bloc sense fulls

5 de juliol de 2017

Catalunya Ràdio, l'emissora que més creixSeguim creixent, avancem amb pas ferm, sense estridències però sense pausa. Les xifres que ens ofereix aquest nou Estudi General de Mitjans ens confirmen que l’aposta de renovació de la graella, feta ara fa gairebé un any, va ser un encert.

Aquests són els primers resultats que ens permeten polsar l’acceptació de les noves propostes, del nou to, d’una manera diferent d’entendre i de projectar la ràdio pública d’aquest país. L’increment d’oients de Catalunya Ràdio, la que més creix de nou, ens fa pensar que és el camí que cal seguir. Els que més creixen són: "El Matí de Catalunya Ràdio" i el "Catalunya Migdia", el buc insígnia i la nova referència informativa dels migdies, que és el més escoltat de 15:00 a 16:00. La nova proposta de les tardes, amb el debut radiofònic de Roger de Gràcia, ja ha millorat els registres de la franja de tarda de fa un any i l’arriscada aposta del "Popap" amb Mariola Dinarès ha signat el seu millor resultat des que és en antena. Sumem a tot això el lideratge en la franja de nit amb "La nit dels Ignorants" i "Les 1001 nits". Seguim avançant, doncs, consolidant aquest nou projecte nascut fa tot just un any i que amb l’ajuda de tot l’equip de professionals de Catalunya Ràdio s’està guanyant l’acceptació i reconeixement dels oients catalans.
 
575.000 oients escolten Catalunya Ràdio cada dia segons les dades de l’última onada de l’EGM Ràdio Catalunya fetes públiques avui. Amb aquesta xifra, Catalunya Ràdio aconsegueix 55.000 oients més que en la mateixa onada de fa un any i torna a ser l’emissora que més creix. “El Matí de Catalunya Ràdio” aconsegueix una audiència de 472.000 oients diaris, i també augmenta 55.000 oients respecte la mateixa onada de fa un any. El programa que dirigeix Mònica Terribas és també el magazine matinal que més puja en aquesta onada de l’EGM. En un any, el consum de ràdio ha pujat un 4,5% mentre que el de Catalunya Ràdio ha augmentat d’un 10,6%. Els programes amb més audiència són l’informatiu "Catalunya Migdia" amb Òscar Fernández i Empar Moliner que amb 112.000 oients pugen 65.000 oients respecte de fa un any. "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia aconsegueix 75.000 oients i en puja 8.000 respecte de la mateixa onada del 2016. 64.000 oients són també els que escolten cada dia el programa "Tot Costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, el nou programa esportiu d’aquesta temporada. "Popap", el programa de Mariola Dinarès, aconsegueix 64.000 oients, la xifra més alta de la seva primera temporada. "El Club de la mitjanit”, amb Francesc Garriga, obté 57.000 oients.

El cap de setmana, "El suplement" amb Ricard Ustrell aconsegueix 331.000 oients el dissabtes i 243.000 els diumenges, i l’esportiu "Tot gira", amb David Clupés, obté en aquesta onada 167.000 oients el dissabte i 151.000 els diumenges. Segons les dades de l’EGM Ràdio Catalunya d’aquesta onada, Catalunya Informació  obté 116.000 oients i Catalunya Música augmenta un 25% la seva audiència situant-la en 49.000 oients diaris.
 

       

19 de juny de 2017

Rècord històric digital de Catalunya RàdioCatalunya Ràdio obté un nou rècord històric amb 834.000 usuaris únics i creix un 77% a internet al maig, segons les últimes dades de ComScore.
 

       

15 de juny de 2017

L'estat de la ràdio, al Mercat de l'Audiovisual de CatalunyaDimecres vaig participar a la taula rodona sobre l'estat de la ràdio a Catalunya que vam fer amb Josep Maria Martí, Jordi del Río, Xantal Llavina i Josep Gonzàlez al Mercat de l'Audiovisual (MAC), a l'antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers.

Catalunya Ràdio: El moment dolç de la ràdio en català al Mercat Audiovisual de Catalunya
Nació Digital: Optimisme pel futur de la ràdio en català i pel creixement després de la crisi


 

       

29 de maig de 2017

"Tenim un model basat en el pluralisme i la proximitat amb l'oient"Compareixença de divendres al Parlament de Catalunya, en què explico les novetats de les noves graelles d'estiu i de tardor, de cara a la nova temporada.
 

       

26 de maig de 2017

La graella d'estiu de Catalunya Ràdio i el programa de literatura de David Guzman

Aquest divendres he explicat al Parlament de Catalunya la graella d'estiu de Catalunya Ràdio i he anunciat el programa de literatura que presentarà David Guzman.
 

       

26 de maig de 2017

Catalunya Ràdio incorpora un programa de literaturaCatalunya Ràdio incorporarà un programa de literatura el 17 de juny a la seva graella per reforçar l'aposta transversal per la cultura. El programa setmanal d’una hora estarà presentat pel periodista David Guzman. Ho he anunciat aquest divendres a la comissió de control a la CCMA del Parlament. ‘Ciutat Maragda’ parlarà de literatura catalana i universal i aproparà els oients a llibres, autors i temes literaris dedicant cada setmana el programa a un gran autor com a fil conductor. Aquest programa ampliarà els continguts literaris i de llibres ja existents de manera transversal en el conjunt de la graella de Catalunya Ràdio.
 
David Guzman interrelacionarà la literatura amb disciplines com l’art, la música o el cinema, i hi donarà veu a escriptors, professors, educadors, editors, llibreters i traductors, com a agents implicats en la divulgació literària. Amb aquest nou programa, que s’estrena el dissabte 17 de juny d’11 a 12 de la nit, Catalunya Ràdio reforça el seu compromís amb una divulgació literària de qualitat i continuada, en què el territori i la participació seran molt rellevants perquè els continguts a l’FM i a la xarxa tindran una traducció amb activitats en clubs de lectura de biblioteques de Catalunya i recomanacions infantils i juvenils en complicitat amb escoles i instituts del país.
 
Amb el retorn d’iCat a l’FM al setembre, l’emissora incorporarà continguts culturals i temàtics als vespres per complementar la selecció musical. Un dels programes nous d’iCat també estarà dedicat a la literatura, i el presentarà David Guzman. ‘L’irradiador’ estarà dedicat a la literatura més nòmada i alternativa amb accent en l’edició catalana independent i comptarà amb una hora setmanal per descobrir novel·les, contes o poemaris al costat dels seus autors.
 
Aquest programa d’iCat, que tindrà una part enregistrada fora dels estudis, abraçarà gèneres i disciplines que no solen formar part de la informació sobre llibres i donarà cabuda a àmbits com el còmic i la novel·la gràfica, els videojocs basats en obres literàries, llibres de fotografia, els musicals i els blogs i pàgines sobre literatura. També dedicarà especials temàtics en funció de l’actualitat o dels calendaris.

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

23 de maig de 2017

Rècord d'audiència digital de Catalunya RàdioCatalunya Ràdio fa rècord d'audiència a internet i creix un 74% segons les dades de ComScore –l'auditor de referència del sector– corresponents al mes d'abril. Amb 432.000 usuaris, el consum de continguts digitals de Catalunya Ràdio creix un 74% respecte al març.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio fa rècord d'audiència a internet i creix un 74%
 

       

16 de maig de 2017

iCat i Catalunya Música, una setmana intensa
Dilluns de la setmana passada, 8 de maig, celebràvem a la Sala Apolo ‘el desconcert’ d’iCat i el retorn de l’emissora a l’FM. Va ser una nit molt especial. El concert va ser un èxit i la difusió que en fa Televisió de Catalunya així com el bon ambient del públic que omplia la sala així ho demostren. iCat ens permetrà recuperar al setembre una audiència nova a través de l’FM, i potenciar els continguts musicals i culturals del nostre grup d’emissores. Per als professionals que durant sis temporades han mantingut la flama d’iCat només a la xarxa, el concert de dilluns va suposar una celebració d’un goig enorme. Ara tots plegats tenim el repte de fer-ho bé per no decebre les altes expectatives generades. Ho vaig dir acompanyat del Vicepresident del Govern Oriol Junqueras i del Conseller  de Cultura, Santi Vila: progamarem un 35% de música en català, ens aproparem al 50% de l’escena catalana independentment  de la seva llengua, mantindrem els programes actuals, n’incorporarem de temàtics musicals i de culturals a les nits, i apostarem per un programa els matins del cap de setmana per apropar la música als més petits.

Dimecres, 10 de maig, celebràvem el 30è aniversari de Catalunya Música, una emissora que va innovar quan va néixer i que amb els anys s’ha convertit en una autèntica estructura de país. La programació especial de dimecres, així com la difusió que s’ha fet a Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i Televisió de Catalunya, culmina una sèrie d’actes que ja vam iniciar fa uns mesos i que han de servir per repensar i reinventar l’emissora i impulsar-la en els propers anys. Gràcies a Catalunya Música, un centenar de les dues-centes actuacions que s’enregistren al país poden arribar a oients d’arreu del món a partir de l’acord amb la UER. Popularitzar la música clàssica, fer-la atractiva a públics amplis i mantenir la internacionalització dels compositors i artistes catalans són els reptes de present i futur Catalunya Música.
 
La setmana s’acaba amb un comiat. Després de 33 anys a la casa, el tècnic d’exteriors Josep Calvet inicia una nova etapa i aparca tota una vida dedicada a la ràdio. Agraeixo la cordialitat i complicitat que hem tingut com a president del comitè d’empresa durant aquest temps, i li desitjo que li vagi molt bé perquè si alguna cosa potent té Catalunya Ràdio és l’estima que els professionals li tenen a la casa. A partir d’ara, a les sortides i programes especials a l’exterior trobarem a faltar en Josep.
 

       

12 de maig de 2017

El desconcert d'iCat celebra el retorn a l'FM

Dilluns iCat va omplir la sala Apolo de Barcelona en el segon 'desconcert', basat en un intercanvi de parelles artístiques. Hi van assistir el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Cultura, Santi Vila, que van celebrar el retorn d'iCat a l'FM al setembre.

El Punt Avui: El Desconcert d'iCat va celebrar el retorn a l'FM
Catalunya Ràdio: iCat organitza aquest dilluns El Desconcert i celebra el retorn a l'FM
El Punt Avui: iCat organitza dilluns la segona edició d'El Desconcert i celebra el seu retorn a l'FM
Nació Digital: El concert d'iCat: el «retorn» de Mari Pau Huguet a TV3
 

       

8 de maig de 2017

Parella 'impossible' amb Mari de la Pau HuguetDivendres vam comentar 'El desconcert' d'iCat amb Mari de la Pau Huguet al programa 'Divendres' de TV3.
 

       
<1...45678...400>

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2018, Saül Gordillo     Crèdits