bloc sense fulls

Revolta 2.0 per l'#internauta

Dimecres, 1 de setembre de 2010 20:00 h

Entrevista al programa L'Intrernauta, de Catalunya Ràdio, que dirigeix i presenta Vicent Partal


Les últimes hores a Twitter hi ha una mena de revolta 2.0 per la caiguda de la graella de la nova temporada de Catalunya Ràdio del programa del cap de setmana L'internauta, que aquest setembre hauria arribat als 15 anys. L'etiqueta #internauta treu fum. Era el segon podcast més descarregat de Catalunya Ràdio. Aquest espai setmanal que presentava Vicent Partal com a continuador del mític Jordi Vendrell era el primer de la radiodifusió a tot l'Estat dedicat exclusivament a Internet. Partal feia companyia als que els dissabtes rentaven plats o anaven en cotxe d'un lloc a l'altre escoltant la ràdio tradicional. El periodista de Bétera ho feia envoltat de col·laboradors que feien tertúlia amb convidats vinculats a la xarxa que variaven setmanalment. Era un programa amè, pensat per als oients que no eren superexperts en Internet.

La història del programa i el seu èxit de subscripcions i escoltes a través de la ràdio moderna, la que es fa per ordinador, iPod, iPad, reproductors diversos d'mp3 i altres aparells, ha provocat un cert malestar entre els internautes, que han començat a demanar que el programa se segueixi fent en podcast per Internet, a través de Vilaweb o en l'emissora privada que competeix directament amb la pública líder i motor de la ràdio a Catalunya. Des del 2009, jo formava part del repertori de col·laboradors que un cop al mes trèiem el cap per Catalunya Ràdio per fer companyia a Vicent Partal i parlar "d'Internet i del que la gent fa amb la tecnologia i amb Internet". Amb aquesta rentrée no sentirem allò de "bona vesprada, xiquets i xiquetes", frase amb què Partal arrencava cada dissabte el programa referent de part de la comunitat internauta catalana. Una llàstima.

(Fotografia extreta del Flickr d'Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya.)

        comentaris

M'has fet anar a dormir tard veient els videos Sr. Gardillo. Una abraçada

Calma, calma.... tinc fe que les coses bones no moren mai. Actualment tenim mitjans per tal de que un programa d'aquest calibre no deixi d'emetre's mai i poder seguir gaudint per molt temps d'en Vicent i la colla de col·laboradors que té.

El que no entenc (i procuraré que m'ho expliquin), és aquest afany de voler deixar de fer tot allò que val la pena des de Catalunya Ràdio. Què no veieu que heu perdut oients?

Ànims....

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits