bloc sense fulls

27 de novembre de 2019

Catalunya Ràdio tanca l'any amb 633.000 oients diarisSegons les dades de l’Estudi General de Mitjans, 633.000 oients han escoltat cada dia Catalunya Ràdio durant el 2019, el tercer millor any de la seva història. Els magazins “El suplement”, de Roger Escapa, amb 377.000 oients, i “Tot gira”, de David Clupés, amb 175.000 oients, es els programes líders dels caps de setmana a Catalunya. El “Catalunya migdia”, amb Òscar Fernández i Empar Moliner, és l’informatiu líder de Catalunya de dilluns a divendres amb 136.000 oients diaris. El cap de setmana, amb Neus Bonet i Maria Guixà, també és l’informatiu de referència, amb 78.000 oients els dissabtes i 47.000 els diumenges. “El matí de Catalunya Ràdio”, amb Mònica Terribas, tanca l’any amb gairebé mig milió d’oients diaris, una de les millors xifres anuals del programa. “Adolescents iCat”, amb Roger Carandell, s’estrena a la graella de Catalunya Ràdio liderant la seva franja, amb 30.000 oients diaris. Els programes “Crims”, “El divan” i “En guàrdia!” són líders en les seves franges respectives dels diumenges. Catalunya Ràdio és líder a la demarcació de Lleida, amb 37.000 oients. Segons les dades de l’EGM, aquest any 98.000 persones han escoltat cada dia Catalunya Informació; 28.000, iCat, i 27.000, Catalunya Música, i són líders en les seves temàtiques.

Catalunya Ràdio: Saül Gordillo i Santi Faro: "Són tres anys per sobre dels 630.000 oients"
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio tanca l'any amb 633.000 oients diaris segons l'EGM
 

       

13 de novembre de 2019

Catalunya Ràdio incorpora totes les seves emissores a l'assistent de veu AlexaCatalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Ara que ja tenim totes les emissores a Alexa, l'objectiu és oferir-hi podcasts"
CCMA: Tots els directes de les emissores de Catalunya Ràdio, als dispositius amb Alexa
 

       

24 d'octubre de 2019

Modificació de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans AudiovisualsEl Món: El Parlament aprova la modificació de les lleis del CAC i la CCMA
 

       

9 d'octubre de 2019

Èxit d'internacionalització de Catalunya Música: la final de cors 'Let the peoples sing'
TV3: La final de "Let the peoples sing", al Palau de la Música
CCMA: Catalunya Música i TV3 converteixen el concurs de cors Let The Peoples Sing 2019 en un gran esdeveniment internacional

       

30 d'agost de 2019

Presentació de la temporada 2019-2020 de Catalunya RàdioRoda de premsa de presentació de la temporada 2019-2020 de Catalunya Ràdio.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio aposta per nous formats i la captació de nous públics
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio aposta aquesta temporada pels nous formats i la captació de nous públics
Catalunya Ràdio: Els continguts més destacats de Catalunya Ràdio, ara també cada dia a Telegram
 

       

29 d'agost de 2019

Innovació tecnològica per a noves audiènciesLa innovació tecnològica, l’impuls dels nous formats i la captació de nous públics són els principals objectius de la ràdio pública per a aquesta temporada 2019-2020. Posar l’oient al centre de les nostres decisions i potenciar la proximitat comporta reafirmar la renovació de continguts iniciada la temporada 2016-2017 i, sobretot, fer una aposta tecnològica que connecti amb una audiència nova i més acostumada a escoltar la ràdio i a consumir àudios més enllà dels formats tradicionals. Catalunya Ràdio fa un pas més, molt rellevant, en la implantació de la ràdio visual, i ho fa amb un nou estudi de ràdio, l’estudi 2, concebut per als continguts culturals i els programes d’iCat com “Adolescents iCat”, “iCatKids” i “Generació digital”, adreçats a una audiència que els mitjans públics del país tenen l’obligació d’atendre, i de fer-ho en llengua catalana. Aquests programes, que s’emeten per l’FM d’iCat i per l’aplicació mòbil i la web, ara també es difondran en format audiovisual gràcies al nou estudi 2 -dotat amb quatre càmeres que els donaran qualitat d’emissió televisiva- per potenciar-ne la distribució per a infants i adolescents, pensant en com aquests usuaris consumeixen els continguts radiofònics avui: en format vídeo i per qualsevol plataforma digital o xarxa social.
 
Catalunya Ràdio vol consolidar el lideratge social en el sector radiofònic del país, i per això disposarà també d’una ‘skill’ pròpia a l’assistent de veu Alexa i d’un canal de distribució per als usuaris de Telegram. La ràdio és el mitjà tradicional que ofereix les millors condicions per afrontar els nous reptes de consum i tecnològics, i els èxits en l’audiència digital dels últims anys i mesos de Catalunya Ràdio demostren que la ràdio pública de Catalunya no només no ha perdut pistonada sinó que ha liderat la innovació en formats i distribució. A la pàgina web catradio.cat els usuaris trobaran una àmplia oferta d’àudios i continguts organitzats temàticament amb la lògica del podcast, amb la voluntat d’oferir la millor i més variada oferta de podcast de qualitat en català.
 
Ens llevarem, una temporada més, amb la referència, el rigor i la credibilitat informativa de Mònica Terribas al capdavant d’“El matí de Catalunya Ràdio”, que revoluciona la seva última hora -de 12 a 1 del migdia- amb “L’apocalipsi” i la incorporació d’Elisenda Carod. Entre les novetats de l’oferta radiofònica d’aquesta temporada 2019-2020 destaquen també el salt de l’“APM?”, com a programa propi, a les tardes de Catalunya Ràdio, amb Xavi Cazorla i la incorporació d’Ernest Codina; l’hora diària d’anàlisi d’un reformulat i rejovenit “Catalunya nit”, amb el fixatge de Laura Rosel, o el salt a Catalunya Ràdio de forma diària d’“Adolescents iCat”, amb Roger Carandell, quan acabi “El Club de la Mitjanit” i abans no arribi “La nit dels ignorants 3.0”. Una altra novetat és el primer programa dedicat a les dones, “Les dones i els dies”, amb Montse Virgili, la nit dels dissabtes. I una doble emissió del “Crims” de Carles Porta, dissabte i diumenge a les 9 del vespre, amb una sorpresa important al llarg de la temporada que ara comencem.
 
Volem ser dins dels usuaris, perquè ells són al centre de les nostres decisions. Volem entretenir sense renunciar al servei públic ni al rigor, llargament avalats per una trajectòria de més de 35 anys de ràdio pública nacional de qualitat. I ho volem fer amb la inquietud necessària per no aturar-nos, sense deixar de sorprendre ni d’innovar.

(Apunt publicat al blog En sintonia)
 

       

6 de juliol de 2019

Catalunya Ràdio recupera el lideratge social

Aquest divendres a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya hem fet balanç del lideratge de Catalunya Ràdio, dels resultats d'audiència, les transmissions de les principals diades castelleres i el Premi Comunicació 2019 de l'APPEC que hem dedicat als professionals de la ràdio pública i de TV3 que van haver de suportar les pressions durant l'aplicació de l'article 155.
 

       

4 de juliol de 2019

Premi Comunicació 2019 dels editors de revistes i digitalsDijous passat, 27 de juny, el director de TV3 i jo com a director de Catalunya Ràdio vam rebre ex-aequo el Premi Comunicació 2019 de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), en el marc de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català. Vaig dedicar aquest premi –que pretén reconèixer la defensa dels mitjans públics– als professionals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que durant l'aplicació del 155 van mantenir la qualitat de la televisió i la ràdio públiques a l'alçada de l'audiència i de les circumstàncies.

CCMA: Vicent Sanchis i Saül Gordillo, guardonats amb el premi de Comunicació 2019 de l'APPEC
CCMA: Vicent Sanchis i Saül Gordillo dediquen el premi de Comunicació 2019 de l'APPEC als professionals dels mitjans públics
Catalunya Ràdio: Gordillo i Sanchis: "Aquest és un premi als mitjans públics per suportar la pressió del 155"
TV3: Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio reben el Premi Comunicació de l'APPEC
Comunicació 21: L’APPEC premia Sanchis i Gordillo per la seva defensa dels mitjans públics en un “context de repressió”
Nació Digital: Sanchis i Gordillo lloen els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio i denuncien un context «d’assetjament»
CATZona: L’Appec premiarà Sanchis i Gordillo per “la seva defensa dels mitjans públics en un context de repressió”
 

       

26 de juny de 2019

El millor final de temporada de la història de Catalunya Ràdio, amb 622.000 oients diaris

Catalunya Ràdio obté els seus millors registres d’audiència en una segona onada de l’Estudi General de Mitjans. 622.000 oients ens escolten cada dia. No només això. És la segona millor temporada de la nostra història. De fet, les dues últimes temporades han trencat rècords de manera consecutiva. I la ràdio pública retalla lentament diferències respecte al seu competidor.
 
Millora resultats “El matí de Catalunya Ràdio”, de Mònica Terribas, que en un any acumula 21.000 oients més i tanca la temporada amb 489.000 seguidors. El “Catalunya migdia”, amb Òscar Fernández i Empar Moliner, es consolida com l’informatiu més escoltat de Catalunya i lidera la franja de 15 a 16 h. 144.000 oients donen suport a la fórmula. L’“Estat de Gràcia”, de Roger de Gràcia, puja fins als 133.000 oients, el “Popap” amb Mariola Dinarès també suma audiència i s’instal·la als 76.000. El cap de setmana, “El suplement” de Roger Escapa supera les xifres de fa un any i arriba als 317.000 oients els diumenges. El “Tot gira” de David Clupés té millors registres que al juny del 2018 i arriba als 185.000 els dissabtes.
 
Són líders el programa “Solidaris”, amb Albert Segura (69.000 oients), i “Un restaurant caníbal a Berlín” de Paula Molés (29.000) triplica   l’audiència en un any.
 
Em fa especial il·lusió destacar les dades d’iCat FM. Els 36.000 oients que marca aquesta onada de l’EGM suposen la millor dada des del retorn d’aquesta emissora a la normalitat. Catalunya Informació acumula 99.000 oients i Catalunya Música, 22.000.
 
Tot això ho hem aconseguit entre tots i en un entorn especialment complex, amb dues campanyes electorals i amb els mitjans públics al centre del debat polític. Enhorabona a tots i a totes. I us animo a seguir per mantenir aquesta millora de resultats la temporada que ve.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio fa el millor tancament de temporada de la seva història
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Aquest EGM té doble mèrit"
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio mai havia tancat temporada amb audiències tan bones a l'EGM
 

       

18 de juny de 2019

Catalunya Ràdio i l'article 155 de la ConstitucióAquest dimarts he intervingut com a expert a la Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 de la Constitució espanyola del Parlament de Catalunya. Podeu llegir la meva intervenció a la Comissió d'Investigació sobre l'Aplicació de l'Article 155 de la Constitució.

TV3: Telenotícies Migdia, comissió del 155
Catalunya Ràdio: Compareixença de Saül Gordillo a la comissió d'investigació del Parlament sobre l'aplicació del 155
324.cat: Sanchis i Gordillo denuncien una campanya de criminalització de TV3 i Catalunya Ràdio
La Vanguardia: TV3 y Catalunya Ràdio aseguran haber sido acosados tras la declaración de independencia
Nació Digital: Catalunya Ràdio denuncia que Terribas va patir assetjament durant el 155
Nació Digital: Sanchis i Gordillo denuncien una campanya de «criminalització» contra TV3 i Catalunya Ràdio
Comunicació 21: Sanchis i Gordillo denuncien una campanya de “desprestigi i criminalització” de TV3 i Catalunya Ràdio
Regió 7: Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio denuncien una campanya de «desprestigi»
Vilaweb: Sanchis i Gordillo denuncien al Parlament una campanya de “desprestigi i criminalització” de TV3 i Catalunya Ràdio
El Món: Sanchis i Gordillo denuncien una campanya de "criminalització" contra TV3 i Catalunya Ràdio
 

       
<1...45678...414>

fotos

ACN

Dissabte, 3 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2020, Saül Gordillo     Crèdits