bloc sense fulls

Catosfera: L'ètica dels blocs amb Varela i Partal

Dimarts, 11 de desembre de 2007 00:01 h

El passat juliol a Londres, durant la meva intervenció en el congrés Cultura i identitat catalana a l'era d'internet, vaig plantejar la necessitat d'establir un codi ètic pels blocs polítics catalans, de lliure adhesió, a mig camí d'un decàleg o d'un segell de qualitat, per aixecar el llistó de la catosfera més polititzada. [Tornant de Londres amb il·lusió renovada (i molts reptes)] La proposta no era pas nova ni inèdita. Ja ho vaig advertir llavors. [Codi o decàleg: anem recapitulant] Però plantejada llavors i allà, en el marc d'un congrés d'internautes catalans a Londres, va tenir un especial ressò i significat.

Setmanes després, dinant a Barcelona amb Marc Vidal [bloc], em vaig haver de sentir dir que la meva proposta era inútil i innecessària, i, més greu encara, que... anava contra la llibertat! Res més lluny de la meva voluntat, pobre de mi. No es tracta de censurar ni regular cap bloc polític, només faltaria. La proposta pretenia —i pretén— establir unes normes bàsiques per evitar que els blocs es perverteixin i esdevinguin arma política d'agressió massiva a la xarxa. I que el blocaire que vulgui, lliurement, s'hi adhereixi com a símbol de qualitat, com a segell de bona pràctica blocaire.

Curiositats de la vida... en Marc Vidal es troba en la frenètica organització de les jornades Catosfera, que ompliran Granollers a finals de gener d'internautes i blocaires d'arreu. Una de les taules rodones, crec que la de la jornada inaugural, estarà precisament dedicada a l'ètica dels blocs, i en Marc em convida a participar-hi. Vaig suggerir els noms de Juan Varela [bloc] i Vicent Partal [bloc] per completar la taula rodona, i la cosa ha reeixit. Crec que serà molt interessant saber què en pensen i què proposen aquests dos grans periodistes digitals. Em fa especial il·lusió coincidir-hi perquè la temàtica de la taula enllaça perfectament amb la proposta que vaig llençar el passat juliol a Londres. Ens veiem a Granollers!


       
comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

El Punt

Diumenge, 13 feb.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2020, Saül Gordillo     Crèdits