bloc sense fulls

14 de desembre de 2017

Presentació de La Marató de TV3 i Catalunya RàdioAquest dijous hem fet la presentació de La Marató de TV3, amb Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya; Xavi Abad, director del programa de La Marató; i Helena Garcia Melero, presentadora, davant dels mitjans de comunicació. També hi han intervingut Mireia Mallol i Ferran Aixalà, que han mantingut una conversa per a Facebook Live.

El Periódico de Catalunya: La Marató celebra este domingo su 26 edición dedicada a las enfermedades infecciosas con 3.000 actividades
La Vanguardia: La Marató celebra este domingo su 26 edición dedicada a las enfermedades infecciosas con 3.000 actividades
 

       

14 de desembre de 2017

Premi Muriel Casals de Comunicació als informatius de Catalunya Ràdio i TV3Les redaccions d’informatius de TV3 i Catalunya Ràdio reben aquest divendres el Premi Muriel Casals de Comunicació. El jurat destaca la professionalitat, vocació de servei i la posició referent en informació dels mitjans públics catalans. Òmnium Cultural concedirà el Premi Muriel Casals de Comunicació a les redaccions d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat ha destacat “la professionalitat i vocació de servei, per haver convertit els mitjans públics catalans en un referent informatiu explicant els esdeveniments polítics i socials que ha viscut el país, i fer-ho respectant la pluralitat i plantant cara a les pressions i amenaces d'intervenció política”. El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació està format per Tatxo Benet, Àlex Gutiérrez, Marina Llansana, Albert Sàez i Sebastià Serrano.

La filla de Muriel Casals, Laia Gasch, felicita els guanyadors i recorda que l’expresidenta d’Òmnium va ser membre de la primera Corporació Catalana de Ràdio i Televisió que va fundar TV3 i Catalunya Ràdio. “La Muriel va viure aquella època amb passió, posant èmfasi en construir uns serveis informatius, independents i honestos basats en el model de la BBC”, ha dit Laia Gasch. “Avui, TV3 i Catalunya Ràdio segueixen informant amb imparcialitat i honestedat, i no tenen res a envejar a la BBC; un premi totalment merescut”, ha afegit.

Enguany, per primera vegada, el premi de Comunicació que s’entrega la Nit de Santa Llúcia porta el nom de Muriel Casals en reconeixement de l’expresidenta d’Òmnium Cultural. El guardó vol donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l’ús de la llengua i projectar la cultura dins els països catalans. El Premi està dotat per primer cop amb 3.000 euros gràcies a la donació que la filla de Muriel Casals ha fet de la indemnització del ciclista que va atropellar a l’expresidenta de l’entitat  i que dotarà el premi en els propers anys.

Comunicació 21: Els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio guanyen el Premi Muriel Casals de Comunicació.
 

       

12 de desembre de 2017

Catalunya Ràdio rep el Premi Ondas per la cobertura dels atemptats de BarcelonaCatalunya Ràdio ha estat guardonada amb un Premi Ondas a la millor cobertura informativa d’un esdeveniment per la cobertura dels atemptats jihadistes de l’agost passat a Barcelona i Cambrils. El jurat ha valorat “el treball de totes les ràdios catalanes durant aquestes jornades desafortunades constitueix el millor exemple de la capacitat de reacció, de la resposta rigorosa durant moltes hores en directe i de la vocació de servei públic de la ràdio”. Les redaccions guardonades col·lectivament són les de Catalunya Ràdio, RAC1, SER Catalunya, Cope i Onda Cero, un premi que el jurat fa extensible també a totes les emissores de ràdio locals que van informar els seus oients “amb criteris d’immediatesa i rigor”.
 
Els departaments de Continguts i Informatius de Catalunya Ràdio van fer una programació especial de 47 hores ininterrompudes, durant les quals van donar veu a testimonis, familiars, responsables de la investigació i els principals representants del país, van valorar els fets i van reflexionar sobre els atemptats. Aquesta extensa programació especial va anar seguida, en dies posteriors, de reportatges i, finalment, de la cobertura de la gran manifestació a Barcelona del 26 d’agost.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio rep l'Ondas a la millor cobertura pels atemptats del 17 d'agost
 

       

30 de novembre de 2017

Rècord històric de Catalunya RàdioEstem feliços i orgullosos amb aquest EGM. És el millor resultat d’audiència de la història de Catalunya Ràdio, amb 700.000 oients. Som l’emissora que més creix –un 25% respecte l’any passat– i som líders el cap de setmana amb ‘El suplement’ de Ricard Ustrell, que fa un rècord històric amb 638.000 oients dissabte. ‘Catalunya migdia’ d’Òscar Fernàndez és l’informatiu més escoltat de la seva franja al país, i ‘La nit dels ignorants’ de Xavier Solà manté el lideratge. Tots els programes de l’emissora creixen i som líders a Tarragona i Lleida. ‘El matí de Catalunya Ràdio’ de Mònica Terribas incrementa un 13% l’audiència i acumula mig milió d’oients (507.000).
 
Aquestes dades i totes les de cadascun dels programes que hem difós a la nota de premsa demostren que el conjunt dels professionals i continguts de Catalunya Ràdio han estat a l’alçada dels moments excepcionals informativament parlant que ha viscut aquest país. Sense la professionalitat, dedicació i passió de tots vosaltres, aquest EGM de rècord històric hauria estat impossible. Sense el vostre compromís ni l’estima que ens han demostrat els oients, Catalunya Ràdio tampoc no hauria estat referència obligada en jornades i moments rellevants per entendre el que estava passant als carrers i a les nostres institucions, així com per interpretar com s’estava vivint des de qualsevol punt del món.
 
Aquesta és una gran casa i vosaltres sou uns grans professionals. Us emplaço a valorar positivament aquest EGM que mai no oblidarem, malgrat que altres professionals i emissores també hagin superat els seus propis registres. És una etapa excepcional per a la ràdio en català.
 

       

30 de novembre de 2017

Catalunya Ràdio millora la cobertura al Pallars Sobirà

Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura de les seves emissores a la zona de Sort, Soriguera i Rialp. El grup d'emissores de Catalunya Ràdio ha posat en marxa el nou centre emissor de Tornafort, que permetrà resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio a Sort, Soriguera i Rialp, al Pallars Sobirà. Les emissores de Catalunya Ràdio ja arriben a 7.286.028 persones, que representen el 98,25% de la població catalana.

Amb aquesta millora tècnica, s'ha atès la petició que li havien traslladat els ajuntaments de Sort, Soriguera i Rialp, conscient que aquesta era una situació que calia resoldre tan aviat com fos possible. Per visualitzar la importància que té aquesta actuació tant per al territori com per a la ràdio pública catalana, aquest dimecres, 29 de novembre, s'ha organitzat una visita institucional i tècnica, en la qual han participat l'alcalde de Sort, Raimon Monterde; l'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, i el tinent d'alcalde de Soriguera, Joan Ramon Fontdevilla; i el director d'Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, acompanyats per un responsable de l'empresa Cellnex Telecom.

Amb aquest nou centre reemissor de Tornafort, les emissores de Catalunya Ràdio ja arriben a 7.286.028 persones, que representen el 98,25% de la població catalana. A Sort, Soriguera i Rialp, Catalunya Ràdio emetrà a la freqüència de 92.4 MHz; Catalunya Informació, a la de 98.5 MHz; Catalunya Música, a la de 100.8 MHz, i iCat, a la de 104.8 MHz. Podeu consultar totes les freqüències de Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat, aquí.
 

       

24 de novembre de 2017

Vilassar Ràdio emet els informatius de Catalunya RàdioCatalunya Ràdio i Vilassar Ràdio han arribat a un acord perquè l’emissora municipal del Maresme enllaci amb els titulars de les hores en punt de l’emissora pública. Amb aquest nou acord, l’emissora informativa de referència i líder a Catalunya continua ampliant l’abast del servei públic que ofereix des de les freqüències radiofòniques de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Jaume Cabot, director de Vilassar Ràdio, ha declarat: “El nostre objectiu és que la informació de proximitat i de qualitat arribi al ciutadà de Vilassar de Mar i als pobles del voltant, però també volem arribar a la informació general i la millor manera de fer-ho és connectant amb les emissores de Catalunya Ràdio”.
 
Com a director de Catalunya Ràdio he destacat la importància de l’acord, que posa de manifest “la bona acollida que té la ràdio nacional i pública del nostre país per part d’un seguit d’emissores com Vilassar Ràdio”. “Com a emissores públiques és una bona manera de complementar-nos, pensant en l’interès comú i fent cadascú allò que fa més bé, oferint els temes que afecten de manera més directa els ciutadans del municipi i alhora buscant la informació nacional i internacional en els butlletins informatius de Catalunya Ràdio”, he afegit.
 
A la signatura de l'acord hi ha participat l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, aquest divendres als estudis de Vilassar Ràdio. L’acord de Catalunya Ràdio amb Vilassar Ràdio s’afegeix a les accions de col·laboració posades en marxa per Catalunya Ràdio amb el Grup Tele-Taxi, Alcover Ràdio, Ràdio Puigcerdà, Ràdio Ona Torelló, l’emissora Ràdio Arrels de la Catalunya Nord i amb Ràdio Blanes.

Catalunya Ràdio: Els titulars informatius de Catalunya Ràdio, a Vilassar Ràdio
 

       

21 de novembre de 2017

Catalunya Ràdio, líder a internet a l'octubre

Catalunya Ràdio ha superat a RAC1 i és líder a internet amb 2.8070.000 usuaris únics a l’octubre. Aquesta xifra, enmig de la intensa actualitat política que ha viscut el país, suposa un creixement del 272% respecte el mes anterior, que també va experimentar un fort augment d’usuaris a la web i l’aplicació mòbil. La bona feina que han fet els professionals de Catalunya Ràdio i l’ús intensiu d’àudio en directe i a la carta, així com d’altres continguts digitals vinculats a la participació, han impulsat l’emissora fins al lideratge digital de ràdio al conjunt de l’Estat. Només a Catalunya, la ràdio pública ha obtingut el seu rècord amb 1.315.000 usuaris únics, amb un creixement del 168%.
 
Des de fa mesos, l’aposta digital forma part de l’estratègia de Catalunya Ràdio. Pensem en els nous hàbits de consum digitals dels nostres oients, i això ens ha obligat a assumir noves rutines i reptes, tant en l’edició a la web i l’app de Catalunya Ràdio com en l’agitació dels continguts a les xarxes socials. Una ràdio pública dinàmica, propera i sensible a les noves maneres d’escoltar, informar-se i entretenir-se de la seva audiència. En un context informatiu intens i apassionant, Catalunya Ràdio ha intentat ser la referència en l’àmbit digital.
 
Felicitats a tots els professionals, a tots els departaments i a tots els programes de Catalunya Ràdio. Enhorabona també als companys de Mitjans Digitals de la Corporació. Una nova app, el redisseny de la web i l’ús intensió de les xarxes socials han fet possible aquest creixement espectacular. Seguim!

Catalunya Ràdio: L'èxit digital de Catalunya Ràdio: contingut atractiu sense caure en el clic fàcil
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio, líder a internet!
 

       

2 de novembre de 2017

Rècord d'audiència digital de Catalunya Ràdio, que informa un 33,6% dels catalans

Dues bones notícies seguides per a Catalunya Ràdio. Aquest mes d'octubre gairebé tres milions i mig d'usuaris únics a la web i l'app de Catalunya Ràdio, fet que suposa un rècord històric de l'emissora (un augment del 426%). A més, l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) constata que un 33,6% dels catalans s'informa a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. El creixement en aquest baròmetre és de 8 punts respecte l'anterior. Aquests grans resultats són fruit dels canvis a la web, l'app, de l'aposta digital, del gran esforç de tots els professionals de l'emissora i, lògicament, de la intensitat informativa de l'actualitat del país durant les últimes setmanes.

324.cat: TV3, la preferida per informar-se segons el CEO
Catalunya Ràdio: Rècord històric d'audiència d'internet a Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix a l'hora d'informar-se
 

       

30 d'octubre de 2017

Solidaritat amb Catalunya Ràdio

Activistes d'En Peu de Pau han esmorzat aquest dilluns, 30 d'octubre, davant dels estudis de Catalunya Ràdio a Diagonal 614 de Barcelona després de l'atac d'un grup de violents de divendres passat. Més d'un centenar de persones convocades per aquesta plataforma s'han concentrat pacíficament a les portes de Catalunya Ràdio per oferir un esmorzar solidari mentre l'emissora emetia 'El matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas.

324.cat: En Peu de Pau fa un esmorzar solidari contra l'atac ultra a Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio: En Peu de Pau se solidaritza amb Catalunya Ràdio després de l'atac dels violents
Catalunya Ràdio: En Peu de Pau mostra el seu rebuig a la violència amb una concentració solidària a Catalunya Ràdio
Comunicació 21: Acte solidari contra l'atac ultra a Catalunya Ràdio
El Punt Avui: En Peu de Pau defensa la ràdio dels atacs ultres
 

       

29 d'octubre de 2017

Atac a Catalunya Ràdio


 
 
Prop de 400 persones amb banderes espanyoles es van manifestar divendres davant de Catalunya Ràdio i unes desenes d'elles van trencar els vidres i la porta de l'emissora, impedint que durant una hora es pogués accedir o sortir de les instal·lacions. Van cridar a favor de la unitat d'Espanya i contra els mitjans públics de comunicació. Catalunya Ràdio denunciarà els danys causats i facilitarà les imatges enregistrades per les càmeres. A les xarxes, les mostres de suport a Catalunya Ràdio van ser massives, i d'entre les dirigents polítics que van expressar el seu rebuig a l'agressió i el suport a la ràdio pública del país hi figuren Miquel Iceta i Jaume Collboni del PSC, Sergi Sabrià i Alfred Bosch d'ERC, David Fernàndez de la CUP, Ada Colau de Barcelona en Comú i Sònia Sierra de Ciutadans.Sindicat de Periodistes de Catalunya: No a la violència contra la informació
Vilaweb: El Sindicat de Periodistes se solidaritza amb els professionals agredits en una manifestació unionista a Barcelona
Comunicació 21: Els ultres ataquen Catalunya Ràdio i agredeixen periodistes de betevé
La Sexta: Grupos de extrema derecha atacan la sede de Catalunya Radio
Nació Digital: Tres agredits en una violenta manifestació unionista a Barcelona
La Vanguardia: La manifestación antiindependentista en Barcelona deja cinco heridos
EITB: Violencia contra la sede de Catalunya Ràdio: hablamos con su director
TV3: Atac violent a Catalunya Ràdio
TV3: Sis ferits lleus per alguns ultres al pas de la manifestació espanyolista d'ahir a Barcelona
 

       
<1...45678...403>

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2018, Saül Gordillo     Crèdits