bloc sense fulls

16 de maig de 2017

iCat i Catalunya Música, una setmana intensa
Dilluns de la setmana passada, 8 de maig, celebràvem a la Sala Apolo ‘el desconcert’ d’iCat i el retorn de l’emissora a l’FM. Va ser una nit molt especial. El concert va ser un èxit i la difusió que en fa Televisió de Catalunya així com el bon ambient del públic que omplia la sala així ho demostren. iCat ens permetrà recuperar al setembre una audiència nova a través de l’FM, i potenciar els continguts musicals i culturals del nostre grup d’emissores. Per als professionals que durant sis temporades han mantingut la flama d’iCat només a la xarxa, el concert de dilluns va suposar una celebració d’un goig enorme. Ara tots plegats tenim el repte de fer-ho bé per no decebre les altes expectatives generades. Ho vaig dir acompanyat del Vicepresident del Govern Oriol Junqueras i del Conseller  de Cultura, Santi Vila: progamarem un 35% de música en català, ens aproparem al 50% de l’escena catalana independentment  de la seva llengua, mantindrem els programes actuals, n’incorporarem de temàtics musicals i de culturals a les nits, i apostarem per un programa els matins del cap de setmana per apropar la música als més petits.

Dimecres, 10 de maig, celebràvem el 30è aniversari de Catalunya Música, una emissora que va innovar quan va néixer i que amb els anys s’ha convertit en una autèntica estructura de país. La programació especial de dimecres, així com la difusió que s’ha fet a Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i Televisió de Catalunya, culmina una sèrie d’actes que ja vam iniciar fa uns mesos i que han de servir per repensar i reinventar l’emissora i impulsar-la en els propers anys. Gràcies a Catalunya Música, un centenar de les dues-centes actuacions que s’enregistren al país poden arribar a oients d’arreu del món a partir de l’acord amb la UER. Popularitzar la música clàssica, fer-la atractiva a públics amplis i mantenir la internacionalització dels compositors i artistes catalans són els reptes de present i futur Catalunya Música.
 
La setmana s’acaba amb un comiat. Després de 33 anys a la casa, el tècnic d’exteriors Josep Calvet inicia una nova etapa i aparca tota una vida dedicada a la ràdio. Agraeixo la cordialitat i complicitat que hem tingut com a president del comitè d’empresa durant aquest temps, i li desitjo que li vagi molt bé perquè si alguna cosa potent té Catalunya Ràdio és l’estima que els professionals li tenen a la casa. A partir d’ara, a les sortides i programes especials a l’exterior trobarem a faltar en Josep.
 

       

12 de maig de 2017

El desconcert d'iCat celebra el retorn a l'FM

Dilluns iCat va omplir la sala Apolo de Barcelona en el segon 'desconcert', basat en un intercanvi de parelles artístiques. Hi van assistir el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Cultura, Santi Vila, que van celebrar el retorn d'iCat a l'FM al setembre.

El Punt Avui: El Desconcert d'iCat va celebrar el retorn a l'FM
Catalunya Ràdio: iCat organitza aquest dilluns El Desconcert i celebra el retorn a l'FM
El Punt Avui: iCat organitza dilluns la segona edició d'El Desconcert i celebra el seu retorn a l'FM
Nació Digital: El concert d'iCat: el «retorn» de Mari Pau Huguet a TV3
 

       

8 de maig de 2017

Parella 'impossible' amb Mari de la Pau HuguetDivendres vam comentar 'El desconcert' d'iCat amb Mari de la Pau Huguet al programa 'Divendres' de TV3.
 

       

22 d'abril de 2017

iCat tindrà més música en català, directes, cultura i programes infantilsEl retorn d'iCat a l'FM al setembre suposarà un augment de la música en llengua catalana, més directes de festivals musicals, més cultura a la ràdio fórmula i programes temàtics culturals i, els caps de setmana als matins, programes infantils. Ho vam anunciar aquest divendres a la comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya.

Ara: El retorn d'iCat a l'FM: més música i programes infantils
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "iCat no ha de ser només una emissora musical, sinó també cultural"
Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Catalunya Ràdio ha de competir sense trair el compromís de servei públic i de rigor"
CCMA: Saül Gordillo: "iCat no ha de ser només una emissora musical, sinó també cultural"
 

       

22 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio homenatjarà Pere TàpiasAquesta passada matinada ha mort als 70 anys el cantautor, gastrònom i radiofonista Pere Tàpias, durant dues dècades fidel a les 'Tàpias variades' a Catalunya Ràdio. L'emissora li retrà un homenatge a la seva població, Vilanova i la Geltrú, que li ha concedit la medalla de la ciutat. Catalunya Ràdio ha obert un espai de condol.

Catalunya Ràdio: Saül Gordillo: "Tapias va tenir la capacitat de connectar i superar les qüestions generacionals"
 

       

19 d'abril de 2017

Catalunya Ràdio és l'emissora que més creix (13%)

Catalunya Ràdio és l’emissora en català que més creix (13,5%) en la darrera onada de l’EGM, amb 632.000 oients. ‘El matí de Catalunya Ràdio’ creix un 10,5% amb mig milió d’oients, ‘El suplement’ recupera el lideratge de diumenge i obtenim uns resultats històrics a la tarda amb ‘Estat de Gràcia’ (+63%).

La segona onada de l’EGM d’aquesta temporada ens confirma que la renovació de la graella i les noves apostes van en la bona direcció i obtenen l’aval de l’audiència. En només sis mesos, programes molt nous s’han situat en xifres gairebé de rècord. ‘El matí de Catalunya Ràdio’ acumula mig milió d’oients i experimenta un creixement del 10,5%. Aquest bon resultat va en la línia de la millora d’audiència aconseguida per tots els programes. ‘Estat de Gràcia’ creix un 63%, amb 119.000 oients, i és el millor resultat des del 2004. ‘Catalunya Migdia’ és l’informatiu més escoltat en la seva franja a Catalunya, amb 111.000 oients. El cap de setmana també creixem i ho fem globalment. ‘El suplement’ recupera el lideratge de diumenge, amb 311.000 oients, i creix dissabte amb 370.000 (98.000 més que l’anterior onada). ‘Tot Gira’ és líder del cap de setmana i suma 237.000 oients diumenge (41.000 més) i 188.000 dissabte (114.000 més). ‘La nit dels ignorants 2.0’ manté el lideratge en una franja molt simbòlica per a Catalunya Ràdio.

Em fa il·lusió destacar que Catalunya Ràdio manté el lideratge a la demarcació de Lleida i el recupera a la de Tarragona. A les demarcacions de Girona i Barcelona, la ràdio pública segueix guanyant audiència. Una mostra de la forta implantació territorial del grup d’emissores de Catalunya Ràdio. Les bones dades d’aquest EGM, que ens situa en un escenari tant positiu com el de fa un any, que va ser el millor de les últimes 15 temporades, també inclouen Catalunya Informació, que creix fins a 129.000 oients, i Catalunya Música, que n’obté 40.000. Cal destacar també els bons resultats de les finestres iCat les matinades del cap de setmana a l’antena de Catalunya Ràdio, amb 22.000 oients, atès el recent anunci del retorn de l’emissora musical i cultural a l’FM, previst per al proper setembre.

Portem uns mesos de molta feina i dedicació, de tots els professionals i departaments de la casa. Esforços com la programació especial pel Dia Mundial de la Ràdio o els programes especials amb motiu de l’actualitat demostren que #CatRàdioEsMou i això és gràcies a la vostra professionalitat i compromís amb la casa. Hem de continuar treballant per millorar i arribar a més oients. Anem en la bona direcció, però no ens conformem amb aquests resultats d’audiència. Felicitats a tothom!

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

10 d'abril de 2017

Entrevista a El Temps: "Catalunya Ràdio està a l'altura dels moments que viu el país"El setmanari El Temps publica una entrevista que m'ha fet el seu director, Borja Vilallonga, amb fotografies de Jordi Borràs. "Catalunya Ràdio està a l'altura dels moments que viu el país". Aquesta és l'entrevista en PDF.
 

       

9 d'abril de 2017

El retorn d'iCat a l'FM, als mitjans digitals


Els periodistes Jordi Bianciotto i Karma Peiró han publicat articles a Nació Digital arran de l'anunci del retorn a l'FM de l'emissora iCat. També Racó Català i Comunicació 21.

Jordi Bianciotto: Una iCat que ens sacsegi
Karma Peiró: Cinc anys després
Racó Català: Per què van eliminar iCat de l'FM i per què torna ara


 

       

9 d'abril de 2017

Entrevista a l'ACN: "L’esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents""El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat les bones dades del trànsit digital del grup d’emissores públiques, avantsala de les que poden arribar ‘més lentament’ de l’EGM. En una entrevista a l’ACN, Gordillo ha afirmat que el projecte de la nova direcció, materialitzat aquesta temporada, no es pot avaluar amb pocs mesos d’arrencada de la nova programació sinó que ‘demana temps’. Al seu entendre, el context econòmic i laboral dels últims anys va fer que l’emissora donés per ‘perduda’ la partida pel lideratge. ‘Ara no la podem donar per guanyada, però sabem que estem competint’, ha precisat. Pel director de Catalunya Ràdio, l’esperit competiu és ‘bo’ per a la ràdio en català i per la ràdio pública en particular, que l’obliga a ‘no conformar-se’ i a ‘aspirar al màxim públic’. En l’entrevista, el periodista ha afirmat que ‘mes a mes’ es demostra la feina feta fins ara, conscients que la translació a resultats a la ràdio convencional és ‘lent’. Gordillo ha celebrat el canvi en ‘l’estat d’ànim’ de la plantilla, una circumstància ‘bàsica’ perquè Catalunya Ràdio pugui ‘tornar a ser el que havia estat fa anys’."

Vilaweb: Saül Gordillo: ‘L’esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents’
El Món: Saül Gordillo: 'L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents'
Directe: Saül Gordillo: 'L'esperit competitiu és bo per a la ràdio en català i obliga la pública a tenir estímuls permanents'
 

       

8 d'abril de 2017

iCat FM incorporarà nous programes i repensarà l'oferta de radiofórmulaiCat FM tornarà a la FM a partir del setembre, un anunci que ha generat satisfacció en el sector cultural, que des de la seva apagada a les ones el 2012 reclamava recuperar un espai específic a la graella radiofònica pública. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha assegurat en una entrevista a l'ACN que la nova etapa de l'emissora incorporarà els programes que actualment conformen la seva programació i que, durant aquest temps, s'han emès per internet, però que també n'incorporarà de nous en la mesura que ho permeti el pressupost. Paral·lelament, Gordillo sosté que caldrà repensar l'oferta de radiofórmula, en un moment en què el consum del públic és "a la carta". La nova etapa d'iCat anirà més enllà d'esdevenir una emissora musical amb l'objectiu d'establir certs canons de prescripció i obrir la porta a la informació cultural en general.

(Notícia de l'Agència Catalana de Notícies)
 

       

darrers comentaris

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits