bloc sense fulls

26 de febrer de 2017

Torna per un dia 'El nas de Cleòpatra' a Catalunya Ràdio

El Telenotícies Vespre s'ha fet ressò del programa 'Catalunya Migdia' de Catalunya Ràdio que aquest divendres ha recordat 'El nas de Cleòpatra' de fa 10 anys, quan Oriol Junqueras, Enric Calpena i Vicent Sanchis imaginaven com seria la Catalunya del futur, i l'encertaven força. Aquest és l'àudio de fa 10 anys. Aquest és l'àudio de divendres.
 

       

26 de febrer de 2017

Catalunya Ràdio amb l'Oxfam TrailwalkerEls equips de Catalunya Ràdio faran 100 quilòmetres en 32 hores per una bona causa: la lluita contra la fam.
 

       

21 de febrer de 2017

Periodisme de dades a Catalunya RàdioCatalunya Ràdio aposta pel periodisme de dades. Recuperem la secció 'Big data' a la web de Catalunya Ràdio i a l'antena del Catalunya Vespre. Consulteu aquest mapa poble a poble. La primera de les noves entregues està dedicada a la pèrdua de població als municipis rurals durant la crisi. Sis de cada deu pobles de menys de 1.000 habitants de Catalunya han perdut població entre el 2008 i el 2015, els anys de la crisi. Perden fins a un 5% de la població, en total 5.600 habitants. La majoria dels pobles de menys de 1.000 habitants que perden població són en comarques bàsicament rurals que, alhora, són les comarques on set anys després hi ha més gent que abans que es dedica a la pagesia.

La Catalunya rural es despobla amb la crisi

 

       

20 de febrer de 2017

Catalunya Ràdio creix un 116% l'audiència digital en mòbilsL'aposta digital de Catalunya Ràdio comença a donar resultats. Després d'haver redissenyat el portal; d'estrenar una nova app; i de presentar el projecte +CatRàdio, l'emissora obté els millors resultats de la història a internet. A Catalunya suma 239.000 usuaris únics, un 96% més que al desembre, segons dades de ComsCore al gener. A l'Estat s'arriba als 429.000 usuaris, un 52% més respecte el mes anterior. L'increment també s'ha notat als dispositius mòbils, on Catalunya Ràdio també ha duplicat el nombre seguidors.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio duplica l'audiència digital en un mes
 

       

19 de febrer de 2017

Ressò del Dia Mundial de la RàdioCatalunya Ràdio tanca una 'setmana gran' que va començar amb el Dia Mundial de la Ràdio fent tots els programes fora dels estudis i allà on els oients ens ho van proposar, va seguir amb la presentació del dial digital +CatRàdio i ha acabat amb la cobertura de la manifestació per l'acollida de refugiats, una temàtica que la ràdio pública ha tractat profundament a nivell internacional.

Els matins: Catalunya Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio arreu del territori
Catalunya Ràdio: #CatRàdioAmbTu: Els millors moments del Dia Mundial de la Ràdio
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo i Santi Faro: "Avui la ràdio pública juga la Champions i demostra la seva capacitat"
Catalunya Ràdio: El matí de Catalunya Ràdio. Minut 51
Catalunya Ràdio: Us ensenyem Catalunya Ràdio per dins. La intimitat de la ràdio, al descobert!

Articles publicats
El Punt Avui: Confiança en la ràdio
La Mañana: Dia Mundial de la Ràdio amb els oients
Nació Digital: Dia Mundial de la Ràdio: confiança i proximitat
Racó Català: Dia Mundial de la Ràdio: confiança i proximitat
Comunicació 21: Dia Mundial de la Ràdio a casa dels oients de Catalunya Ràdio
CAT Zona: Dia Mundial de la Ràdio: confiança i proximitat

 

       

18 de febrer de 2017

Puigdemont, Junqueras i Vila aplaudeixen #MésCatRàdio


 
El nou dial digital de Catalunya Ràdio +CatRàdio no només ha tingut una gran acollida a les xarxes amb #MésCatRàdio i un ampli ressò mediàtic, sinó que ha rebut l'aplaudiment del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; i del conseller de Cultura, Santi Vila, entre d'altres personalitats.
 

       

17 de febrer de 2017

El dial digital #MésCatRàdio i l'èxit de les apps de TV3 i Catalunya RàdioLes noves apps de TV3 i Catalunya Ràdio creixen un 30% en usuaris els primers dies i milloren mig punt la puntuació entre 0 i 5 (per sobre de 4) als markets. Un 80% dels usuaris han actualitzat en 10 dies la versió de l'app de la televisió i la ràdio pública catalana. D'altra banda, he valorat a la comissió de control del Parlament de Catalunya l'èxit del Dia Mundial de la Ràdio i de la presentació de la nova oferta digital de Catalunya Ràdio, el dial digital #MésCatRàdio. A la mateixa sessió parlamentària, he fet balanç del 30è aniversari de Catalunya Música i del servei TV3alacarta, mirant al futur i assumint el repte de millora en el cas de l'experiència d'usuari multidispositiu pel consum de vídeo.
 

       

16 de febrer de 2017

+CatRàdio, el dial digital de Catalunya Ràdio

Aquest dijous hem presentat el dial digital de Catalunya Ràdio, +CatRàdio. Passem de 7 a 14 programes digitals i apostem per continguts digitals innovadors. La ràdio pública en moviment i apostant pels nous canals.

Dossier de premsa: +CatRàdio [PDF]
Telenotícies Migdia: Catalunya creix en continguts digitals (minut 57)
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio fa un pas endavant i aposta per la ràdio més enllà de l'oferta de l'FM
Catalunya Ràdio: Gordillo: "#MésCatRàdio amplia l'oferta de continguts i avança en la innovació tecnològica"
Catalunya Ràdio: Nous continguts i noves veus a +CatRàdio, el dial digital de Catalunya Ràdio
324: Catalunya Ràdio creix amb més programes a la xarxa
Ara. Catalunya Ràdio fitxa Xantal Llavina i Carles Fité
Racó Català: La música en català, una de les apostes del nou canal de Catalunya Ràdio
Comunicació 21: Catalunya Ràdio estrena dial digital
El Món: Catalunya Ràdio creix en continguts amb set nous programes que amplien l'oferta digital
El Punt Avui: Catalunya Ràdio amplia la seva oferta digital 

       

13 de febrer de 2017

Noves apps de Catalunya Ràdio i TV3La setmana passada vam estrenar les noves app de Catalunya Ràdio i TV3. En Marc Bassols n'ha parlat al 'Popap' de Catalunya Ràdio amb Mariola Dinarès: "El futur de la ràdio serà un consum molt més personalitzat". Les noves aplicacions de Catalunya Ràdio i TV3 proporcionen un disseny visual i d'interacció absolutament renovat. A més, s'han incorporat nous continguts i funcionalitats que milloren l'experiència de visionat i de relació amb la cadena. Catalunya Ràdio i TV3 aposten per fer arribar la seva oferta a totes les pantalles i amb la millor experiència d'usuari possible.
 

       

12 de febrer de 2017

Dia Mundial de la Ràdio a casa dels oients de Catalunya RàdioL'any 2011 la Unesco va declarar el 13 de febrer Dia Mundial de la Ràdio, coincidint amb el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, l'any 1946. La ràdio segueix sent el mitjà de comunicació amb més audiència a tot el món, i aquesta celebració la duen a terme emissores de tot el planeta. Si la ràdio és el mitjà més vital segons els estudis d'audiència, fort i necessari per a una societat plural i democràtica, i que millor permet als ciutadans informar-se i entretenir-se mentre fan altres activitats, el Dia Mundial de la Ràdio havia de servir enguany per agrair la confiança que els catalans tenen dipositada des de fa anys en la seva ràdio pública i en el conjunt de la ràdio en català atès que s'acaben de celebrar els 40 anys de Ràdio 4, la primera emissora en la nostra llengua després del franquisme.
 
Catalunya Ràdio celebra aquest 13 de febrer, que es podria rebatejar com el Dia Mundial de la Confiança perquè prop de 300 oients s'han ofert per obrir-nos les portes de casa seva perquè hi poguem fer tota la programació. Un desplegament espectacular permetrà fer tots els programes fora de l'emissora, en un homenatge als protagonistes anònims de la ràdio com són els oients i els tècnics. Aquest Dia Mundial de la Ràdio pretén posar en valor la confiança de l'audiència, que ens ha donat les claus de casa seva perquè hi entrem Catalunya Ràdio, i el paper rellevant dels professionals que mai no es posen davant del micròfon.
 
Aquest dilluns faran ràdio Mònica Terribas a la cafeteria-restaurant Casa Pepe de Santa Coloma de Gramenet i a l'estudi de Ràdio Tele-Taxi amb Justo Molinero en antena conjunta de les dues emissores; Xavi Cazorla, Jordi Asturgó, Oriol Dalmau i Marta Cristià de l'APM? amb els estudiants de la universitat Tecnocampus de Mataró; Mariola Dinarès a la cabina del camió de l'oient Toni Martínez a la plaça de l'Ajuntament de Pont de Molins (Alt Empordà); Òscar Fernández i Empar Moliner a la llibreria l'Espolsada de les Franqueses del Vallès; Roger de Gràcia a casa de la oient Núria Martínez a l'Horta de Lleida; Jordi Costa i Sònia Gelmà a casa de l'oient Blai Gómez al Boulevard de la Villete de París el dia abans que hi jugui el Barça; Kilian Sebrià i Sílvia Cóppulo a casa de l'oient Jordi Graell a El Vendrell; i Francesc Garriga amb connexions des de casa de Josep Maria Minguella i de l'oient Jordi Camí a Barcelona. Aquest diumenge, a més, Ricard Ustrell s'ha avançat a la commemoració fent 'El suplement' rebent a casa seva, a Sabadell, personatges de la música i la cultura i protagonistes il·lustres de la ràdio del país, i el 'Tot gira' de David Clupés amb una entrevista de Pere Escobar a Antoni Bassas.
 
Tots els professionals de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat.cat estan bolcats aquests dies en una programació especial que aposta per la proximitat. La forta presència territorial que la ràdio pública té al país –amb delegacions com les de Tarragona amb Coia Ballesté, Girona amb Clara Jordan i Lleida amb Roser Perera­–, així com la seva cobertura universal arreu del Principat, és la garantia de la proximitat, però aquesta es veu reforçada amb #CatRàdioEsMou, una etapa marcada per la participació dels oients, l'activitat a les xarxes socials i la innovació amb nous formats i més continguts en l'entorn digital.

La proximitat amb els oients i la confiança de l'audiència, un patrimoni acumulat al llarg d'anys, no es guanyen només amb informació, rigor, servei públic i pluralitat, ni tant sols amb el desplegament d'antenes i repetidors a tots els racons del país, sinó que s'han d'acompanyar d'accions que ens permetin ser més a prop de la gent allà on ens escolten i allà on consumeixen continguts de ràdio. És per això que acabem de redissenyar la web catradio.cat i d'estrenar una versió d'aplicació mòbil per a telèfons i tauletes. I els propers dies anunciarem una nova oferta de continguts radiofònics en l'entorn digital.

Aquest Dia Mundial de la Ràdio arriba pocs dies després que es presentés el 'Llibre blanc de l'audiovisual de Catalunya' per part del Consell de l'Audiovisual al Parlament, i tot l'operatiu d'aquest dilluns així com l'impuls digital i innovador que està duent a terme Catalunya Ràdio encaixa perfectament amb els deures que se li posen a la ràdio pública. Deures que complirem gràcies a la confiança i escalf dels oients que ens deixen entrar a casa seva i sintonitzen amb nosaltres cada dia i a tothora per la ràdio convencional i pels canals digitals per als nous hàbits de consum.

Catalunya Ràdio: El Dia Mundial de la Ràdio arrenca a 'El suplement'
TV3: Catalunya Ràdio entra a casa dels oients per commemorar el dia de la ràdio

 

       
<1...45678...397>

darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits