bloc sense fulls

15 de febrer de 2018

Nova temporada de +CatRàdioDilluns, 19 de febrer, s'actualitza l'oferta del dial digital de Catalunya Ràdio, en què destaquen Adam Martin amb 'Sans i estalvis' i Carles Porta amb 'Tor, tretze cases i tres morts, el podcast', així com un nou programa destinat a mares i pares amb Montse Barcón i Mireia Izard, i un espai d'arquitectura amb Josep Lluís Blàzquez. +CatRàdio es renova amb programes especialitzats sobre salut, música i arquitectura, entre d'altres temes. Una de les apostes de la nova temporada d'aquest entorn, exclusivament digital, és l'estrena de la primera radionovel·la de no ficció de Catalunya Ràdio i de 'Dies de ràdio', en què Santi Carreras posa en valor l'arxiu sonor de l'emissora. Aquest és el dossier en PDF de la segona temporada de +CatRàdio. Se n'ha fet ressò TV3.

TV3: Catalunya Ràdio presenta la nova temporada de +CatRàdio
Racó Català: Catalunya Ràdio aposta pels nous formats digitals
Comunicació 21: La graella digital de Catalunya Ràdio es renova
El Punt Avui: La graella digital de Catalunya Ràdio continua creixent
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio aposta pels nous formats digitals
Catalunya Ràdio: Adam Martín i Carles Porta, entre les novetats de la nova temporada de +CatRàdio
 

       

15 de febrer de 2018

Catalunya Ràdio aposta pels nous formats digitalsCatalunya Ràdio continua innovant en continguts digitals per segon any consecutiu, amb noves temàtiques, noves idees, nous programes i nous continguts. Amb +CatRàdio, el dial digital que s’adapta als hàbits actuals de consum, en un entorn en què els oients de Catalunya Ràdio ja tenen moltes experiències positives com a usuaris, la ràdio pública segueix ampliant la seva oferta a catradio.cat i a l'aplicació mòbil.

+CatRàdio és el laboratori on es proven nous formats radiofònics que prioritzen les temàtiques d’interès general i és també la plataforma per potenciar el talent intern de l'emissora així com les propostes que sorgeixen dins dels mateixos equips de la ràdio i els nostres col·laboradors. Hàbits de vida saludable, documental de no ficció, espais vitals, el repte de la maternitat/paternitat, arxiu sonor, emprenedoria, innovació i humor, entre altres temàtiques, conformen l’oferta digital de la segona temporada de +CatRàdio que comença aquest febrer de 2018.

Aquest 2018, fins a cinc noves propostes s’afegeixen als continguts que els oients tenen a la seva disposició en l’oferta digital “nadiua” de Catalunya Ràdio: 'Sans i estalvis', amb Adam Martín, serà una eina útil per entendre la importància de l’alimentació i el poder de l’activitat física; 'Tor, tretze cases i tres morts, el podcast', amb Carles Porta, la primera radionovel·la de no ficció de Catalunya Ràdio, que tornarà a la muntanya maleïda després del seu èxit editorial; 'Oxitocina', amb Montse Barcón i Mireia Izard, que explicarà allò que ningú diu a mares i pares abans de ser-ho; 'Perspectiva', amb Josep Lluís Blazquez, que mostrarà les principals tendències i debats en l’arquitectura i l’urbanisme; i 'Dies de ràdio', amb Santi Carreras, un recull de documents sonors i gràfics i de vídeos de moments viscuts a l’antena de Catalunya Ràdio, en els seus prop de 35 anys d’història, de consulta per a estudiants i estudiosos i per als oients més fidels de l'emissora.     

Dos programes que avui formen part de l’antena tradicional de Catalunya Ràdio han sortit d’aquest entorn d’innovació: 'Revolució 4.0', amb Xantal Llavina, ara a Catalunya Ràdio i amb una comunitat digital molt activa i fidel, i 'Entre caixes', amb Carme Canet i Pep Vila, a iCat, l'emissora musical i cultural del grup de Catalunya Ràdio. Altres exemples de continguts pioners en l’entorn digital són 'MeteoMauri', amb Francesc Mauri, o 'L’ofici de viure', amb Gaspar Hernàndez.

L'aposta per +CatRàdio, una oferta que enriqueix la graella tradicional de la ràdio pública, té tot el sentit gràcies al creixement sostingut de Catalunya Ràdio en l'entorn digital durant els dos últims anys. L'octubre de 2017 es va batre el rècord històric d'audiència digital, arribant a 1,3 milions d'usuaris únics a Catalunya i 2,8 milions al conjunt de l'Estat aquell mes. Mai fins aleshores una emissora de ràdio a l'Estat havia aconseguit superar els 2 milions d'usuaris a internet. El redisseny de catradio.cat, l'agitació a les xarxes socials, la integració digital de tots els equips i redaccions, així com l'aposta per una nova aplicació mòbil que ja supera els 220.000 usuaris de l'app ha permès fer un salt endavant en el consum digital dels àudios a la carta i directes del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. L'última prova d'això és que s'han duplicat els oients que participen de l'Enigmàrius d''El matí de Catalunya Ràdio' gràcies als nous canals digitals de participació.
 
La ràdio pública innova i capta nova audiència, rejovenint els seus perfils i afavorint un consum més participatiu i exigent.

(Post publicat al blog En sintonia i a Racó Català)
 

       

14 de febrer de 2018

iCat i Catalunya Música, premis EnderrockEl Grup Enderrock ha donat a conèixer aquest dimarts, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, els guanyadors de dos dels quatre premis especials del Premis Enderrock 2018, entre els quals hi ha el Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any per a iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio amb motiu del seu retorn a l'FM el passat 6 de setembre de 2017. D'altra banda, Catalunya Música, que celebrava 30 anys el 10 de maig del 2017, va commemorar l'aniversari amb tot un seguit d'esdeveniments i continguts especials, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa". Aquesta commemoració també ha format part de la programació del canal de música clàssica del grup d'emissores de Catalunya Ràdio i, ara, ha estat distingit amb el Reconeixement a la Indústria dels Premis Enderrock 2018.

Comunicació 21: Enderrock distingeix iCat i Catalunya Música
324.cat: iCat, entre el millor del 2017, segons els Premis Enderrock
Catalunya Ràdio: iCat, guardonada amb el Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any
CCMA: El retorn d'iCat a l'FM, Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any
Enderrock: Presentació dels Premis Enderrock i reconeixements a la indústria musical
Enderrock: El productor Marc Martín i iCat, nous guardonats als Premis Enderrock
 

       

14 de febrer de 2018

Èxit del Dia Mundial de la RàdioÈxit del Dia Mundial de la Ràdio que ha celebrat Catalunya Ràdio per segon any consecutiu sortint dels estudis i fent tota la programació de la jornada a cases d'oients i en espais públics proposats per l'audiència. Més de 200 propostes rebudes per acollir programes de l'emissora pública a domicilis i espais d'arreu del país: de Barcelona, Sabadell, Perpinyà, Centelles, Nulles, Blanes i Martorell. El #DiaCatRàdio ha tingut un ampli ressò al Telenotícies Migdia. Hem tingut un parell d'estrenes musicals. La Pegatina ha dedicat en directe des de la Boqueria una cançò a iCat, mentre que Quimi Portet ha estrenat el 'single' 'Central de biomassa'.

El Mercat de la Boqueria i la Rambla ha estat l'escenari on "El matí de Catalunya Ràdio" ha començat la commemoració, amb Mònica Terribas, que ha recordat els atemptats jihadistes del 17 d'agost i ha fet un reconeixement públic a la Rambla, un dels punts neuràlgics i centre d'activitat de la ciutat de Barcelona. Han passat pel programa diversos paradistes del Mercat; Jordi Asín, cuiner del Bar Pinotxo; l'arquitecta Itziar González; la sociòloga Iolanda Fresnillo; els músics Quimi Portet i Jaume Sisa; el periodista Jordi Robirosa, i la Pegatina, que ha presentat una cançó dedicada a la ràdio, entre d'altres.

L'emissió ha continuat des de Sabadell, al Vallès Occidental, amb l'"APM?", capitanejat per Xavi Cazorla, que ha porta el seu bon humor a l'Escola Mare de Déu de la Salut. El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, ha agafat el testimoni de la programació especial des del Col·legi Pompeu Fabra de La Bressola, a Perpinyà. L'emissió del "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, s'ha fet des de la cafeteria El Trabuc, de Toni Riera, a Centelles, a Osona. El magazín "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, s'ha emès en directe des del Celler Cooperatiu de Nulles, a l'Alt Camp. El programa esportiu "Tot costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, ha anat a casa d'Albert Isanta, un noi de 13 anys de Blanes, a la Selva. L'informatiu nocturn "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià, ha escollit com a escenari la Fundació Francesc Pujols, a Martorell, al Baix Llobregat. La jornada radiofònica ha acabat al districte barceloní de Sant Andreu, on "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, s'emet des de l'obrador d'un forn de pa artesà.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio ha celebrat el Dia Mundial de la Ràdio des de casa dels oients
TV3: Catalunya Ràdio es mou pel país en el Dia Mundial de la Ràdio
 

       

8 de febrer de 2018

Catalunya Música rep el Reconeixement a la Indústria dels Premis EnderrockEl proper dimarts, 13 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, Catalunya Música rebrà el Reconeixement a la Indústria Musical Catalana dels Premis Enderrock 2018. L'emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio, que celebrava 30 anys el 10 de maig del 2017, ha commemorat l’aniversari amb un seguit d’esdeveniments i continguts especials i, ara, ha estat distingida amb el Reconeixement a la Indústria dels Premis Enderrock 2018. En aquesta categoria, Enderrock també guardonarà els certàmens musicals Aquelarre de Cervera (40 anys), Festival Folk Internacional Tradicionàrius (30 anys) i Euskal Herria Sona (20 anys), els segells discogràfics Propaganda pel Fet! (20) i Satélite K (20 anys), així com la Fundació SGAE (20 anys) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (15 anys).

Catalunya Ràdio: Catalunya Música rep el Reconeixement a la Indústria dels Premis Enderrock 2018
 

       

6 de febrer de 2018

Catalunya Ràdio guanya el Premi Martí Gasull en defensa de la llengua

Catalunya Ràdio ha guanyat el Premi Martí Gasull en defensa de la llengua, gràcies als membres del jurat d'aquest premi de la Plataforma per la Llengua i a la votació popular entre els tres finalistes, que era l'emissora pública, l'Escola La Masia i Cinemes Texas. Aquest premi, que ens fa molta il·lusió, és a l'audiència pel suport i complicitat durant aquests últims mesos difícils i també als professionals de la ràdio, que han suportat pressions i tensions sense que això els afecti en el seu compromís amb el rigor, el servei públic i el bon periodisme.

Nació Digital: Catalunya Ràdio guanya el V Premi Martí Gasull
Vilaweb: Catalunya Ràdio i Josep Ruaix, guanyadors dels premis Martí Gasull
Betevé: Josep Ruaix i Catalunya Ràdio, distingits amb els Premis Martí Gasull
Núvol: Catalunya Ràdio guanya el V Premi Martí Gasull
Comunicació 21: Catalunya Ràdio guanya el Premi Martí Gasull i Roig
Racó Català: Catalunya Ràdio guanya el Premí Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua
Plafatorma per la Llengua: Catalunya Ràdio guanya el V Premí Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua
ABC: Catalunya Ràdio gana el Premi Martí Gasull en defensa de la lengua catalana
CCMA: Catalunya Ràdio guanya el Premi Martí Gasull i Roig
TV3: Catalunya Ràdio guanya el premi Martí Gasull
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo i el Premi Martí Gasull: "Catalunya Ràdio ha estat víctima d'una certa fiscalització"
Catalunya Ràdio: Puigdemont felicita Catalunya Ràdio pel Premi Martí Gasull: "És una illa de llibertat i democràcia"
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio guanya el V Premi Martí Gasull
 

       

30 de gener de 2018

Catalunya Ràdio, el mitjà més equilibrat i plural en la cobertura informativa del 21DL’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre la cobertura de les eleccions al Parlament del 21 de desembre, en què compara la presència i temps de paraula de les diferents opcions polítiques, constata que Catalunya Ràdio i TV3 van ser els mitjans que més van igualar el temps de notícia dels diferents partits en les informacions sobre la campanya electoral. Segons l’informe, Catalunya Ràdio i TV3 van ser també els mitjans més plurals, amb més diversitat de veus en les informacions relacionades amb el 21D.

Catalunya Ràdio i TV3 van ser els mitjans que més van igualar el temps de notícia de les diferents candidatures en la cobertura informativa de les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Aquesta és una de les conclusions més destacades de l’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) fet públic aquest dilluns i que compara la presència i temps de paraula de les diferents opcions polítiques. L’informe analitza, d’una banda, les informacions estrictes de campanya electoral i, de l’altra, les informacions relacionades amb les eleccions. Sobre el seguiment de la campanya electoral, el regulador audiovisual constata la tendència de TV3 i de Catalunya Ràdio d’igualar el temps dels diferents partits, de manera que entre els set partits que van obtenir representació parlamentària en les últimes eleccions al Parlament, en el cas de Catalunya Ràdio, la distància entre el primer, JuntsxCat, i el darrer, la CUP, va ser de 3,2 punts.
 
Pel que fa l’anàlisi de les informacions relacionades amb les eleccions, l’informe examina el temps de paraula cedit als representants polítics als diferents mitjans. També, en aquest cas, TV3 i Catalunya Ràdio van ser els que van mostrar més pluralitat de veus. L’anàlisi que recull l’informe del CAC se centra en la cobertura de la campanya del 21D, del 5 al 19 de desembre, en programes informatius diaris de TV3, Catalunya Ràdio, 8tv, Rac1, TVE Catalunya, La1, Telecinco, Antena 3 TV i La Sexta. El regulador audiovisual també es fixa en la presència de representants polítics en debats, entrevistes, magazins informatius i altres espais informatius emesos per les televisions i ràdios, el 3/24 i el canal 24h. En total, 141 hores d’informació, corresponents a 221 informatius diaris i 225 magazins i altres espais informatius.

CCMA: TV3 i Catalunya Ràdio, els mitjans més equilibrats i plurals en la cobertura informativa del 21D.
La Vanguardia: TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans més plurals en les eleccions del 21-D, segons el CAC.
Comunicació 21: La cobertura electoral de TV3 i Catalunya Ràdio va ser la més equilibrada i plural.
Nació Digital: TV3 i Catalunya Ràdio van ser els mitjans més plurals en la cobertura del 21-D.
Regió 7: TV3 i Catalunya Ràdio van ser els més plurals en les eleccions del 21-D.
 

       

30 de gener de 2018

Catalunya Ràdio augmenta un 307% l'audiència digitalCatalunya Ràdio segueix augmentant la seva audiència digital. Amb 496.000 usuaris únics a Catalunya i 550.000 a l'Estat el passat desembre, la ràdio pública aconsegueix el seu segon millor resultat històric d'audiència a internet. Els 496.000 usuaris únics a Catalunya suposen un augment del 61% respecte el novembre de 2017 i del 307% respecte el desembre del 2016 (122.000 usuaris únics). El rècord històric d'audiència digital de Catalunya Ràdio es va aconseguir l’octubre de 2017, quan es va arribar a 1,3 milions d’usuaris únics a Catalunya i 2,8 milions al conjunt de l'Estat.

Al conjunt dels mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 i Catalunya Ràdio), aquest desembre s'ha aconseguit la segona posició dels grups audiovisuals amb 2.291.000 usuaris únics, amb un creixement d'un 43% respecte el desembre del 2016 (1.605.000 usuaris únics).

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio, mig milió d'usuaris digitals al desembre.
El Món: Catalunya Ràdio obté la seva segona millor dada històrica al mes de desembre.
Directe: Catalunya Ràdio obté la seva segona millor dada històrica al mes de desembre amb 496.000 usuaris únics.
 

       

25 de gener de 2018

Catalunya Ràdio recull 24.177 quilos de menjar infantil per al Banc dels AlimentsL’edició d’enguany del Tió Solidari ha recollit 24.177 quilos de menjar per a infants en benefici del Banc dels Aliments. Un any més, Catalunya Ràdio ha organitzat aquesta campanya solidària amb el suport de Bonpreu i Esclat, que hi van col·laborar amb la venda de participacions d’un euro, des del 4 de desembre del 2017 fins al 5 de gener del 2018. Al cap de deu anys de la posada en marxa del Tió Solidari, Catalunya Ràdio manté el seu compromís de col·laboració amb la Fundació del Banc dels Aliments, que fa més de 30 anys que treballa per ajudar a pal·liar la fam i evitar el malbaratament alimentari al nostre país.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio recull més de 24.000 quilos de menjar infantil per al Banc dels Aliments amb el Tió Solidari
 

       

24 de gener de 2018

Catalunya Ràdio premia 10 joves emprenedorsEl programa Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio ha celebrat una entrega de premis a 10 emprenedors i projectes pioners del país. Aquest és l'àudio del programa especial, en què hi vam intervenir amb Josep Maria Mainat, empresari; el secretari general de Comunicació del Govern, Miquel Martin Gamisans; i el cap de Continguts de Catalunya Ràdio, Santi Faro, entre d'altres.

Catalunya Ràdio: El "Revolució 4.0" premia 10 joves emprenedors de les noves tecnologies.
CCMA: El programa "Revolució 4.0", de Catalunya Ràdio, premia deu joves emprenedors de les noves tecnologies. 

       
<1...34567...404>

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2018, Saül Gordillo     Crèdits