170 45
1010 Oriol Ferran Freelance 1558 ⇑ 51 64
1011 Salva Marsal EditBCN 1555 ⇑ 49 45
1012 Marc Ustrell - 1552 ⇑ 26 44
1013 Jacint Felip Ràdio 4 1550 - 50
1014 Rosa Salvador Freelance 1537 ⇑ 335 44
1015 Miquel Cornellà Diari de Girona 1536 ⇑ 63 42
1016 Andreu Farràs El Periódico 1535 ⇑ 279 49
1017 Núria Maynou Freelance 1533 ⇑ 241 46
1018 Tina Casademont Freelance 1528 ⇑ 64 44
1019 Fidel Masreal El Periódico 1525 ⇑ 343 48
1020 Gabriel Jaraba Professor 1524 - 47
1021 David Marin El Punt Avui 1522 ⇑ 219 45
1022 Joan Cañete Bayle El Periódico 1521 ⇑ 362 50
1023 Sergi Caballero Aula Ràdio 1519 - 43
1024 Aleix Aguilera Coolture Magazine 1517 ⇑ 104 65
1025 Eudald Aymerich Jou Gremi Llibreters 1517 ⇑ 96 48
1026 Àlex Marquina CCMA 1514 ⇑ 168 56
1027 Ferran Espada L'Esportiu 1514 ⇑ 275 46
1028 Carlos Alonso Freelance 1511 ⇓ -2 47
1029 Anna Puig El Punt Avui 1508 - 54
1030 Ester Pinart Catalunya Ràdio 1507 - 50
1031 Xavier Martí Torrent Costa Brava TV 1507 ⇑ 179 47
1032 Laia Gordi CUP 1505 - 47
1033 Miquel Piris TV3 1502 - 41
1034 Víctor Palomar El 9 Nou 1500 - 46
1035 Sergi Larripa Cuaderno Marketing 1498 - 51
1036 Guillem Freixa El Punt Avui 1496 - 45
1037 Eduardo Magallón La Vanguardia 1483 ⇑ 203 49
1038 Jose Rico El Periódico 1481 ⇑ 125 44
1039 Albert Vico Freelance 1481 ⇑ 104 48
1040 Xavier Cusell RNE 1480 ⇑ 148 53
1041 Núria Martínez Ara 1480 ⇑ 200 46
1042 Manuel Vilaseró El Periódico 1479 ⇑ 251 50
1043 Susana Quadrado La Vanguardia 1478 ⇑ 335 48
1044 Lluís Falgàs TVE 1477 - 45
1045 Joan Ramon Vallvé TV3 1469 - 47
1046 Ramon Texidó Diari Maresme 1467 ⇑ 253 47
1047 Marc Mestres - 1466 ⇑ 79 39
1048 Carles Escolà EFE 1464 ⇑ 201 46
1049 Marta Rodriguez EFE 1461 - 44
1050 Pep Garcia-Pascual Revista Endavant 1458 - 45
1051 Carles González TVE 1454 ⇑ 279 51
1052 Xevi Masachs L'Esportiu 1452 ⇑ 142 44
1053 Anna Molas Freelance 1447 ⇑ 322 57
1054 Sònia Oleart Catalunya Ràdio 1436 - 43
1055 Marc Moreno Llibres Delicte 1436 - 46
1056 Edgar Mata Diputació Barcelona 1433 - 52
1057 Tomàs Delclós El País 1428 ⇑ 47 44
1058 Montse Girona RAC1 1428 ⇑ 132 42
1059 Alberto Arias Sportwist 1427 ⇑ 119 46
1060 Xavier Rius Sant Freelance 1424 - 47
1061 Jordi Molina Catalunya Plural 1418 - 46
1062 Wayra Ficapal La Vanguardia 1418 - 43
1063 Anna Bonet Martínez - 1414 ⇑ 102 45
1064 Cinta S. Bellmunt Freelance 1412 - 44
1065 Toni Fuentes El Periódico 1407 ⇑ 318 51
1066 Albert Requena Catalunya Ràdio 1407 ⇑ 214 44
1067 Narcís Genís El Punt Avui 1404 ⇑ 265 48
1068 J.M. Martí Rigau TV3 1403 - 43
1069 Sergi Mulero TV3/Catalunya Ràdio 1399 - 55
1070 Vicent Torres Diario de Ibiza 1399 ⇓ -106 57
1071 Franki Pereira Freelance 1398 ⇑ 208 45
1072 Gemma Casalé Vilaniu.cat 1398 - 61
1073 Jordi Fortuny TV3 1397 ⇑ 177 55
1074 Cori Calero TV3 1396 - 44
1075 Catalina Serra Ara 1395 - 43
1076 Montse Castany TV3 1391 - 41
1077 Guillem Sànchez El Periódico 1390 - 51
1078 Francesc Orenes FC Barcelona 1389 ⇑ 67 33
1079 Marina Arbat-Bofill Guitarristas.info 1388 ⇑ 154 54
1080 Esteve Camps DIFUCOR 1388 ⇑ 376 46
1081 Enric Calpena Catalunya Ràdio 1382 - 45
1082 Laia Forès Ara 1378 - 49
1083 Elena Freixa Ara 1374 - 45
1084 Jaume Ramon Catalunya Ràdio 1369 - 50
1085 Carles Planas El Periódico 1368 - 53
1086 Dídac Boza La Xarxa 1365 ⇑ 136 46
1087 Xavier Pérez El Periódico 1362 ⇑ 266 46
1088 Lorena Martos UGT 1358 ⇑ 128 49
1089 Blanca Cia El País 1346 - 48
1090 Francesc Triola Aj. Premià de Mar 1341 ⇑ 109 48
1091 Isabel Fernández Freelance 1341 - 44
1092 Rosa Massagué El Periódico 1335 ⇑ 241 47
1093 David Planella Ràdio Olot 1333 ⇑ 185 45
1094 Cristina Valentí UdG 1329 - 47
1095 Berta Florés Núvol 1329 - 51
1096 Àlex Alonso Freelance 1326 - 45
1097 Esther del Campo Freelance 1317 ⇑ 120 46
1098 Roger Vilalta Mèdia.cat 1315 ⇑ 202 49
1099 Manel Rodríguez Freelance 1315 - 51
1100 Raül Calàbria Freelance 1313 ⇑ 359 48
1101 Sergi Altadill Mediaset/RAC1 1312 ⇑ 47 49
1102 Ramon Radó 324.cat 1311 ⇑ 281 46
1103 Francesc Vila Freelance 1307 ⇑ 85 53
1104 Jordi Creus Sàpiens 1304 ⇑ 375 50
1105 Aurora Masip Banc Sang i Teixits 1303 - 46
1106 Judith de Argila CCMA 1296 - 52
1107 Pol Foradada SER 1294 - 46
1108 Pol Sedierta Revista Endavant 1294 - 55
1109 Jordi Mumbrú - 1293 ⇑ 156 45
1110 Jaume Risquete Professor 1293 ⇑ 216 48
1111 Jordi Mèlich Catalunya Ràdio 1292 - 49
1112 Cristian Buades Gonzoo 1290 ⇑ 77 45
1113 Alina Martín Flaixbac 1289 ⇓ -12 37
1114 Joan Torruella TV3 1287 ⇑ 39 29
1115 Enric Canals Productor 1285 ⇑ 193 45
1116 Òscar Martínez Ajuntament Barcelona 1281 ⇑ 80 41
1117 Àngel Ferrero La Directa 1280 ⇑ 309 15
1118 Jordi Bosch - 1279 - 44
1119 Natalia Pintado Govern 1278 ⇑ 98 42
1120 Pau Benavent TV3 1275 - 49
1121 David Àvila Ràdio Desvern 1274 - 48
1122 Víctor Serri La Directa 1270 - 53
1123 Daniel Arbós RAC1 1270 - 47
1124 Guillem Roset Mediapro 1269 ⇑ 91 38
1125 Marc Argemí Sibilare 1264 - 58
1126 Carles Rabadà YCOM 1263 ⇑ 97 55
1127 Victòria Miró 324.cat 1262 ⇑ 294 46
1128 Rubén Garcia Club TR3SC 1261 ⇑ 181 0
1129 Olga Suanya Freelance 1260 ⇑ 235 58
1130 Joan Catà La Xarxa 1258 ⇑ 69 32
1131 Marc Casanovas DiR 1258 ⇑ 153 53
1132 Francesc Buxeda Soroll De Fons 1258 ⇑ 296 48
1133 Roger Mateos EFE 1257 - 45
1134 Núria Clotet Ajuntament Barcelona 1256 ⇑ 72 43
1135 Marc Figuerola Revista Endavant 1254 - 58
1136 Uri Mora Rock FM 1252 - 44
1137 Marta Delcor SER 1247 ⇑ 299 43
1138 Teresa Salas Catalunya Ràdio 1246 - 43
1139 Josep Maria Soro TV3 1245 - 48
1140 Aitor Álvarez SER 1244 ⇑ 434 50
1141 Adrián Soler Los 40 1239 - 57
1142 Tapi Carreras Diari de Girona 1230 - 42
1143 Gema Castellano Informativos.net 1223 - 69
1144 Núria Orriols Ara 1202 - 46
1145 Àlex Gubern ABC 1201 ⇑ 142 46
1146 Clara Sánchez-Castro Freelance 1199 - 49
1147 Mar Vicente El Punt Avui 1198 ⇑ 173 39
1148 Quim Bonet Catalunya Ràdio 1196 ⇑ 88 44
1149 Xavi Casinos Freelance 1193 ⇑ 179 46
1150 Salvador Redó Regió 7 1186 ⇑ 281 47
1151 Juan García Economía Digital 1185 ⇑ 115 54
1152 Sergi Ribé Freelance 1184 ⇑ 110 57
1153 Magda Gascon UGT 1182 - 43
1154 Albert Brosa Olot TV 1175 ⇑ 254 45
1155 Gabriel Pernau Freelance 1172 ⇑ 71 56
1156 Albert Puig Catalunya Ràdio 1171 - 41
1157 Judith Membrives Cookie Box 1169 - 54
1158 Humbert Roma El Triangle 1163 ⇑ 81 43
1159 Toni Sust El Periódico 1158 ⇑ 154 42
1160 Òscar Pinilla El Punt Avui 1156 - 38
1161 Jordi Trilla aPortada 1147 ⇑ 185 52
1162 Alberto Gómez Cuatro 1147 ⇑ 282 46
1163 Carla Pedret Catalunya Ràdio 1141 - 49
1164 Anna Abella El Periódico 1139 - 51
1165 Carles Mayol Cugat.cat 1134 - 42
1166 Laura Muriel Bloomberg/ONAfm 1133 ⇑ 80 44
1167 Marina López ACN 1129 ⇑ 64 34
1168 Jaume Reixach El Triangle 1128 - 46
1169 Lluís Pujol - 1127 - 47
1170 Manel Mateu TV3 1126 ⇑ 34 42
1171 Mònica López Professora 1126 ⇓ -36 38
1172 Víctor Sancho El Punt Avui 1124 - 56
1173 Eulàlia Ferrer Catalunya Ràdio 1124 - 42
1174 Quim Balaguer Catalunya Ràdio 1124 - 44
1175 Maria Rovira Catalunya Ràdio 1123 - 48
1176 Marta Planes Segre 1120 - 52
1177 Fermín Suárez SER 1112 - 49
1178 Josep Lluís Mérida Revista Endavant 1111 - 46
1179 Helena Solà - 1105 ⇑ 69 43
1180 Carles Pascual Catalunya Ràdio 1100 - 43
1181 Enric Botella BTV 1097 - 59
1182 Marc Duran RQGE 1092 ⇓ -36 44
1183 Antoni Belchi Freelance 1092 ⇑ 121 37
1184 Estefania Oliver Economía Digital 1088 ⇑ 143 52
1185 Mònica Peinado SER 1080 - 47
1186 Jordi Clos FC Barcelona 1079 ⇑ 92 41
1187 Vicenç Sanclemente Professor 1079 ⇑ 185 48
1188 Anna Poch TV3 1077 - 39
1189 Paula Carrion Kantar 1073 ⇑ 214 41
1190 Marta Parreño Curtmiratges 1073 ⇑ 100 45
1191 Aleix Cabrera Freelance 1070 ⇑ 79 61
1192 Auri Garcia Ara 1068 - 43
1193 Neus Gonzalez Los 40 1065 - 47
1194 Pere Fontanals Manresainfo.cat 1059 - 43
1195 Irene Ramentol Freelance 1054 ⇑ 136 41
1196 Mercè Pérez El País 1052 ⇑ 109 43
1197 Marcel·lí Pascual Edicions Salòria 1046 ⇑ 46 33
1198 Mar Romero EFE 1046 - 59
1199 Carlos Orquín El País 1043 - 41
1200 Jordi Pi - 1043 - 42
1201 Enric Rimbau La Xarxa 1042 ⇑ 78 41
1202 Bernat Gasulla El Periódico 1039 ⇑ 171 43
1203 Eduard Boet CCMA 1037 ⇑ 195 44
1204 Martí Bou Takeabou 1036 ⇑ 15 46
1205 Adrià Bas Catalunya Ràdio 1026 - 47
1206 Marc Vergés - 1024 - 48
1207 Albert Ribas Comunicació 21 1008 ⇑ 148 46
1208 Marc Melillas La Xarxa TV 1004 ⇑ 129 43
1209 Blanca Busquets Catalunya Ràdio 1004 - 44
1210 Vern Bueno Capgròs 999 ⇑ 234 44
1211 Mireia Prats TV3 995 - 43
1212 Maite Sadurní Catalunya Ràdio 987 - 43
1213 Aina Miralles RubíTV 986 ⇑ 212 39
1214 Thaïs Gutiérrez Ara 983 - 33
1215 Sílvia Galià SomEnergia 981 ⇓ -11 37
1216 Laia Nonell Freelance 980 - 51
1217 Sílvia Comet Catalunya Ràdio 979 - 47
1218 Jordi Asturgó Catalunya Ràdio 971 - 0
1219 Daniel Álvarez ICV 968 ⇑ 41 40
1220 Marc Calderó 8tv 968 ⇑ 183 33
1221 Dani Bramon TV3 963 - 42
1222 Montserrat Sànchez Catalunya Ràdio 961 - 44
1223 Xavier Castillo TV3 960 - 38
1224 Ginés Muñoz EFE 959 ⇑ 86 43
1225 Roger Pi ACN 958 - 43
1226 Marta Molina Freelance 958 - 42
1227 Cristina Botey Revista Esguard 957 ⇑ 126 31
1228 Carlos Velilla UIC 954 ⇑ 1 42
1229 Pep Gimeno Cugat.cat 944 ⇑ 54 42
1230 Olga Vallejo Freelance 936 - 45
1231 Mar Rocabert El País 935 ⇑ 171 45
1232 Àngels Planagumà BTV 934 ⇑ 202 41
1233 Joaquim Bertomeu Europa Press 932 - 43
1234 Jordi Planas Ara 923 ⇑ 149 33
1235 Quim Rutllant Catalunya Ràdio 922 - 42
1236 Roser Perera Catalunya Ràdio 916 - 47
1237 Albert Aguilera TV3 901 - 44
1238 Jordi Mercader Freelance 897 ⇑ 219 45
1239 Àlex Tort La Vanguardia 890 - 49
1240 Josep Maria Serra La Vanguardia 888 ⇑ 60 56
1241 Olga Valencia BTV 878 - 32
1242 Noemí Vilaseca - 878 - 46
1243 Lluís Sibils ACN 876 ⇑ 60 39
1244 Mònica Bertran TV3 872 - 36
1245 Jenni Fernández - 870 - 44
1246 David Prats Catalunya Ràdio 867 - 46
1247 Judit Pedrós RTV Andorra 854 - 39
1248 Ignasi Corney totbisbal 854 - 42
1249 AnnaTosca U. Ramon Llull 844 ⇑ 64 36
1250 Àlex Bosch Catalunya Ràdio 842 - 41
1251 Lluís Vilaró ACN 840 ⇑ 58 31
1252 Aureli Vázquez Bcnpress 814 - 45
1253 Joan Botta Catalunya Ràdio 806 - 45
1254 Joan Carles Torres XarxaIP 805 ⇑ 94 50
1255 Eduard Solà Catalunya Ràdio 798 - 44
1256 Roger Seró iCat.cat 793 - 39
1257 Robert Prat Catalunya Ràdio 732 - 29
1258 Rafel Ventura Catalunya Ràdio 728 - 30
1259 Jordina Tarré Catalunya Ràdio 724 - 42
1260 Enric Marín Professor 716 ⇑ 97 43

       

26 de desembre de 2016

Resum del 2016 a Catalunya RàdioCada any publico en aquest blog un apunt de resum de la meva activitat professional i el més destacat de l'empresa on treballo. Aquest és el resum de l'any 2016 a Catalunya Ràdio: 

- 13 de gener de 2016. El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) em nomena director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, a proposta del seu president, Brauli Duart. Assumeixo aquest nou repte professional en substitució de Fèlix Riera, que el 28 de juliol del 2015 havia estat destituït. Durant sis mesos l'emissora pública no va tenir director.

- 14 de gener de 2016. Ni cent dies, ni cent hores de gràcia. L'endemà del nomenament, primera entrevista amb Mònica Terribas a Catalunya Ràdio. Aquell mateix matí, entrevista amb Lídia Heredia a TV3. L'informatiu del migdia d'Antena 3 (Planeta) a nivell estatal dedica una peça al nomenament en el context de la formació del nou Govern de Catalunya.

- 15 de gener de 2016. Portades d'El Mundo i La Razón i obertura a l'informatiu del vespre d'Antena 3 a nivell estatal, amb connexions en directe a la plaça Sant Jaume. Aquell mateix dia, a la tertúlia d''El matí de Catalunya Ràdio', crítiques al nomenament per part del director d'El Mundo, Àlex Sàlmon, i d'El Periódico de Catalunya, Enric Hernàndez, moderats per Mònica Terribas, que aquell dia comparteixen la taula de directors de mitjans.

- 18 de gener de 2016. Mèdia.cat reflexiona arran del que considera "una campanya de desprestigi".

- 20 de gener de 2016. El líder del PSC, Miquel Iceta, demana explicacions al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per "la seva relació empresarial amb el nou director de Catalunya Ràdio", en la seva primera compareixença parlamentària.

- 3 de febrer de 2016. Entrevista a El País: "El meu càrrec no està vinculat a cap cicle electoral".

- 4 de febrer de 2016. M'incorporo al patronat de la Fundació La Marató de TV3, com a director de Catalunya Ràdio.

- 10 de febrer de 2016. El Consell de Govern aprova una nova norma de contractació de la CCMA.

- 13 de febrer de 2016. Entrevista amb Ricard Ustrell amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio: "La ràdio ha sobreviscut a la televisió i internet. Té un futur extraordinari".

- 13 de febrer de 2016. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma a 'El suplement' de Ricard Ustrell que "la ràdio és una estructura clau en la vertebració d'un país".

- 19 de febrer de 2016. La meva primera sessió de control a la CCMA al Parlament de Catalunya, on el president de la Corporació, Brauli Duart, defensa la meva trajectòria professional davant de les crítiques de l'oposició. Duart anuncia que les redaccions d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio compartiran espai a Sant Joan Despí el 2017.

- 20 de febrer de 2016. El Col·legi de Periodistes de Catalunya critica el nomenament dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 6 de març de 2016. Entrevista informal de Xuriguera i Faixedas sobre la nova etapa a Catalunya Ràdio, a 'El suplement'.

- 9 de març de 2016. El periodista Jordi Borda, nou adjunt al director de Catalunya Ràdio. Santi Faro, provinent de Televisió de Catalunya, nou cap de Continguts de Cataluya Ràdio. Xavier Salvà, sotscap de Continguts. Laura Marín (Continguts) i Montse Ollé (Informatius), caps de Producció i Planificació. Així queda l'estructura directiva de Catalunya Ràdio, que manté al periodista Francesc Cano com a cap d'Informatius. La doble dependència de Marín i Ollé durarà fins al maig, quan Montserrat Pérez esdevindrà nova directora de Producció de la CCMA.

- 10 de març de 2016. El periodista Jordi Basté (RAC1, Grup Godó) critica els nomenaments a la CCMA en el Fòrum de la Comunicació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). El mateix dia, als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio', l'exdiputat David Fernàndez (CUP) també critica els nomenaments a TV3 i Catalunya Ràdio.

- 18 de març de 2016. Signatura d'un acord de col·laboració amb Ràdio Tele-Taxi, del locutor Justo Molinero. L'emissora privada emetrà els butlletins informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Mònica Terribas anuncia per antena l'acord

- 23 de març de 2016. Catalunya Ràdio emetrà, per Setmana Santa, programes d'iCat.cat a l'antena de l'emissora generalista.

- 29 de març de 2016. Entrevista a la revista digital Mirall: “Volem ser líders, no renunciem a res però no ho farem a qualsevol preu”.

- 8 d'abril de 2016. A proposta del president de la CCMA, Brauli Duart, sóc proposat i nomenat membre del consell d'administració d'Intracatalònia, l'empresa de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), en representació de la Corporació –propietària d'un 30% de l'Agència– i sent un càrrec no remunerat.

- 10 d'abril de 2016. Entrevista a Nació Digital: "Jordi Basté és un animal de ràdio, però la Terribas és Messi".

- 11 d'abril de 2016. Brauli Duart deixa la presidència de la CCMA per motius de salut i Núria Llorach assumeix el càrrec en funcions.

- 11 d'abril de 2016. Presentació del llibre 'De pedra picada', amb el periodista Josep Maria Flores, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

- 13 d'abril de 2016. Entrevista a El Punt Avui: "Cal lluitar pel lideratge i fer una ràdio innovadora".

- 14 d'abril de 2016. L'Estudi General de Mitjans (EGM) atorga a Catalunya Ràdio 643.000 oients diaris, els millors resultats d'audiència dels últims 15 anys. Aquell mateix matí valoro l'EGM a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas.

- 21 d'abril de 2016. Publico l'apunt #CatRàdioEsMou Cent dies a Catalunya Ràdio sobre els 100 primers dies a l'emissora.

- 23 d'abril de 2016. Primer programa especial de Sant Jordi conjunt de TV3 i Catalunya Ràdio, presentat per Núria Solé i Ricard Ustrell, coincidint amb una vaga dels treballadors pel judici a un company de la CCMA.

- 28 d'abril de 2016. L'espai de Catalunya Ràdio 'Quatre gats', amb Ricard Ustrell, guardonat per la seva innovació en els Premis Ràdio Associació.

- 28 d'abril de 2016. Festa de 10è aniversari d'iCat amb un concert a la Sala Apolo, amb la reivindicació del retorn a la FM. El conseller de Cultura, Santi Vila, anuncia públicament el seu compromís perquè iCat recuperi l'FM.

- 4 de maig de 2016. El Consell de Govern de la CCMA em nomena director de Mitjans Digitals de la Corporació, càrrec que sumo al de director de Catalunya Ràdio amb la mateixa retribució. Substitueixo a Martí Patxot, que el 28 de setembre serà nomenat director de Màrqueting i Comercial de la CCMA, i durant tots aquests mesos es manté intacta l'estructura de Mitjans Digitals. Andreu Martínez assumeix la direcció de Recursos Humans de la CCMA, mentre que Teresa Farré incorpora el control i gestió de Producció per a tots els mitjans del grup.

- 6 de maig de 2016. Entrevista al diari digital Núvol: "Volem rellançar iCat".

- 13 de maig de 2016. El Parlament de Catalunya demana, amb cap vot en contra, el retorn d'iCat a la FM, i tornar a l'escenari previ a l'octubre de 2012. En la sessió de control a la CCMA del Parlament d'aquell mateix dia, anuncio que Mònica Terribas i Ricard Ustrell formaran part de la programació de la temporada 2016-2017 i que la direcció de l'emissora treballa en la incorporació d'un professional de 'primeríssim nivell'.

- 13 de maig de 2016. Entrevista al portal digital Racó Català: "No serem més del que som fora del Principat si no se'ns demana des del País Valencià o les Illes".

- 16 de maig de 2016. Catalunya Ràdio homenatja Pere Tàpias pel seu 70è aniversari amb un 'El suplement' especial omplint el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

- 18 de maig de 2016. Entrevista al diari digital La Veu del País Valencià: "La reconnexió amb TV3 i Catalunya Ràdio està en marxa".

- 26 de maig de 2016. Entrevista a Vilaweb: "Un periodista no hauria de militar en cap partit polític".

- 25 de maig de 2016. Assistència al Col·legi de Periodistes a l'acte sobre la cogestió de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 4 de juny de 2016. Programa especial de LaTDP amb motiu dels 40 anys de transmissions de futbol en català de Joaquim Maria Puyal, des de CosmoCaixa. El programa també s'emet per TV3 i Esport3.

- 22 de juny de 2016. Polèmica mediàtica pel fixatge frustrat d'Albert Om per a un programa de tarda-vespre a Catalunya Ràdio. Era la incorporació de 'primeríssim nivell' que el 13 de maig s'havia apuntat en la sessió de control al Parlament. En un gest inèdit, el comitè d'empresa dóna suport a la direcció de Catalunya Ràdio. Albert Om anuncia que se'n va a RAC1 (Grup Godó).

- 30 de juny de 2016. Catalunya Ràdio obté 603.000 oients diaris, segons l'EGM.

- 1 de juliol de 2016. Francesc González s'incorpora a Catalunya Ràdio com a nou cap de producció, provinent de TV3.

- 7 de juliol de 2016. Acord de col·laboració entre Catalunya Ràdio i Ràdio Arrels que permetrà emetre programes de l'emissora pública a la Catalunya Nord, signat amb Albert Noguer a Perpinyà.

- 8 de juliol de 2016. Catalunya Ràdio ultima el fixatge de Jordi Costa i Sònia Gelmà per al programa de tarda-vespre de la propera temporada. Els dos periodistes deixaran RAC1 per incorporar-se a la ràdio pública del país amb un programa esportiu de 7 a 9 de la tarda.

- 11 de juliol de 2016. Francesc Garriga anuncia que presentarà 'El club de la mitjanit' de Catalunya Ràdio també per Esport3 i les xarxes socials a partir del setembre.

- 15 de juliol de 2016. Catalunya Ràdio presenta la temporada d'estiu amb un programa especial al Canal Olímpic de Castelldefels. Òscar Fernández, Montse Virgili, Marc Garriga, Roger Escapa i Xavier Graset són les principals apostes de la proposta estiuenca de l'emissora.

- 16 de juliol de 2016. Entrevistat per Ricard Ustrell, el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, confon 'ràdio pública catalana' per 'República catalana'

- 21 de juliol de 2016. Per tercer mes consecutiu, Catalunya Ràdio es manté líder a internet en l'àmbit de la ràdio en català. La ràdio pública acaba de llençar una pàgina d'accés a tots els podcasts on els usuaris els trobaran més còmodament.

- 22 de juliol de 2016. Catalunya Ràdio fitxa Roger de Gràcia per conduir un nou programa que substitueixi 'La tribu', de 4 a 7 de la tarda, i que es dirà 'Estat de Gràcia'.

- 28 de juliol de 2016. Catalunya Ràdio anuncia que Mariola Dinarès presentarà un programa diari de tendències socials la propera temporada.

- 26 d'agost de 2016. Presentació de la nova temporada de Catalunya Ràdio [PDF], amb un programa especial en directe des d'un catamarà en moviment davant del litoral de Barcelona, amb l'assistència de tots els realitzadors de l'emissora, inclòs Joaquim Maria Puyal, i la presentació de l'espot 'Catalunya Ràdio, tot el que sents', amb ressò al Telenotícies Migdia de TV3.

- 30 d'agost de 2016. Publico a Núvol l'article '#CatRàdioÉsCultura', com a resposta a '#OnÉsLaCultura' de Bernat Ruiz Domènech.

- 5 de setembre de 2016. iCat.cat inicia la nova temporada amb novetats.

- 11 de setembre de 2016. Programació especial de Catalunya Ràdio per la Diada, amb l'estudi mòbil al passeig Lluís Companys de Barcelona.

- 12 de setembre de 2016. Catalunya Música inicia la nova temporada amb novetats.

- 15 de setembre de 2016. Publico a Cercle de Cultura l'article 'Aposta per l'èxit dels continguts culturals'.

- 16 de setembre de 2016. Estreno En sintonia, el blog del director de Catalunya Ràdio. El primer apunt és un vídeo amb Ricard Ustrell.

- 22 de setembre 2016. Assisteixo als Premis Literaris de Girona 2016 per fer lectura del veredicte del Premi Cerverí a la millor lletra de cançò en català per a Adrià Puntí.

- 26 de setembre de 2016. Catalunya Informació inicia la nova temporada connectada al territori.

- 4 d'octubre de 2016. Sílvia Cóppulo demana perdó per una piulada feta des del compte del seu programa de Catalunya Ràdio. La diputada del PP Andrea Levy titlla Catalunya Ràdio d'emissora 'de guerrilla revolucionàrria' arran d'aquest tuit.

- 6 d'octubre de 2016. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, relativitza a Twitter la piulada del 'Catalunya Vespre'.

- 8 d'octubre de 2016. Un centenar de treballadors i els seus familiars -més de 200 persones- s'apleguen a Montornès del Vallès en una botifarrada, una trobada fora del centre de treball que feia anys que no se celebrava.

- 11 d'octubre de 2016. El líder del PSC, Miquel Iceta, entrevistat per Mònica Terribas, afirma per antena sobre Catalunya Ràdio: "Menys l’editorial del matí, tot és molt públic, molt asèptic i molt neutre".

- 12 d'octubre de 2016. Ricard Ustrell demana disculpes per una piulada feta des del compte del seu programa de Catalunya Ràdio.

- 13 d'octubre de 2016. Mònica Terribas entrevista als estudis de Catalunya Ràdio el ministre en funcions José Manuel García-Margallo.

- 13 d'octubre de 2016. Participació en la jornada inaugural de la Catosfera a Girona, amb Mariola Dinarès, Genís Roca i Josep Maria Ganyet, en què vaig exposar el projecte digital de Catalunya.

- 18 d'octubre de 2016. Jordi Costa farà l'1x1 dels partits del Barça a la web de Catalunya Ràdio i Esport3.

- 22 d'octubre de 2016. Catalunya Ràdio serà present al Museu de la Ràdio Luis del Olmo, amb l'entrega d'una imatge al locutor i empresari de la comunicació Luis del Olmo.

- 28 d'octubre de 2016. El Partit Popular demana la meva dimissió per un retuit ofensiu des del compte de Twitter del portal de notícies de TV3, amb una nota de premsa amb declaracions de la diputada al Parlament Esperanza García però no a la comissió de control a la CCMA a la cambra catalana.

- 7 de novembre de 2016. Presentació al matí a CaixaFòrum dels actes del 30è aniversari de Catalunya Música i, al vespre, concert commemoratiu al recinte modernista de Sant Pau amb l'assistència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del director general de la Fundació Bancària 'la Caixa', Jaume Giró, amb ressò al Telenotícies Vespre de TV3.

- 7 de novembre de 2016. Publico a Nació Digital l'article '30 anys de Catalunya Música'.

- 7 de novembre de 2016. Publico a Vilaweb l'article 'Catalunya Música, l'aniversari d'una estructura d'estat'.

- 10 de novembre de 2016. Publico al diari Segre l'article 'Catalunya Música, 30 anys de clàssica en català'.

- 10 de novembre de 2016. Entrevista a La Veu del País Valencià: "Que se li demanin tantes coses a Catalunya Ràdio és un estímul".

- 11 de novembre de 2016. Presentació, a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del Parlament de Catalunya, del projecte de Catalunya Ràdio. Balanç de la gestió feta fins aleshores, amb l'obtenció d'ingressos atípics de mig milió euros per compensar el dèficit heretat de l'exercici anterior i la celebració de reunions i trobades amb més de 150 treballadors i col·laboradors de l'emissora, entre d'altres.

- 13 de novembre de 2016. Entrevista a Ràdio Vilablareix, amb Dídac Romagós.

- 14 de novembre de 2016. Publico a Diari de Tarragona l'article 'Catalunya Música, 30 anys de clàssica en català'.

- 14 de novembre de 2016. Entrevista a Comunicació 21: "Que se li demanin tantes coses a Catalunya Ràdio és un estímul".

- 17 de novembre de 2016. El periodista Medir Plandolit assumirà a partir de l'1 de desembre l'edició del portal de notícies de la CCMA 324.cat.

- 18 de novembre de 2016. Participació a la 26ena edició del Fòrum 10 Comunicació de Ràdio Puig-Reig amb el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou, Manel Alías, presentat per Josep Genescà, que també em va fer una entrevista a Ràdio Puig-Reig.

- 20 de novembre de 2016. Premis als programes de Catalunya Ràdio 'Mans' i 'Les mil i una nits'.

- 22 de novembre de 2016. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, em proposa com a representant de la Corporació al patronat de la Fundació puntCAT.

- 28 de novembre de 2016. Catalunya Ràdio, líder en paritat a les tertúlies, segons l'informe del col·lectiu On són les dones.

- 29 de novembre de 2016. L'espai 'L'efecte papallona, de Coia Ballesté a Catalunya Informació, rep el primer premi periodístic d'Aigües Ter Llobregat.

- 1 de desembre de 2016. Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix, un 7%, en la darrera onada de l'EGM, amb 557.000 oients diaris.

- 1 de desembre de 2016. El programa de Catalunya Ràdio 'Solidaris', d'Adrià Bas i abans amb Rita Marzoa, rep el premi Memorial Joan Gomis 2016.

- 14 de desembre de 2016. La directora comercial de Catalunya Ràdio, Neus Comellas, també assumirà Madrid en la reorganització de Comercial i Màrqueting aprovada pel consell de govern de la CCMA.

- 14 de desembre de 2016. El reportatge 'Raspalls Fontboté a la Torre Eiffel', de Coia Ballesté a Catalunya Informació, rep el Premi de Periodisme de la Cambra de Reus.

- 15 de desembre de 2016. L'espai 'La poma de Newton', de Purificació Barceló a Catalunya Informació, guanya el premi Asebio 2016 de divulgació biotecnològica.

- 17 de desembre de 2016. Ricard Ustrell i Sergi Pàmies 'ironitzen' sobre la direcció de Catalunya Ràdio per antena durant més de 10 minuts.

- 15 de desembre de 2016. Participació a la presentació de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, acompanyat del director de Televisió de Catalunya, Jaume Peral, de la directora del programa televisiu Àngels Molina i del director d''El suplement', Ricard Ustrell.

- 19 de desembre de 2016. El consell de govern de la CCMA enllesteix la proposta de contracte programa per al període 2017-2020.

- 20 de desembre de 2016. Visita a l'Abadia de Montserrat, que inclou dinar amb els monjos i una trobada amb el pare abat, Josep Maria Soler, i el portaveu de l'abadia, Bernat Juliol. Catalunya Ràdio agruparà a la seva web els àudios vinculats a l'Abadia de Montserrat.

- 21 de desembre de 2016. Restructuració de Mitjans Digitals de la CCMA, amb el nomenament de Geni de Vilar com a adjunta a la direcció. Txell Laborda, Judith de Argila i Marc Bassols reforcen l'estructura de Mitjans Digitals, en què Ferran Clavell continua com a responsable d'audiències digitals. Jordi Salvat i Ferran Auberni tindran un paper rellevant com a editors dels portals digitals de TV3 i Catalunya Ràdio, respectivament.

- 21 de desembre de 2016. Catalunya Ràdio obté al novembre 306.000 usuaris únics a l'Estat, segons ComsCore.

- 21 de desembre de 2016. Entrevista a Radio Kanal Barcelona.

- 23 de desembre de 2016. Un miler d'oients de Catalunya Ràdio omplen el teatre Coliseum en la festa de Nadal amb La Cubana i el tradicional Tió Solidari de l'emissora. TV3 se'n fa ressò.

Articles relacionats
- Catalunya Ràdio, nou repte professional
- Catalunya Ràdio potencia la innovació i lluita pel lideratge
- Cent dies a Catalunya Ràdio
- #CatRàdioÉsCultura
- Les cobertures exclusives per internet
- Defensa de l'entreteniment i l'humor a Catalunya Ràdio
- Ràdio àgil, servei públic i proximitat
- Tots els apunts sobre Catalunya Ràdio en aquest blog

 

       

24 de desembre de 2016

Festa de Nadal amb La Cubana i Tió Solidari de Catalunya RàdioUn miler d'oients van omplir divendres el teatre Coliseum de Barcelona durant 4 hores per la festa de Nadal amb La Cubana i el tradicional Tió Solidari amb el Banc dels Aliments que organitza Catalunya Ràdio. TV3 se'n va fer ressò al Telenotícies Migdia.
 

       

22 de desembre de 2016

Entrevista a 'Jo també vull ser un Àngel'Aquesta és l'entrevista que em va fer Gerard Jofra per al seu programa de ràdio 'Jo també vull ser un Àngel' [Twitter] a Radio Kanal Barcelona.
 

       
<1...56789...397>

darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits