bloc sense fulls

Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat omplen el cap de setmana amb programes fets a casa

Dijous, 16 d'abril de 2020 19:00 hEl teletreball i l'anomenada 'ràdio confinada' són, probablement, una de les oportunitats i de les lliçons que haurem de treure de la crisi del coronavirus. Aquest cap de setmana Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat recuperen part de la seva programació habitual gràcies al teletreball i a l'enregistrament d'alguns continguts des de casa dels realitzadors. El retorn de bona part dels programes de Catalunya Ràdio i de les emissores musicals iCat i Catalunya Música serà aquest cap de setmana una realitat gràcies a l'esforç que molts dels nostres professionals i col·laboradors estan fent per adaptar-se a les noves circumstàncies, i especialment gràcies a la feinada i imaginació que hi posen els tècnics de la casa, que aquests dies fan (encara més) miracles amb connexions en directe, línies i gravacions.

Quines novetats ofereix el Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio aquest cap de setmana? No són poques. Aquest divendres a les 23.00 hores torna a l'antena La finestra indiscreta d'Àlex Gorina feta des del confinament. També torna a l'antena Les dones i les dies de Montse Virgili, aquest dissabte a les 23.00. Teletreball i confinament. Els de Gorina i Virgili s'afegeixen a programes com Ciutat Maragda de David Guzmán (dissabte, 20.00 hores), que ja s'emet des de l'inici de la crisi gràcies al teletreball i com a suport especial a l'emergència cultural arran del coronavirus. L'altre programa fet des de casa és Revolució 4.0 de Xantal Llavina, que aquest cap de setmana guanya un dia més d'emissió (dissabte i diumenge a les 22.00 hores) per l'èxit del consultori laboral per a petites empreses, emprenedors i autònoms que vam engegar la setmana passada.Dissabte i diumenge a les 16.00 hores (la mateixa franja horària que de dilluns a divendres), reemetem un dels triomfs de la 'ràdio confinada' de Catalunya Ràdio que està fent molt bon servei públic, el 'Popap escolar' de Mariola Dinarès adreçat als alumnes i la comunitat educativa. Una aposta, un programa nou de fet, que vam fer a la ràdio pública des dels primers dies de confinament gràcies a la versatilitat de Dinarès i del seu equip, i que ha tingut una excel·lent rebuda entre l'audiència, els estudiants i els educadors.

Catalunya Música es puja al carro dels programes confinats

Aquest cap de setmana Catalunya Música incorpora a la seva graella dos programes fets des del confinament dels nostres col·laboradors i realitzadors. Tornaran a sonar per Catalunya Música Els homes clàssics d'Albert Galceran i Pedro Pardo, i El taller del lutier de Pere Andreu Jariod, coincidint amb el cinquè cap de setmana de confinament. 'Els homes clàssics' torna a la graella de Catalunya Música amb un format elaborat des de casa, aquesta diumenge a les 10 del matí, un horari que connecta amb el programa especial 'Afinats' que l'equip de Catalunya Música fa cada dia confinadament de dilluns a divendres. Galceran i Pardo ens portaran, diumenge a les 10.00 hores, un programa en què maridaran música i literatura a les portes d’un 23 d’abril que enguany serà molt diferent. 'El taller del lutier' acompanya els oients de Catalunya Música cada setmana des de fa cinc temporades, i dissabte a les 10.00 hores tornarà a l'antena gràcies al teletreball del nostre col·laborador Jaroid.Catalunya Música ha fet un gran esforç en aquestes circumstàncies excepcionals. Des del 6 d'abril, cada dia a les 10.00 hores, emet el programa especial de confinament 'Afinats', un magazín matinal a cinc veus elaborat des de casa amb l’objectiu d’obrir una finestra d’actualitat i proximitat amb els oients de Catalunya Música mentre duri aquesta etapa de confinament i la graella del canal no pugui oferir la programació habitual. 'Afinats' ofereix continguts que van des de les històries sobre obres clàssiques que ens porta Joan Vives fins a les entrevistes d’Albert Torrens a personatges de l’actualitat, passant pels reportatges sobre músiques del món de Marta Lanau o el joc musical que proposa diàriament Olga Cardús. Tot plegat coordinat i presentat per Ester Pinart.

iCat es creix en el confinament

Si hi ha una emissora que ha demostrat capacitat d'adaptació a l'entorn i potència per superar les adversitats, aquesta és iCat, que des de la segona setmana de confinament emet diàriament a les 9.00, amb reemissió a les 18.00 per iCat i a les 22.00 per Catalunya Ràdio, un programa pensat per ajudar el sector cultural, iCat a casa, que presenta Albert Miralles posant en valor totes les veus i el talent de l'emissora. 'iCat a casa' ha estat el punt de trobada de l'escena musical i cultural del país aquests dies, més enllà de les accions individuals a les xarxes socials, que han estat moltes i prou rellevants. Miqui Puig ha fet els seus Pista de fusta confinats cada dia, sense fallar, i a aquest tipus de format s'hi sumen aquest cap de setmana altres programes d'iCat que tornen a la graella del cap de setmana gràcies al teletreball dels col·laboradors de l'emissora. Tornen a la programa d'iCat aquest cap de setmana Sona 9 de Lluís Gendrau, Jazz Watussi de Dani Nel·lo i Casa Babylon de Marc Isern i Rubèn Sierra, i de Songhunter de Raül Hinojosa, i ho fan en el seu horari habitual, i sempre disponibles a l'app i la web.Agraïments

Sempre faig agraïments als professionals, ho he fet des del primer dia d'aquesta crisi, però aquest cop voldria reconèixer i agrair la feina que fan els caps de continguts i coordinadors de les emissores musicals i culturals, per treure energies i imaginació i aconseguir que tants companys i companyes puguin mantanir-se a l'antena i en l'entorn digital actius i presents des del primer dia malgrat les adversitats. Confinament, teletreball, però també molt de talent i un compromís extraordinari de part de tothom, però canalitzat i coordinat per animals de ràdio i grans professionals com Jordi Borda, Santi Faro, Laura Marín, Carles Aledo i Pilar Cugat. Que aquest cap de setmana Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat ofereixin els continguts que oferiran assemblant-se tant a la graella habitual en un context tant excepcional i advers és, en molt bona part, gràcies a ells. I que en l'entorn digital això sigui visible i més útil que mai, és mèrit també de l'equip que coordina Ferran Auberni. A tots ells, i a tots els professionals i col·laboradors de la casa, moltes gràcies. Agraïment i admiració.

(Post publicat al blog En sintonia)
 

        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

ACN

Dimarts, 22 set.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits