bloc sense fulls

Galícia serà la Florida espanyola?

Dimarts, 21 de juny de 2005 01:52 h

Que hagi sortit el secretari d'organització del PSOE, el gallec José Blanco (a la foto), amb tanta convicció i seguretat a dir que el PP de Manuel Fraga ja pot donar per perduda la majoria absoluta i el govern de Galícia, és que ho deuen tenir molt clar. Però jo no les tindria totes. Les pràctiques clientelars i caciquistes del PP gallec són absolutament notòries en el cas de l'electorat emigrant, l'anomenat "resident absent", que és del 12%. Cap broma. Com que la cosa pot anar de quatre vots, com aquell que diu, crec que el vot que es recomptarà dilluns, dia 27, està clarament sota sospita. I més val que aquest vot emigrant, sobretot el que decidirà serà l'americà, no modifiqui el resultat provisional de diumenge, perquè aquí la tindrem liada. La manca de transparència (tot i que avui la Junta Electoral de Pontevedra s'ha afanyat a dir que veu "molt difícil" que hi hagi frau) és notòria. I les campanyes a l'estranger, amb promeses, subvencions i ajuts indignes i regals insultants.

Però Déu vulgui que la cosa quedi com està, i Fraga podrà plegar sortint relativament victoriós, per la porta grossa. El PP, però, tindria un problema seriós, perquè la retirada de Don Manuel reobriria la guerra successòria. Per cert, el sector dur (el de la "boina" de Baltar i Cuiña) pot presentar millors resultats a Ourense que no pas el candidat elegit per Mariano Rajoy (Núñez-Feijoo), que anava per Pontevedra i que es pot convertir en la Florida espanyola, buscant el símil amb la disputadíssima elecció presidencial dels Estats Units entre Bush i Gore. Esperem que Fraga no esdevingui el Bush espanyol, i que José Blanco tingui raó quan diu que l'escó que balla a Pontevedra es quedarà quiet en mans del socialista Emilio Pérez Touriño.

Si finalment el PP superés el PSdG amb més de 8.166 vots en les saques per correu a Pontevedra, la crisi passaria a les files socialistes i nacionalistes. Pérez Touriño va anunciar que es retiraria si no accedia a la presidència de la Xunta en el seu segon intent, i Anxo Quintana no podria amagar amb l'entrada al govern el que resulta innegable: la pèrdua de 4 escons enmig d'un clima intern força tens des que Xosé Manuel Beiras va plegar del màxim òrgan de direcció política del BNG tot dient pestes del fins llavors amic i delfí seu que era Quintana.

La setmana que ens espera serà intensa i divertida.


       
comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2019, Saül Gordillo     Crèdits