bloc sense fulls

25 de gener de 2018

Catalunya Ràdio recull 24.177 quilos de menjar infantil per al Banc dels AlimentsL’edició d’enguany del Tió Solidari ha recollit 24.177 quilos de menjar per a infants en benefici del Banc dels Aliments. Un any més, Catalunya Ràdio ha organitzat aquesta campanya solidària amb el suport de Bonpreu i Esclat, que hi van col·laborar amb la venda de participacions d’un euro, des del 4 de desembre del 2017 fins al 5 de gener del 2018. Al cap de deu anys de la posada en marxa del Tió Solidari, Catalunya Ràdio manté el seu compromís de col·laboració amb la Fundació del Banc dels Aliments, que fa més de 30 anys que treballa per ajudar a pal·liar la fam i evitar el malbaratament alimentari al nostre país.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio recull més de 24.000 quilos de menjar infantil per al Banc dels Aliments amb el Tió Solidari
 

       

24 de gener de 2018

Catalunya Ràdio premia 10 joves emprenedorsEl programa Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio ha celebrat una entrega de premis a 10 emprenedors i projectes pioners del país. Aquest és l'àudio del programa especial, en què hi vam intervenir amb Josep Maria Mainat, empresari; el secretari general de Comunicació del Govern, Miquel Martin Gamisans; i el cap de Continguts de Catalunya Ràdio, Santi Faro, entre d'altres.

Catalunya Ràdio: El "Revolució 4.0" premia 10 joves emprenedors de les noves tecnologies.
CCMA: El programa "Revolució 4.0", de Catalunya Ràdio, premia deu joves emprenedors de les noves tecnologies. 

       

22 de gener de 2018

Catalunya Ràdio torna a casa dels oients pel Dia Mundial de la RàdioEl 13 de febrer Catalunya Ràdio celebrarà per segon any consecutiu el Dia Mundial de la Ràdio amb els seus oients, que ja poden fer la seva proposta al web de l’emissora. Catalunya Ràdio vol que els seus oients donin raons, expliquin on viuen i quin programa voldrien que es fes a casa seva. 'El matí de Catalunya Ràdio' i tots els programes de l’emissora acompanyaran els seus oients d’una manera especial, sortint dels estudis i desplaçant-se allà on ens ho proposin. Entre totes les propostes que es rebin, cada programa en triarà una, que serà on es farà l’emissió en directe el dia 13 de febrer.
 
Es tracta de ser presents al territori, oberts a les peticions dels nostres oients i adaptant els nostres continguts de cada programa a l’entorn on es fa; per tant, és una acció de proximitat, de participació i també  és un desplegament tècnic i tecnològic espectacular. En un any en què els equips de Catalunya Ràdio han viscut l’actualitat amb una gran intensitat informativa i en què els mitjans públics han patit una situació d’estrès sense precedents, volem aprofitar aquesta excel·lent oportunitat per escenificar els nostre agraïment a totes les mostres de suport i calidesa que hem rebut durant els últims mesos.
 

       

16 de gener de 2018

iCat rejoveneix l'audiència de Catalunya RàdioCaptar audiència jove és un dels reptes dels mitjans de comunicació en general i dels públics en particular. Vincular l'atracció d'una audiència jove a la promoció dels continguts culturals és un dels objectius de la ràdio pública que encaixa perfectament amb el retorn d'iCat a l'FM. El suport de Cultura al retorn a les ones hertzianes i el compromís amb el sector musical del país en aquesta nova etapa d'iCat ens obliguen a fer un seguiment exhaustiu de l'impacte de la graella i del projecte de l'emissora cultural i musical de Catalunya Ràdio. És per aquest motiu que les dades de l'última onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) del 2017 ens aporten informació rellevant per avaluar els primers símptomes del retorn d'iCat a l'FM. Més enllà de les dades quantitatives, que equivalen pràcticament amb les xifres d'audiència de la primera onada de l'EGM quan va néixer iCat FM, per Sant Jordi del 2006, el que té un valor siginificatiu és el perfil dels oients de l'emissora. iCat ha retornat amb una audiència que rejoveneix força el perfil d'oient del grup d'emissores públiques: 37 anys de mitjana d'edat. Aquesta dada està per sota de la mitjana de Catalunya Ràdio i també per sota de la mitjana d'edat de l'oient de ràdio temàtica a Catalunya, que és de 42 anys, i del de la ràdio temàtica musical, que és de 41,2 anys. La mitjana d'edat de l'audiència de Radio 3 és de 43,3 anys, mentre que la de RAC 105 se situa en els 40,5 anys.

iCat va abandonar per motius pressupostaris l'emissió per FM la tardor de 2012, set anys després de la seva estrena, i en el seu comiat de les ones va deixar una audiència de 39.000 oients a l'EGM. Tres mesos després del retorn a l'FM, en el primer estudi d'audiència l'emissora musical i cultural reprèn la seva trajectòria amb un registre de 13.000 oients diaris. L'emissió per FM, però, no ha suposat cap davallada de l'escolta d'iCat per internet durant el primer trimestre de la recuperació del senyal en FM, ja que els usuaris únics que han consumit àudio en directe a la web i l'aplicació mòbil –que han estat renovades– ha crescut un 35,5% a l'octubre de 2017 respecte el mateix mes de l'any anterior i un 22,7% al novembre respecte el mateix període.  

L'EGM aporta més informació sobre els hàbits culturals i usos tecnològics dels oients d'iCat, emissora que atrau un perfil d'oient que manifesta anar més sovint a concerts en directe –un 22,4% diu haver-ho fet els darrers 30 dies, un percentatge que supera de llarg el de les altres emissores musicals de Catalunya. L'oient d'iCat també és el més assidu a anar al teatre: un 11,7% declara fer-ho un cop al mes, com a mínim. També és l'oient que més compra per internet: un 26,6%, 10 punts per sobre dels oients de la segona emissora que té l'audiència més intensiva en el consum digital. Un 56,7% dels oients d'iCat escolten la ràdio per internet a través de tauleta electrònica (tablet), un percentatge que duplica el de les ràdios musicals. Les dades de l'EGM també indiquen que un 53,5% dels oients d'iCat tenen titulació superior.

El rejoveniment de l'audiència és un dels estímuls en aquesta nova etapa d'iCat. Guanyar audiència a l'FM sense perdre el consum digital i captant perfils que fins ara no escoltaven els continguts musicals i culturals de la ràdio pública.

Articles relacionats
2017, un gran any per a Catalunya Ràdio
Nous espais d'informació cultural a iCat
Rècord històric de Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio, líder a internet a l'octubre
 

       

12 de gener de 2018

Algoritmes i geolocalització 35 anys després de l'aparició de Segre

Els mitjans de comunicació han tingut a Catalunya un paper determinant en el restabliment democràtic, la normalització lingüística i la cohesió territorial i social d'un país que ha canviat radicalment en els últims 35 anys. Sense diaris com Segre, nascut fa 35 anys, i la seva edició en català, que en porta 20, no s'entendria la realitat ni la transformació de les comarques de Ponent des del primer mandat dels ajuntaments democràtics (1979-1983). Catalunya ha gaudit d'una potent xarxa de mitjans de proximitat compromesos amb la societat, la cultura, les entitats, les empreses i les institucions públiques que les tres últimes dècades s'han fet seves capçaleres com Segre a Lleida, El Punt a Girona, Regió 7 a Manresa, El 9 Nou a Vic i Granollers i tantes d'altres publicacions periòdiques a la majoria de capitals, ciutats i comarques catalanes.
 
En el cas de Segre, la seva aposta multimèdia –ràdio i televisió a més de premsa impresa i d'internet– ha donat a l'empresa editora i als seus professionals un rol especialment influent entre la ciutadania i els agents socials, culturals, esportius, associatius, econòmics i polítics de la ciutat i del conjunt de les comarques de la demarcació. La potència de sumar ràdio i televisió al diari imprès, i a la seva versió digital esclar, va ser estratègica en el seu moment i, a diferència d'altres experiències de grups de comunicació locals, ha tingut continuïtat en el temps gràcies a la sostenibilitat econòmica de les seves operacions. La solvència i viabilitat que el grup ha trasmès durant aquests anys ha contrastat amb la irrupció i desaparició arreu del territori d'altres aventures periodístiques menys arrelades al seu context o menys fonamentades en projectes ben pensats i mesurats.
 
Si el model periodístic de proximitat ha merescut reconeixements públics i ha estat prou estudiat i divulgat, una determinada manera de gestionar empresarialment dels grups de comunicació locals també requeriria una recerca per posar en valor que, malgrat les duríssimes crisis econòmica, de sector i de model de consum de la informació dels últims anys, aquestes empreses editores hagin persistit i arribat fins al 2017 havent superat reptes de tota mena i dimensió. I ara la pregunta és quin futur li espera a un mitjà de comunicació com Segre 35 anys després de la seva aparició. Una pregunta que seria formulable sobre el futur d'altres grups i empreses de comunicació locals del nostre país, i la veritat és que la resposta fa de mal dir a la vista de les moltes profecies fallides sobre la defunció –abans d'hora– que el diari imprès havia concitat com a suport i mitjà entre gurús del negoci digital i aspirants a pitonissos dels mèdia.
 
Moltes de les redaccions dels mitjans catalans ja s'han transformat i, algunes d'elles, han abraçat l'aposta pel 'digital first' a l'hora de concebre les noves rutines i fluxes de treball periodístic. Els seus professionals han donat una lliçó de polivalència, flexibilitat i reinvenció sense trair els principis ètics ni deontològics d'un ofici tan amenaçat per la proliferació d'aparells, ginys, aplicacions, suports i competidors deslleials com necessari per a la bona salut d'una societat democràtica cada cop més complexa i mancada de referents fiables que jerarquitzin la informació en plena era de la desinformació. Falta que les empreses, com a organitzacions que van més enllà de la producció periodística, facin el mateix trànsit cap a la digitalització i la transformació plena en línia amb el que els seus periodistes ja fan dia a dia al carrer, a les redaccions o fent teletreball des de casa.

Els algoritmes i la geolocalització han de ser aliats per als mitjans de comunicació locals en l'entorn digital, i la credibilitat acumulada durant aquestes dècades –així com el seu compromís amb la llengua catalana– han de ser punts forts a l'hora de competir amb 'nous mitjans digitals', blogs, agregadors, aplicacions i motors de cerca. La publicitat local, un dels tresors millor cuidats per diaris com Segre, El Punt, Regió 7 o El 9 Nou, ha de fer el salt a l'entorn digital de la mà d'aquests rotatius i suports que tan útils li han estat fins ara. I la creativitat i força imaginativa a l'hora de crear edicions especials i esdeveniments en el territori ha de ser una pota més en un model de negoci comunicatiu en plena evolució a Catalunya.
 
De la mateixa manera que el país s'ha accelerat cap a nous horitzons en l'àmbit institucional i que el sector de la comunicació ha patit un daltabaix global, també és cert que una ciutadania més formada i crítica continuarà demandant informació i continguts seriosos, fiables i rellevants des de la proximitat, i que aquests no es podran fabricar amb robots ni sostenir amb redaccions infradotades. Una certa exclusivitat territorial serà la garantia de la supervivència perquè serà més fàcil que un robot fabriqui una notícia internacional abans que ho faci sobre allò que afecta més directament els ciutadans d'una part concreta de Catalunya i en una llengua com la catalana. Hi ha futur!

(Article per al diari Segre)
 

       

11 de gener de 2018

Nous espais d'informació cultural a iCatNou impuls a l'emissora cultural i musical iCat, que el passat setembre va tornar a l'FM. A partir del proper dilluns, 15 de gener, iCat eixampla els continguts culturals amb sis nous espais diaris d’informació cultural que s’emetran de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 19.00, durant la programació musical. Els sis espais s’emetran a les 11.00, 12.00, 13.00, 16.00, 17.00 i 18.00 hores. Cadascun d’aquests espais tindrà una durada d’entre dos i tres minuts i recollirà l’actualitat cultural i l’agenda de les activitats més destacades del país. Amb aquests nous espais, la informació cultural, en un sentit ampli, arribarà a tota la graella d’iCat, des de les 7 del matí fins a la mitjanit. 
 
iCat juga un paper estratègic i de servei públic, ja que enforteix i eixampla el compromís adquirit amb la tornada a la freqüència modulada, i promociona i difon uns continguts culturals que van molt més enllà de la música. La consolidació d‘iCat converteix l’emissora en un actor imprescindible en la difusió de la cultura del país, que dona veu a la creixent activitat de creadors i productors amb l’objectiu d’arribar a nous públics i amb una proposta que també pensa en els consumidors digitals. Precisament en aquest àmbit, la nova web i la nova aplicació mòbil d'iCat han permès millorar la usabilitat i augmentar l'audiència digital, fet que potencia el retorn a l'FM i ajuda a ampliar franges d'edat de nous oients.

Catalunya Ràdio: Informa't i planifica't amb les noves finestres culturals d'iCat
Vilaweb: iCat emetrà sis espais nous d’informació cultural diaris a partir del 15 de gener
Nació Digital: iCat emetrà sis espais nous d'informació cultural diaris a partir del 15 de gener
Directe: iCat emetrà sis espais nous d'informació cultural diaris a partir del 15 de gener
El Economista: iCat emitirá seis espacios nuevos de información cultural diarios
 

       

10 de gener de 2018

2017, un gran any per a Catalunya RàdioTanquem el 2017 amb el rècord històric d'audiència de Catalunya Ràdio: 698.000 oients a l'EGM del novembre, amb el lideratge del cap de setmana amb Ricard Ustrell i el creixement del programa de Mònica Terribas. Mai fins ara Catalunya Ràdio (l'emissora catalana que més creix a l'última onada de l'EGM) havia aconseguit arribar a tanta audència, ja que a aquests 698.000 oients s'hauria d'afegir un rècord també històric de la ràdio a internet al conjunt de l'Estat. Catalunya Ràdio va aconseguir a l'octubre 2.870.000 usuaris únics, gràcies als quals catradio.cat ha estat líder al conjunt de l'Estat i s'ha convertit en la primera emissora a superar els 2 milions d'usuaris a la xarxa (web i aplicació mòbil). A més, el Centre d'Estudis d'Opinió ha certificat aquest 2017 el lideratge de la ràdio pública a nivell informatiu. Catalunya Informació, que ha celebrat el seu 25è aniversari, i Catalunya Música, que ha culminat el 30è, també han aconseguit creixements d'audiència a l'EGM durant el 2017, que ha estat l'any de l'esperadíssim retorn d'iCat a l'FM. L'aposta per l'escena musical catalana i per la cultura del país ha tingut en el retorn d'iCat a les ones hertzianes el seu moment àlgid, amb una de cada tres cançons d'artistes catalans i una graella carregada de programes temàtics. La ràdio pública –que al juny va estrenar un programa de literatura a Catalunya Ràdio, i al setembre un altre a iCat– ha recuperat a l'FM l'emissora musical i cultural el mateix any que ha innovat amb tota una 'graella digital' pròpia, ja que a principis de 2017 es van llençar continguts radiofònics específicament digitals amb el projecte +CatRàdio.

Els professionals del grup d'emissores de Catalunya Ràdio han demostrat un compromís inequívoc amb el servei públic en un curs d'alt voltatge informatiu. La ràdio pública ha estat referència en la cobertura del referèndum de l'1 d'octubre, en les vagues i aturades de país del 3 d'octubre i del 8 de novembre, en les jornades parlamentàries del 6 i 7 de setembre, en la proclamació de la República Catalana al Parlament i aprovació al Senat de l'article 155 el 27 d'octubre, en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, i en tants moments d'enorme interès periodístic al llarg del 2017. A la intensitat informativa d'aquesta etapa, sense precedents des del restabliment democràtic i el naixement de Catalunya Ràdio, se li ha afegit una campanya duríssima contra els mitjans públics catalans, amb episodis violents a Diagonal 614 i els atacs rebuts a les portes de l'emissora el mateix dia de la proclamació de la República i l'aprovació de l'article 155.

Precisament per evitar que l'article 155 afectés Catalunya Ràdio i TV3 hem atès periodistes d'arreu del món, i hem estat notícia per la roda de premsa que vam oferir el 25 d'octubre davant de l'amenaça d'intervenció per part de l'Estat. L'espasa de Dàmocles del 155 sobre els mitjans públics catalans coincidia amb una activitat periodística intensa per explicar l'actualitat del país, però la convocatòria de les eleccions del 21 de desembre no van esvair una ofensiva per fiscalitzar els continguts de Catalunya Ràdio. Mai fins ara una campanya electoral havia suscitat tants recursos de partits polítics davant de la Junta Electoral per condicionar la cobertura i el tractament informatiu de la ràdio pública catalana. Malgrat les pressions, la qualitat de l'antena de Catalunya Ràdio no se n'ha ressentit durant el 2017, tot el contrari.

Ha estat un bon any per als treballadors de Catalunya Ràdio perquè al retorn d'iCat a l'FM s'ha afegit una altra de les fites històriques: l'acord per a l'equiparació salarial amb TV3, gràcies a l'acord entre treballadors i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El 2017 també ha estat un any de reconeixements professionals. Hem rebut un premi Ondas compartit per la cobertura dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. Novament, Catalunya Ràdio va ser referència informativa amb 47 hores ininterrompudes de programació especial. Els serveis informatius de Catalunya Ràdio i TV3 també han rebut aquest desembre el premi Muriel Casals de Comunicació d'Òmnium Cultural. El degoteig de reconeixements professionals durant l'any ha estat continuat, i n'han rebut la productora Núria Ventura (Premi Ràdio Associació de Catalunya) i veus de l'emissora com Mònica Terribas (Premi ARC), Mariola Dinarès (Premi DonaTIC Divulgadora 2017 i Premi Ràdio Associació de Catalunya), Maria Guixà (Premi a la Comunicació Esportiva), Txell Feixas (Premi a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català) i Xantal Llavina (Premi excel·lència de les Telecomunicacions), entre d'altres.

Durant el 2017, Catalunya Ràdio ha millorat la cobertura a l'Estartit el març i també a Sort, Soriguera i Rialp el passat novembre. La ràdio pública posava així fi a aquests dos únics punts negres de la cobertura per FM al territori, just el mateix any que Catalunya Ràdio ha estrenat una nova pàgina web (al gener) i ha llençat una nova aplicació mòbil (al febrer). Gràcies al redisseny web i a la nova app, a més de l'interès informatiu d'uns mesos intensos i l'aposta per la digitalització dels continguts radiofònics i l'agitació a les xarxes socials, Catalunya Ràdio ha consolidat un creixement sense precedents de la seva audiència digital. A les millores de la web i l'app, aquest desembre acabem d'afegir un servei també reclamat pels nostres usuaris com és la descàrrega d'àudios. La integració digital de la redacció, l'impuls a les xarxes socials i les noves web i aplicació mòbil són fites d'un any clau en la innovació digital i aprofundiment per una nova audiència, més participativa i rejovenida.

No voldria acabar aquest apunt de resum d'un 2017 intens i profitós per a Catalunya Ràdio sense recordar tres professionals que ens han deixat durant l'any. La nostra companya Susana Sancho i els col·laboradors de l'emissora Pere Tàpias i Carles Capdevila.

Articles relacionats
Resum del 2016 a Catalunya Ràdio

(Post publicat al blog En sintonia, Comunicació 21, Nació Digital i Racó Català)
 

       

31 de desembre de 2017

Resum del 2017 a Catalunya Ràdio

- 5 de gener de 2017. Catalunya Ràdio encapçala la cavalcada dels Reis a Barcelona.

- 10 de gener de 2017. Publico l'article Orgull de ràdio pública en sis mitjans impresos (Regió 7 i Diari de Tarragona) i digitals (Comunicació 21, Vilaweb, Nació Digital i Racó Català) amb motiu del primer any a la direcció.

- 10 de gener de 2017. Catalunya Ràdio emet les postdates literàries de la Institució de les Lletres Catalanes.

- 12 de gener de 2017. Sopar a Girona amb els membres del Trinxat per explicar-los el projecte de Catalunya Ràdio.

- 13 de gener de 2017. Àlex Gorina celebra els 30 anys del mític programa de cinema 'La finestra indiscreta'.

- 14 de gener de 2017. Publico l'article Compromís amb la cultura i la ràdio pública en resposta a un de Bernat Ruiz Domènech.

- 19 de gener de 2017. El col·lectiu On són les dones atribueix el lideratge en paritat a Catalunya Ràdio.

- 20 de gener de 2017. Catalunya Ràdio estrena redisseny de la seva web.

- 23 de gener de 2017. Anunciem amb Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio' que la ràdio pública celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio a casa dels oients.

- 25 de gener de 2017. Signatura amb Francesc Fàbregas d'un conveni entre Catalunya Ràdio i l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal per donar difusió als mitjans del territori.

- 27 de gener de 2017. Comissió de control al Parlament de Catalunya. Explico com celebrarem el Dia Mundial de la Ràdio i destaco els primers èxits del redisseny de la web de Catalunya Ràdio.

- 29 de gener de 2017. Catalunya Ràdio retransmet la gala dels Premis Gaudí amb Roger de Gràcia.

- 1 de febrer de 2017. El Tió Solidari de Catalunya Ràdio va recollir 46 tones de menjar.

- 3 de febrer de 2017. Sopar a Tarragona amb els periodistes de #Canallesca per explicar-los el projecte de Catalunya Ràdio.

- 8 de febrer de 2017. Estrenem les noves apps de Catalunya Ràdio i TV3.

- 10 de febrer de 2017. Catalunya Ràdio col·labora en la difusió de 'Paraula de Stone', homenatge a Jordi Tardà, inaugurada a Mataró. TV3 se'n fa ressò.

- 12 de febrer de 2017. Jordi Basté lamenta que els polítics 'potinegin' els mitjans públics i demana que 'només hi hagi dos directors: els de TV3 i Catalunya Ràdio' en una entrevista a Nació Digital.

- 13 de febrer de 2017. Publicació a diversos mitjans d'un article amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio: El Punt Avui, La Mañana, Empordà, Comunicació 21, Nació Digital, Racó Català i CatZona. També publicat al blog En sintonia.

- 13 de febrer de 2017. Catalunya Ràdio fa tota la programació del Dia Mundial de la Ràdio fora dels estudis, arreu del territori i en cases d'oients triades entre les prop de 300 peticions. Mònica Terribas fa dues hores d'antena conjunta amb Justo Molinero des de Ràdio Tele-Taxi. Catalunya Ràdio triplica amb #CatRàdioAmbTu l'etiqueta #diaRAC1 i obté un major ressò mediàtic, especialment a 'Els matins' i els Telenotícies de TV3. Intervenció amb Santi Faro a 'El matí de Catalunya Ràdio' per explicar la jornada.

- 15 de febrer de 2017. El consell de govern de la CCMA felicita els professionals de Catalunya Ràdio per l'èxit del Dia Mundial de la Ràdio.

- 16 de febrer de 2017. Catalunya Ràdio anuncia el dial digital +CatRàdio i fa un pas endavant, amb una entrevista al Popap de Mariola Dinarès i un Facebook Live d'una hora des de l'emissora presentat per Santi Faro i visualitzat per 15.000 usuaris. El Telenotícies Migdia se'n fa ressò (minut 57).

- 17 de febrer de 2017. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aplaudeix a Twitter el projecte +CatRàdio. El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ho havia fet el dia anterior amb un retuit del programa 'Revolució 4.0' sobre emprenedoria i economia digital de Xantal Llavina, i aquell mateix dia amb un altre retuit d'una piulada meva.

- 17 de febrer de 2017. Valoració positiva per part meva de +CatRàdio, del 30è aniversari de Catalunya Música, de les noves apps de TV3 i Catalunya Ràdio i del servei TV3alacarta, en la comissió de control a la CCMA del Parlament de Catalunya. La CCMA emet una nota sobre la reciprocitat.

- 18 de febrer de 2017. El conseller de Cultura, Santi Vila, aplaudeix el dial digital de Catalunya Ràdio +CatRàdio també a través de Twitter.

- 20 de febrer de 2017. Catalunya Ràdio recupera els continguts de Big Data, amb l'informe de periodisme de dades La Catalunya rural es despobla amb la crisi.

- 20 de febrer de 2017. Catalunya Ràdio duplica l'audiència digital en un mes.

- 21 de febrer de 2017. Visita a les instal·lacions de la Federació Catalana de Futbol i reunió amb el seu president, Andreu Subies.

- 22 de febrer de 2017. Reunió amb Manel Guerrero, comissari de l'Any Palau i Fabre. Catalunya Ràdio se'n farà ressò.

- 22 de febrer de 2017. Compareixença anual al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

- 23 de febrer de 2017. Flashmob a ritme de 'La La Land' davant de Catalunya Ràdio amb Àlex Gorina.

- 24 de febrer de 2017. El programa 'Catalunya Migdia' reviu amb Oriol Junqueras, Enric Calpena i Vicent Sanchis el programa emès fa 10 anys 'El nas de Cleòpatra' que ja predeia bona part del que ha succeït amb el procés a Catalunya. Pocs dies abans del programa radiofònic amb els visionaris de 10 anys enrere, l'àudio d'aquell programa havia estat el més escoltat a la web de Catalunya Ràdio diversos dies seguits. El TN Vespre se'n fa ressò.

- 24 de febrer de 2017. 100 quilòmetres contra la fam. Catalunya Ràdio amb l'Oxfam Trailwalker. Els equips de Catalunya Ràdio faran 100 quilòmetres en 32 hores per una bona causa.

- 24 de febrer de 2017. La Marató 2017 de TV3 i Catalunya Ràdio, que es farà el 17 de desembre, estarà dedicada a les malalties infeccioses greus.

- 24 de febrer de 2017. El col·lectiu On són les dones reconeix, després de sis mesos de recomptes, que Catalunya Ràdio és l'emissora líder en paritat.

- 26 de febrer de 2017. Torna Pere Tàpias a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, després d'uns mesos de baixa.

- 28 de febrer de 2017. Menció especial del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona al programa 'Solidaris'.

- 3 de març de 2017. Un dron a Catalunya Ràdio en directe a 'El matí de Catalunya Ràdio' i per Facebook Live.

- 6 de març de 2017. Divisió entre els consellers al CAC sobre una cançó en una entrevista de Ricard Ustrell a l'alcaldessa de Berga.

- 6 de març de 2017. Catalunya Ràdio obté al febrer el seu rècord històric d'audiència amb la nova app, amb 84.000 usuaris únics i 739.000 pàgines vistes.

- 8 de març de 2017. La remuntada del Barça davant del PSG a la Champions fa batre el rècord d'audiència digital a la web i l'app de Catalunya Ràdio.

- 10 de març de 2017. Mònica Terribas entrevista Jordi Basté a Catalunya Ràdio arran de la publicació de la seva primera novel·la.

- 10 de març de 2017. La presidenta en funcions, Núria Llorach, afirma al Parlament en resposta al diputat de la CUP Albert Botran que la CCMA treballa per la retorn d'iCat a la FM. Durant la comissió de control de la CCMA al Parlament, destaco l'èxit de les noves apps de TV3 i Catalunya Ràdio, amb el rècord històric d'audiència digital de la retransmissió de Joaquim Maria Puyal de la remuntada del Barça davant el PSG, i afirmo que la Corporació assumeix el repte d'impulsar una 'Netflix catalana'.

- 11 de març de 2017. Entrevista d'El Periódico a Jordi Costa: "Sempre que puc me'n vaig de Gràcia durant les festes".

- 12 de març de 2017. El sirià refugiat al Líban Adnan fa la marató de Barcelona en cadira de rodes complint el seu somni i gràcies a la iniciativa del programa 'Catalunya Migdia' de Catalunya Ràdio.

- 12 de març de 2017. Una informació sosté que l'ANC preveu accions de 'resistència' per protegir TV3 i Catalunya Ràdio.

- 13 de març de 2017. Mònica Terribas petoneja Marta Romagosa per denunciar l'agressió homòfoba de Berga.

- 13 de març de 2017. Jaume Peral renuncia 'per motius personals' a la direcció de TV3, i el consell de govern de la CCMA nomena el periodista Vicent Sanchis nou director.

- 14 de març de 2017. Catalunya Ràdio omple una sala de cinema amb oients en la pre-estrena de la pel·lícula 'Incerta glòria'.

- 14 de març de 2017. Catalunya Ràdio fa costat a Txarango i del 14 al 26 de març presenta en exclusiva les cançons d"El cor de la terra".

- 15 de març de 2017. Mònica Terribas entrevista el nou director de TV3, Vicent Sanchis.

- 15 de març de 2017. Jordi Basté critica a RAC1 el sistema de nomenaments a la CCMA.

- 17 de març de 2017. Presentació del llibre 'A 300 per hora', de Damià Aguilar i Pere Flores, els dos periodistes de Catalunya Ràdio que han cobert els mundials de motociclisme durant 30 anys. 

- 17 de marçde 2017. Un centenar d'oients envien fotografies seves petonejant-se responent a l'acció #matídepetons.

- 17 de març de 2017. Joaquim Maria Puyal, premiat per la seva trajectòria.

- 17 de març de 2017. Segona temporada de la radionovel·la 'Amb mal peu', d'El suplement.

- 19 de març de 2017. La corresponsal de Catalunya Ràdio i TV3 entra a Mossul per informar des del front com es lliura la batalla que pot acabar amb la derrota més important d'Estat Islàmic a l'Iraq.

- 20 de març de 2017. Picabaralla entre Pau Llonch i José Domingo a la tertúlia d'El matí de Catalunya Ràdio arran de la teoria del 'cop d'estat'.

- 20 de març de 2017. Una sèrie de reportatges del 'Catalunya migdia' aprofundeixen en la realitat del milió d'immigrants arribats a Catalunya. Entre el 20 i el 23 de març una investigació sobre el terreny dels periodistes de Catalunya Ràdio dedicada a Els nous altres catalans.

- 23 de març de 2017. Catalunya Ràdio bat el seu rècord d'audiència digital al febrer amb 357.000 usuaris únics segons ComScore. Enhorabona als professionals!

- 28 de març de 2017. Catalunya Ràdio arriba als 125.000 seguidors a Twitter.

- 28 de març de 2017. Mònica Terribas atura l’intent de Xavier Garcia Albiol de crear sospites sobre Catalunya Ràdio i TV3.

- 29 de març de 2017. Visita i sessió amb alumnes de la Facultat Blanquerna de Comunicació a Catalunya Ràdio.

- 29 de març de 2017. Presentació dels actes del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana, amb el suport de Catalunya Ràdio.

- 30 de març de 2017. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació assoleixen el lideratge en informatius segons el darrer baròmetre del CEO.

- 31 de març de 2017. Catalunya Ràdio posa fi als problemes de cobertura a l'Estartit i fa una visita al centre emissor de Rocamaura amb l'alcalde, Josep Maria Rufí, i el president de l'entitat municipal descentralitzada, Genís Dalmau.

- 1 d'abril de 2017. Presentació de la segona temporada de la radionovel·la 'Amb mal peu' d'El suplement de Catalunya Ràdio.

- 1 d'abril de 2017. Solidaris des d'Amer, per on passa la Trailwalker Oxfam, cursa solidària en què hi participen dos equips de Catalunya Ràdio i que compten amb 'el suport' del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

- 4 d'abril de 2017. Anunci del premis de Ràdio Associació de Catalunya a la millor professional per a la periodista Núria Ventura, d'El matí de Catalunya Ràdio, i mencions de qualitat per als programes 'Popap' de Mariola Dinarès i 'El club de la mitjanit' de Francesc Garriga.

- 5 d'abril de 2017. Anunci del retorn d'iCat a l'FM al setembre, amb Carles Aledo al Popap i amb el conseller de Cultura, Santi Vila, a l'Estat de Gràcia.

- 5 d'abril de 2017. Programa especial de l'Estat de Gràcia des de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.

- 6 d'abril de 2017. La diputada del PP Andrea Levy demana que 'El matí de Catalunya Ràdio' prescindeixi del col·laborador David Fernàndez.

- 6 d'abril de 2017. Anunci del retorn d'iCat a l'FM a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas. L'escena catalana rep la notícia amb satisfacció.

- 9 d'abril de 2017. Entrevista a l'Agència Catalana de Notícies: "L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents".

- 10 d'abril de 2017. Entrevista al setmanari El Temps: "Catalunya Ràdio està a l'altura dels moments que viu el país" [PDF]

- 10 d'abril de 2017. El periodista Xavi Freixes presentarà 'El matí de Catalunya Ràdio' de l'estiu.

- 19 d'abril de 2017. Catalunya Ràdio és l'emissora en català que més creix a l'EGM (13%). Portada d'El matí de Catalunya Ràdio. Apunt d'agraïment i felicitació als professionals de Catalunya Ràdio.

- 4 de maig de 2017. Comiat al far de Vilanova i la Geltrú del radiofonista, cantautor, gastrònom i escriptor Pere Tàpias.

- 4 de maig de 2017. La productora de Catalunya Ràdio Núria Ventura i els programes Popap i El club de la mitjanit, premiats als Premis Ràdio Associació.

- 5 de maig de 2017. Entrevista amb Mari de la Pau Huguet a 'Divendres' de TV3 per explicar el concert d'iCat i el retorn a l'FM.

- 5 de maig de 2017. Entrevista a Josep Cuní sobre el 30è aniversari de Catalunya Música.

- 8 de maig de 2017. 1.300 persones omplen la Sala Apolo de Barcelona en 'El desconcert' d'iCat, que celebra el retorn de l'emissora a l'FM. Anunciem les línies mestres del retorn d'iCat a l'FM. Crònica de Jordi Bianciotto a El Periódico.

- 9 de maig de 2017. L'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça, entre les zones amb menys naixements del món, segons el Big Data de Catalunya Ràdio.

- 10 de maig de 2017. 30è aniversari de Catalunya Música. En una entrevista a l'emissora, afirmo que 'és una estructura de país'. Catalunya Música fa una programació especial pel 30è aniversari.

- 11 de maig de 2017. Jordi Évole anuncia a Catalunya Ràdio que ha presentat una proposta de 'Salvados' a la catalana a TV3, que seria amb Ricard Ustrell de presentador.

- 11 de maig de 2017. Polèmiques declaracions del diputat socialista David Pérez a Catalunya Ràdio.

- 12 de maig de 2017. Sílvia Cóppulo rebat el diputat del PSC David Pérez sobre el tema de les fosses del franquisme.

- 14 de maig de 2017. El conseller de Cultura, Santi Vila, valora el 30è aniversari de Catalunya Música.

- 15 de maig de 2017. El diari Ara publica que Ricard Ustrell té a tocar el programa 'Salvados' a la catalana per a TV3.

- 22 de maig de 2017. Catalunya Ràdio fa rècord d'audiència a internet i creix un 74%, i TV3 experimenta un creixement del 30%.

- 22 de maig de 2017. Mor Francesc Sanuy, que va ser tertulià d'El matí de Catalunya Ràdio.

- 24 de maig de 2017. El consell de govern de la CCMA nomena Christian Garcia director d'Esports.

- 26 de maig de 2017. Catalunya Ràdio estrenarà un programa de literatura presentat per David Guzman, segons anuncio a la comissió de control a la CCMA al Parlament. Serà un programa de literatura sense complexos. També anuncio la graella d'estiu de Catalunya Ràdio.

- 31 de maig de 2017. Ràdio Puigcerdà emetrà els butlletins informatius de Catalunya Ràdio.

- 31 de maig de 2017. Catalunya Ràdio bat el seu rècord històric digital i duplica els usuaris.

- 1 de juny de 2017. El programa casteller 3 rondes estrena la seva 13a temporada a Catalunya Ràdio.

- 3 de juny de 2017. iCat és l'emissora oficial del Primavera Sound 2017.

- 5 de juny de 2017. La fins ara directora comercial de Catalunya Ràdio, Neus Comellas, pren possessió com a regidora de Manresa.

- 7 de juny de 2017. El matí de Catalunya Ràdio des de la presó Model de Barcelona hores abans del seu tancament. Catalunya Ràdio publica imatges de l'interior de la presó en 360 graus.

- 7 de juny de 2017. Compareixença davant dels consellers del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

- 8 de juny de 2017. El suplement de Ricard Ustrell prepara el programa especial de l'1 de juliol al Liceu.

- 9 de juny de 2017. Programa especial d'El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, amb motiu de l'anunci de la data i pregunta del referèndum d'independència.

- 14 de juny de 2017. Participació a la taula rodona sobre l'estat de la ràdio a Catalunya en el Mercat de l'Audiovisual de Granollers.

- 15 de juny de 2017. Esmorzar de comunicació amb representants de la Taula del Tercer Sector.

- 15 de juny de 2017. iCat és l'emissora oficial del Sónar 2017.

- 16 de juny de 2017. Programa especial de l'APM d'El matí de Catalunya Ràdio des de Ca la Nuri de la platja de la Barceloneta.

- 16 de juny de 2017. La plantilla de Catalunya Ràdio valida el preacord per a l'equiparació salarial amb TV3.

- 17 de juny de 2017. Catalunya Ràdio estrena el programa de literatura 'Ciutat Maragda', amb David Guzman.

- 18 de juny de 2017. Ricard Ustrell publica a Nació Digital l'article Per què m'agrada treballar a Catalunya Ràdio.

- 19 de juny de 2017. Catalunya Ràdio fa un rècord històric amb 834.000 usuaris únics i creix un 77%.

- 19 de juny de 2017. El Periódico de Catalunya publica que Sílvia Cóppulo durà a TV3 el programa radiofònic 'El divan'.

- 19 de juny de 2017. Programa especial d'El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, des de la casa de Joan Fuster a Sueca amb els consellers de Cultura del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.

- 21 de juny de 2017. Catalunya Música emet el concert de l'OBC a la platja.

- 21 de juny de 2017. La corresponsal de Catalunya Ràdio Txell Feixas, premi a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català.

- 21 de juny de 2017. Catalunya Ràdio anuncia que la periodista Cristina Puig farà la tertúlia del Catalunya Vespre en substitució de Sílvia Cóppulo, que farà el salt de TV3 amb 'El divan' de Catalunya Ràdio. La CCMA ratifica els canvis a la graella de Catalunya Ràdio i la incorporació de Cristina Puig.

- 21 de juny de 2017. Entrevista a Ricard Ustrell a El Nacional: "Si ets un fill de puta pots arribar on et proposes".

- 22 de juny de 2017. Gag del Polònia amb Mònica Terribas, Roger de Gràcia i Empar Moliner.

- 24 de juny de 2017. Concert d'homenatge a Pere Tàpias: "Un pèl nou, un pèl antic".

- 30 de juny de 2017. Presentació a la comissió de control de la CCMA del Parlament de la graella 2017-2018 de Catalunya Ràdio, amb la incorporació de Cristina Puig com a novetat.

- 1 de juliol de 2017. Catalunya Ràdio omple el Liceu amb 'Un somni fet realitat' d'El suplement.

- 5 de juliol de 2017. L'EGM certifica que Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix, i el Catalunya Migdia és líder de la seva franja. Entrevista amb Mònica Terribas i Santi Faro sobre l'EGM a El matí de Catalunya Ràdio.

- 7 de juliol de 2017. Acord amb Ona Torelló perquè els titulars de Catalunya Ràdio s'emetin a Ràdio Ona Torelló.

- 10 de juliol de 2017. Catalunya Migdia recorda els 25 anys de "L'orquestra" de Jordi Vendrell amb Empar Moliner, Josep Murgades i Josep Maria Terricabras. Article a la mèmoria de Vendrell de Jordi Bianciotto.

- 14 de juliol de 2017. Anuncio al Parlament de Catalunya el retorn d'iCat a l'FM per al 6 de setembre amb diversos articles publicats a El Punt Avui, Comunicació 21, Nació Digital i Racó Català.

- 15 de juliol de 2017. Adrià Bas s'acomiada dels oients del programa Solidaris de Catalunya Ràdio.

- 17 de juliol de 2017. Gemma Nierga afirma a 'El suplement' que li agradaria treballar a Catalunya Ràdio.

- 17 de juliol de 2017. La UER inclou 12 concerts de Catalunya Música a la seva programació de festivals d'estiu.

- 20 de juliol de 2017. El periodista Albert Segura presentarà i dirigirà la desena temporada de "Solidaris" a Catalunya Ràdio.

- 20 de juliol de 2017. Catalunya Ràdio duplica l'audiència digital en un any, segons ComsCore.

- 20 de juliol de 2017. Catalunya Ràdio rememora els 21 dies dels Jocs de Barcelona 92.

- 26 de juliol de 2017. El consell de govern de la CCMA tomba la contractació de Cristina Puig per a la segona hora del Catalunya vespre amb l'excusa pressupostària.

- 29 de juliol de 2017. Acord al Parlament perquè el Govern no controli els mitjans públics, i que l'elecció de consellers de la CCMA es faci per 90 diputats i el consens de 3 partits.

- 31 de juliol de 2017. La CUP acusa la CCMA de boicotejar la programació de Catalunya Ràdio. El diputat de la CUP al Parlament Albert Botran publica l'article Qui mana a TV3 i Catalunya Ràdio?

- 1 d'agost de 2017. iCat torna a l'FM en fase proves: El Periódico, Racó Català, El País, Ara, Comunicació 21, El Punt Avui, Nació Digital, Directe, Vilaweb, El Nacional. Se'n fa ressò al minut 51 el Telenotícies Migdia.

- 1 d'agost de 2017. Bernat Dedéu publica al seu blog l'article La Crispu i la Corpo.

- 3 d'agost de 2017. Joan Ollé publica a El Periódico l'article La radio púbica.

- 21 d'agost de 2017. Agraïment i felicitació als professionals de Catalunya Ràdio per la cobertura dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

- 22 d'agost de 2017. Catalunya Ràdio triplica l'audiència digital al juliol, segons ComScore, amb 466.000 usuaris únics a l'Estat i 308.000 a Catalunya.

- 23 d'agost de 2017. Catalunya Ràdio farà un especial de la manifestació antiterrorista i trasllada la transmissió del partit del Barça a iCat.

- 24 d'agost de 2017. Catalunya Ràdio fitxa Andreu Buenafuente en la nova temporada d'El suplement.

- 25 d'agost de 2017. Presentació de la nova temporada de Catalunya Ràdio i inauguració del nou estudi 1 de l'emissora. Entrevista a 'Els matins' de TV3 amb Mònica Terribas, informació al TN Migdia (minut 36), i entrevista a 'El matí de l'estiu' amb Xavi Freixes.

- 25 d'agost de 2017. Article sobre la presentació de la nova temporada publicada a En sintonia i Racó Català.

- 28 d'agost de 2017. Reunió de la comissió delegada de la Fundació puntCAT amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La fundació s'ofereix a gestionar un possible domini d'internet .ct.

- 29 d'agost de 2017. Signatura de l'acord perquè Ràdio Blanes emeti els butlletins informatius de Catalunya Ràdio, amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor de Comunicació, Albert Sanz. S'han fet ressò Nació Digital, Vilaweb, Directe, Girona Notícies, Tribuna Selvatana, Comunicació 21, CCMA i Catalunya Ràdio.

- 1 de setembre de 2017. RAC1 anuncia el fixatge de Cristina Puig com a tertuliana de Jordi Basté.

- 2 de setembre de 2017. Gemma Nierga debuta com a col·laboradora de Catalunya Ràdio a 'El suplement'.

- 3 de setembre de 2017. Andreu Buenafuente debuta com a col·laborador de Catalunya Ràdio a 'El suplement'.

- 4 de setembre de 2017. Catalunya Música arrenca una nova temporada amb la gran novetat del programa ‘El compositor de la setmana’. Les principals novetats de la nova temporada.

- 4 de setembre de 2017. Presentació de la nova temporada d'iCat, la del retorn a l'FM, amb el conseller de Cultura, Lluís Puig. Prèviament, entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' amb l'exconseller de Cultura Santi Vila. Article publicat a Comunicació 21, Racó Català i al blog En sintonia. Mitjans que s'han fet ressò de la presentació: TV3, 324, CCMA, El Punt Avui, Diari de Tarragona, Diari de Girona, Regió 7, Ara, Vilaweb, Nació Digital, Directe, Núvol, El Periódico, El Periódico (II) i Comunicació 21.

- 6 de setembre de 2017. Entrevista d'Enderrock a Carles Aledo, coordinador d'iCat.

- 6 de setembre de 2017. El Parlament de Catalunya aprova la Llei del Referèndum. Resum en 5 minuts.

- 7 de setembre de 2017. El Parlament de Catalunya aprova la Llei de Transitorietat.

- 8 de setembre de 2017. Els noms de Núria Llorach, Vicent Sanchis i Saül Gordillo apareixen al BOE a partir de la providència del Tribunal Constitucional per la suspensió de la Llei del Referèndum.

- 9 de setembre de 2017. El Grup de Periodistes Barnils denuncia "les intolerables pressions als mitjans per frenar el referèndum de l’1-O".

- 11 de setembre de 2017. Vint-i-cinquè aniversari de Catalunya Informació.

- 12 de setembre de 2017. El director de TV3, Vicent Sanchis, rep la notificació judicial per no promoure la participació i la celebració del referèndum de l'1-O.

- 13 de setembre de 2017. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, rep la notificació judicial per no promoure la participació ni la celebració del referèndum de l'1-O.

- 14 de setembre de 2017. Una secretària judicial em notifica la providència del Tribunal Constitucional per no promoure la participació ni la celebració del referèndum de l'1-O.

- 14 de setembre de 2017. Presentació a CaixaFòrum de la nova temporada de Catalunya Música.

- 15 de setembre de 2017. Compareixença a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya, on valoro positivament l'arrencada d'iCat a l'FM, els 25 anys de Catalunya Informació i els acords amb emissores municipals per difondre els butlletins informatius de Catalunya Ràdio. La presidenta en funcions, Núria Llorach, afirma que la CCMA no posarà en risc els treballadors.

- 17 de setembre de 2017. Catalunya Ràdio comença a emetre l'anunci informatiu institucional de la Generalitat sobre el referèndum. TV3 va començar el dia 16.

- 18 de setembre de 2017. Article publicat al diari Ara amb Francesc Cano sobre els 25 anys de Catalunya Informació.

- 19 de setembre de 2017. El Síndic de Greuges denuncia els atacs als mitjans de comunicació de Catalunya.

- 19 de setembre de 2017. Un informe jurídic de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) lamenta la "interpretació àmplia" de la fiscalia contra els mitjans que han publicat anuncis de l'1-O.

- 20 de setembre de 2017. El comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio mostren el seu rebuig a l'actuació de la Guàrdia Civil.

- 21 de setembre de 2017. Hisenda sotmet la CCMA, el CAC i l'ACN a una vigilància especial.

- 21 de setembre de 2017. Més de 480.000 usuaris únics s'han connectat a l'app i la web de Catalunya Ràdio a l'agost, segons dades de comScore.

- 21 de setembre de 2017. Zoo guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català amb 'La mestra', gràcies a les votacions dels oients de Catalunya Ràdio i iCat.

- 21 de setembre de 2017. Concentració de periodistes en defensa de la llibertat de premsa.

- 22 de setembre de 2017. Catalunya Informació celebra el 25è aniversari estrenant dos informatius diaris.

- 24 de setembre de 2017. La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil denuncia 'El matí de Catalunya Ràdio' per informar dels moviments de la policia.

- 25 de setembre de 2017. Convocatòria de manifestació davant de Catalunya Ràdio per al dimecres 27 arran de la denúncia contra Mònica Terribas.

- 26 de setembre de 2017. El Economista publica que la fiscalia investiga Catalunya Ràdio i TV3 per emetre els anuncis del referèndum.

- 26 de setembre de 2017. El CAC no ordena a TV3 i Catalunya Ràdio que aturin l'emissió dels anuncis del referèndum. Els consellers contraris Carme Figueras [post], Eva Parera [post] i Daniel Sirera [post] discrepen públicament.

- 27 de setembre de 2017. Mig centenar d'ultradretans es manifesten davant de Catalunya Ràdio contra Mònica Terribas arran de la denúncia dels oficials de la Guàrdia Civil.

- 28 de setembre de 2017. El programa Revolució 4.0 de Xantal Llavina a Catalunya Ràdio, premi excel·lència de la Diada de les Telecomunicacions.

- 29 de setembre de 2017. La programació especial de l'1-O de Catalunya Ràdio alterarà les transmissions de futbol de diumenge.

- 29 de setembre de 2017. Catalunya Ràdio i TV3 renoven a fons l'app de notícies del 324.cat.

- 1 d'octubre de 2017. Cobertura especial del referèndum, amb rècord històric de consum digital: 818.000 usuaris únics al portal de la CCMA.

- 3 d'octubre de 2017. Els treballadors Catalunya Ràdio fan vaga de 24 hores per sumar-se a la vaga general.

- 3 d'octubre de 2017. Manifestació de mig centenar de persones amb banderes espanyoles davant de Catalunya Ràdio.

- 4 d'octubre de 2017. La periodista de Catalunya Ràdio Maria Guixà rep el Premi a la Comunicació Esportiva i Social.

- 4 d'octubre de 2017. Tercera manifestació espanyolista davant de Catalunya Ràdio, amb 150 persones.

- 6 d'octubre de 2017. No se celebra la comissió de control a la CCMA al Parlament de Catalunya, desconvocada el dia abans, 4 d'octubre.

- 6 d'octubre de 2017. Albert Boadella afirma que "s'hauria de tancar TV3 i Catalunya Ràdio i posar-hi gent natural i sensata".

- 8 d'octubre de 2017. L'exdirigent socialista Josep Borrell afirma a la manifestació unionista de Barcelona que els mitjans públics catalans són "una vergonya democràtica".

- 10 d'octubre de 2017. Inés Arrimadas i Xavier García Albiol critiquen els mitjans públics catalans en els seus discursos al Parlament.

- 10 d'octubre de 2017. Rècord històric d'audiència de Catalunya Ràdio en directe per internet de la sessió al Parlament de Catalunya, un 50% més que el referèndum de l'1-O.

- 11 d'octubre de 2017. El Grup de Periodistes Pi i Margall anima a deixar de col·laborar amb els mitjans de la CCMA.

- 13 d'octubre de 2017. Entre les 10 i les 11 de la nit, cauen les apps i webs de TV3 i Catalunya Ràdio per un problema de l'empresa proveïdora de CDN que va patir un tall de servei amb els seus clients a nivell mundial. Això genera teories a les xarxes sobre un hipotètic atac hacker.

- 17 d'octubre de 2017. Mònica Terribas entrevista Enric Millo l'endemà de l'entrada a la presó de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

- 17 d'octubre de 2017. Un àudio d'un gag de l'APM no emès per Catalunya Ràdio circula per grups de Wahtsapp, i el programa demana disculpes.

- 17 d'octubre de 2017. L'exdiputada Carme Valls deixa les tertúlies de Catalunya Ràdio "per sectàries".

- 18 d'octubre de 2017. Catalunya Ràdio rep l'Ondas a la millor cobertura pels atemptats del 17 d'agost.

- 18 d'octubre de 2017. El CAC considera que les referències fetes a 'El Matí de Catalunya Ràdio' sobre moviments de vehicles policials no van vulnerar la normativa.

- 19 d'octubre de 2017. Catalunya Ràdio bat el rècord d'audiència digital, segons les dades de comsCore de setembre.

- 20 d'octubre de 2017. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, declara com a testimoni davant la Guàrdia Civil a instàncies del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

- 20 d'octubre de 2017. L'exministra socialista Carmen Calvo insinua la intervenció dels Mossos, TV3 i Catalunya Ràdio, i eleccions autonòmiques pactaces amb el PP per al gener de 2018.

- 20 d'octubre de 2017. Un breu tall de subministrament a TV3 provoca nerviosisme i preocupació entre l'audiència i a la xarxa.

- 21 d'octubre de 2017. El consell de ministres concreta les mesures de l'article 155, que haurà d'aprovar el dia 27 el Senat, entre les quals destaca la intervenció dels mitjans públics catalans.

- 21 d'octubre de 2017. El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio emeten un comunicat en què afirmen que "no reconeixeran l'autoritat" d'un nou director de l'emissora fruit de l'aplicació del 155.

- 21 d'octubre de 2017. Programa especial amb Mònica Terribas i Joaquim Maria Puyal per cobrir la manifestació a Barcelona per l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, així com la compareixença del president Carles Puigdemont –en resposta al president espanyol Mariano Rajoy, que ha comparegut al migdia després del consell de ministres– i el partit Barça-Màlaga. Al matí, Ricard Ustrell ha fet un 'El suplement' especial des de Madrid, Neus Bonet ha fet un 'Catalunya migidia' especial amb taula d'anàlisi, i Òscar Fernàndez ha fet un informatiu especial durant tota la tarda per cobrir la manifestació i la compareixença al Parlament de Carme Forcadell, fins que s'hi han posat Terribas i Piuyal. Intervenció per antena a l'especial informatiu per explicar els canvis de programació del dia i el posicionament de la direcció.

- 22 d'octubre de 2017. Conversa amb Antoni Bassas, Andreu Buenafuente, Carles Prats, Salvador Alsius, Montse Melià i Montse Poblet, a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, amb Ricard Ustrell, sobre la intervenció dels mitjans públics catalans. Àudio.

- 23 d'octubre de 2017. Assemblea de treballadors de Catalunya Ràdio per reiterar que no es reconeixerà l'autoritat de cap director imposat amb l'article 155.

- 23 d'octubre de 2017. Els expresidents i exdirectors de la CCMA Enric Marín, Jaume Ferrús, Joan Majó i Albert Sáez analitzen amb Mònica Terribas l'aplicació del 155 als mitjans públics catalans.

- 23 d'octubre de 2017. Vicent Sanchis i Saül Gordillo analitzen l'amenaça d'intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 23 d'octubre de 2017. Entrevista a EITB: 'Los trabajadores no acatarán órdenes que vayan en contra de sus criterios'.


-24 d'octubre de 2017. Reportatge a France 24: Radio Catalunya, la radio catalane qui désobéit à Madrid. Entrevista a Onda Vasca abans de la tertúlia.

- 24 d'octubre de 2017. Reportatge a Los Angeles Times: Catalunya Radio fans the flames of the independence movement in Spain.

- 25 d'octubre de 2017. Manifest de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN davant l'amenaça d'intervenció dels mitjans públics catalans. Roda de premsa internacional amb Vicent Sanchis, Saül Gordillo i Marc Colomer, directors de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN, respectivament.

- 26 d'octubre de 2017. Editorial del diari Ara: Ara més que mai, al costat dels mitjans públics catalans.

- 27 d'octubre de 2017. El Parlament de Catalunya aprova la declaració d'independència i el Senat aprova l'article 155 per intervenir l'autonomia i suspendre de les seves funcions tot el Govern i dissoldre el Parlament. Programació especial de Catalunya Ràdio des del Parlament amb connexions amb Madrid i arreu del territori.

- 27 d'octubre de 2017. Els mitjans públics catalans queden, finalment, exclosos de l'article 155 aprovat pel Senat. Membres dels comitès d'empresa i consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio assisteixen a la cambra.

- 27 d'octubre de 2017. Prop de 400 persones amb banderes espanyoles es manifesten davant de Catalunya Ràdio i diverses desenes trenquen vidres i la porta d'entrada, impedint l'accés i sortida de l'emissora durant una hora.

- 28 d'octubre de 2017. El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia l'atac a Catalunya Ràdio i a un equip de Betevé. S'afegeixen a la condemna i les mostres de suport a l'emissora Miquel Iceta (PSC), Ada Colau (BEC), Jaume Collboni (PSC), Alfred Bosch (ERC), Sergi Sabrià (ERC), David Fernàndez (CUP), Sònia Sierra (C's)...

- 29 d'octubre de 2017. Atac a periodistes d'El Nacional i de TV3 i algun insult als de Catalunya Ràdio que cobrien la manifestació espanyolista de Barcelona.

- 30 d'octubre de 2017. Esmorzar solidari de més d'un centenar de persones davant de Catalunya Ràdio per condemnar els atacs ultres a l'emissora.

- 30 d'octubre de 2017. Comunicat de la CCMA per denunciar les agressions a Catalunya Ràdio i als periodistes dels seus mitjans.

- 31 d'octubre de 2017. Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix a l'hora d'informar-se.

- 1 de novembre de 2017. Un 33,6% dels catalans s’informa per Catalunya Ràdio, que guanya 8 punts i és l’emissora que més creix, segons l'última onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

- 2 de novembre de 2017. Gairebé 3 milions i mig d'usuaris únics de Catalunya Ràdio durant l'octubre. Rècord històric d'audiència digital.

- 2 de novembre de 2017. Concentració dels treballadors de Catalunya Ràdio a les portes de l'emissora per exigir la llibertat dels empresonats Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i reclamar que s'aturi la "persecució judicial contra els representants i dirigents polítics catalans i per rebutjar un cop més l'aplicació de l'article 155 a les institucions catalanes".

- 2 de novembre de 2017. El Confidencial publica que el PP farà informes de seguimient per intentar que la Junta Electoral freni TV3 i Catalunya Ràdio.

- 4 de novembre de 2017. Ricard Ustrell troba 'insultant' que es qüestioni la professionalitat dels mitjans públics catalans.

- 5 de novembre de 2017. El Confidencial publica que el PP està molest amb el PSOE i exigirà a la Junta Electoral més control de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 6 de novembre de 2017. VOX demana investigar TV3 y Catalunya Ràdio per "estar al servei del cop d'Estat".

- 6 de novembre de 2017. El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, afirma que desconeix la petició de Vox al jutjat número 13 de Barcelona i al TSJC d’apertura de diligències urgents contra TV3 i Catalunya Ràdio per delictes de provocació, conspiració i proposició per rebel·lió, delicte de sedició, de malversació de cabals públics i "d’ultratge a Espanya".

- 7 de novembre de 2017. Mònica Terribas entrevista a Brussel·les el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Mertixell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí. L'entrevista és un èxit mediàtic i genera un alt consum d'àudio digital.

- 7 de novembre de 2017. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, adverteix que el PP serà "molt vigilant" amb les emissions de TV3.

- 7 de novembre de 2017. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, diu que la Junta Electoral ha de garantir la neutralitat davant de programes com el de TV3 per a nens.

- 7 de novembre de 2017. Catalunya Ràdio estrena Linca’t, un nou espai de promoció cultural, la renovació de l’espai 'No t’ho perdis' quan es compleixen deu anys de difusió de tota l’activitat cultural que es fa a tot el país.

- 7 de novembre de 2017. El Defensor del Pueblo demana que s'anul·li la multa per la 'llei mordassa' a la periodista Mercè Alcocer.

- 8 de novembre de 2017. Jornada de vaga general a les emissores de Catalunya Ràdio en defensa de les llibertats de les institucions i dels presos polítics, amb un seguiment total.

- 9 de novembre de 2017. Economia Digital publica que TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN són els forats negres del 155.

- 10 de novembre de 2017. Ricard Ustrell deixarà el programa ‘FAQS’ de TV3 a finals d’any.

- 11 de novembre de 2017. El PP vol impedir que Catalunya Ràdio i TV3 transmetin la manifestació per la "Llibertat", que aplega 750.000 persones al carrer Marina de Barcelona. La Junta Electoral Provincial rebutja el recurs del PP.

- 12 de novembre de 2017. El PP presenta recurs davant de la Junta Electoral Central contra la decisió de la Junta Electoral Provincial.

- 13 de novembre de 2017. Àlex Gutiérrez recorda al diari 'Ara' que "el 99,2% de les decisions que adopta el consell de govern de la CCMA es prenen per unanimitat".

- 15 de novembre de 2017. Recurs de Ciutadans davant de la Junta Electoral Provincial perquè TV3 i Catalunya Ràdio deixin de referir-se a Carles Puigdemont com a president i als membres del Govern empresonats o a Brussel·les com a consellers.

- 16 de novembre de 2017. Els barcelonins Senyor Oca guanyen el Sona 9, d'Enderrock i iCat.

- 17 de novembre de 2017. Catalunya Ràdio fa una àmplia cobertura del Fòrum Gastronòmic de Girona 2017.

- 17 de novembre de 2017. Catalunya Música, menció especial del jurat en els Premis de la Crítica dels Amics del Liceu.

- 21 de novembre de 2017. Catalunya Ràdio supera a RAC1 i és líder a internet a l'octubre amb 2.870.000 usuaris únics a l'octubre, segons comScore. És la primera vegada que una emissora de ràdio supera a Espanya els 2 milions d'usuaris únics. Amb Ferran Auberni hem comentat a l'Estat de Gràcia l'èxit digital de Catalunya Ràdio: contingut atractiu sense caure en el clic fàcil.

- 21 de novembre de 2017. Inés Arrimadas (Ciutadans) proposa despolititzar la Corporació Catalanaa de Mitjans Audiovisuals i eliminar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

- 22 de novembre de 2017. La Junta Electoral Central confirma que la CCMA va cobrir de manera "pertinent" la manifestació per la llibertat dels presos polítics.

- 24 de novembre de 2017. Acord amb Vilassar Ràdio, amb l'alcalde, Damià del Clot, i el director de l'emissora, Jaume Cabot, per emetre els butlletins informatius de Catalunya Ràdio.

- 25 de novembre de 2017. El Consell Professional de TV3 troba les declaracions de Xavier Garcia Albiol "d'incitació a l'odi".

- 27 de novembre de 2017. Dur editorial d'El País sobre TV3 i Catalunya Ràdio.

- 27 de novembre de 2017. Batalla dialèctica entre Lídia Heredia i Xavier Garcia Albiol sobre la imparcialitat de TV3.

- 27 de novembre de 2017. La Junta Electoral Central prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont".

- 27 de novembre de 2017. Ciutadans posa TV3, la immersió i el Diplocat en el punt de mira del seu programa.

- 27 de novembre de 2017. Hisenda reclama 167,4 milions d'euros a la CCMA en concepte d'IVA.

- 29 de novembre de 2017. Catalunya Ràdio millora la cobertura a Sort, Soriguera i Rialp, amb una millora al centre emissor de Tornafort. Acte amb l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, l'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, i el director d'Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó.

- 29 de novembre de 2017. El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que la Junta Electoral Central s’extralimita en les seves funcions.

- 29 de novembre de 2017. El consell professional de Catalunya Ràdio rebutja la "censura" imposada per la Junta Electoral.

- 30 de novembre de 2017. El millor EGM de la història de Catalunya Ràdio. Catalunya Ràdio obté 700.000 oients en la tercera onada de l'Estudi General de Mitjans, amb una pujada del 25%, i Ricard Ustrell és líder el cap de setmana. Aquesta és la notícia al TN Migdia.

- 30 de novembre de 2017. El PP denuncia Mònica Terribas a la Junta Electoral per un editorial.

- 30 de novembre de 2017. Els treballadors de la CCMA exigeixen "respecte" i denuncien una "escalada d'insults i desqualificacions".

- 1 de desembre de 2017. Esmorzar amb l'APECAT i xerrada amb el títol 'Els nostres mitjans: oportunitats i reptes'.

- 1 de desembre de 2017. El Pla de cobertura de la CCMA per a la campanya del 21-D preveu que els caps de llista no puguin participar als debats.

- 2 de desembre de 2017. El PP porta a la Junta Electoral un altre editorial de Mònica Terribas.

- 4 de desembre de 2017. iCat obre la votació dels millors discos del 2017.

- 4 de desembre de 2017. El Sona9 d’iCat porta novetats dels grups emergents de l'escena catalana.

- 4 de desembre de 2017. El periodisme català diu «prou a les pressions i agressions» als professionals.

- 5 de desembre de 2017. Catalunya Ràdio estrena nou servei de descàrrega d'àudios.

- 7 de desembre de 2017. El matí de Catalunya Ràdio, premi ARC al millor programa amb continguts musicals.

- 7 de desembre de 2017. El PP promet que acabarà amb el “monopoli nacionalista” a les institucions i als mitjans.

- 9 de desembre de 2017. La Junta Electoral tomba la denúncia del PP contra un editorial de Mònica Terribas.

- 11 de desembre de 2017. El PP presenta un recurs contra TV3 per la cobertura de la manifestació a Brussel·les.

- 12 de desembre de 2017. La Junta Electoral troba excessiva la cobertura de TV3 de la marxa de Brussel·les.

- 12 de desembre de 2017. Catalunya Ràdio rep l'Ondas a la millor cobertura pels atemptats del 17 d'agost.

- 13 de desembre de 2017. La Junta Electoral obre un expedient sancionador a Catalunya Ràdio pel programa de Mònica Terribas.

- 14 de desembre de 2017. Roda de premsa de presentació de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 14 de desembre de 2017. "Cada dia empassar-me gripaus per esmorzar? No, gràcies": Mònica Terribas crespon a la Junta Electoral Central.

- 14 de desembre de 2017. Mariola Dinarès, del programa "Popap" de Catalunya Ràdio, premi DonaTIC Divulgadora 2017.

- 15 de desembre de 2017. La redacció d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, Premi Muriel Casals de Comunicació.

- 15 de desembre de 2017. Josep Borrell a Miquel Iceta sobre els mitjans públics catalans: "Abans de tancar les ferides cal desinfectar-les".

- 16 de desembre de 2017. El Consell Professional de Catalunya Ràdio denuncia la "mordassa" de la Junta Electoral al lliure exercici de la professió periodística.

- 16 de desembre de 2017. Catalunya Ràdio estrena la cançó del 10è Tió Solidari.

- 18 de desembre de 2017. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, destaca al Senat "la lluita contra les ingerències" de TV3 i Catalunya Ràdio.

- 18 de desembre de 2017. L'oient barcelonina Gina Tomàs és la guanyadora de la Copa Enigmàrius del 2017.

- 18 de desembre de 2017. Què proposen els programes electorals sobre els mitjans de comunicació?

- 19 de desembre de 2017. Vídeo per a la festa dels 10 anys del Tió Solidari de Catalunya Ràdio.

- 20 de desembre de 2017. Catalunya Ràdio duplica l'audiència digital de fa un any, segons comScore del novembre.

- 21 de desembre de 2017. Programa especial per les eleccions al Parlament a Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas i Òscar Fernández.

- 23 de desembre de 2017. Èxit de participació en la desena Festa del Tió Solidari de Catalunya Ràdio, amb ressò al TN Migdia.

- 28 de desembre de 2017. Roberto Bermúdez de Castro considera que els mitjans públics catalans tenen la culpa del suport que té el projecte independentista: "Això de TV3 i Catalunya Ràdio és una vergonya".

Articles relacionats
Resum del 2016 a Catalunya Ràdio
2017, un gran any per a Catalunya Ràdio
 

       

14 de desembre de 2017

Presentació de La Marató de TV3 i Catalunya RàdioAquest dijous hem fet la presentació de La Marató de TV3, amb Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya; Xavi Abad, director del programa de La Marató; i Helena Garcia Melero, presentadora, davant dels mitjans de comunicació. També hi han intervingut Mireia Mallol i Ferran Aixalà, que han mantingut una conversa per a Facebook Live.

El Periódico de Catalunya: La Marató celebra este domingo su 26 edición dedicada a las enfermedades infecciosas con 3.000 actividades
La Vanguardia: La Marató celebra este domingo su 26 edición dedicada a las enfermedades infecciosas con 3.000 actividades
 

       

14 de desembre de 2017

Premi Muriel Casals de Comunicació als informatius de Catalunya Ràdio i TV3Les redaccions d’informatius de TV3 i Catalunya Ràdio reben aquest divendres el Premi Muriel Casals de Comunicació. El jurat destaca la professionalitat, vocació de servei i la posició referent en informació dels mitjans públics catalans. Òmnium Cultural concedirà el Premi Muriel Casals de Comunicació a les redaccions d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat ha destacat “la professionalitat i vocació de servei, per haver convertit els mitjans públics catalans en un referent informatiu explicant els esdeveniments polítics i socials que ha viscut el país, i fer-ho respectant la pluralitat i plantant cara a les pressions i amenaces d'intervenció política”. El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació està format per Tatxo Benet, Àlex Gutiérrez, Marina Llansana, Albert Sàez i Sebastià Serrano.

La filla de Muriel Casals, Laia Gasch, felicita els guanyadors i recorda que l’expresidenta d’Òmnium va ser membre de la primera Corporació Catalana de Ràdio i Televisió que va fundar TV3 i Catalunya Ràdio. “La Muriel va viure aquella època amb passió, posant èmfasi en construir uns serveis informatius, independents i honestos basats en el model de la BBC”, ha dit Laia Gasch. “Avui, TV3 i Catalunya Ràdio segueixen informant amb imparcialitat i honestedat, i no tenen res a envejar a la BBC; un premi totalment merescut”, ha afegit.

Enguany, per primera vegada, el premi de Comunicació que s’entrega la Nit de Santa Llúcia porta el nom de Muriel Casals en reconeixement de l’expresidenta d’Òmnium Cultural. El guardó vol donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l’ús de la llengua i projectar la cultura dins els països catalans. El Premi està dotat per primer cop amb 3.000 euros gràcies a la donació que la filla de Muriel Casals ha fet de la indemnització del ciclista que va atropellar a l’expresidenta de l’entitat  i que dotarà el premi en els propers anys.

Comunicació 21: Els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio guanyen el Premi Muriel Casals de Comunicació.
 

       
<1...34567...403>

fotos

Coromines

Dimarts, 1 set.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2018, Saül Gordillo     Crèdits