bloc sense fulls

Preocupats per la detenció de l'Ariadna Jové

Diumenge, 7 de febrer de 2010 22:15 h

He estat aquest diumenge en contacte amb el meu germà Ivan [bloc] fent alguna cosa per intentar escampar la notícia de la detenció il·legal per part de l'exèrcit d'Israel de l'Ariadna Jové i la Bridget Chappell, activistes del Moviment de Solidaritat Internacional (ISM) que eren a l'apartament de Ramallah quan en plena nit han irromput els soldats vulnerant la legalitat i els acords internacionals. Es veu que hi ha algun problema amb el visat (estaria caducat), i això justificaria una detenció absolutament desproporcionada i l'ingrés en una presó militar d'Ofer d'aquestes joves catalana i australiana. Ha estat notícia de la jornada. Amb ressò internacional, i ha requerit la intervenció del govern espanyol davant d'Israel demanat explicacions. Israel té intenció de deportar-les, però l'Ariadna s'hi vol resistir. Sembla que ho han aturat. Aquest dilluns un jutge ho decidirà.

Això és un patiment permanent. L'Ivan encara no hi ha pogut parlar. I no sé si la seva família ho ha aconseguit. Diria que no. A veure com acaba tot plegat. Crec que demà es farà una roda de premsa a les 11 del matí a Barcelona, a la sala d'actes de la nova redacció de Vilaweb. Suposo que el millor seria que tornés aviat a casa, però si ella vol continuar i la deixen que continuï. Dic que és el millor perquè els d'aquí ens quedaríem més tranquils, especialment els seus pares, la seva família i l'Ivan, pobre. Egoïsme? Potser sí. Podríem saludar-nos, veure les seves meravelloses fotografies, llegir alguns articles seus més (a L'Accent i Rebelión) i compartir taula i conversa. Parlaríem de què gran està en Marc i la vida passaria plàcidament... allunyats d'una realitat dura, duríssima, on l'Ariadna, guapíssima, ha decidit fer feina i col·laborar. Quines hores!

ACN: L'exèrcit israelià arresta una activista catalana i una australiana a Ramallah
ACN: El govern espanyol demana explicacions a Israel sobre les circumstàncies de la detenció de l'activista catalana
L'Accent: L'exèrcit israelià deté una col·laboradora de L'Accent a Ramallah

        comentaris

Es clar que el comentari es mes que inadequat. Però no cal pas patir, que la cosa sembla casi arreglada. El , o la jutge, que no he entès si era home o dona que s'ha-fet càrrec d'aquest cas, sembla que ni tan sols demanarà l'expulsió de l'Ariadna del territori israelià. Jo em pregunto com hagués actuat un jutge islàmic si la detenció l'hagués fet l'Autoritat Palestina o si a l'Ariadna l'hagués detingut la gent d'Hamas..... Llegir més

Tots i totes amb l'Ariadna!

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

ACN

Dimarts, 25 nov.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2020, Saül Gordillo     Crèdits