bloc sense fulls

1 de febrer de 2019

La importància de la marca personal del periodista

La importància de la marca personal del periodista és un article publicat a la revista adComunica, Revista de Estrategias, Tendencias e Innovación en Comunicación, de Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I.
 

       

21 de gener de 2019

Cobertura del judici 1-O, rècord d'audiències, lideratge de Catalunya Migdia i la mirada d'en Puyal, al ParlamentDivendres, 18 de gener, a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya vam anunciar la cobertura informativa en l'entorn digital que farem Catalunya Ràdio i TV3 del judici del procés. També vam valorar els resultats d'audiència del 2018 de Catalunya Ràdio i l'arrencada de la secció diària de Joaquim Maria Puyal a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Catalunya Ràdio: El "Catalunya migdia" és l'informatiu líder i més escoltat a Catalunya
CCMA: Catalunya Ràdio i TV3 aposten per una cobertura digital del judici del procés en català, castellà i anglès
TV3: TV3 i Catalunya Ràdio estrenen la guia interactiva de butxaca per seguir el judici del procés
Ara: La CCMA internacionalitzarà el judici de l'1-O amb continguts en castellà i anglès
 

       

18 de gener de 2019

TV3 i Catalunya Ràdio faran una cobertura digital del judici del procés en català, castellà i anglès

L’estratègia de cobertura del judici del procés que hem preparat per als mitjans digitals de TV3 i Catalunya Ràdio es basa en tres focus principals:
 
En primer lloc, partim del mòbil com a principal entorn de consum informatiu.

En segon, internacionalitzem la cobertura informativa.

I en tercer lloc, proporcionem informació de context als usuaris per ajudar-los a entendre l’actualitat generada durant el procés.
 
1. El judici tindrà lloc en horari d’oficina i molta gent estarà treballant. Per tant, el mòbil pot ser un dels dispositiu de consulta més utilitzats pels nostres usuaris per a informar-se. Per això s’ha treballat amb una estragègia digital-first, és a dir, el primer lloc on informarem serà en digital, i, a més, mobile-first, donant prioritat a que la informació es rebi i es pugui consumir bé des dels dispositius mòbils.
 
En aquesta línea, un dels serveis que oferirem serà un resum diari del judici a través de WhatsApp, amb informació de l’ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que enviarem al vespre.
 
També pensant en el consum mòbil generarem un podcast específic pel seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura que farà Catalunya Ràdio.
 
2. El judici tindrà un gran interès també fora de Catalunya, fins i tot a nivell internacional. Per aquest motiu, en l’àmbit digital TV3 i Catalunya Ràdio farà una cobertura multiidioma del judici.
 
Concretament, els idiomes seran el català, el castellà i l’anglès.
 
D’aquesta manera es pretén donar el màxim servei i també la internacionalització de la nostra cobertura informativa.
 
3. La informació generada per un judici d’aquestes característiques pot ser difícil de seguir per a un usuari no molt acostumat als processos judicials. Per aquest motiu hem considerat necessari proporcionar tota la informació de context per a poder interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment.
 
Aquesta informació està a un interactiu web que es diu “Les claus del judici”, diins el 324.cat, i pretenem que sigui una “guía de butxaca” per seguir el judici.
 
L’interactiu té 4 seccions:

“Qui és qui”, amb una fitxa detallada de cadascun dels encausats, els jutges, la defensa i l’acusació.

“Cronologia del procés”, on recordem els fets més rellevants del procés, des de l’aprovació de la llei del Referèndum per part del Parlament de Catalunya fins a la petició de la fiscalia de 25 anys de presó per a Junqueras i de 16 anys per a la resta d’exconsellers.
 
“De què se'ls acusa”, on detallem els delictes dels quals s'acusa als membres del govern, la mesa i els dos Jordis, i les penes que es demanen a cada encausat.

I, “Situa't: les fases del judici”, on s'expliquen les diferents parts del judici, des de la fase introductòria, a la vista oral, que començarà en breu, i la fase de la Sentència.
 
Finalment, per a la cobertura del dia a dia del judici s’ha reforçat l’equip digital per poder fer una bona cobertura del judici i, alhora, continuar informant de totes les notícies generades per la resta d’actualitat. L’equip digital d’Informatius generarà les notícies derivades del judici i en els dies informativament més rellevants també farà un Minut-a-Minut. També treballarà la difusió per xarxes socials i per YouTube de tota la cobertura.
 

       

18 de gener de 2019

Rècord d'audiència de Catalunya Ràdio el 2018Aquest divendres, a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya, hem fet balanç de les audiències del 2018. Catalunya Ràdio ha assolit un nou rècord d'audiència, amb 644.000 oients diaris. Aquest rècord històric se suma al rècord de l’any 2017. El 2018 hem incrementat en un 1,4% la xifra de l’any anterior, de manera que en els últims 2 anys, Catalunya Ràdio hem aconseguit superar consecutivament les millors xifres de la nostra història.
 
He aprofitat avui per dir als diputats del Parlament que l’informatiu Catalunya migdia, amb Òscar Fernández i Empar Moliner, és el programa informatiu de ràdio líder i més escoltat a Catalunya. Amb un 16,3% de creixement respecte el 2017, i amb 143.000 oients diaris durant el 2018, és l’informatiu de ràdio líder. Concretament, en el darrer EGM ha aconseguit 152.000 oients, i ha superat el seu propi rècord.
 
També és destacable l’increment d’oients respecte a l’any anterior que ens han deixat el buc insignia de la graella, El matí de Catalunya Ràdio, dirigit per Mònica Terribas, amb un 4,3% de creixement i 514.000 oients diaris durant 2018.
 
Aquest augment és una tendència constant en la majoria de programes. L’espai de tendències a les xarxes socials Popap conduït per Mariola Dinarés -amb el 14,3%-, o el programes esportiu Tot costa, amb Jordi Costa i Sònia Gelmà -amb un 11-, i el Tot gira de diumenge, amb David Clupés, que també creix un 6,7% respecte a l’any anterior.
 
És destacable, d’altra banda, la bona acollida que han tingut en la seva estrena nous programes de la graella d’aquesta temporada i que han estat líders en la seva franja com són Crims, amb Carles Porta, i Un restaurant caníbal a Berlín, amb Paula Molés.
                                                                  
Pel que fa al conjunt d’audiència del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, l’any 2018 també l’hem tancat amb les millors audiències de la història. El global d’oients que escolten Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat ha crescut en 7.000 oients respecte al 2017, i és ara de 755.000 oients.
        
També si ens fixem en les dades de l’última onada, podem veure aquesta tendència positiva ja que, mentre el consum de la ràdio generalista cau un 0,6%, Catalunya Ràdio augmenta el seu consum un 0,8% i contradiu la tendència global del sector.  
 
Catalunya Ràdio ha aconseguit un “share” del 23,7%. Aquesta xifra no l’aconseguia des del 2008: la millor xifra dels últims 10 anys, que ve acompanyada d’un altre increment en els minuts d’escolta. Catalunya Ràdio ha incrementat el temps d’escolta dels seus oients en més de 5 minuts per oient, i se situa en 131 minuts, més de 2 hores i 10 minuts per oient i dia. Aquesta és la millor xifra des del 2011.

Aquestes dues dades, “share” i minuts, són indicadors de fidelització a mitjà termini que avancen possibles increment d’audiència gràcies a la fidelització dels nostres oients.
 
El 2018 l’audiència digital de Catalunya Ràdio ha augmentat un 24% a Catalunya, segons dades de Comscore, el mesurador de referència a internet. Ha tingut una mitjana mensual de 544.000 usuaris únics que han accedit als continguts digitals de Catalunya Ràdio a través de les seves webs i les aplicacions per a mòbils.
 
Catalunya Ràdio també ha registrat un increment destacable a les xarxes socials. El perfil principal de la cadena a Twitter ha crescut un 13% i ja hi té 214.000 seguidors. A Facebook ha crescut un 15% i compta amb 88.000 seguidors. El creixement més gran l’ha registrat a Instagram (un 180%) que ha superat els 37.000 seguidors.

Felicitats a tots els professionals i gràcies als oients per la seva confiança en el rigor i el vigor de la ràdio pública.
 

       

31 de desembre de 2018

Resum del 2018 a Catalunya Ràdio

Aquest és un resum de l'activitat professional i de les novetats vinculades a Catalunya Ràdio durant l'any 2018.

- 4 de gener de 2018. Catalunya Ràdio, finalista del premi Martí Gasull i Roig.

- 7 de gener de 2018. El diari Ara alerta que Catalunya Ràdio i TV3 han de prendre moltes decisions amb poc temps disponible.

- 8 de gener de 2018. Quatre exolímpics a Barcelona 92 correran la Marató de Barcelona per recaptar fons per al Casal d'Infants, en una iniciativa del Tot gira de Catalunya Ràdio.

- 9 de gener de 2018. Catalunya Ràdio renova les "Postdates" literàries per al 2018.

- 10 de gener de 2018. Article de resum de l'any 2017 publicat al blog En sintonia, Comunicació 21, Nació Digital i Racó Català.

- 10 de gener de 2018. Dilluns 15 de gener, iCat estrena nous espais amb l'actualitat cultural més destacada.

- 10 de gener de 2018. "República" guanya el concurs de "La paraula de l'any" d'"El matí de Catalunya Ràdio".

- 16 de gener de 2018. El retorn d'iCat a l'FM rejoveneix l'audiència de la ràdio pública.

- 16 de gener de 2018. iCat rejoveneix l'audiència de Catalunya Ràdio, article publicat al blog En sintonia, i també a Racó Català i Comunicació 21.

- 17 de gener de 2018. Brauli Duart torna a assumir les funcions de president de la CCMA.

- 17 de gener de 2018. Quatre exolímpics a Barcelona 92 correran la Marató de Barcelona amb Catalunya Ràdio per recaptar fons per al Casal d'Infants.

- 22 de gener de 2018. Catalunya Ràdio obre el procés participatiu amb els oients per al Dia Mundial de la Ràdio.

- 23 de gener de 2018. Revolució 4.0 premia els 10 millors emprenedors del 2017. Aquest és l'àudio del programa especial.

- 25 de gener de 2018. Catalunya Ràdio recull més de 24.000 quilos de menjar infantil per al Banc dels Aliments amb el Tió Solidari.

- 26 de gener de 2018. La Junta Electoral de Barcelona multa TV3 i Catalunya Ràdio per la cobertura de la manifestació a Brussel·les i el Concert per la Llibertat i per dos 'editorials' de Mònica Terribas.

- 29 de gener de 2018. Catalunya Ràdio obté mig milió d'usuaris digitals al desembre de 2017.

- 29 de gener de 2018. TV3 i Catalunya Ràdio són els mitjans més equilibrats i plurals en la cobertura informativa del 21D, segons el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

- 30 de gener de 2018. El nou Enigmàrius s'estrena amb rècord de participació aquesta temporada.

- 31 de gener de 2018. Noèlia Casellas, nova delegada de Catalunya Ràdio a Lleida.

- 1 de febrer de 2018. Reporters Sense Fronteres denuncia una "atmosfera irrespirable per a la llibertat d'informació a Catalunya".

- 3 de febrer de 2018. La Comissió de la Dignitat premia els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 4 de febrer de 2018. Ricard Ustrell fa un al·legat en defensa de la ràdio pública el dia que coincideixen Enric Millo i Arnaldo Otegi.

- 5 de febrer de 2018. Catalunya Ràdio guanya el V Premi Martí Gasull. Carles Puigdemont felicita Catalunya Ràdio pel Premi Martí Gasull: "És una illa de llibertat i democràcia". Saül Gordillo agraeix als professionals i a l'audiència el Premi Martí Gasull: "Catalunya Ràdio ha estat víctima d'una certa fiscalització".

- 7 de febrer de 2018. Antoni Bassas torna a dir 'bon dia, són les 8' des d'El matí de Catalunya Ràdio 10 anys després. Entrevista de Mònica Terribas a l'exdirector del programa.

- 7 de febrer de 2018. Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio reclamen solucions al finançament.

- 8 de febrer de 2018. Catalunya Música rebrà el Reconeixement a la Indústria dels Premis Enderrock 2018.

- 9 de febrer de 2018. Tertúlia a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb referències als mitjans públics catalans.

- 9 de febrer de 2018. 'El celobert' de Lluís Gavaldà a iCat fa el salt a TV3.

- 10 de febrer de 2018. Cent dies de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Referències als mitjans públics als reportatges d'El Punt Avui i l'Ara.

- 13 de febrer de 2018. Èxit del Dia Mundial de la Ràdio, amb tota la programació de Catalunya Ràdio fora dels estudis, en cases d'oients i espais públics de Barcelona, Sabadell, Perpinyà, Centelles, Nulles, Blanes i Martorell. Ressò al Telenotícies Migdia. La Pegatina dedica una cançò a iCat. Quimi Portet estrena 'Central de biomassa'.

- 13 de febrer de 2018. iCat, entre el millor del 2017, segons els Premis Enderrock.

- 15 de febrer de 2018. Presentem la segona temporada de +CatRàdio [dossier en PDF], que incorpora la primera radionovel·la de no ficció amb Carles Porta i un programa de vida i alimentació saludable amb Adam Martín, a més d'altres novetats. Intervenció a 'El matí de Catalunya Ràdio' per difondre +CatRàdio.

- 15 de febrer de 2018. Albert Requena i Josep Plazas, de Catalunya Ràdio, finalistes als Premis Rahola de Comunicació Local de Girona.

- 15 de febrer de 2018. Ricard Ustrell cessa un col·laborador d'El suplement per un comentari homòfob.

- 16 de febrer de 2018. Debat a Canet de Mar sobre els mitjans públics catalans amb Vicent Sanchis (TV3), Marc Colomer (ACN) i Saül Gordillo (Catalunya Ràdio).

- 19 de febrer de 2018. L'audiència digital de Catalunya Ràdio creix un 128% en un any, amb 547.000 oients el gener de 2018, mentre que TV3 lidera 12 mesos el consum de vídeo per internet.

- 20 de febrer de 2018. Entrevista a Ràdio Calella Televisió sobre els mitjans públics catalans.

- 21 de febrer de 2018. La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquest any estarà dedicada al càncer.

- 23 de febrer de 2018. L'APM d'El matí de Catalunya Ràdio fa un programa especial a la UPC de Terrassa.

- 22 de febrer de 2018. Héctor Guerra, primer convidat de les festes iCat Casa Babylon.

- 22 de febrer de 2018. Els professionals de Catalunya Ràdio Albert Requena i Josep Plazas, guardonats amb el Premi Miquel Diumé.

- 26 de febrer de 2018. Els comitès d'empresa de Catalunya Ràdio i TV3 demanen preservar els seus mitjans de batalles partidistes i del 155.

- 26 de febrer de 2018. L''Enigmàrius' d'El matí de Catalunya Ràdio trenca el rècord històric de participació.

- 27 de febrer de 2018. Els comitès d'empresa de TVC i Catalunya Ràdio, contra la instrumentalització dels mitjans públics.

- 28 de febrer de 2018. El programa "T'agrada el blues?", de Quico Pi de la Serra, ja té disc recopilatori.

- 28 de febrer de 2018. Article sobre l'audiència digital des del mòbil de la CCMA a Racó Català i En sintonia.

- 28 de febrer de 2018. El programa "Generació digital" s'emet en directe des del 4YFN de l'MWC de Barcelona.

- 2 de març de 2018. ERC assegura que té un pla per salvar part del pagament de l'IVA de TV3 i Catalunya Ràdio amb un prèstec.

- 5 de març de 2018. La periodista Neus Bonet, de Catalunya Ràdio, finalista als Premis Femtalent 2018.

- 6 de març de 2018. Catalunya Ràdio treu el piano al carrer amb el concurs Maria Canals. Èxit de participació en l'acció "Tu hi toques?" de Catalunya Ràdio dins la 64a edició del Concurs Maria Canals.

- 6 de març de 2018. Presentació del projecte d'iCat davant del sector cultural.

- 7 de març de 2018. Txarango, grans triomfadors dels Premis Enderrock amb quatre guardons, en una gala que premia també el retorn d'iCat a l'FM.

- 12 de març de 2018. La periodista Neus Bonet, de Catalunya Ràdio, guanya el Premi Femtalent 2018 de Comunicació.

- 12 de març de 2018. Antoni Bassas rememora ‘El matí de Catalunya Ràdio’ acompanyat d’alguns dels seus col·laboradors.

- 13 de març de 2018. Ricard Ustrell portarà el 'Quatre gats' al 'prime time' de TV3.

- 13 de març de 2018. Entrevista a La Vanguardia a Antoni Bassas.

- 14 de març de 2018. La diputada del PP Andrea Levy carrega a Twitter contra Mònica Terribas.

- 14 de març de 2018. Catalunya Ràdio i Enderrock presenten el disc 'T'agrada el blues?' de Quico Pi de la Serra.

- 15 de març de 2018. Màrius Serra estrena nou espai a Catalunya Ràdio: "Motacions".

- 15 de març de 2018. Montse Mir, de Catalunya Ràdio, guardonada amb la Placa Federació de Comunicació en la Gala del Patinatge Català.

- 19 de març de 2018. TV3 estrena un servei de recomanacions personalitzades de sèries i programes basat en les preferències dels usuaris.

- 26 de març de 2018. L'audiència de Catalunya Música puja fins als 11,7 milions d'oients potencials a Europa.

- 28 de març de 2018. 'El violí vermell' de Catalunya Música fa 10 anys.

- 3 d'abril de 2018. La premonició de José Antich: "Estem al davant del segon 155 que afectarà la CCMA"

- 5 d'abril de 2018. Ràdio Associació anuncia que Mònica Terribas rep el Premi Ràdio Associació de Catalunya com a millor professional de ràdio.

- 5 d'abril de 2018. Mor Lluís Oliva, que va ser director de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la CCRTV.

- 6 d'abril de 2018. Presentació del llibre d'Antoni Bassas a la biblioteca de Calella.

- 13 d'abril de 2018. Especial 'Catalunya vespre' des de Vielha amb motiu dels 30 anys d'emissions en aranès de Catalunya Ràdio. TV3 se n'ha fet ressò al TN Comarques Val d'Aran. Article publicat al blog En sintonia, Racó Català i Comunicació 21.

- 18 d'abril de 2018. Catalunya Ràdio fa història a l'EGM i 'El matí' obté el seu millor resultat. Post al blog En sintonia d'unes xifres històriques de l'EGM. Aquest és el recull de premsa de les notícies de l'EGM.

- 22 d'abril de 2018. 'El suplement' de Catalunya Ràdio recorda Pere Tapias.

- 22 d'abril de 2018. El programa 'Solidaris', des de València, en el 25è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló.

- 23 d'abril de 2018. Catalunya Ràdio creix en un any un 108% a internet.

- 23 d'abril de 2018. iCat, al Sant Jordi Musical de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

- 24 d'abril de 2018. La direcció de la CCMA assumeix la multa-mordassa a Mercè Alcocer.

- 26 d'abril de 2018. L'app d'esports de TV3 i Catalunya Radio es renova.

- 26 d'abril de 2018. El treball d'investigació 'Els nous altres catalans', del Catalunya migdia, Premi Civisme als Mitjans de Comunicació.

- 27 d'abril de 2018. Un de cada tres catalans s'informa de l'actualitat política amb Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, segons el CIS.

- 4 de maig de 2018. Mònica Terribas rep el Premi Ràdio Associació de Catalunya com a millor professional de ràdio. Joan Vives de Catalunya Música, 'La nit dels ignorants' i els informatius de Catalunya Ràdio per la cobertura de l'1-O també protagonitzen la gala de la ràdio catalana.

- 8 de maig de 2018. El Desconcert: "Plaers culpables", 8 de maig a l'Apolo, amb l'assistència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Aquest és l'àudio del concert, i el vídeo de 360 graus a YouTube. Galeria de fotos a Enderrock, galeria de fotos a Catalunya Ràdio i la peça al TN Vespre de TV3.

- 9 de maig de 2018. TV3 i Catalunya Ràdio, els únics mitjans públics que "són una vergonya", per La Moncloa.

- 11 de maig de 2018. Un terç dels catalans s'informa per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, segons el baròmetre del CEO.

- 17 de maig de 2018. TV3 i Catalunya Ràdio creixen i registren la segona millor audiència digital de la història.

- 18 de maig de 2018. Els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio plantaran cara si s'activa el 155.

- 24 de maig de 2018. Brauli Duart deixarà la CCMA per tornar a Interior.

- 26 de maig de 2018. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, rep el Premi Premsa Comarcal 2018.

- 27 de maig de 2018. Entrevista a El Punt Avui: Saül Gordillo “Amb el 155, l’audiència ha defensat els mitjans públics catalans”

- 28 de maig de 2018. "En guàrdia!" arriba al programa número 700 com a líder de la seva franja.

- 30 de maig de 2018. "La nit dels ignorants 3.0" celebra 30 anys amb una festa gastronòmica al Castell de Sant Gregori.

- 4 de juny de 2018. Brauli Duart marxa al Departament d'Interior, deixa la presidència en funcions en mans de Núria Llorach i s'endú Andreu Martínez a la direcció general dels Mossos.

- 4 de juny de 2018. Catalunya Ràdio estrena els primers 5 episodis de "Tor, tretze cases i tres morts" al podcast.

- 7 de juny de 2018. Les propostes digitals de TV3 i Catalunya Ràdio, al MAC de Granollers, amb la participació de Saül Gordillo, Santi Faro i Òscar Fernández.

- 7 de juny de 2018. El Govern aprova una aportació extraordinària de 20,4 milions per a la CCMA.

- 9 de juny de 2018. Entrevista a l'ACN, en què afirmo que cal apostar per la continuïtat de Mònica Terribas, APM, Popap, Catalunya Migdia, Estat de Gràcia i Tot costa la propera temporada de Catalunya Ràdio. Gordillo: "És el moment que des de la CCMA procedim a renovar Mònica Terribas".

- 15 de juny de 2018. Catalunya Ràdio entra en la programació del Festival Grec amb "Cafè Àsia", de Joan Ollé i David Guzman.

- 19 de juny de 2018. La setmana del Sónar, iCat bat el rècord d'audiència digital del 2018.

- 20 de juny de 2018. Felicitació als treballadors pels 35 anys de la primera emissió de Catalunya Ràdio.

- 20 de juny de 2018. La CCMA reverteix parcialment el pla de contenció.

- 20 de juny de 2018. TV3 manté el lideratge a internet a Catalunya i Catalunya Ràdio creix un 25% en un any.

- 21 de juny de 2018. Catalunya Ràdio celebra els 35 anys amb una jornada de portes obertes. Catalunya Ràdio celebra 35 anys d'història convidant als oients a l'estudi. El TN Migdia de TV3 se n'ha fet ressò. Arrenca la jornada de portes obertes dels 35 anys de Catalunya Ràdio amb totes les invitacions exhaurides. Èxit de participació a la jornada de portes obertes dels 35 anys de Catalunya Ràdio. Trepitjant Catalunya Ràdio.

- 22 de juny de 2018. El Col·legi de Periodistes demana amplis consensos per renovar les cúpules de la CCMA i RTVE.

- 26 de juny de 2018. Èxit de la sèrie "Tor, tretze cases i tres morts", amb 50.000 reproduccions al podcast.

- 27 de juny de 2018. Catalunya Ràdio tanca la millor temporada de la història amb 672.000 oients. Saül Gordillo: "Tanquem la millor temporada de la història de Catalunya Ràdio".

- 27 de juny de 2018. Especial informatiu "Catalunya vespre", en directe des de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català.

- 3 de juliol de 2018. L'oient de Sant Joan Despí Miquel Àngel Gibert és el guanyador de la Lliga Enigmàrius del 2018.

- 4 de juliol de 2018. Joaquim Maria Puyal anuncia que deixa de fer les transmissions de futbol a Catalunya Ràdio.

- 4 de juliol de 2018. "Despertem el món", de Koers. La cançó de l'estiu de Catalunya Ràdio i TV3.

- 5 de juliol de 2018. Ricard Ustrell anuncia que deixa Catalunya Ràdio.

- 5 de juliol de 2018. iCat busca prescriptor jove cultural entre la comunitat d'Escena 25.

- 9 de juliol de 2018. "Tot això és de debò", d'Homes Llúdriga, la cançó de l'estiu d'iCat.

- 11 de juliol de 2018. ​Arxivada la causa judicial contra Mònica Terribas. TV3 se n'ha fet ressò.

- 11 de juliol de 2018. iCat emetrà els concerts de La Pegatina, Ramon Mirabet, Prophets of Rage i LP des del festival Cruïlla.

- 17 de juliol de 2018. Presentació de la temporada d'estiu de Catalunya Ràdio. TV3 se n'ha fet ressò. Aquest és el Facebook Live de l'APM.

- 18 de juliol de 2018. Catalunya Ràdio creix un 80% a internet en un any.

- 18 de juliol de 2018. Ricard Ustrell ataca la direcció de Catalunya Ràdio.

- 20 de juliol de 2018. El CAC avala el programa de Catalunya Ràdio 'Solidaris' sobre la presó incondicional dels polítics catalans.

- 22 de juliol de 2018. Ricard Ustrell s'acomiada després de tres temporades a El suplement.

- 23 de juliol de 2018. Catalunya Ràdio comença la temporada d'estiu.

- 23 de juliol de 2018. El Premi Cerverí 2018 a la millor lletra de cançó en català ja té els vuit finalistes.

- 25 de juliol de 2018. Roger Escapa presentarà "El suplement" de Catalunya Ràdio.

- 31 d'agost de 2018. Presentació de la nova temporada de Catalunya Ràdio. Roger Escapa entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' Saül Gordillo i Santi Faro. TV3 se'n fa ressò.

- 4 de setembre de 2018. Catalunya Ràdio estrena una selecció de 30 programes a Spotify.

- 6 de setembre de 2018. Catalunya Ràdio concentra les novetats en cap de setmana.

- 7 de setembre de 2018. Roger Escapa, la nova cara d'"El suplement" de Catalunya Ràdio.

- 18 de setembre de 2018. Els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, els més plurals.

- 20 de setembre de 2018. L'estiu més digital de Catalunya Ràdio.

- 27 de setembre de 2018. Presentació de la nova temporada de Catalunya Ràdio i TV3 als anunciants.

- 8 d'octubre de 2018. PSC i PP, entre els tres partits amb més veu a TV3 i Catalunya Ràdio.

- 17 d'octubre de 2018. Catalunya Ràdio estrena a la web 'Dies de ràdio' pels 35 anys d'història de l'emissora.

- 22 d'octubre de 2018. Catalunya Ràdio creix un 28% d'usuaris únics a internet en un mes.

- 24 d'octubre de 2018. TV3 i Catalunya Ràdio, els primers a integrar continguts en català al servei de veu Alexa d’Amazon.

- 10 de novembre de 2018. L'entrevista a Marta Rovira incrementa un 40% l'audiència del directe a internet.

- 12 de novembre de 2018. Catalunya Ràdio aposta pels "millennials" i la generació Z amb "Adolescents iCat".

- 13 de novembre de 2018. El concurs de Màrius Serra a Catalunya Ràdio supera el milió de pàgines vistes a internet des que es va estrenar, encara no fa un any.

- 16 de novembre de 2018. Publicació del pròleg al llibre de Daniel Torras La ràdio. Mitjà, recursos i gèneres.

- 18 de novembre de 2018. "Adolescents iCat" arrenca amb 5.000 visualitzacions a YouTube.

- 18 de novembre de 2018. El 324 arriba als 100.000 seguidors a Instagram.

- 19 de novembre de 2018. Catalunya Ràdio, l'emissora líder en català a internet a l'octubre.

- 20 de novembre de 2018. TV3 i Catalunya Ràdio, líders a internet.

- 21 de novembre de 2018. Catalunya Ràdio obre convocatòria de projectes per al dial digital.

- 23 de novembre de 2018. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, líders informatius segons el CEO.

- 23 de novembre de 2018. Comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament.

- 28 de novembre de 2018. El programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació 2018.

- 28 de novembre de 2018. Els programes musicals "Delicatessen" i "A tocar!", nominats als Premis Arc.

- 29 de novembre de 2018. Catalunya Ràdio obté 644.000 oients i diaris i tanca el millor any d'audiència de la seva història.

- 5 de desembre de 2018. "Tor, tretze cases i tres morts", un dels millors podcasts del 2018 segons Apple.

- 5 de desembre de 2018. La CCMA estrena el servei d'audiodescripció al web de TV3.

- 5 de desembre de 2018. TV3 informa de l'acord per renovar la CCMA.

- 11 de desembre de 2018. "Delicatessen", d'iCat, Premi Arc al millor programa musical.

- 16 de desembre de 2018. La Marató dona vida a la investigació del càncer amb la xifra rècord de 10.715.430. Èxit del "Concert iCat amb La Marató" de Koers & Friends.

- 18 de desembre de 2108. Les dones periodistes reclamen mesures de protecció, en un acte de Catalunya Ràdio i el Col·legi de Periodistes.

- 19 de desembre de 2018. #SomLaParaula, el 'poema slam' de Catalunya Ràdio per reivindicar la paraula.

- 19 de desembre de 2018. Catalunya Música millora l'entorn digital amb l'objectiu d'arribar a nous públics, a través d'un disseny visual més modern i atractiu.

- 20 de desembre de 2018. Xantal Llavina, del programa "Revolució 4.0" de Catalunya Ràdio, Premi Dona TIC Divulgadora 2018.

- 21 de desembre de 2018. El programa "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, s'emetrà també a TV3.

- 21 de desembre de 2018. Lectura coral d'"Estimats Lluc i Joana", els contes d'Oriol Junqueras, a "Solidaris".

- 21 de desembre de 2018. TV3 és líder a internet a Catalunya per dinovè mes consecutiu i Catalunya Ràdio creix un 65% en un any.

- 21 de desembre de 2018. L'Ajuntament de Barcelona distingeix Puyal amb la Medalla d'Or.

- 23 de desembre de 2018. Èxit de participació en "El suplement" especial de Nadal i l'11a edició del Tió Solidari. Galeria d'imatges. Ressò al Telenotícies de TV3.

- 28 de desembre de 2018. Catalunya Ràdio reforça "El matí" amb l'aportació diària de Joaquim Maria Puyal. Portada Terribas: A partir del 7 de gener sentirem la mirada de Joaquim Maria Puyal".

- 28 de desembre de 2018. Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, investigats per la causa contra l'1-O.

- 29 de desembre de 2018. El PP demana la dimissió dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 31 de desembre de 2018. Comunicat de l'AMIC sobre la citació de Vicent Sanchis i Saül Gordillo.
 

       

28 de desembre de 2018

Joaquim Maria Puyal torna a Catalunya RàdioCatalunya Ràdio incorpora Joaquim Maria Puyal amb una secció diària en horari de màxima audiència a 'El matí de Catalunya Ràdio', que dirigeix i presenta Mònica Terribas. Puyal aportarà la seva pròpia mirada a l'actualitat de dilluns a divendres a 2/4 de 9 del matí. El juliol del 2018 ens vam comprometre a retenir el talent de Joaquim Maria Puyal quan va anunciar la seva retirada de les transmissions del Barça. Seguir comptant amb el mestre Puyal és la millor manera de reforçar el programa buc insígnia de la ràdio pública i, alhora, enriquir amb criteri, experiència i una mirada de referència i professional l'actualitat informativa intensa que viu el país.

Joaquim Maria Puyal va anunciar el 25 de juliol del 2018 que tancava l'etapa de transmetre els partits del Barça en català que havia iniciat el 1976, des del 1985 a Catalunya Ràdio. Des d'aleshores, des de la direcció de la ràdio pública hem treballat amb Puyal la seva continuïtat amb nous formats i continguts. El primer resultat de les converses amb el recentment premiat per l'Ajuntament de Barcelona amb la Medall d'Or al Mèrit Esportiu és la presència diària a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas. La secció diària es dirà 'La mirada d'en Puyal', i consistirà en un comentari sobre l'actualitat i la quotidianitat des de l'òptica pròpia del mestre Puyal.

Després de 33 anys vinculat a Catalunya Ràdio amb 'LaTdP', el periodista accepta el repte d'una participació diària a l'antena de la ràdio pública. 'La mirada d'en Puyal' abordarà l'actualitat informativa estricta, però també tractarà les inquietuds i experiències de Joaquim Maria Puyal com a referent periodístic, comunicatiu i cultural del país. Als seus 69 anys i amb una llarga trajectòria vinculat als mitjans de comunicació, el reforç que s'incorpora al programa de Mònica Terribas pretén oferir una visió pròpia, culta i enriquidora al ritme informatiu frenètic de l'actualitat que viu Catalunya i el seu entorn.

La incorporació de Joaquim Maria Puyal a 'El matí de Catalunya Ràdio' representa una aposta per enfortir els continguts i la qualitat del programa líder de la ràdio pública, amb mig milió d'oients diaris, i segellar la relació professional del mestre amb Mònica Terribas, que es remunta al 1989, en el programa de TV3 'La vida en un xip' i, posteriorment, 'Tres pic i repicó' i 'Un tomb per la vida'. El tàndem Terribas-Puyal en horari de màxima audiència d''El matí de Catalunya Ràdio' forma part de l'estratègia per la qualitat, el rigor i la pluralitat de la ràdio pública.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio reforça "El matí" amb l'aportació diària de Joaquim Maria Puyal
Catalunya Ràdio: Portada Terribas: A partir del 7 de gener sentirem la mirada de Joaquim Maria Puyal"
CCMA: Catalunya Ràdio reforça "El matí de Catalunya Ràdio" amb Joaquim Maria Puyal
Ara: 'El matí de Catalunya Ràdio' es reforça i incorpora una secció diària amb Joaquim Maria Puyal
Nació Digital: Puyal s'incorpora a «El matí de Catalunya Ràdio»
El Nacional: Puyal tornarà a Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas
 

       

24 de desembre de 2018

300 nens participen del Tió Solidari de Catalunya Ràdio, que porta El suplement a plaça CatalunyaCCMA: Èxit de participació en "El suplement" especial de Nadal i l'11a edició del Tió Solidari
Catalunya Ràdio: El Nadal ha arribat a "El suplement"! Una gran festa, en imatges!
TV3: El Tió Solidari de Catalunya Ràdio torna al carrer per Nadal
La Vanguardia: Más de 300 niños participan en el Tió Solidario de Catalunya Radio
 

       

21 de desembre de 2018

Catalunya Música estrena nou web
Catalunya Música vol seguir sent el referent de la música clàssica a Catalunya i satisfer, intensament, els paladars musicals més selectes com ho ha fet fins ara, des de l'emoció. Però també vol transmetre la passió per la música d'una manera desacomplexada, atractiva i moderna al màxim de gent possible, sense perdre el que la defineix: la ràdio feta des del cor. Per tot plegat, es presenta el nou web de Catalunya Música.

Catalunya Música: Renovem la nostra oferta digital
 

       

21 de desembre de 2018

Catalunya Ràdio i el Col·legi de Periodistes, contra l'assetjament a les professionals a la xarxaCatalunya Ràdio i el Col·legi de Periodistes de Catalunya han organitzat aquest dimarts, 18 de desembre, la jornada "#assetjament #donesperiodistes #xarxes", amb la projecció del documental "A Dark Place", del periodista Javier Luque i produït per l'OSCE Representative on Freedom of the Media, amb la col·laboració de l'International Press Institute. L'acte ha comptat amb la presència del director i de Jennifer Adams, cap de producció del documental i directora del projecte #SOFJO (Safety of Female Journalists Online). Després de la projecció, s'ha fet una taula de debat integrada per Mònica Terribas, periodista i directora d'"El matí de Catalunya Ràdio"; Cristina Fallarás, periodista i escriptora; Neus Bonet, periodista i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Tània Verge, cap de la Unitat d'Igualtat de la UPF. La taula ha estat moderada per la periodista Mariola Dinarès, directora del programa "Popap" de Catalunya Ràdio.

Catalunya Ràdio: Les dones periodistes reclamen mesures de protecció
 

       

17 de desembre de 2018

Èxit del primer concert d'iCat per La MaratóLa Marató dona vida a la investigació del càncer amb la xifra rècord de 10.715.430. Èxit del "Concert iCat amb La Marató" de Koers & Friends.
 

       
<1...34567...409>

fotos

Llibres

Dilluns, 8 des.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2020, Saül Gordillo     Crèdits