bloc sense fulls

9 d'abril de 2017

Entrevista a l'ACN: "L’esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents""El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat les bones dades del trànsit digital del grup d’emissores públiques, avantsala de les que poden arribar ‘més lentament’ de l’EGM. En una entrevista a l’ACN, Gordillo ha afirmat que el projecte de la nova direcció, materialitzat aquesta temporada, no es pot avaluar amb pocs mesos d’arrencada de la nova programació sinó que ‘demana temps’. Al seu entendre, el context econòmic i laboral dels últims anys va fer que l’emissora donés per ‘perduda’ la partida pel lideratge. ‘Ara no la podem donar per guanyada, però sabem que estem competint’, ha precisat. Pel director de Catalunya Ràdio, l’esperit competiu és ‘bo’ per a la ràdio en català i per la ràdio pública en particular, que l’obliga a ‘no conformar-se’ i a ‘aspirar al màxim públic’. En l’entrevista, el periodista ha afirmat que ‘mes a mes’ es demostra la feina feta fins ara, conscients que la translació a resultats a la ràdio convencional és ‘lent’. Gordillo ha celebrat el canvi en ‘l’estat d’ànim’ de la plantilla, una circumstància ‘bàsica’ perquè Catalunya Ràdio pugui ‘tornar a ser el que havia estat fa anys’."

Vilaweb: Saül Gordillo: ‘L’esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents’
El Món: Saül Gordillo: 'L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents'
Directe: Saül Gordillo: 'L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents'
 

       

8 d'abril de 2017

iCat FM incorporarà nous programes i repensarà l'oferta de radiofórmulaiCat FM tornarà a la FM a partir del setembre, un anunci que ha generat satisfacció en el sector cultural, que des de la seva apagada a les ones el 2012 reclamava recuperar un espai específic a la graella radiofònica pública. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que la nova etapa de l'emissora incorporarà els programes que actualment conformen la seva programació i que, durant aquest temps, s'han emès per internet, però que també n'incorporarà de nous en la mesura que ho permeti el pressupost. Paral·lelament, Gordillo sosté que caldrà repensar l'oferta de radiofórmula, en un moment en què el consum del públic és "a la carta". La nova etapa d'iCat anirà més enllà d'esdevenir una emissora musical amb l'objectiu d'establir certs canons de prescripció i obrir la porta a la informació cultural en general.

(Notícia de l'Agència Catalana de Notícies)
 

       

6 d'abril de 2017

El retorn d'iCat a l'FM

Aquest dijous hem explicat el retorn d'iCat a l'FM a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas. L'escena catalana ha rebut l'anunci amb satisfacció. Al setembre, la música i la cultura del país tindran més pes a la ràdio pública.
 

       

5 d'abril de 2017

iCat: de la reivindicació a la celebració
 
Avui és un dels dies més feliços des de la meva arribada a la direcció de Catalunya Ràdio. Fa un any, el 28 d’abril del 2016, pujàvem a l’escenari de la Sala Apolo amb el conseller de Cultura, Santi Vila, per presentar el concert del desè aniversari d’iCat, i en aquella celebració vam adoptar el compromís de treballar per retornar iCat a la FM. Durant aquell ‘Desconcert’ alguns dels artistes van aprofitar l’ocasió per incorporar un ‘iCat FM, iCat FM, iCat FM’ enmig de les lletres de les cançons.
 
El proper 8 de maig tornarem a fer un ‘Desconcert’ a la Sala Apolo, i en lloc de reivindicació hi haurà celebració perquè el retorn a la freqüència modulada de l’emissora cultural i musical pública serà efectiu el proper setembre. L’acord adoptat pel Consell de Govern de la CCMA aquest dimecres i la feina i complicitat de mesos de moltes persones i institucions permetran que els oients que fa onze anys van connectar emocionalment amb iCat puguin tornar a escoltar l’emissora en FM. Era una reclamació del sector cultural i dels creadors del país. Era una petició constant d’oients i actors culturals. I era, perquè així ho vam dir des del primer moment, un dels reptes que havia assumit la nova direcció de Catalunya Ràdio.
 
Aquest dimecres ha estat un dia d’eufòria a l’emissora. Ens hem abraçat i ens hem felicitat mútuament. Ens hem mirat als ulls i hem comprovat que ens brillaven a tots d’emoció. Feia mesos, anys, que esperàveu aquest anunci. I avui ha pogut arribar gràcies a la vostra obstinació i a petites grans aportacions durant la ‘travessia del desert’ a la xarxa. Ara tenim un encàrrec i un repte apassionant. Fer que el retorn a la FM s’adapti a les necessitats del sector cultural, als nous hàbits de consum de ràdio i a una modernització de la proposta, que fa onze anys va ser absolutament innovadora. A la ràdio pública ens tocarà, un cop més, innovar i fer servei públic, en aquest cas en l’àmbit musical i cultural. De la mateixa manera que ens hem sortit gràcies a l’obstinació de tots vosaltres, ara toca que tots hi posem ganes, idees i feina perquè el retorn a la FM sigui un èxit. N’estic convençut que ho serà. Enhorabona a tothom!  

Catalunya Ràdio: Santi Vila i Saül Gordillo: "El retorn d'iCatFM demostra que la ràdio pública defensa la cultura"
Catalunya Ràdio: Així s'ha anunciat la tornada d'iCat a l'FM

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

2 d'abril de 2017

Suport de Puigdemont a Catalunya Ràdio per la TrailwalkerMissatge de suport del president Carles Puigdemont als equips de Catalunya Ràdio coincidint amb la marxa solidària contra la pobresa, la Trailwalker, organitzada per Oxfam Intermón

 

       

2 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, líders informatiusEl grup d'emissores de Catalunya Ràdio puja 6 punts i lidera el rànquing de l'últim baròmetre del CEO, que correspon a la primera onada del 2017. L'enquesta pregunta: "A quina emissora de ràdio acostuma vostè a escoltar els informatius habitualment?". Segons la primera onada del 2017 del Baròmetre d'Opinió Pública, les emissores de Catalunya Ràdio són seguides per un 30% dels enquestats, superant en 6 punts l'onada anterior. Catalunya Ràdio passa del 21% al 25,5%, i Catalunya Informació, del 3,1% al 4,5%. Aquestes xifres ens situen com els preferits per l'audiència a l'hora d'informar-se.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, líders informatius segons el CEO
TV3: TV3 i Catalunya Ràdio, els mitjans preferits per informar-se
 

       

2 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio arriba en FM a l'Estartit


La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha posat en marxa un nou centre emissor a la muntanya del Rocamaura que permetrà resoldre definitivament les històriques deficiències de cobertura dels senyals per FM de les emissores de Catalunya Ràdio a la zona de l’Estartit. Amb aquesta millora tècnica, la Corporació ha atès la petició que li havia traslladat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient que aquesta era una situació que calia resoldre tan aviat com fos possible.

Per visualitzar la importància que té aquesta actuació tant per al territori, com per a la radio pública catalana, aquest matí s'ha organitzat una visita institucional i tècnica, en la qual hi han participat l'alcalde, Josep Maria Rufí; el regidor de Comunicació, Josep Martinoy; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el director tècnic de Catalunya Ràdio, Antoni Roig, i el director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, acompanyats per responsables de l’empresa Cellnex Telecom.

Saül Gordillo ha posat l'accent en els esforços que està fent Catalunya Ràdio per millorar la cobertura a tot el territori i evitar punts foscos com el que des de feia anys afectava l'entorn de l'Estartit. Confia que aquesta millora tècnica acostarà el servei públic d’informació, entreteniment i cultura que ofereix el grup d’emissores de Catalunya Ràdio als veïns, residents i visitants d’un dels més importants centres turístics de la Costa Brava. Ha recordat que té una població d'uns 3.000 habitants, però que la població flotant supera les 15.000 persones, per la qual cosa les deficiències afectaven a un elevat nombre de ciutadans.

Amb aquest nou centre reemissor, les emissores de Catalunya Ràdio ja arriben a 7.236.586 persones, que representen el 98,4 de la població catalana. A l'Estartit, Catalunya Ràdio emetrà a la freqüència de 105.8 MHz; Catalunya Informació, a la de 92.3 MHz, i Catalunya Música, a la de 102.6 MHz. Aquest matí, el programa de Catalunya Ràdio Popap, amb Mariola Dinarès, ha entrevistat l’alcalde Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, per parlar d’aquesta nova infraestructura.

Rufí ha valorat molt positivament els esforços que s'han fet des de la CCMA i des de Catalunya Ràdio, per resoldre les deficiències històriques i evitar així, greuges comparatius entre els veïns i veïnes del municipi. Per a l'Ajuntament era un tema important i així es va traslladar als responsables de la ràdio pública catalana. L'alcalde també ha recordat que es tracta d'un grup d'emissores que configuren un servei essencial per a la cohesió i vertebració nacional, ja que són estructuralment bàsiques per a la configuració de l'espai comunicatiu català. En aquest sentit, ha agraït ben sincerament la sensibilitat amb què el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha gestionat aquest tema.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio arriba a l'Estartit sense interferències
El Punt Avui: Emissor a l'Estartit per donar cobertura a Catalunya Ràdio
Diari de Girona: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura que patia a l'Estartit amb una nova antena al Roca Maura
Nació Digital: L’Estartit recupera la cobertura de Catalunya Ràdio
Directe: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura que patia a l'Estartit amb una nova antena al Roca Maura
El Gerió: Catalunya Ràdio ja es pot escoltar a l'Estartit
Ajuntament de Torroella de Montgrí: Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura de les seves emissores a la zona de l’Estartit
 

       

24 de març de 2017

Èxit d'audiència digital de Catalunya Ràdio

Enhorabona a tots els professionals de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals per l'èxit d'audiència a la web i l'app de l'emissora del passat febrer, acabat d'auditar per ComScore. Aconseguir 357.000 usuaris únics al febrer i un creixement del 49% respecte el gener és una fita que mereix una felicitació i el reconeixement a la feina ben feta i a la vostra obstinació professional en l'apassionant salt cap als continguts digitals i l'enfortiment de la relació amb la nostra audiència en l'entorn 2.0. Hem treballat molt fort en el dia a dia, hem ampliat l'oferta d'àudios i programes amb +CatRàdio i hem renovat la web i l'app. Hem de rebre aquests resultats d'audiència digital com un estímul per continuar en aquesta direcció, convençuts que si seguim així i anem millorant alguns aspectes que tenim detectats segurament vindran més xifres de ComScore altament positives.

La ràdio treballa i viu pendent de les onades de l'EGM. És així i ha estat així fins ara. Però ara tenim informació en temps real per saber què consumeixen els nostres oients a la web i l'app, quanta estona ens escolten i com ho fan. I un cop al mes, l'empresa que audita les audiències digitals i que és la referència per al sector, ComScore, ens fa la fotografia respecte els altres mitjans i competidors. En l'entorn digital, doncs, no és una enquesta sinó un resultat objectiu i irrefutable. És per això que aquests resultats i la informació de consum digital que anem mirant dia a dia amb les nostres eines d'audiències ens serveixen per saber si anem o no en la bona direcció i per poder incidir, si cal, en la presa d'algunes decisions a l'hora de fer ràdio sense haver d'esperar a l'EGM. Sense ser-ne víctimes ni esclaus d'aquestes xifres, però tenint tota la informació per millorar dia a dia l'antena.

Ens ha tocat viure una etapa professional apassionant. I a Catalunya Ràdio estem fent-ho bé!

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio bat el seu rècord d'audiència a internet
En Sintonia: Catalunya Ràdio bat el seu rècord d'audiència digital
 

       

21 de març de 2017

50 anys de Lluís Llach als escenarisEl matí de Catalunya Ràdio ha celebrat els 50 anys de la primera actuació de Lluís Llach. Un recorregut de mig segle de cançons i experiències vitals des de la seva plataforma de llançamenti, al Teatre de l'Associació Centre Cultural El Social de Terrassa. "País petit", "Si arribeu", "Núvol blanc", "Que no s'apague la llum", "Dona'm la mà" i l'"Estaca" són els grans temes de Llach que podreu sentir en aquest especial. Llach ha fet un repàs de la seva trajectòria envoltat d'amics i fins i tot s'ha animat, per sorpresa, al piano, en un programa especial capitanejat per Mònica Terribas.
 

       

18 de març de 2017

Catalunya Ràdio presenta 'A 300 per hora', de Damià Aguilar i Pere FloresÈxit de la presentació del llibre 'A 300 per hora', dels periodistes Damià Aguilar i Pere Flores, que durant 30 anys han fet la cobertura dels mundials de motociclisme per a Catalunya Ràdio. Sala plena, molt bon ambient i un format de presentació amè per a un llibre que els amants de les motos no podran deixar de comprar aquest Sant Jordi. Aquest llibre és la crònica d'un triple èxit: dels pilots catalans que han ocupat podis generació rere generació durant aquestes tres dècades, dels dos periodistes que han fet una feina extraordinària per tot el món i que ara han estat capaços de tancar el cercle duent totes les seves vivències de la benzina al paper, i de Catalunya Ràdio per la seva aposta històrica amb els mundials de motociclisme durant 30 anys ininterrompudament i, des de fa quatre anys, a més, fent les curses de Moto GP en directe. El llibre és una gran crònica periodística d'aquest triomf català, amb el testimoni directe de pilots com Marc Màrquez, Dani Pedrosa, Maverick Viñales, Àlex Crivillé, Sete Gibernau, Sito Pons... I també és una prova del bon periodisme que fan companys d'Esports com Damià Aguilar actualment i abans a l'antena de Catalunya Ràdio Pere Flores. Durant la presentació vam fer èmfasi en el fet que les cobertures d'aquests mundials s'han fet per Catalunya Ràdio i per Catalunya Informació, i que Aguilar també fa molt bona feina a través de les xarxes i la web de l'emissora per arribar a tots els amants de les motos i apassionats d'aquestes curses. Si en Damià avui i en Pere abans, si Catalunya Ràdio sempre durant tres dècades, han estat autèntics referents, el llibre 'A 300 per hora' també ho és en paper. Enhorabona!

CCMA: Presentació de "A 300 per hora", el llibre de l'edat d'or del motociclisme català
 

       
<1...34567...397>

darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits