bloc sense fulls

Parlament 2.0

Dijous, 2 de desembre de 2010 18:00 h

Ernest Benach va prendre dimarts una decisió molt honorable. Després d'anys a la primera línia política, ha decidit deixar pas a una nova generació. En un país en què els ciutadans critiquen els polítics perquè s'aferren al càrrec, la renúncia a l'escó del fins ara president del Parlament de Catalunya és un gest no menor. També és significatiu que ho anunciés a través del seu bloc, una eina que Benach ha fet servir els últims anys per difondre l'activitat institucional i política. Un altre polític ho hauria filtrat a algun mitjà de comunicació, com també hauria abandonat l'activitat a les xarxes socials la mateixa nit electoral. Benach, en canvi, ha demostrat coherència en l'aposta 2.0 fins a l'última de les seves decisions polítiques.

Una manera de procedir que també l'honora, vist el reconeixement que les últimes hores li dispensen els internautes de tota tendència. Si hi ha una qüestió que genera coincidències a l'entorn de la figura pública de Benach és la seva presència activa i sincera en les noves plataformes de la política i el debat ciutadà, és a dir, blocs i xarxes com Twitter i Facebook. El seu mandat de set anys com a president del Parlament passarà a la història com el de la modernització i obertura de la cambra a la participació d'una societat que reclama ser escoltada i tinguda en compte. El Parlament 2.0 que ha impulsat és una de les fites sobre les quals existeix ampli consens. Allò que alguns criticaven de Benach a mode de caricatura, com la seva afició als artefactes tecnològics o l'ús intensiu d'eines digitals, ha acabat marcant el llegat que deixa com a president.

Avui el nostre és un dels Parlaments més ficats en política 2.0, envejat en altres països per l'alt nombre de diputats actius en la nova manera d'entendre la relació amb els ciutadans. La persona que rellevi Benach a la presidència tindrà el llistó molt alt en aquesta matèria. Com que molt probablement serà de la federació nacionalista, només haurà de fer una cosa: mirar com l'equip d'Artur Mas ha afrontat la campanya electoral a les xarxes socials per entendre la importància i el valor estratègic del 2.0.

(Article publicat al diari Avui.)


        comentaris


El detall subilm que l'honoraria seria renunciar al sou que percebrà com a prejubilat sense tenir-ne l'edat ni haver cotitzat el que calia per tenir-lo.

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

ACN

Dimecres, 28 gen.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits