bloc sense fulls

12 de novembre de 2018

Catalunya Ràdio aposta pels adolescentsL'emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio, iCat, estrena aquest diumenge Adolescents iCat, un programa dirigit destinat als "millennials" i a la generació Z. Aquest nou contingut de la ràdio pública s'instal·larà cada diumenge a l'antena d'iCat i també a Youtube. Presentat pel periodista Roger Carandell i els "instagramers" Juliana Canet i Joan Grivé, tindrà convidats de referència pel públic jove i abordarà les qüestions que més els importen i preocupen: internet, sexualitat, bulling, alimentació, amics...

Aquesta aposta és la prova que donem continuïtat al compromís de treballar per arribar a nous públics i de dotar el canal de música i cultura d'uns continguts que no tenia en l'entorn digital, adquirit en el moment del retorn a l'FM. Cal també destacar el caràcter refrescant del nou programa: Amb iCatKids ja ens dirigim a la franja infantil i als pares, i amb 'Adolescents iCat' posem una proposta innovadora al servei d'una franja d'edat que no teníem coberta, incorporant nous continguts de les xarxes a l'antena i projectant alhora les marques iCat i Catalunya Ràdio entre els joves.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio aposta pels "millennials" i la generació Z amb "Adolescents iCat"
 

       

6 de novembre de 2018

Sergi Sol i Joan Martínez reivindiquen en els seus llibres els mitjans públics davant l'amenaça del 155

El periodista Sergi Sol, home de confiança d'Oriol Junqueras, acaba de publicar el llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' (Ara Llibres), que presentarà aquest dijous a la població del líder d'ERC, Sant Vicenç dels Horts, acompanyat del vicepresident del Govern, Pere Aragonès; del diputat al Congrés Gabriel Rufián; i de l'alcaldessa del municipi baixllobregatí, Maite Aymerich. Aquest era un llibre necessari perquè explica les interioritats de l'empresonament de l'exvicepresident del Govern, empresonat des de fa un any i acusat per la fiscalia general de l'Estat de ser el màxim responsable de la organització del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017. Gràcies al relat del col·laborador de Junqueras el lector descobrirà en tota la seva dimensió l'impacte que l'empresonament ha tingut en el líder independentista, i entendrà el posicionament polític després de la repressió policial, judicial i mediàtica patida l'últim any. El vessant humà, la component familiar, la relació a les presons d'Estremera i Lledoners de Junqueras amb els consellers Raül Romeva, Carles Mundó i Joaquim Forn, així com l'exili de la secretària general del seu partit i dona de la seva estricta confiança, Marta Rovira, enriqueixen un llibre que arriba a les llibreries en unes dates molt assenyalades. Fa un any del 27-O, un any de l'empresonament de Junqueras i la resta de consellers del Govern de Carles Puigdemont, i fa pocs dies de les peticions de penes de presó per part de la fiscalia general i l'advocacia de l'Estat.

Cal agrair a Sergi Sol la menció que fa en el seu llibre als mitjans públics, en el punt de mira abans, durant i després de l'aprovació al Senat de l'article 155 que suspenia l'autogovern a Catalunya. Sergi Sol destaca la valentia i fermesa dels professionals de Catalunya Ràdio, i la figura de Mònica Terribas com a objectiu dels mitjans editats a Madrid durant aquells intensos mesos del procés. Recordar els atacs físics a l'emissora pública i la criminalització dels mitjans públics catalans ara fa un any forma part del relat del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures', però també d'un altre volum que properament arribarà a les llibreries, 'El 155: tot allò que no t'han explicat' (3i4), del també periodista Joan Martínez Vergel, que va ser cap de premsa de l'aleshores secretari general de Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin. Martínez presentarà el proper 19 de novembre el seu llibre al Palau Robert de Barcelona, envoltat d'alguns dels polítics que van ser víctima directa de l'aplicació del 155. Agraeixo també a Joan Martínez que hagi inclòs en el seu llibre el testimoni de la nostra experiència directa des de Catalunya Ràdio, que tot i no ser intervinguda directament pel 155 de l'Estat va patir un assetjament sense precedents i va aparèixer en el catàleg d'objectius a tombar per part de determinats mitjans i forces polítiques.
    
Gràcies a Sol i Martínez, les fortes pressions d'aquells mesos i la resposta digníssima i ferma dels professionals de Catalunya Radio i de la seva audiència recobren sentit i queden documentades a benefici d'inventari per a la història dels mitjans de comunicació i del país.
 

       

24 d'octubre de 2018

Catalunya Ràdio, primera emissora en català al servei de veu Alexa d'Amazon

Els usuaris del nou servei de veu Amazon Alexa podran posar-se al dia de les darreres notícies directament amb la veu, sense necessitat d’escriure o tocar cap pantalla. La manera de conversar amb “ella”, l’Alexa, és a través d’uns altaveus intel·ligents, alguns dels quals tenen pantalla i mostren vídeos. L’usuari li demana notícies i el dispositiu les hi ofereix en funció d’una elecció prèvia.

Com a director de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) haig de dir que els mitjans públics són capdavanters a Catalunya amb la presència de continguts informatius de qualitat al servei de veu d’Amazon, i que gràcies a TV3 i Catalunya Ràdio els usuaris d’aquest ‘smart speaker’ podran consumir informació en llengua catalana. L’objectiu de Mitjans Digitals de la CCMA és que la ràdio i la televisió públiques segueixin sent motor en innovació tecnològica i que garanteixin la normalització del català en els nous productes i eines que treuen al mercat els grans monstres d’internet i tecnològics. En aquest sentit, l’aportació de Catalunya Ràdio i TV3 a Alexa permetrà als usuaris que ho desitgin estar informats de l’actualitat i de serveis com el temps en la llengua pròpia del domini lingüístic dels Països Catalans.
 
Dins l’oferta de continguts disponibles per a l’usuari en el llançament del servei, n’hi haurà de TV3 i Catalunya Ràdio. Concretament, els usuaris hi trobaran els titulars del “Telenotícies vespre”, l’últim butlletí de Catalunya Informació, la portada de Mònica Terribas i la previsió del temps. Seran els únics continguts disponibles en català en el llançament del servei d’Amazon.es.
 
Aquests continguts estaran disponibles a través del que Amazon Alexa anomena “skills”, i n’hi haurà una per a cada contingut ofert. És a dir, l’usuari haurà de buscar la “skill”, que es diu “TV3-Titulars Telenotícies Vespre” i afegir-la, i el mateix amb la resta de continguts oferts.
 
Aquesta estrena respon a la voluntat de la CCMA d’innovar i ampliar l’accés als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio a les noves plataformes tecnològiques. Els assistents virtuals tenen la capacitat d’interactuar amb la veu, reproduir música o podcasts, recordar esdeveniments de l’agenda o proporcionar informació de servei a temps real. Representen, per tant, una evolució en els serveis d’informació, amb clara tendència a l’alça, segons tots els experts. Per aquest motiu, la CCMA hi ofereix contingut i continuarà treballant per reforçar-hi la seva presència i assegurar que els usuaris poden accedir a continguts audiovisuals en català a les noves plataformes.

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

21 d'octubre de 2018

Catalunya Ràdio apostarà pels castellsCatalunya Ràdio apostarà pels castells. Resposta al diputat de JxCat Pep Riera, el 19 d'octubre de 2018 a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya.
 

       

21 d'octubre de 2018

Defensa del Popap de Mariola Dinarès de Catalunya RàdioDefensa de la professionalitat de Mariola Dinarès per una entrevista al programa Popap de Catalunya Ràdio, arran d'una pregunta de la diputada de Ciutadans Sònia Sierra, el 19 d'octubre de 2018 a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya.
 

       

21 d'octubre de 2018

Graella dels festius de Catalunya Ràdio 2018-2019Els festius intersetmanals de Catalunya Ràdio amb Albert Segura, Joan Rufas, Pep Nogué i Montse Virgili, entre d'altres. Presentació de la graella dels festius, el 19 d'octubre de 2018 a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya.
 

       

21 d'octubre de 2018

Èxit dels 10 anys de Catalunya Música a la UERBalanç satisfactori dels 10 anys de Catalunya Música a la Unió Europea de Radiodifusió (UER), el 19 d'octubre de 2018 a la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya.
 

       

13 d'octubre de 2018

Presentació comercial de Catalunya RàdioPresentació comercial de la temporada 2018-2019 de Catalunya Ràdio per als anunciants i agències de publicitat, del Departament de Màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).
 

       

13 d'octubre de 2018

Catalunya Ràdio i TV3 combaten les 'fake news'Què fem a Catalunya Ràdio i TV3 per combatre les 'fake news'? Aquesta va ser la meva resposta a la comissió de control del Parlament a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el 21 de setembre de 2018.Èxit dels podscats de Catalunya Ràdio a Spotify. Intervenció en la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya, el 21 de setembre de 2018.Balanç de la nova etapa de les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio, després de Joaquim Maria Puyal, i del nou 'El suplement' amb Roger Escapa. Intervenció en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya, el 21 de setembre de 2018.Els crims triomfen amb el podcast de Tor i fan el salt de la xarxa a la graella convencional de Catalunya Ràdio amb el programa de Carles Porta ‘Crims’. Resposta a la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya, el 21 de setembre de 2018.
 

       

31 d'agost de 2018

Temporada 2018-2019 de Catalunya RàdioA Catalunya Ràdio, aquest estiu hem fet un exercici excel·lent. El programa “Dies de ràdio” s’ha capbussat en la nostra història, la de la ràdio nacional de Catalunya, que enguany ha complert 35 anys i ha deixat ben palesa la vitalitat del projecte. Gairebé tots els noms importants de la comunicació d’aquest país han participat, en algun moment de la seva carrera, en l’oferta de la ràdio pública del país i des d’aquest ADN han mantingut l’èxit en altres àmbits. Aquesta essència es manté viva i molt present actualment i en el futur de la ràdio.

Avui presentem una temporada, la 2018-2019, que consolida l’aposta que vam fer fa  dues temporades i que es reforça i es renova amb dues propostes que sorgeixen de l’essència de la ràdio. El nou “El suplement” dels caps de setmana, el liderarà Roger Escapa. Un valor jove que s’ha forjat a la casa, que ha participat els últims anys en “El suplement” amb Ricard Ustrell i que ve de defensar amb molt bona nota un “El matí de Catalunya Ràdio” de l’estiu molt carregat informativament.

De la mateixa manera, i després de tota una vida, ens toca començar una temporada sense el mestre Joaquim Maria Puyal, que ens va acompanyar a la foto de presentació de la graella de fa dues temporades. Amb el mateix esperit de fidelitat a l’essència que ha guiat Catalunya Ràdio, el projecte queda en mans de Ricard Torquemada, a proposta de la direcció corporativa d’Esports. Estem parlant d’un nom propi indiscutiblement vinculat a aquesta ràdio des de fa molts anys i que és la garantia per mantenir la competitivitat i l’evolució de les transmissions del Barça.

Després d’una temporada intensa periodísticament i amb els millors resultats d’audiència de la nostra història, Mònica Terribas seguirà aixecant el dia a “El matí de Catalunya Ràdio” amb la informació, l’anàlisi, l’entreteniment i l’humor dels “APM?” fins a la una del migdia. Roger de Gràcia encara un tercer any de consolidació al capdavant de les tardes, a l’“Estat de Gràcia”. La finestra a les xarxes i a la innovació digital, una aposta molt nostra, seguirà ben present amb el “Popap” de Mariola Dinarès. El tàndem Òscar Fernández i Empar Moliner ens informarà i enriquirà amb una tertúlia diferent als migdies.

El “Tot costa” de Jordi Costa i Sònia Gelmà s’ha reforçat com els equips catalans per afrontar una temporada important per a l’esport català, que també seguirem a les nits a “El Club de la Mitjanit”, amb Francesc Garriga i Laia Tudel, i els caps de setmana, amb el potent “Tot gira” que lidera David Clupés. I tot això, amb el nervi, la professionalitat i el rigor dels Serveis Informatius i d’Esports de Catalunya Ràdio.

Teniu al davant una graella que incorpora també dues noves propostes el cap de setmana –“Un restaurant caníbal a Berlín”, amb Paula Molés, i “Crims”, amb Carles Porta–, i projectes digitals de temàtica molt diversa i absolutament propis d’una ràdio pública, que en el seu dia van semblar un experiment però que s’han guanyat un espai en l’oferta més tradicional i han aconseguit bons consums a internet.

Com ja vam dir la passada temporada, serà un any intens i especial. A Catalunya Ràdio estem a punt.
 
Saül Gordillo
Director de Catalunya Ràdio
 

       

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2019, Saül Gordillo     Crèdits