bloc sense fulls

13 de novembre de 2016

Vídeo de la presentació del projecte de Catalunya Ràdio al ParlamentIntervenció en la sessió de control del Parlament de Catalunya a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per explicar el projecte de Catalunya Ràdio, aquest divendres 11 de novembre. Vídeo penjat al blog En sintonia.
 

       

13 de novembre de 2016

Entrevista a La Veu del País ValenciàAMIC Entrevista amb Saül Gordillo from amic on Vimeo.


Aquesta és l'entrevista que em va fer Joan Salicrú (Clack) per a La Veu del País Valencià i per als mitjans locals i comarcals vinculats a l'AMIC: "Que se li demanin tantes coses a Catalunya Ràdio és un estímul"
 

       

13 de novembre de 2016

Entrevista a Ràdio VilablareixAquest és l'àudio de l'entrevista que em va fer Dídac Romagós de Ràdio Vilablareix. Ha estat un plaer visitar aquesta emissora local, referent de la ràdio de proximitat, i conèixer en Dídac, a qui seguia per les xarxes arran de la seva activitat 2.0.

 

       

12 de novembre de 2016

30è aniversari de Catalunya Música al TN Vespre de TV3Aquesta és la notícia del TN Vespre de TV3 de dilluns, 7 de novembre, dia que van començar els actes de celebració del 30è aniversari de Catalunya Música, amb un concert commemoratiu de la primera emissió.

Articles relacionats:
30 anys de Catalunya Música mirant endavant
Catalunya Música, l'aniversari d'una estructura d'estat
30 anys de Catalunya Música
 

       

12 de novembre de 2016

Vídeo de la ponència inaugural de la Catosfera 2016Aquest és el vídeo de la ponència inaugural de la Catosfera 2016, el 13 d'octubre al Centre Cultural La Mercè de Girona, amb una taula rodona presentada per la periodista i presentadora de Catalunya Ràdio Mariola Dinarès i amb la participació de l'enginyer informàtic i empresari Josep Maria Ganyet i l'antropòleg i empresari de Roca&Salvatella Genís Roca. Aquesta és la intervenció que vaig fer per explicar el projecte digital de Catalunya Ràdio a la Catosfera 2016. En aquests enllaços hi trobareu tots els vídeos de la Catosfera 2016 i també totes les fotos de la Catosfera 2016.
 

       

7 de novembre de 2016

30 anys de Catalunya Música

Catalunya Música obre aquest dilluns els actes de celebració del seu trentè aniversari amb un doble objectiu: reivindicar el passat i encarar el futur amb energia renovada. Durant els propers mesos lluirem la feina feta durant aquestes tres dècades per normalitzar la música clàssica en català a la ràdio, així com el suport de l'emissora pública al sector cultural i la internacionalització dels concerts que es fan al país i que enregistrem cada temporada. Catalunya Música, lluny del cofoisme, assumeix el repte de reinventar l'emissora en els continguts i formats i de fer-la sostenible econòmicament en un context de canvis profunds dels hàbits de consum musicals, molt marcats pels nous canals de distribució i la digitalització. És per això que proclamem que, de la mateixa manera que Catalunya Ràdio ha apostat pel lideratge i la recuperació dels nivells de prestigi i rellevància social que tenia històricament, l'emissora de clàssica ha de fer un pas endavant en la popularització i proximitat, amb un llenguatge i to que trenquin estereotips. Igual que hem llençat l'etiqueta #CatRàdioEsMou, ara diem que #CatMúsicaEsMou perquè l'oferta cultural del grup d'emissores públiques és àmplia i potent, i perquè només des de l'ambició per arribar a la màxima audiència es pot complir la missió de servei públic per promocionar la música i la cultura del (i al) nostre país.

Catalunya Música és des del 2009 això que ara s'anomena una "estructura d'Estat" en la mesura que gràcies a la seva presència a la Unió Europea de Radiodifusió (UER) permet projectar internacionalment un centenar de concerts enregistrats a les principals sales i auditoris de tot Catalunya, molts d'ells amb presència d'obres de compositors catalans i intèrprets del país. Aquests concerts que Catalunya Música posa en circulació a la UER reben més de 600 peticions de les emissores associades i tenen una audiència potencial, cadascun d'aquests concerts, de 7 milions d'oients. La UER cobreix Europa i també països associats d'Amèrica i Àsia, i Austràlia. Els concerts que Catalunya Música distribueix a través d'aquesta potent xarxa d'emissores de ràdio es basen en els criteris de qualitat, territorialitat, recuperació de patrimoni musical i projecció de nou talent. Catalunya, doncs, figura entre els 20 primers dels 86 països integrants d'aquesta xarxa d'emissores pel que fa a aportació de continguts.

Un concert de la Fundació Victòria dels Àngels –el 10 de maig de 1987 Catalunya Música va començar les emissions amb una actuació de la soprano- serveix aquest dilluns per donar el tret de sortida a la celebració dels 30 anys de l'emissora. Durant els propers mesos es faran diverses activitats, com concerts, l'edició de discos i accions amb els nostres oients, i durant la temporada 2016-17 l'antena experimentarà una evolució que haurà de desembocar en una nova manera de difondre la música clàssica. Volem ser propers i aprofundir en la voluntat de servei amb els agents i les institucions culturals, però sobretot aspirem a trobar la fórmula màgica per apropar i popularitzar la música clàssica entre nous públics i l'audiència més jove. No és una aspiració menor, però entenem que Catalunya Música hauria d'ampliar l'audiència -actualment tenim 50.000 oients fidels, segons els últims estudis difosos- i créixer en el consum digital, que se situa al voltant de les 20.000 reproduccions mensuals. Si #CatRàdioÉsCultura i #CatMúsicaEsMou, aquestes xifres haurien de créixer a partir d'aquesta temporada.

La nova direcció de Catalunya Ràdio s'ha compromès des de la seva arribada amb l'obtenció d'ingressos per poder tancar l'actual exercici pressupostari sense dèficit i evitar algunes mesures que semblaven ineludibles. En aquest sentit, la celebració dels 30 anys de Catalunya Música ha permès arribar a un acord amb la Fundació Bancària la Caixa amb motiu de l'aniversari de l'emissora. És per aquest motiu que agraïm la implicació i sintonia aconseguida amb el seu director general, Jaume Giró, des del moment en què vam exposar la voluntat de rellançar Catalunya Música, així com la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el concert d'aniversari de l'emissora organitzat per la Fundació Victòria dels Àngels. Una commemoració de tres dècades d'emissions diàries, totes les hores del dia, tots els dies de l'any, mereix també un agraïment i felicitació als treballadors de Catalunya Música, que han fet d'aquest projecte apassionant gairebé una aposta i un compromís vital. Però el principal agraïment és amb els oients que han establert un vincle emocional amb Catalunya Música al llarg d'aquests anys, i que el continuaran conservant a través de la FM, la web, l'aplicació mòbil o les xarxes socials. A tots i cadascun d'ells, moltes gràcies per formar part de la família de Catalunya Música.

(Article publicat a Nació Digital)
 

       

7 de novembre de 2016

Catalunya Música, l'aniversari d'una estructura d'estat

Catalunya Música és des del 2009 això que ara s’anomena una ‘estructura d’estat’. L’emissora de música clàssica de Catalunya Ràdio forma part de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) i projecta internacionalment un centenar de concerts enregistrats a les principals sales i auditoris de tot Catalunya, molts dels quals amb presència d’obres de compositors i intèrprets del país. Aquests concerts que Catalunya Música posa en circulació a la UER reben més de 600 peticions de les emissores associades i tenen una audiència potencial, cadascun d’aquests concerts, de set milions d’oients. La UER cobreix Europa i també països associats d’Amèrica i Àsia, i Austràlia. Els concerts que Catalunya Música distribueix a través de la UER es basen en els criteris de qualitat, territorialitat, recuperació de patrimoni musical i projecció de nou talent. Catalunya, doncs, figura entre els 20 primers dels 86 països integrants d’aquesta xarxa d’emissores pel que fa a aportació de continguts.

Aquest recordatori ve a tomb del trentè aniversari que Catalunya Música comença a celebrar avui amb un doble objectiu: reivindicar el passat i encarar el futur amb energia renovada. Durant els mesos vinents lluirem la feina feta aquestes tres dècades per normalitzar la música clàssica en català a la ràdio, com també el suport de l’emissora pública al sector cultural i la internacionalització dels concerts que es fan al país i que enregistrem cada temporada. Catalunya Música, lluny del cofoisme, assumeix el repte de reinventar l’emissora en els continguts i formats i de fer-la sostenible econòmicament en un context de canvis profunds dels hàbits de consum musicals, molt marcats pels nous canals de distribució i la digitalització. És per això que proclamem que, de la mateixa manera que Catalunya Ràdio ha apostat pel lideratge i la recuperació dels nivells de prestigi i rellevància social que tenia històricament, l’emissora de clàssica ha de fer un pas endavant en la popularització i proximitat, amb un llenguatge i un to que trenquin estereotips. Igual que hem llançat l’etiqueta #CatRàdioEsMou, ara diem que #CatMúsicaEsMou perquè l’oferta cultural del grup d’emissores públiques és àmplia i potent, i perquè només des de l’ambició per arribar a la màxima audiència es pot complir la missió de servei públic per promocionar la música i la cultura del (i al) nostre país.

Un concert de la Fundació Victòria dels Àngels —el 10 de maig de 1987 Catalunya Música va començar les emissions amb una actuació de la soprano— serveix aquest dilluns de tret de sortida de la celebració dels 30 anys de l’emissora. Durant aquests mesos vinents es faran activitats diverses, com ara concerts, edició de discos i accions amb els nostres oients, i durant la temporada 2016-17 l’antena experimentarà una evolució que haurà de desembocar en una nova manera de difondre la música clàssica. Volem ser propers i aprofundir en la voluntat de servei amb els agents i les institucions culturals, però sobretot aspirem a trobar la fórmula màgica per a acostar i popularitzar la música clàssica entre nous públics i l’audiència més jove. No és una aspiració menor, però entenem que Catalunya Música hauria d’ampliar l’audiència –actualment tenim 50.000 oients fidels, segons els últims estudis difosos– i créixer en el consum digital, que se situa al voltant de les 20.000 reproduccions mensuals. Si #CatRàdioÉsCultura i #CatMúsicaEsMou, aquestes xifres haurien de créixer a partir d’aquesta temporada.

La nova direcció de Catalunya Ràdio s’ha compromès des de la seva arribada amb l’obtenció d’ingressos per poder tancar l’actual exercici pressupostari sense dèficit i evitar algunes mesures que semblaven ineludibles. En aquest sentit, la celebració dels trenta anys de Catalunya Música ha permès d’arribar a un acord amb la Fundació Bancària la Caixa amb motiu de l’aniversari de l’emissora. Una commemoració de tres dècades d’emissions diàries, totes les hores del dia, cada dia de l’any, mereix també un agraïment i una felicitació als treballadors de Catalunya Música, que han fet d’aquest projecte apassionant gairebé una aposta i un compromís vital. Però el principal agraïment és amb els oients que han establert un vincle emocional amb Catalunya Música al llarg d’aquests anys, i que el continuaran conservant a través de la FM, la web, l’aplicació mòbil o les xarxes socials. A tots i cadascun, moltes gràcies per formar part de la família de Catalunya Música.

(Article publicat a Vilaweb)
 

       

4 de novembre de 2016

30 anys de Catalunya Música mirant endavantLa nova direcció de Catalunya Ràdio va assumir el repte de tornar a situar l’emissora als nivells de prestigi i lideratge que l’havien caracteritzat històricament. Quan vam iniciar aquesta nova etapa, marcada per l’etiqueta #CatRàdioEsMou, ens vam comprometre a tirar endavant el rellançament del conjunt de les emissores de Catalunya Ràdio. Amb iCat hem celebrat el desè aniversari aquest 2016 reivindicant la seva marca i trajectòria i aconseguint el compromís d’un retorn no gaire llunyà a la FM. Catalunya Informació, amb el projecte de la nova redacció d’informatius a l’horitzó i el projecte d’integració digital en marxa, ha començat una temporada marcada per l’aposta territorial. Ara li toca a Catalunya Música celebrar un aniversari gens menor, el trentè, amb uns actes de celebració prou potents, una redefinició de la seva graella i l’objectiu de renovar-se profundament per encarar els propers anys amb un model sostenible econòmicament i viable com a proposta cultural genuïna i imprescindible.

Vam dir que l’emissora gran, Catalunya Ràdio, ajudaria les ‘germanes petites’, i que la interrelació de continguts i marques seria fonamental en la revifalla de #CatRàdioEsMou. Vam dir que la cultura i la música, tant la d’iCat com la de Catalunya Música, formarien part d’aquesta proposta arrelada al servei públic i la complicitat amb els agents culturals. Vam advertir que concebríem els programes com a continguts i les emissores com a marques que posin en valor una àmplia oferta radiofònica i audiovisual assumint nous canals de distribució que, inevitablement, havien de servir per aixecar el cap i recuperar rellevància i influència social en un país que comunicativament havia canviat els últims anys enmig d’una revolució digital que tot ho regira. I som a principis de novembre i aquest dilluns, dia 7, comença la celebració del 30è aniversari de Catalunya Música amb una presentació que farem a les 12 del migdia a CaixaForum oberta a tots els treballadors de l’emissora, amb convocatòria de premsa i l’assistència de representants de les principals institucions del sector, com la Fundació Victòria dels Àngels, Palau de la Música, Gran Teatre del Liceu, L’Auditori, Orquestra Simfònica del Vallès, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Warners Classics i Capella de Ministrers, entre d’altres.

Dilluns mateix, a les 8 del vespre, al pavelló de Sant Rafael del Recinte Modernista de Sant Pau, se celebrarà el primer acte del 30è aniversari de Catalunya Música, amb un concert commemoratiu organitzat per la Fundació Victòria dels Àngels. Des de les 6 de la tarda s’emetrà en directe des del recinte modernista el programa de Catalunya Música ‘Assaig general’, i a les 8 del vespre enllaçarà amb l’inici del concert, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, del director general de la Fundació la Caixa, Jaume Giró, i de la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach. Serà el tret de sortida a la commemoració de l’aniversari de Catalunya Música, que s’allargarà fins a finals del 2017 i que compta amb la Fundació ‘la Caixa’ com a entitat patrocinadora. Aquesta direcció s’ha compromès no només amb la revitalització dels continguts, sinó també amb l’obtenció d’ingressos que garantissin tancar l’exercici sense dèficit. I gràcies a l’acord aconseguit amb la Fundació 'la Caixa', a qui agraïm la plena sintonia a l’hora de valorar el paper rellevant de Catalunya Música, disposarem dels ingressos que ens estalvien haver d’aplicar algunes retallades que semblaven ineludibles.

Volem que la celebració dels 30 anys de l’emissora de clàssica de Catalunya Ràdio serveixi per donar-li un impuls i apropar la seva oferta a nous públics, fent-la més propera i atractiva. Volem que #CatRàdioEsMou s’encomani també a #CatMúsicaEsMou i que el conjunt de treballadors de l’emissora de clàssica pugin al vaixell de la reinvenció i modernització a partir de la nova programació i de les activitats que al llarg dels propers mesos haurien de servir per reivindicar-se mirant al futur. Comptem amb tots vosaltres! 

(Post publicat al blog En sintonia)
 

       

22 d'octubre de 2016

Catalunya Ràdio serà present al Museu de la Ràdio Luis del OlmoCatalunya Ràdio serà present al museu de la ràdio que el famós locutor, periodista i empresari rafiofònic Luis del Olmo té a Roda de Berà. Aquesta setmana ens hem reunit i he fet entrega a Del Olmo d'una imatge de la presentació de la nova temporada, que lluirà a les instal·lacions municipals d'aquest museu impulsat per qui va ser la veu durant molts anys del programa 'Protagonistas'. Agraeixo a Del Olmo el seu interès i l'afecte mostrat durant les converses i la trobada d'aquesta setmana. Que Catalunya Ràdio sigui 'protagonista' al Museu de la Ràdio Luis del Olmo és un honor per a nosaltres. Gràcies, Luis.Aquesta setmana també ens hem trobat amb el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, que ens ha exposat els projectes del seu mandat, que acaba de renovar, i amb qui hem començat a treballar línies de col·laboració amb Catalunya Ràdio. La nostra és l'emissora 'més esportiva de Catalunya' i com a servei públic i garantia de proximitat s'ha proposat treballar amb la UFEC, que té entre mans molts projectes importants per a l'esport, la vida associativa i el país.
 

       

22 d'octubre de 2016

Catalunya Ràdio, líder en català a internet
Catalunya Ràdio és la ràdio en català líder a internet, segons les dades de ComScore del setembre. El lideratge es basa en els 164.000 usuaris únics que han consumit continguts de Catalunya Ràdio des de mòbils i ordinadors. El lideratge de setembre coincideix amb l'arrencada de la nova temporada de l'emissora, que ben aviat estrenarà aplicació mòbil i canvis a la web.

Nació Digital: Catalunya Ràdio, emissora en català líder a Internet
CCMA: Catalunya Ràdio, líder de la ràdio en català a internet, i TV3, la més vista
Comunicació 21: Catalunya Ràdio prepara una graella exclusivament digital
 

       

darrers comentaris

fotos

Toni Gordillo

Diumenge, 24 feb.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2016, Saül Gordillo     Crèdits