bloc sense fulls

De la Catalunya central a la Riera d'Arenys

Dilluns, 23 d'abril de 2007 01:46 h

Ha estat una setmana intensa.

Entrevista a iCat fm sobre el llibre Nació.cat, amb la iniciativa de la recollida de noms a través del web d'Òmnium Cultural. Qui forma part de la catosfera? Encara ets a temps de dir-hi la teva. El llistat de noms apareixerà al llibre, que es publicarà al juny i contindrà un epíleg de Vicent Partal [bloc].

Entrevista a Ràdio Arenys, de la mà del mític Èric Bertran [bloc], amb Xavier Mir [bloc] i el conductor del programa, Carles Mesa. Ràdio municipal a peu de Riera, en un dissabte de mercat amb l'ambient de Sant Jordi imperant. Mercat, llibres i ràdio a l'aire lliure. Magnífic per a un migdia de dissabte.

El dia abans, divendres, presentem al Petit Parcir de Manresa el llibre L'Estatut. Km 0, del col·laborador de l'ACN a Madrid Pere Gendrau. La presentació esdevé reflexió profunda i crítica de l'"on estem i cap a on volem anar". Allà conec l'Anna Gorchs, periodista companya de feina, i el blocaire republicà Moisès Rial, de Puig-reig. Em preocupa el pessimisme col·lectiu. Però el sopar posterior convida a l'optimisme. Conec, entre d'altres, personatges potents i interessants com Marcel Mateu, professor de dret constitucional de la UAB, i l'ànima de la Llibreria Parcir. La tourné (del llibre) del cronista Pere Gendrau per la Catalunya central, amb el seu llibre sota el braç i la xupa Matrix inconfusible, és un exercici d'introspecció nacional.

Ni Manresa ni Berga (on dissabte en Pere va presentar el llibre amb Joan Puigcercós i Quico Homs, poca broma!) són les caricatures d'allò que algú podria anomenar la "Catalunya catalana" ni l'esperit crític de determinada societat civil va lligat a la depressió col·lectiva. Com diria Ramon Barnils, "la política és massa important per deixar-la en mans dels polítics". I, parafrasejant Jordi Pujol, ara tornaria a tocar "fer país". Mireu les plataformes sobiranistes, les campanyes i l'hiperactivitat blocaire i internauta i ja veureu com les coses s'estan movent.

En Quico Gras em truca per fer-me saber que el Capítol Català de la Internet Society posa en marxa una mena de correu correu ciutadà gratuït vinculat al domini.cat (que està de promoció per Sant Jordi). Tindré l'adreça saul@josoc.cat. Gràcies pel detall, Quico!

En Toni Sellas [bloc], professor de la Universitat Internacional de Catalunya, s'apropa fins a Girona per xerrar una estona i enregistrar una conversa que penjarà al seu bloc de podcast. Aquest periodista de la ràdio que ara sedueix els alumnes a les àules parlant d'Internet i noves tecnologies (nous formats al capdavall, per al periodisme que persegueix les bondats de sempre) s'interessa per l'ACN, Poliblocs, aquest bloc i la catosfera en general. Espero que l'entrevista hagi estat profitosa.

Tot això la setmana que es constitueix el Consell Assessor i Consultiu del Consorci Digital Mataró-Maresme, del qual en formo part com a professional juntament amb els companys Joan Catà, Oriol Ferran [bloc], Pitu Abril i Eva Joan, a qui vaig tenir el plaer de conèixer en aquella àgil i funcional reunió constituent al Consell Comarcal del Maresme presidida per l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron [bloc].

Setmana intensa... i sense esmentar la feina, és clar.       
comentaris

Gran periodista Anna Gorchs!!!! ja la pots cuidar bé i que cobri a l'hora ;)

Saül, Pere, mil disculpes perquè vaig haver de marxar abans que acabés la presentació... Divendres em vaig comprar el llibre i hi estic ben enganxada, a més de conèixer coses noves sobre els intringulis estatutaris i de la moguda política de Madrid, el llibre és una espècie de manual periodístic molt interessant. I sobre això que es respirava cert pessimisme... també ho vaig palpar. No sé per què ara em vénen al cap les declaracions d'aquesta setmana del Maragall...

5 -10 -20 -tots
1comentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

Estocolm

Divendres, 9 oct.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2019, Saül Gordillo     Crèdits