bloc sense fulls

22 de març de 2015

Xavier Fornells

Xavier Fornells

FORNELLS, Xavier (Celrà, 1957). Periodista, el 1999 va impulsar amb Carles Puigdemont i gràcies a l’aportació pública de les tres diputacions provincials que aleshores governava CiU l’Agència Catalana de Notícies (ACN), de les primeres agències d’informació europees creades a l’era d’Internet a partir de la xarxa i de l’ús de tecnologies digitals, amb una aposta pel teletreball, els continguts multimèdia i la informació de proximitat. També va impulsar el canal multimèdia de Sant Cugat del Vallès Cugat.cat, a l’entorn dels mitjans públics locals que ha gestionat durant anys. Ha ocupat diverses responsabilitats a l’Ajuntament de Sant Cugat, on treballa actualment. Ha mantingut viu el record d’un conciutadà il·lustre, l’escriptor i periodista Ramon Barnils.

(Xavier Fornells és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.) Normal 0 21 false false false


       

21 de març de 2015

Inauguració de la Catosfera 2015

Catosfera 2015

Catosfera 2015

Catosfera 2015
Inauguració de la Catosfera, 20 de març de 2015. Fotos: Jordi Borràs

Divendres, 20 de març, vaig participar en la inauguració de les jornades de la Catosfera 2015, setena edició de la trobada anual de la internet catalana, a La Mercè de Girona amb Imma Tubella (UOC), Pep Salazar (Mobile World Center) i Albert Castellón (Moritz i Parlem). La ponència inaugural portava el títol 'Internet, estructura d'Estat'. El director de la Catosfera, Joan Camp; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; i el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, van ser els responsables de la inauguració institucional d'unes jornades que s'han convertit en referent per a la comunitat catalana a la xarxa.

       

21 de març de 2015

Pere Fontanals

Pere Fontanals

FONTANALS, Pere @PereFontanals (Manresa, 1972). Director de Manresa.info, edició vinculada a Nació Digital, va ser impulsor de la xarxa de blogs del Bages, la Bagesfera. El setembre de 2007 va començar el seu blog La Muntanya russa, de contingut sobiranista. El març de 2008 va organitzar les primeres Jornades de la Bagesfera, a la qual van assistir, entre d’altres, els bloguers Jonatan Triviño, Oriol Puig, Jordi Rius Bonjorn, Alain Jordà, Joan Jordana, Moisès Rial, Eduard Cucurella i Albert Badia.

(Pere Fontanals és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


       

20 de març de 2015

Jordi Font

Jordi Font

FONT, Jordi
@jordifont (Manlleu, 1974). Responsable d’estratègia digital del Grup Nació Digital, soci a Wine.com i al projecte Informà[TIC].

(Jordi Font és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


       

19 de març de 2015

Ramon Fons

576_1390933928Foto2
Ramon Fons, al centre de la imatge.

FONS, Ramon
(Palà de Torroella, 1957), professor de llengua i literatura catalana a l’INS Mig-Món de Súria, va ser alcalde de Callús entre els anys 1995 i 2003. Va promoure la reconversió del model industrial del municipi en digital i va fer-ho amb actuacions pioneres d’alfabetització digital i estretament lligades al món educatiu. L’any 1997 Callús va acollir la conferència de l’IEARN prop de 400 participants d’arreu del món. L’any 2000 s’aconseguí que la Generalitat nomenés aquest municipi del Bages, amb 1.335 habitants, primer poble digital (smart city actual) de Catalunya. Un guardó i un reconeixement que va ratificar el secretari Carles Martín i que va fer possible que la STSI realitzés diverses proves pilot en els àmbits de les telecomunicacions i l’impuls dels telecentres. El 2007 va ser el primer poble de Catalunya que va comptar amb una infraestructura de banda ampla –de titularitat pública– en pràcticament la totalitat del sòl del nucli urbà. Durant un anys, al principi de totes aquestes experiències, Callús va ser el referent de l’impuls de les TIC en el món rural i va acollir diverses trobades amb la participació de referents internacionals de l’educació i del món municipal. Fons va deixar l’alcaldia i ha seguit treballant amb tot un equip de voluntaris en l’àmbit TIC des de la Fundació Aplicació de Callús amb la idea de millorar la qualitat de vida de la ciutadania aprofitant les aportacions socials positives de la tecnologia aplicada.

(Ramon Fons és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


       

18 de març de 2015

La Rambla de BTV amb Bonet, Arasa, Vich, Blanco i ColominesAquest dimarts hem coincidit a la tertúlia de La Rambla de BTV, que presenta Daniel Domenjó, amb Laia Bonet, Daniel Arasa, Ignasi Vich, Ignacio Blanco i Agustí Colomines. Hem parlat sobre la sentència del setge al Parlament de Catalunya i de la precampanya de les eleccions municipals de Barcelona, així com de la polèmcia per la presència d'estelades en espais públics. Aquest és el vídeo del programa.

       

18 de març de 2015

Laureà Folch

Laureà Folch

FOLCH, Laureà @LaureaFolch (Barcelona, 1969). Fins al febrer del 2015 ha estat regidor de Comunicació, Atenció al Ciutadà i Noves Tecnologies a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per CiU, i actualment és director d'estratègia digital d'@Asepeyo i 'social media manager' a @Sternalia. Treballa a la xarxa des de 1995, en projectes per a empreses com Vilaweb, Caixa Catalunya, TV3 Interactiva i, en l’actualitat, Asepeyo. Entre 2006 i 2007 va presidir el Capítol Català de la Internet Society (ISOC-CAT). L’any 2000 va crear UMTSforum.net, portal de referència sobre tecnologies mòbils. El 2004 va impulsar el primer moblog —mobile weblog— a l’Estat amb UMTSforum.net, que permetia enviar imatges i vídeo a blogs des de dispositius mòbils, segons consta al llibre 'La blogosfera hispana: pioneros de la cultura digital'. El 2005 Vilassar Ràdio i Vilaweb Vilassar van oferir els primers serveis de podcast a Catalunya. El 2007 va implantar i apostar per les xarxes socials a l’administració local. El 2012 va promoure, amb d’altres internautes com el periodista Albert Cuesta, la campanya perquè Twitter traduís l’eina al català. Entre els reconeixements rebuts destaquen: Premi B2B Cambrescat amb Asepeyo (2005), Premi Blogs Catalunya al millor blog en formats audiovisuals (2009), finalista del Shorty Awards amb el Twitter de l’Ajuntament de Vilassar de Mar (2011), Premi Innova de Comunicació de la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Vilassar de Mar (2012), i finalista Shorty Awards amb el Twitter de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, guanyador de la fase Vox Populi (2013).

(Laureà Folch és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


       

17 de març de 2015

Junqueras i Molinero a TV3 i 8tvEl periodista Josep Cuní ha entrevistat Oriol Junqueras i Justo Molinero pel llibre Revoltats, Sublevados, a 8tv. Aquest matí, el periodista Lídia Heredia també els ha entrevistat a TV3.


       

17 de març de 2015

'No estaba muerto, estaba de parranda'

Enmig d'una tempesta espectacular entre Convergència i Unió i amb una Assemblea Nacional Catalana sacsejada pels debats interns i la seva forçada renovació al capdavant, Esquerra Republicana de Catalunya ha aconseguit un acord de mínims, ampliable a altres formacions polítiques, en el full de ruta que s'hauria d'aplicar en cas que les forces independentistes sumessin majoria absoluta al Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre. Govern d'unitat, declaració independentista, procés constituent i ratificació a les urnes. Convergència, sense Unió, i això no sembla anecdòtic, ha signat amb ERC aquest full de ruta després de la recent aprovació dels pressupostos per al 2015 per part de la federació governant i el principal grup parlamentari a l'oposició.

Si no visquéssim a Twitter, si no tinguéssim milers d'impactes informatius diaris, flaixos a cada moment, rumors per aquí, missatges per allà, intoxicacions intencionades, etcètera, això que acabo d'explicar al primer paràgraf semblaria clarament una passa més, endavant s'entén, en el procés independentista. Convergència i Esquerra, juntament amb Esquerra Unida i Alternativa i el Moviment d'Esquerres, com a partits polítics, i Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència com a societat, diguem-ne, civil, han avalat aquest document. A les portes de la campanya de les eleccions municipals i ficats com està el país en el tsunami demoscòpic amb epicentre a la capital de l'Estat espanyol, aquest full de ruta suposa un punt d'inflexió que, si els propis interessats volguessin, es podria projectar com un desmentiment d'aquells que donen 'el procés' per mort.

(Article publicat a Tribuna Catalana)


       

17 de març de 2015

Lluís Foix

El periodista Lluís Foix

FOIX, Lluís @llfoix (Rocafort de Vallbona, 1943). Periodista. Va dirigir La Vanguardia i va ser responsable de la versió digital, amb el també periodista Txema Alegre de redactor en cap. El maig de 2004 va obrir el seu blog, essent dels primers periodistes catalans amb bitàcola, molt dedicada a l’anàlisi política i internacional.

(Lluís Foix és un dels 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)


       

fotos

10J

Diumenge, 11 jul.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2015, Saül Gordillo     Crèdits