bloc sense fulls

11 de març de 2017

Èxit de les apps de TV3 i Catalunya Ràdio i la 'Netflix catalana', al Parlament

Divendres vaig respondre a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament de Catalunya sobre l'èxit d'audiència de les noves apps de TV3 i Catalunya Ràdio i sobre les tendències del Mobile World Congress 2017 i l'aposta per una 'Netflix catalana'. Vaig destacar el rècord històric de directe a la web i l'app de Catalunya Ràdio durant la retransmissió de Joaquim Maria Puyal de la remuntada del Barça davant del PSG. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va afirmar que la Corporació "treballa per al retorn d'iCat a la FM".

Ara: La CCMA reitera que vol fer tornar iCat a les ones
 

       

9 de març de 2017

Catalunya Ràdio bat rècords amb el Barça-PSG


 
El resum de la “remuntada” del Barça davant el PSG va ser el més vist del dia amb 912.000 espectadors. A Catalunya Ràdio, el partit va suposar rècord d’usuaris únics en directe a la web i a la app. “La transmissió d’en Puyal”, només en consum digital a catradio.cat, va tenir 41.000 usuaris únics. L’interès pel partit es va reflectir a través de tots els mitjans. Catalunya Ràdio va batre el seu rècord històric d’audiència en directe a través del web amb 56.000 usuaris únics, superant els 40.600 que va tenir el 22 de març de 2015, dia en què es van enfrontar el Barça i el Madrid. Molts d’aquests usuaris van seguir ”La transmissió d’en Puyal” que en conjunt, incloent-hi la prèvia i el post partit, va tenir 41.000 usuaris, mentre que el partit en sí, el van seguir 38.200 usuaris únics.
 

       

7 de març de 2017

Rècord històric d'audiència de l'app de Catalunya RàdioL'estrena de les noves aplicacions de TV3 i Catalunya Ràdio ha incrementat el consum de vídeo i àudio i l'ús de les aplicacions. L'app de TV3, amb 169.461 usuaris únics, i la de Catalunya Ràdio, amb 83.679, han crescut un 23,1% i un 18,6%, respectivament. El portal web de la CCMA va registrar 2.414.430 usuaris i va tenir 15.236.454 pàgines vistes.

Catalunya Ràdio: Les noves apps de Catalunya Ràdio i TV3, rècord d'audiència
 

       

1 de març de 2017

Reconeixement a 'Solidaris' de Catalunya RàdioEl programa de Catalunya Ràdio 'Solidaris' ha rebut una menció especial del premis de comunicació del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona.

       

27 de febrer de 2017

Catalunya Ràdio, emissora líder en paritatSegons l’informe elaborat pel col·lectiu 'On són les dones' amb les dades del últims sis mesos, les tertúlies radiofòniques de Catalunya Ràdio s'han situat entre el 30% i el 40% de presència femenina, per damunt dels programes de cadenes privades que presenten una mitjana del 25%. L’informe recull els resultats de sis mesos d’anàlisi diària de la presència de dones als espais d’opinió dels principals mitjans catalans, televisions, ràdios, digitals i premsa en paper i, en general, constata que "l'opinió de les dones" està "infrarepresentada". L'informe d'On són les dones conclou que els mitjans de comunicació amb menys opinadores són la premsa i els digitals, mentre que les tertúlies televisives i radiofòniques de les cadenes públiques són les que més presència femenina tenen. El passat novembre, 'El matí de Catalunya Ràdio' ja liderava el rànquing de paritat als espais d'opinió.
 

       

26 de febrer de 2017

Torna per un dia 'El nas de Cleòpatra' a Catalunya Ràdio

El Telenotícies Vespre s'ha fet ressò del programa 'Catalunya Migdia' de Catalunya Ràdio que aquest divendres ha recordat 'El nas de Cleòpatra' de fa 10 anys, quan Oriol Junqueras, Enric Calpena i Vicent Sanchis imaginaven com seria la Catalunya del futur, i l'encertaven força. Aquest és l'àudio de fa 10 anys. Aquest és l'àudio de divendres.
 

       

26 de febrer de 2017

Catalunya Ràdio amb l'Oxfam TrailwalkerEls equips de Catalunya Ràdio faran 100 quilòmetres en 32 hores per una bona causa: la lluita contra la fam.
 

       

21 de febrer de 2017

Periodisme de dades a Catalunya RàdioCatalunya Ràdio aposta pel periodisme de dades. Recuperem la secció 'Big data' a la web de Catalunya Ràdio i a l'antena del Catalunya Vespre. Consulteu aquest mapa poble a poble. La primera de les noves entregues està dedicada a la pèrdua de població als municipis rurals durant la crisi. Sis de cada deu pobles de menys de 1.000 habitants de Catalunya han perdut població entre el 2008 i el 2015, els anys de la crisi. Perden fins a un 5% de la població, en total 5.600 habitants. La majoria dels pobles de menys de 1.000 habitants que perden població són en comarques bàsicament rurals que, alhora, són les comarques on set anys després hi ha més gent que abans que es dedica a la pagesia.

La Catalunya rural es despobla amb la crisi

 

       

20 de febrer de 2017

Catalunya Ràdio creix un 116% l'audiència digital en mòbilsL'aposta digital de Catalunya Ràdio comença a donar resultats. Després d'haver redissenyat el portal; d'estrenar una nova app; i de presentar el projecte +CatRàdio, l'emissora obté els millors resultats de la història a internet. A Catalunya suma 239.000 usuaris únics, un 96% més que al desembre, segons dades de ComsCore al gener. A l'Estat s'arriba als 429.000 usuaris, un 52% més respecte el mes anterior. L'increment també s'ha notat als dispositius mòbils, on Catalunya Ràdio també ha duplicat el nombre seguidors.

Catalunya Ràdio: Catalunya Ràdio duplica l'audiència digital en un mes
 

       

19 de febrer de 2017

Ressò del Dia Mundial de la RàdioCatalunya Ràdio tanca una 'setmana gran' que va començar amb el Dia Mundial de la Ràdio fent tots els programes fora dels estudis i allà on els oients ens ho van proposar, va seguir amb la presentació del dial digital +CatRàdio i ha acabat amb la cobertura de la manifestació per l'acollida de refugiats, una temàtica que la ràdio pública ha tractat profundament a nivell internacional.

Els matins: Catalunya Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio arreu del territori
Catalunya Ràdio: #CatRàdioAmbTu: Els millors moments del Dia Mundial de la Ràdio
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo i Santi Faro: "Avui la ràdio pública juga la Champions i demostra la seva capacitat"
Catalunya Ràdio: El matí de Catalunya Ràdio. Minut 51
Catalunya Ràdio: Us ensenyem Catalunya Ràdio per dins. La intimitat de la ràdio, al descobert!

Articles publicats
El Punt Avui: Confiança en la ràdio
La Mañana: Dia Mundial de la Ràdio amb els oients
Nació Digital: Dia Mundial de la Ràdio: confiança i proximitat
Racó Català: Dia Mundial de la Ràdio: confiança i proximitat
Comunicació 21: Dia Mundial de la Ràdio a casa dels oients de Catalunya Ràdio
CAT Zona: Dia Mundial de la Ràdio: confiança i proximitat

 

       

darrers comentaris

fotos

Índia 2007

Dissabte, 25 ago.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits