bloc sense fulls

21 de desembre de 2016

Geni de Vilar, adjunta a la direcció de Mitjans Digitals de la CCMAAcabarem aquest 2016 amb la nova estructura de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) enllestida. Aquest dimecres el Consell de Govern de la CCMA ha aprovat el nomenament de Geni de Vilar com a adjunta a la direcció de Mitjans Digitals, un càrrec que pretén agrupar el que fins ara estava repartit entre ella mateixa i la periodista Rosa Oliva. Vull agrair la feina i implicació que la Rosa ha demostrat durant aquest temps a Mitjans Digitals, i he expressat a la Presidència en funcions de la Corporació el meu agraïment i reconeixement perquè, sincerament, considero que el seu és un perfil necessari per a la casa en els temps actuals i futurs.
 
En el nou organigrama hi juguen un paper rellevant Txell Laborda, Marc Bassols i Judith de Argila, que han de créixer en aquesta nova etapa amb una visió més estratègica i menys operativa. Ferran Clavell mantindrà el seu paper com a responsable d’audiències digitals i d’innovació, tot i que aquest últim és un repte col·lectiu i transversal de tota l’àrea i també de tota la casa. El nou rol de Laborda, Bassols i de Argila anirà acompanyat d’uns ajustos en l’àmbit tècnic que hem coordinat i treballat conjuntament amb els companys d’Enginyeria.
 
No vull desaprofitar l’ocasió per parlar dels editors dels portals, ja que en el moment actual tenen un paper decisiu per impulsar les marques de TV3 i Catalunya Ràdio en l’entorn digital i potenciar la digitalització de les redaccions i del conjunt de la plantilla. Jordi Salvat i Ferran Auberni són peces clau perquè la visió estratègica dels companys abans esmentats i del conjunt de la nostra àrea arribi a tots els racons de la casa. En aquesta nova organització no perdem en cap cas la supervisió transversal que Sílvia Costa i Pep Selfa fan sobre l’àmbit d’imatge i tecnològic, respectivament.

CCMA: La CCMA nomena Geni de Vilar adjunta a la direcció dels mitjans digitals
 

       

20 de desembre de 2016

Catalunya Ràdio aplega els millors àudios de l'Abadia de MontserratCatalunya Ràdio reunirà els millors àudios del seu arxiu sonor vinculats a l'Abadia de Montserrat en la seva pàgina web. Aquest és el compromís adquirit aquest dimarts després de la visita que hem fet al pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Hem compartit dinar amb els monjos de Montserrat i el pare abat i després hem mantingut una reunió, així com una visita al recinte i les instal·lacions. La ràdio pública del país ha obsequiat el pare abat amb un 'pen' que conté els millors àudios de l'arxiu del grup d'emissores de Catalunya Ràdio vinculades a l'Abadia de Montserrat. Part d'aquest material estarà, properament, a disposició dels usuaris de la pàgina web de Catalunya Ràdio perquè es pugui escoltar. Concerts, entrevistes i altres documents sonors. També està previst que aquest arxiu es pugui consultar també al web abadiamontserrat.cat. A la fotografia, el portaveu de l'Abadia de Montserrat, Bernat Juliol; l'adjunt a la direcció de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; i un servidor.
 

       

16 de desembre de 2016

El millor 'share' de Catalunya Ràdio des del 2008Aquest divendres he donat resposta sobre l'audiència de Catalunya Ràdio en l'últim Estudi General de Mitjans (EGM) en la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya, als diputats Fernando de Páramo (C's) i Gerard Gómez del Moral (JxS).
 

       

1 de desembre de 2016

Mònica Terribas: "Bons resultats de l'EGM! Catalunya Ràdio es mou"

Us desperto amb ganes de traslladar-vos l’agraiment sincer de totes les persones que treballem per vosaltres perquè ens heu donat la raó. CatRàdio es mou. És la ràdio que més puja en aquest darrer EGM. I en aquest moment tenim 557.000 persones que confieu en la feina d’aquest projecte. I avui felicitem, especialment, els qui l’encapçalen.

El director Saül Gordillo i el seu equip, en Jordi Borda, en Santi Faro, en Xavi Campos, en Francesc Cano, la Natàlia Ramon, la Laura Marín, en Xavi Salvà, en Jordi Just, en Toni Roig, la Neus Comellas, en Dani Reyes i en Francesc González. No sentiu mai els seus noms. O molt poc. Han fet una feina esplèndida. Sacsejant-nos i ajudant-nos. I en només dos mesos, l’audiència ens diu que el tren avança, sense canviar de via, sense renunciar al servei. Gràcies a l’equip que dóna la cara per tots. Algun dia s’ha de dir. I avui em venia molt de gust dir-los-ho. Gràcies.

Nosaltres a El Matí de CatRàdio hem crescut. Sou 448.000 oients, que són molts. El programa de matí que més creix, també. I això és gràcies a l’entusiasme i a la feina d’un equip meravellós que està al nostre costat cada dia. Sabeu qui sou tots vosaltres, per què us ho dic i, per tant, gràcies per ser-hi, quan hi ha frenades, quan hi ha accelerades... Per no renunciar al bon humor però tampoc a les nostres conviccions i a la nostra voluntat de servei. Gràcies a tot l’equip de El Matí de Catalunya Ràdio.

I és un clàssic de dies com avui felicitar RAC1, al pesat del meu amic Jordi Basté. Felicitats, líder. No ens sap greu reconèixer-ho, com sabeu, si no fos perquè se’ns mesura per aquestes xifres i perquè l’equip d’aquest programa fa el que fa amb convicció. Però no us hem d’enganyar. Avui es parlarà d’audiències i no de la taula de maltractament de la gent gran que ens ocuparà a quarts de vuit. És urgent. Tan urgent com la que ahir vam dedicar a la desigualtat i la pobresa amb el projecte Lliures. I tan urgent com l’especial sobre l’extrema dreta europea que farem dilluns des d’Àustria. Però no ens enganyem. Vivim en un teatre on només te’n surts bé si vens més entrades que els altres. I esteu pensant “com ens passa a nosaltres en els nostres àmbits!” Doncs prou que ho sabem tots, oi?

El Matí de CatRàdio creix. 448.000 oients seguint-nos. Són moltes persones. I sou vosaltres. Som aquí, despertant-vos. No deixeu de vigilar-nos. No volem arribar enlloc si no ens acompanyeu amb un somriure, però un somriure que sigui exigent.

(Portada de Mònica Terribas d'El matí de Catalunya Ràdio de l'1 de desembre de 2016)

324.cat: Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix a l'EGM. Té 557.000 oients diaris
El Nacional: Catalunya Ràdio, la que més creix, i RAC1, líder d'oients

 

       

1 de desembre de 2016

Catalunya Ràdio és l'emissora que més creixComencem a caminar amb pas ferm! La nova programació de Catalunya Ràdio ha rebut l’aval de l’audiència. 557.000 oients ens escolten, segons les dades de l’EGM. Això suposa un increment de 37.000 respecte a l’última onada. En només tres mesos d’un projecte renovat, som la ràdio que més puja en aquesta primera onada de la temporada. I ho fem en un entorn on, en general, es manté el consum de ràdio generalista.

“El matí de Catalunya Ràdio” va al capdavant d’aquest increment. És el programa que creix més entre els matinals, amb un increment de 31.000 oients. Les noves propostes reben també l’aval de l’audiència. El “Catalunya migdia” acumula 110.000 oients. L’ "Estat de Gràcia” augmenta audiència i se situa en 73.000 oients en el seu primer examen; el “Tot costa”, en 57.000; el “Popap”, en 60.000; el “Catalunya vespre”, en 60.000, i el “Club de la Mitjanit” millora resultats i se situa en 78.000 oients. “La nit dels ignorants” gairebé duplica el seu resultat respecte a la darrera onada. Vull destacar també que som líders a les comarques de Lleida i que Catalunya Ràdio experimenta un creixement notable a les de Barcelona. A més, creixem en oients en pràcticament totes les hores del dia.

El cap de setmana, “El suplement” es manté fort amb 272.000 oients el dissabte i 190.000 el diumenge. El “Tot gira” suma 74.000 oients el dissabte i 196.000 el diumenge. De seguida us farem arribar la resta de dades amb més detall.

Creixem i ens acostem. L'augment d’audiència ens situa més a prop dels oients de tota la vida i dels nous que es van incorporant. El projecte acaba de començar a caminar i, com us deia, ha rebut l'aval de l'audiència. Però el més important és que hi ha molt marge per a la millora. És una bona base sobre la qual seguir avançant i creixent.

Aquesta direcció està satisfeta d’aquesta primera benedicció dels oients a una aposta nova que posa en valor la nostra essència de servei públic i l'aposta de tots plegats pels continguts culturals.

Us vull agrair la feina, el compromís i la professionalitat que tots els treballadors de la casa heu demostrat en aquests mesos. I us animo a seguir en aquesta línia perquè el repte que tenim al davant és il•lusionador alhora que difícil. Hem començat a caminar i el pas és ferm.

(Post en el blog En sintonia)

 

       

28 de novembre de 2016

Catalunya Ràdio, líder en paritat

 

Canal Parlament|Parlament de Catalunya

El 16 de setembre la diputada de Junts pel sí Adriana Delgado em va preguntar a la comissió de control del Parlament a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sobre la presència de dones a la nova programació de Catalunya Ràdio. La pregunta parlamentària responia a una exigència legal sobre la paritat que hem de complir els mitjans de comunicació, especialment els públics, en els nostres continguts. En aquella comissió de control vaig respondre a la diputada que Catalunya Ràdio lidera el 'rànquing de la paritat' entre les emissores del país, i que es queda en segona posició a nivell estatal per dècimes. Un cop presentada la nova programació de Catalunya Ràdio, i des d'aquella comissió del setembre, no hem parat de treballar per intentar compensar l'absència de dones en les nostres tertúlies i entre els nostres col·laboradors.

Sense caure en cap cofoisme, i sent conscients que en aquest àmbit hi ha molt de camí a recórrer, fa pocs dies hem rebut amb una certa satisfacció els resultats de l'informe d'octubre 2016 publicat pel col·lectiu On són les dones. Ja no és només la nostra programació. Ara tenim una fotografia sobre els espais d'opinió als mitjans de comunicació del país en què Catalunya Ràdio apareix molt ben enfocada: s'ha assolit la paritat al buc insígnia de l'emissora, 'El matí de Catalunya Ràdio', amb un 40% de dones en els debats i tertúlies. Molt bona feina de l'equip de Mònica Terribas. Un estímul per seguir treballant en el conjunt de la programació i de les emissores.
 

       

26 de novembre de 2016

Premis als programes de Catalunya Ràdio 'Mans' i 'Les mil i una nits'

Aquesta setmana he tingut ocasió de felicitar personalment els professionals dels programes 'Mans' i 'Les mil i una nits' de Catalunya Ràdio, recentment premiats. 'Mans' d'Ester Plana i Quim Rutllant ha rebut el premi Best, i 'Les mil i una nits' de Maria de la Pau Janer, ha estat premiat per l'Associació de Dones Periodistes. Enhorabona i bona feina!
 

       

23 de novembre de 2016

Conversa amb l'actor Xavier SerratDilluns vaig participar d'una conversa amb l'actor Xavier Serrat a la Fundació Jordi Sierra i Fabra, al barri de Sants de Barcelona, en el marc del cicle Ena, estat de la nació de l'art. Vam parlar de cinema, teatre, televisió, i de la seva llarga trajectòria com a actor.
 

       

20 de novembre de 2016

Participació amb Manel Alías al Fòrum 10 de Comunicació a Puig-reigDivendres vaig participar al Fòrum 10 de Comunicació de Puig-reig, convidat per Ràdio Puig-reig, i amb el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio Manel Alías des de Moscou via Skype. Aquest és l'àudio de la jornada, presentada per Josep Genescà, que prèviament m'havia entrevistat a Ràdio Puig-reig, i amb una breu intelrvenció de l'alcalde, Josep Maria Altarriba. Vam parlar sobre el paper de les xarxes socials en la feina dels periodistes i el dia a dia dels mitjans. Alías és un clar exemple d'èxit en l'ús de les xarxes com a corresponsal. Va ser un plaer conèixer la seva família, i poder compartir amb la gent de Puig-reig reflexions del moment apassionant que viu la professió i el sector de la comunicació. Pel Fòrum 10 de Puig-reig hi han desfilat, al llarg dels seus 26 anys de trajectòria, els millors professionals del periodisme i la comunicació del país. Un mèrit de l'obstinat Josep Genescà, director de Ràdio Puig-reig -la primera emissora del Berguedà- i coordinador del Fòrum 10.
 

       

20 de novembre de 2016

Premis a 'Mans' i 'Les mil i una nits' de Catalunya RàdioEls programes de Catalunya Ràdio 'Mans', d'Ester Plana i Quim Rutllant, i 'Les mil i una nit', de Maria de la Pau Janer, han estat premiats per l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular i per l'Associació de Dones Periodistes, respectivament. Enhorabona als professionals dels dos programes!

CCMA: El programa "Mans" de Catalunya Ràdio rep el premi BEST al mitjà o iniciativa de comunicació
CCMA: El programa de Catalunya Ràdio "Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer", premiat per l'Associació de Dones Periodistes
 

       
<1...23456...393>

fotos

Instagram

Dilluns, 4 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits