bloc sense fulls

21 de juny de 2018

Per molts anys, Catalunya Ràdio #CR35És impossible resumir 35 anys d’història de Catalunya Ràdio en quatre paràgrafs. Cadascú de nosaltres en faria un relat diferent i personalitzat perquè la ràdio pública ha estat una companya de viatge tant en la nostra quotidianitat com també en els dies especials, des d’aquell llunyà 20 de juny del 1983. Com a director, una les primeres coses que detectes quan entres a la casa és que la implicació dels professionals de la ràdio va més enllà d’una relació laboral. I això també ho experimenten els oients. La gent que ens escolta sap que Catalunya Ràdio és alguna cosa més que un mitjà de comunicació. Que és part de la seva vida i que és també una eina de construcció d’una societat millor, que va complint amb totes les dificultats els objectius que es va marcar en aquell llunyà estiu dels anys 80 quan va sortir en antena per primer cop.Hem passat situacions de tota mena. Hem explicat amb la màxima professionalitat moments duríssims per a la societat que ens escolta, experiències històriques com els Jocs Olímpics de Barcelona 92, i hem informat i informem del que passa al món amb el rigor i la professionalitat de la nostra gent. I amb visió pròpia. També ens hem anat adaptant com a mitjà als canvis tecnològics i socials. El 1983 la redacció era plena de màquines d’escriure i 35 anys més tard les xarxes socials i internet han entrat de ple a l’eix de la nostra manera d’expressar-nos.

Volia compartir amb tots vosaltres la felicitació per aquests 35 anys i també l’energia que transmet la ràdio per mirar al futur amb força. Estem preparats per als reptes que se’ns presentin, per seguir adaptant-nos a les noves realitats i per seguir al peu del canó per mantenir-nos fidels als objectius d’una ràdio nacional i pública de primer nivell.

Us convido també a participar activament en la jornada de portes obertes que farem demà en commemoració del 35è aniversari. El camí és aquest. Obrir-nos i estar en relació permanent amb la gent que hi ha a l’altra banda del transistor o del telèfon mòbil.

Post publicat al blog En sintonia
 

       

18 de juny de 2018

Més cultura aquest estiu a Catalunya RàdioMés cultura aquest estiu a Catalunya Ràdio, amb Joan Ollé i David Guzman. Catalunya Ràdio estrena un programa de la temporada d'estiu dins de la programació del festival Grec. Cafè Àsia és el programa de ràdio que acompanyarà durant l'estiu el viatge per la Ruta de la Seda del Festival Grec 2018 de Barcelona, i que està pensat, escrit i conduït per Ollé i Guzman. L'espai s'emetrà durant dotze setmanes i tindrà una durada d'una hora. Entre el 17 de juny i el 22 de juliol, s'emetrà a les 22.00, i entre el 29 de juliol i el 2 d'agost, a les 00.00.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio entra en la programació del Festival Grec amb "Cafè Àsia"
Ara: Catalunya Ràdio se suma al Festival Grec amb ‘Cafè Àsia
 

       

12 de juny de 2018

Taula rodona sobre el podcast de la ràdio al MAC de Granollers

Dijous, 7 de juny de 2018, vaig moderar la taula rodona 'Una mirada diversa' de la jornada Podcast in/out del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) de Granollers, amb la participació de Graham Dixon (director de ràdio, European Broadcasting Union (EBU), Daniel Karlsson (vicepresident de Desenvolupament de Negoci EMEA-APAC de Triton Digital), Joël Ronez (cofundador i productor de Binge Audio) i Rosemary Smith (equip organitzatiu del Podcast Day Europe).

Catalunya Ràdio: Les propostes digitals de TV3 i Catalunya Ràdio, al MAC de Granollers
La Vanguardia: Jordi Basté i Mònica Terribas reflexionaran sobre el fenomen dels podcasts en la 19a edició del MAC
Vilaweb: Jordi Basté i Mònica Terribas reflexionaran sobre el fenomen dels podcasts en la 19a edició del MAC
Directe: Jordi Basté i Mònica Terribas reflexionaran sobre el fenomen dels podcasts en la 19a edició del MAC

 

       

11 de juny de 2018

La continuïtat de Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) amb motiu de la nova situació pressupostària de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del seu impacte en la graella de la propera temporada de Catalunya Ràdio.

Catalunya Ràdio: Gordillo: "És el moment que des de la CCMA procedim a renovar Mònica Terribas"
324.cat: Gordillo creu que és hora de renovar Mònica Terribas a "El matí de Catalunya Ràdio"
Ara: Saül Gordillo vol renovar Mònica Terribas al capdavant d''El matí de Catalunya Ràdio'
Nació Digital: Catalunya Ràdio respira amb el nou Govern i aposta per renovar Mònica Terribas
El Món: Saül Gordillo: "És el moment de renovar Mònica Terribas"
Vilaweb: Saül Gordillo: “Crec que és el moment que des de la CCMA procedim a renovar Mònica Terribas”
Directe: Saül Gordillo: "Crec que és el moment que des de la CCMA procedim a renovar Mònica Terribas"
El Nacional: Mònica Terribas 'es queda': Catalunya Ràdio renovarà el seu 'Messi'
e-notícies: Catalunya Radio renueva a Terribas tras los 20 millones del Govern
Racó Català: Saül Gordillo: 'Crec que és el moment que des de la CCMA procedim a renovar Mònica Terribas'

 

       

4 de juny de 2018

Catalunya Ràdio estrena una sèrie de no-ficció sobre Tor

Catalunya Ràdio ha estrenat a la web i l'app el podcast 'Tor, tretze cases i tres morts', de Carles Porta, una aposta innovadora de la ràdio pública que hem presentat aquest dilluns amb el periodista autor d'aquesta sèrie de no-ficció al programa de Mònica Terribas 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Ara: El misteri de Tor, ara a la ràdio
Catalunya Ràdio: "Tor, tretze cases i tres morts", la primera sèrie de no-ficció de Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio: Carles Porta i Saül Gordillo presenten el podcast "Tor, tretze cases i tres morts"
Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio estrena els primers 5 episodis de "Tor, tretze cases i tres morts" al podcast

       

4 de juny de 2018

Comissió de control del Parlament | Roger Escapa farà 'El matí de Catalunya Ràdio' a l'estiuDivendres vam assistir a la primera comissió de control del Parlament de Catalunya als directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Vaig valorar els millors resultats d'audiència de Catalunya Ràdio, l'èxit dels mitjans digitals, la situació pressupostària de la propera temporada de l'emissora, i la graella d'estiu, en què destaca 'El matí de Catalunya Ràdio' que presentarà Roger Escapa.

TV3: Primera sessió de control a la CCMA després de vuit mesos sense fer-se
Vilaweb: Roger Escapa conduirà ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ a l’estiu i el programa ‘Gravetat zero’ ocuparà la franja de tarda

 

       

28 de maig de 2018

Entrevista a El Punt Avui: "L'audiència de TV3 i Catalunya Ràdio ens ha defensat del 155"

Aquest diumenge El Punt Avui ha publicat una entrevista que em va fer Xantal Llavina per al programa 'Autèntics' d'El Punt Avui TV. Aquí podeu llegir i veure l'entrevista íntegra: Saül Gordillo “Amb el 155, l’audiència ha defensat els mitjans públics catalans”

Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "L'audiència ha tancat files defensant TV3 i Catalunya Ràdio"
Enganxats: Saül Gordillo visita Autèntics.cat
 

       

28 de maig de 2018

Premi Premsa Comarcal 2018Dissabte, 26 de maig de 2018, vaig rebre a Riudoms com a director de Catalunya Ràdio i de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de El director de Catalunya Ràdio, guardonat en l’11a Convenció de la Premsa ComarcalMitjans Audiovisuals (CCMA), el Premi Premsa Comarcal 2018 pel meu "suport incondicional al col·lectiu" dels mitjans de comunicació de proximitat del país. En rebre el premi vaig agrair-ho a l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal i al seu president, Francesc Fàbregas, i vaig reiterar el compromís de suport a les publicacions impreses i digitals d'arreu del territori. En el marc de l'onzena Convenció de la Premsa Comarcal, vaig remarcar l'acord de col·laboració de Catalunya Ràdio amb l'entitat que agrupa les capçaleres locals i comarcals. També vaig recordar els meus inicis professionals en mitjans escrits locals –la revista 'El nunci' de Calella, la publicació mensual 'Repòrter' de l'Alt Maresme, 'Diari Maresme' i les edicions comarcals d'El Punt–, així com la vinculació que vaig mantenir amb Premsa Comarcal durant la meva etapa a la direcció de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), de la qual la CCMA ara és accionista.

Comunicació 21: La premsa comarcal reconeix Saül Gordillo i Francesc Canosa
Nació Digital: L'onzena Convenció de Premsa Comarcal premia professionals i mitjans de tot el territori
Premsa Comarcal: Hora Nova, Revista de Banyoles i 777 Comunica millors portades de l’any
Vilaweb: El director de Catalunya Ràdio, guardonat en l’11a Convenció de la Premsa Comarcal
Directe: El director de Catalunya Ràdio, guardonat en l’11a Convenció de la Premsa Comarcal
Segre: La Associació Catalana de la Premsa Comarcal celebra los 35 años de SEGRE
Catalunya Ràdio: El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, rep el Premi Premsa Comarcal 2018
 

       

22 de maig de 2018

Catalunya Ràdio obté 780.000 usuaris a Internet a l’abrilCatalunya Ràdio continua creixent a internet. A l'abril ha reunit 780.000 usuaris únics, 720.000 dels quals a Catalunya. Això significa la segona millor xifra de tota la trajectòria digital, després del rècord aconsegut durant el mes d'octubre de 2017 coincidint amb el referèndum de l'1-O. Aleshores es va assolir el rècord de 2.800.000 usuaris únics al conjunt de l'Estat. L'audiència al web i als dispositius mòbils de Catalunya Ràdio ha crescut un 39% a l'abril respecte al mes anterior, i fins a un 67% respecte l'abril de fa un any, el mateix augment si ens fixem en el conjunt de l'estat espanyol.

Catalunya Ràdio: L'audiència digital de Catalunya Ràdio creix un 67% en un any!
CCMA: TV3 i Catalunya Ràdio creixen i registren la segona millor audiència digital de la història
 

       

9 de maig de 2018

El Desconcert d’iCat, la gran festa de l’escena musicalLa Sala Apolo de Barcelona va tornar a ser per tercer any consecutiu l’escenari de la festa anual d’iCat, amb un cartell de músics consagrats i emergents de l’escena catalana que, en aquesta edició, van revelar el secret de la nit: quin és el seu “plaer culpable”. Com a director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio vaig felicitar l'equip d'iCat “per haver fet possible, un any més, El Desconcert, ja en plena normalitat des del retorn de les emissions a l’FM”. El president del Parlament, Roger Torrent, va recordar l'absència del vicepresident del govern, Oriol Junqueras, que l'any passat va assistir a El Desconcert i que va tenir un paper rellevant perquè iCat tornés a l'FM. Torrent també va destacar la importància d’iCat com “un instrument que ens ajuda a explorar el món musicalment i una plataforma p er als grups i la indústria musical del país”. A més, va confessar el seu “plaer culpable” musical: la cançó coneguda com a “Explota mi corazón”, de Raffaella Carrà. El president del Parlament va provocar els aplaudiments dels assistents que omplien la Sala Apolo.

La tercera edició d’El Desconcert d’iCat 2018, amb un cartell integrat per músics consagrats i emergents de l’escena catalana, es va fer amb un gran èxit de públic, que va omplir la Sala Apolo de Barcelona per descobrir els seus “plaers culpables”, les cançons que fa vergonya —poca o molta— reconèixer que agraden. El concert, presentat per Albert Miralles i Núria Deulofeu, es va poder seguir en directe per iCat i també en vídeo 360 graus i ja es poden sentir a la carta algunes de les actuacions d’aquesta gran festa a catradio.cat.

Koers, la banda lleidatana liderada per Kelly Isaiah, van obrir la festa dels “plaers culpables” amb “Come together”, un clàssic de The Beatles del 1969, la cançó que obre el mític disc “Abbey Road”.
 
Tot seguit Lakaste, grup liderat per Núria Castelló, van atacar amb “Yo quiero bailar”, l’èxit del duo Sonia y Selena, que es va convertir en la cançó de l’estiu del 2001.
 
El cantant Miquel Vilella, l’autor d’“Amor a la plaça”, la cançó de l’estiu abans del retorn d’iCat a l’FM, el setembre del 2017, va abordar en català un altre clàssic del rock que també està a punt de fer els cinquanta anys: “Suspicious mind”, que Elvis Presley va convertir en número 1 als Estats Units el 1969.
 
El plaer culpable del cantant de Collbató Ferran Palau és “A veces”, del badaloní Kinder Malo, una peça trap amb més de 2,2 milions de visualitzacions a YouTube des que es va publicar el 4 de gener passat.
 
Halldor Mar, músic islandès amb un ampli repertori de cançons mítiques catalanes traduïdes a l’anglès, es va passar al català per interpretar “Lady (Hear me tonight)” amb què va debutar del duet francès Modjo, que va convertir en “Leyre (euskaldun cover)”.
 
La cantant d’Hostalric Marion Harper, que habitualment canta en anglès, va versionar al català tot un hit del pop llatí com “Havana”, de la cantant nord-americana d’origen cubanomexicà Camila Cabello, que té més de mil cinquanta milions de visualitzacions a YouTube des que es va estrenar, el 3 d’agost del 2017.
 
La confessió d’Els Catarres, Èric Vergés, Roser Cruells i Jan Riera, va ser “I want it that way”, un dels grans hits dels inicis de la “boy band” nord-americana Backstreet Boys, que van versionar en català.  

Sara Terraza & The Black Sheep, formació acostumada a fer versions d’artistes com Stevie Wonder o Amy Winehouse, van apostar per un dels èxits del cantant aragonès David Civera, “Que la detengan”, del 2002.
 
El quartet indie The Crab Apples, format el 2010 com a grup de versions, tenien preparat “Burning up”, un altre gran èxit d’una altra “boy band” nord-americana, els Jonas Brothers, una cançó que van estrenar el 2008 a Radio Disney.
 
Gertrudis, grup de rumba catalana de la Garriga, tenia amagat el hit “U can’t touch this”, tema llançat el gener del 1990 i considerat la cançó insígnia del raper californià MC Hammer.
 
Dolo Beltrán, cantant del grup Pastora, va optar pel “Pump up the jam” (1989), primer èxit del grup belga de pop-dance Technotronic.
 
Els Amics de les Arts, Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué, van fer una enèrgica versió de “Killing in the name”, cançó emblemàtica i cant antiracista de la banda nord-americana de metal alternatiu RATM (Rage Against the Machine).
 
El final de festa el van protagonitzar Jair Dominguez i Òscar Andreu, amb una apoteòsica “Sueños irrealizables”, de Camela, que va acabar amb tots els artistes a l’escenari.

La primera edició d’El Desconcert d’iCat es va fer el 28 d’abril del 2016, amb motiu del desè aniversari del canal. En aquella ocasió, el cartell de la festa va ajuntar una vintena de músics que van interpretar cançons d’altres artistes en format karaoke, acompanyats d’una banda en directe.
 
El leitmotiv de la segona edició d’El Desconcert, el 8 de maig del 2017, va ser “Parelles impossibles” i va reunir a l’escenari artistes que difícilment coincidirien en altres circumstàncies, ja sigui perquè els seus estils estan als antípodes o perquè els seus circuits naturals rarament es toquen. Així, el pop-folk costumista de Manel es va comparar amb el trap de P.A.W.N. Gang, La Pegatina va competir amb Ramon Mirabet, Joan Dausà amb Falciots Ninja i David Carabén amb Maria Arnal, entre altres balls d’estils.

Catalunya Ràdio: El Desconcert 2018: Tots els plaers culpables!
YouTube: El Desconcert d'iCat en 360º
324.cat: Els Amics de les Arts i Els Catarres revelen els seus plaers culpables al Desconcert
TV3: iCat celebra "El Desconcert", amb "plaers culpables"
324: Els "plaers culpables" de 13 artistes al tercer "Desconcert" d'iCat
Catalunya Ràdio: Galeria de fotos
 

       
<1...23456...405>

fotos

Praga

Dijous, 5 mar.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2019, Saül Gordillo     Crèdits