bloc sense fulls

La presentació de Nació.cat a Tortosa

Diumenge, 23 de setembre de 2007 14:29 h

La primera de la tongada de presentacions del llibre [bloc] l'hem fet aquest dissabte a Tortosa, en una sala de l'esplèndida Biblioteca Marcel·lí Domingo [bloc], organitzada per Blocaires Ebrencs i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i en companyia dels referencs de l'Ebresfera Daniel Gil [bloc] i Gustau Moreno [bloc]. Un bust de Marcel·lí Domingo [wiki], icona del republicanisme federalista que va ser mestre, regidor de la ciutat i ministre d'Indústria durant la República, presidia la sala d'actes d'un equipament que revitalitza i dignifica el centre històric de la capital del Baix Ebre.

No érem gaire colla, la veritat. Però l'acte ha estat molt bé, especialment el debat posterior. (Aquí trobareu les fotos de Carme Pla.) A part dels blocaires que m'acompanyaven a la taula, hi han assistit Joan M. Garcia [bloc], Emigdi Subirats [bloc], Carme Pla [bloc] i Jaume Llambrich [bloc]. El cas de Blocaires de l'Ebre és un referent per a la catosfera. És de justícia reconèixer la tasca dinamitzadora del periodista Gustau Moreno. La comunitat de blocaires ebrenca ha sabut coordinar-se i créixer mantenint la qualitat i el rigor. Precisament aquest migdia han signat els papers per a la seva constitució com a entitat.

En acabat, uns quants hem anat a dinar al restaurant Paiolet [web], on Clara Segarra ha cuinat un arròs de bacallà —badalejo— i un altre de peix i marisc extraordinaris. A la taula del costat hi havia el nou alcalde de Tortosa, Ferran Bel, de CiU. Ens hem saludat i s'ha compromès a recuperar les actualitzacions del seu bloc. El flamant alcalde, que va desbancar d'una manera rotunda el seu predecessor i rival a les urnes, el socialista Joan Sabaté [bloc], és una de les revelacions de la federació nacionalista a nivell municipal. Tortosa és una de les ciutats importants del país on CiU i ERC comparteixen govern. Bel, que és un home molt amable i accessible, estava dinant amb el periodista Toni Soler, que participava a Tortosa en un acte contra l'Alzehimer, juntament amb altres persones [notícia].

L'Emigdi m'ha regalat un exemplar del seu llibre Joan Cid i Mulet. Testimoni catalanista d'una ciutat i d'un temps. Joan Cid i Mulet [web] va ser polític i escriptor. A la dedicatòria, l'Emigdi el presenta com "un dels grans catalanistes de la nostra terra". El pròleg és del vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Gràcies pel detall, i gràcies als promotors de l'acte i als assistents.

Aquestes anotacions eren prèvies a l'acte:
Daniel Gil: Apunts per a la presentació de Nació.cat
Gustau Moreno: Saül Gordillo presenta Nació.cat a Tortosa
Joan M. Garcia: Nació.cat
Carme Pla: Presentació del llibre Nació.cat
Jaume Llambrich: Presentació de Nació.cat, de Saül Gordillo

Aquestes anotacions són després de l'acte:
Emigdi Subirats: Presentació de Nació.cat de Saül Gordillo a Tortosa
Carme Pla: Saül Gordillo ens ha parlat de Nació.cat
Joan M. Garcia: Nació.cat a Tortosa
Daniel Gil: Sobre la presentació de Nació.cat
Jaume Llambrich: Presentació del llibre Nació.cat a Tortosa

Segona edició i l'absència de Montilla

El periodista blocaire Eduard Batlle se'n fa ressò de l'esgotament de la primera edició de Nació.cat a l'apunt Nació.cat, segona edició. També s'ha publicat en mitjans digitals.

En l'acte del dia 2 a Barcelona causarà baixa el President José Montilla. El representant de la Fundació puntCAT serà el seu vicepresident i membre de l'IEC Salvador Alegret.


       
comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2019, Saül Gordillo     Crèdits