bloc sense fulls

Les coses bones que tenim

Dijous, 3 de febrer de 2011 20:00 h

Santes2010 229


Són temps difícils, d'incertesa i desorientació. El polític que ofereixi seguretat, transmeti confiança i sàpiga aguantar l'envestida se'n sortirà. La crisi de l'estat del benestar i el sacseig dels esquemes esquerra-dreta els han deixat fets miques. The party is over, deia The Economist amb un brau agenollat en portada en relació amb l'economia espanyola. A Catalunya falten mans per aturar l'envestida antiautonomista que ve de la Villa y Corte. Caixes, administració, model territorial... tot és sota un debat estressat i compulsiu per intentar fer alguna cosa. Després de les caixes, la cantarella apunta al mapa municipal i els consells comarcals. Víctimes de laboratoris d'idees com la FAES, els nostres constructors de frames van perduts. Talla per aquí i retalla per allà.

La legislatura passada el Parlament va ser incapaç de formular una llei electoral pròpia i es va quedar a mig camí amb les vegueries, sense poder redibuixar el mapa territorial. El tacticisme i la manca de valentia van frustrar un gran progrés, i ara que van mal dades toca aturar les vegueries i obrir un meló induït des de Madrid: hi ha massa municipis, sobra administració de segon nivell, cal aprimar i racionalitzar, diuen. La clau no és volatilitzar ajuntaments, consells comarcals o diputacions, sinó fer-los més eficients i útils pensant en la ciutadania i les necessitats del país. Però, ai las, això no és tan fàcil i resulta menys lluït.

Mentrestant, els creatius ens apugen l'autoestima. Sort en tenim dels anuncis d'Estrella Damm que fan repàs de “les coses bones que tenim”. Aquest país és imbatible. La potència exportadora fora de l'Estat (un 25% del total espanyol) creix un 20% i s'obre al món. Per primer cop, Catalunya exporta arreu del món com el que factura a la resta de l'Estat. Els últims 8 anys, els estudiants d'Erasmus han augmentat un 45% a Catalunya. Els nostres cuiners, amb el rècord històric de 61 estrelles Michelin, organitzen seminaris a Harvard. El català s'ensenya en 120 universitats de 31 països, i el .cat és l'únic domini d'una llengua a internet. De dades positives en sobren. Falta un relat, un publicista, si us plau!

(Article publicat al diari Avui.)

        comentaris

No hi ha cap comentari



comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

Nació.cat

Dilluns, 12 oct.
Més fotografies

vídeos

documents






traductor



follow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2017, Saül Gordillo     Crèdits