bloc sense fulls

2 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, líders informatiusEl grup d'emissores de Catalunya Ràdio puja 6 punts i lidera el rànquing de l'últim baròmetre del CEO, que correspon a la primera onada del 2017. L'enquesta pregunta: "A quina emissora de ràdio acostuma vostè a escoltar els informatius habitualment?". Segons la primera onada del 2017 del Baròmetre d'Opinió Pública, les emissores de Catalunya Ràdio són seguides per un 30% dels enquestats, superant en 6 punts l'onada anterior. Catalunya Ràdio passa del 21% al 25,5%, i Catalunya Informació, del 3,1% al 4,5%. Aquestes xifres ens situen com els preferits per l'audiència a l'hora d'informar-se.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, líders informatius segons el CEO
TV3: TV3 i Catalunya Ràdio, els mitjans preferits per informar-se
 

       

2 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio arriba en FM a l'Estartit


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha posat en marxa un nou centre emissor a la muntanya del Rocamaura que permetrà resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio a la zona de l’Estartit. Amb aquesta millora tècnica, la Corporació ha atès la petició que li havia traslladat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient que aquesta era una situació que calia resoldre tan aviat com fos possible.

Per visualitzar la importància que té aquesta actuació tant per al territori, com per a la radio pública catalana, aquest matí s'ha organitzat una visita institucional i tècnica, en la qual hi han participat l'alcalde, Josep Maria Rufí; el regidor de Comunicació, Josep Martinoy; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el director tècnic de Catalunya Ràdio, Antoni Roig, i el director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, acompanyats per responsables de l’empresa Cellnex Telecom.

Saül Gordillo ha posat l'accent en els esforços que està fent Catalunya Ràdio per millorar la cobertura a tot el territori i evitar punts foscos com el que des de feia anys afectava l'entorn de l'Estartit. Confia que aquesta millora tècnica acostarà el servei públic d’informació, entreteniment i cultura que ofereix el grup d’emissores de Catalunya Ràdio als veïns, residents i visitants d’un dels més importants centres turístics de la Costa Brava. Ha recordat que té una població d'uns 3.000 habitants, però que la població flotant supera les 15.000 persones, per la qual cosa les deficiències afectaven a un elevat nombre de ciutadans.

Amb aquest nou centre reemissor, les emissores de Catalunya Ràdio ja arriben a 7.236.586 persones, que representen el 98,4 de la població catalana. A l'Estartit, Catalunya Ràdio emetrà a la freqüència de 105.8 MHz; Catalunya Informació, a la de 92.3 MHz, i Catalunya Música, a la de 102.6 MHz. Aquest matí, el programa de Catalunya Ràdio Popap, amb Mariola Dinarès, ha entrevistat l’alcalde Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, per parlar d’aquesta nova infraestructura.

Rufí ha valorat molt positivament els esforços que s'han fet des de la CCMA i des de Catalunya Ràdio, per resoldre les deficiències històriques i evitar així, greuges comparatius entre els veïns i veïnes del municipi. Per a l'Ajuntament era un tema important i així es va traslladar als responsables de la ràdio pública catalana. L'alcalde també ha recordat que es tracta d'un grup d'emissores que configuren un servei essencial per a la cohesió i vertebració nacional, ja que són estructuralment bàsiques per a la configuració de l'espai comunicatiu català. En aquest sentit, ha agraït ben sincerament la sensibilitat amb què el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha gestionat aquest tema.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio arriba a l'Estartit sense interferències
El Punt Avui: Emissor a l'Estartit per donar cobertura a Catalunya Ràdio
Diari de Girona: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura que patia a l'Estartit amb una nova antena al Roca Maura
Nació Digital: L’Estartit recupera la cobertura de Catalunya Ràdio
Directe: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura que patia a l'Estartit amb una nova antena al Roca Maura
El Gerió: Catalunya Ràdio ja es pot escoltar a l'Estartit
Ajuntament de Torroella de Montgrí: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura de les seves emissores a la zona de l’Estartit
 

       

24 de març de 2017

Èxit d'audiència digital de Catalunya Ràdio

Enhorabona a tots els professionals de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals per l'èxit d'audiència a la web i l'app de l'emissora del passat febrer, acabat d'auditar per ComScore. Aconseguir 357.000 usuaris únics al febrer i un creixement del 49% respecte el gener és una fita que mereix una felicitació i el reconeixement a la feina ben feta i a la vostra obstinació professional en l'apassionant salt cap als continguts digitals i l'enfortiment de la relació amb la nostra audiència en l'entorn 2.0. Hem treballat molt fort en el dia a dia, hem ampliat l'oferta d'àudios i programes amb +CatRàdio i hem renovat la web i l'app. Hem de rebre aquests resultats d'audiència digital com un estímul per continuar en aquesta direcció, convençuts que si seguim així i anem millorant alguns aspectes que tenim detectats segurament vindran més xifres de ComScore altament positives.

La ràdio treballa i viu pendent de les onades de l'EGM. És així i ha estat així fins ara. Però ara tenim informació en temps real per saber què consumeixen els nostres oients a la web i l'app, quanta estona ens escolten i com ho fan. I un cop al mes, l'empresa que audita les audiències digitals i que és la referència per al sector, ComScore, ens fa la fotografia respecte els altres mitjans i competidors. En l'entorn digital, doncs, no és una enquesta sinó un resultat objectiu i irrefutable. És per això que aquests resultats i la informació de consum digital que anem mirant dia a dia amb les nostres eines d'audiències ens serveixen per saber si anem o no en la bona direcció i per poder incidir, si cal, en la presa d'algunes decisions a l'hora de fer ràdio sense haver d'esperar a l'EGM. Sense ser-ne víctimes ni esclaus d'aquestes xifres, però tenint tota la informació per millorar dia a dia l'antena.

Ens ha tocat viure una etapa professional apassionant. I a Catalunya Ràdio estem fent-ho bé!

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio bat el seu rècord d'audiència a internet
En Sintonia: Catalunya Ràdio bat el seu rècord d'audiència digital
 

       

21 de març de 2017

50 anys de Lluís Llach als escenarisEl matí de Catalunya Ràdio ha celebrat els 50 anys de la primera actuació de Lluís Llach. Un recorregut de mig segle de cançons i experiències vitals des de la seva plataforma de llançamenti, al Teatre de l'Associació Centre Cultural El Social de Terrassa. "País petit", "Si arribeu", "Núvol blanc", "Que no s'apague la llum", "Dona'm la mà" i l'"Estaca" són els grans temes de Llach que podreu sentir en aquest especial. Llach ha fet un repàs de la seva trajectòria envoltat d'amics i fins i tot s'ha animat, per sorpresa, al piano, en un programa especial capitanejat per Mònica Terribas.
 

       

18 de març de 2017

Catalunya Ràdio presenta 'A 300 per hora', de Damià Aguilar i Pere FloresÈxit de la presentació del llibre 'A 300 per hora', dels periodistes Damià Aguilar i Pere Flores, que durant 30 anys han fet la cobertura dels mundials de motociclisme per a Catalunya Ràdio. Sala plena, molt bon ambient i un format de presentació amè per a un llibre que els amants de les motos no podran deixar de comprar aquest Sant Jordi. Aquest llibre és la crònica d'un triple èxit: dels pilots catalans que han ocupat podis generació rere generació durant aquestes tres dècades, dels dos periodistes que han fet una feina extraordinària per tot el món i que ara han estat capaços de tancar el cercle duent totes les seves vivències de la benzina al paper, i de Catalunya Ràdio per la seva aposta històrica amb els mundials de motociclisme durant 30 anys ininterrompudament i, des de fa quatre anys, a més, fent les curses de Moto GP en directe. El llibre és una gran crònica periodística d'aquest triomf català, amb el testimoni directe de pilots com Marc Màrquez, Dani Pedrosa, Maverick Viñales, Àlex Crivillé, Sete Gibernau, Sito Pons... I també és una prova del bon periodisme que fan companys d'Esports com Damià Aguilar actualment i abans a l'antena de Catalunya Ràdio Pere Flores. Durant la presentació vam fer èmfasi en el fet que les cobertures d'aquests mundials s'han fet per Catalunya Ràdio i per Catalunya Informació, i que Aguilar també fa molt bona feina a través de les xarxes i la web de l'emissora per arribar a tots els amants de les motos i apassionats d'aquestes curses. Si en Damià avui i en Pere abans, si Catalunya Ràdio sempre durant tres dècades, han estat autèntics referents, el llibre 'A 300 per hora' també ho és en paper. Enhorabona!

CCMA: Presentació de "A 300 per hora", el llibre de l'edat d'or del motociclisme català
 

       

18 de març de 2017

Vicent Sanchis, nou director de TV3El nou director de TV3, Vicent Sanchis, ha estat entrevistat aquesta setmana per Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio', dos dies després del seu nomenament.
 

       

18 de març de 2017

Presentació de la novel·la 'Lux Mundi'Dimecres vam presentar a la Casa del Llibre del passeig de Gràcia de Barcelona la primera novel·la de Diego J. Fernández, 'Lux Mundi', de l'editorial ifeelbook. A la presentació hi va assistir Eduard Punset, autor del pròleg, així com la diputada al Parlament Alícia Romero i el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. Amb en Diego vam coincidir a l'institut Bisbe Sivilla de Calella, i era un estudiant seriós, formal, aplicat i exemplar. Segur que no estem davant de la seva última novel·la, perquè 'Lux Mundi' promet i en vindran moltes més. Enhorabona, Diego!
 

       

11 de març de 2017

Èxit de les apps de TV3 i Catalunya Ràdio i la 'Netflix catalana', al Parlament

Divendres vaig respondre a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya sobre l'èxit d'audiència de les noves apps de TV3 i Catalunya Ràdio i sobre les tendències del Mobile World Congress 2017 i l'aposta per una 'Netflix catalana'. Vaig destacar el rècord històric de directe a la web i l'app de Catalunya Ràdio durant la retransmissió de Joaquim Maria Puyal de la remuntada del Barça davant del PSG. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va afirmar que la Corporació "treballa per al retorn d'iCat a la FM".

Ara: La CCMA reitera que vol fer tornar iCat a les ones
 

       

9 de març de 2017

Catalunya Ràdio bat rècords amb el Barça-PSG


 
El resum de la “remuntada” del Barça davant el PSG va ser el més vist del dia amb 912.000 espectadors. A Catalunya Ràdio, el partit va suposar rècord d’usuaris únics en directe a la web i a la app. “La transmissió d’en Puyal”, només en consum digital a catradio.cat, va tenir 41.000 usuaris únics. L’interès pel partit es va reflectir a través de tots els mitjans. Catalunya Ràdio va batre el seu rècord històric d’audiència en directe a través del web amb 56.000 usuaris únics, superant els 40.600 que va tenir el 22 de març de 2015, dia en què es van enfrontar el Barça i el Madrid. Molts d’aquests usuaris van seguir ”La transmissió d’en Puyal” que en conjunt, incloent-hi la prèvia i el post partit, va tenir 41.000 usuaris, mentre que el partit en sí, el van seguir 38.200 usuaris únics.
 

       

7 de març de 2017

Rècord històric d'audiència de l'app de Catalunya RàdioL'estrena de les noves aplicacions de TV3 i Catalunya Ràdio ha incrementat el consum de vídeo i àudio i l'ús de les aplicacions. L'app de TV3, amb 169.461 usuaris únics, i la de Catalunya Ràdio, amb 83.679, han crescut un 23,1% i un 18,6%, respectivament. El portal web de la CCMA va registrar 2.414.430 usuaris i va tenir 15.236.454 pàgines vistes.

Catalunya Ràdio: Les noves apps de Catalunya Ràdio i TV3, rècord d'audiència
 

       
<1...45678...398>

darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits