bloc sense fulls

Sis anys de la Llopasfera

Dilluns, 9 de juliol de 2012 10:00 hQuan fa sis anys vam començar a reunir-nos en un sopar la gent de Calella que escrivíem blocs poc ens podíem imaginar que la trobada informal donaria pas a una jornada digital d'alta volada, amb degustació gastronòmica inclosa. Ho ha escrit Carles Pascual, periodista matiner de Catalunya Ràdio que dedica la resta del dia a fer de cronista de la ciutat aprofitant la potència de la xarxa. Del sopar d'amics a la degustació per als assistents, ha deixat dit amb encert. Jo diria més. Dels blocs minoritaris a les tecnologies digitals que transversalment han conquerit tots els sectors. L'èxit de la Llopasfera 2012 és que supera l'àmbit dels periodistes i polítics i s'endinsa en racons impensables. De l'ensenyament a la guingueta de platja, de la geolocalització a la televisió pública per ip. La diversitat és gran, i els perfils dels ponents d'enguany són tan pluridisciplinars que la jornada 'llopasfèrica' d'aquest estiu posa de manifest dues coses molt rellevants. La primera, que a Calella hi ha un munt de persones que hi han entrat amb força a les tecnologies de la informació i el coneixement. D'àmbits diversos, amb objectius també diverses. Aquesta transversalitat demostra que ja hem guanyat. Que internet és una xarxa d'ampli espectre, que és d'utilitat per a tothom. L'escletxa digital es va tancant, i la conquesta és intergeneracional i interclassista. Estem fent el cim.

La segona, que aquestes eines són en mans de la bona gent de la població. La Llopasfera va agrupant, edició rere edició, la millor gent de Calella. Són bons professionals, bons ciutadans i bones persones que usen la xarxa per donar el millor de si mateixos, per revertir-ho en la comunitat i anar fent taca d'oli. He citat en Pascual, però no voldria oblidar-me els inspiradors de les jornades Josep Barri i Jordi Verdura, calellencs que s'endinsen a les eines 2.0 i que les aprofiten amb totes les seves possibilitats. Aquest no parar mai, aquesta sensació de reinvenció constant, estableix amb els amics 'llopasfèrics' un vincle permanent. Podeu estar tot l'any saludant-vos pel carrer Església un momentet, de passada, però la connexió continuada a través de la xarxa i la cita anual obligada, i necessària, de la Llopasfera fa que la relació tingui tot el sentit del món. El pica-pica, l'entrepà i la cerveseta posteriors són l'excusa per anar revalidant la complicitat digital, que va més enllà del tacticisme imperant en els entorns analògics.

Felicitats als ponents d'enguany, i als organitzadors, especialment en Jordi Verdura, en Josep Barri i en Christian Negre. També a l'Alfred Lieury per les seves fotos, i als establiments que han col·laborat en un 'networking' final d'exquisidesa gastronòmica. Tot això, "a cost zero", com diria una personalitat inexplicablement absent a la jornada. Sis anys, i cada cop el llistó és més alt!

(Article publicat a Maresme 360)
        comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

22-M Calella

Diumenge, 22 mai.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits