bloc sense fulls

Aposta estratègica entre l'ACN i Comunicàlia

Dijous, 22 de gener de 2009 01:11 h


L'Agència Catalana de Notícies (ACN) servirà vídeos editats a les televisions de proximitat vinculades a Comunicàlia, que aquest dimecres ha presentat la seva nova etapa en un acte a Barcelona, sota el títol "2009: un nou impuls en el sector audiovisual" [vídeo] i presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras [wiki]. Amb l'objectiu de donar una resposta més eficaç a les necessitats del sector audiovisual de proximitat, Comunicàlia ha començat l'any millorant els serveis que posa a disposició de les televisions locals associades [eixos de la nova etapa]. L'acord entre l'ACN i Comunicàlia, que reforça la seva graella amb una desena de programes nous, permetrà fer un salt endavant en la relació de l'agència del país amb el sector audiovisual arrelat al territori, que disposaran diàriament d'una desena de notícies d'àmbit nacional tancades i locutades [ACN: L'Agència Catalana de Notícies servirà vídeos editats a Comunicàlia]. Aquesta entesa, que en bona part ha estat possible gràcies al nou director general de Comunicàlia, Joan Vila [bloc], és estratègica per als dos projectes comunicatius, públics tots dos i amb una història que ve d'allà mateix: el Consorci Local i Comarcal de Comunicació.

El consorci que actualment presideix Jaume Gilabert [wiki], president de la Diputació de Lleida, va permetre fa 10 anys el naixement de Comunicàlia  i de l'Agència Catalana de Notícies. L'acord que aquest dimecres ha anunciat Joan Vila [Jornades del Grup de Periodistes Barnils i el cas de Joan Vila] en un acte a la Torre Mapfre amb notable èxit de públic (hi havia molts empresaris, directius i periodistes de l'audiovisual del país) i amb unes vistes nocturnes privilegiades sobre la façana marítima de Barcelona, ha servit per tancar un cercle amb molta lògica i coherència. Comunicàlia i l'ACN es retroben al voltant d'un projecte informatiu diari per al prop de mig centenar de televisions associades a Comunicàlia i que necessiten completar els seus informatius amb continguts nacionals.

L'empenta que li està donant Joan Vila i la nova presidència del consorci està afavorint, a part de l'abandonament del satèl·lit per la tecnologia ip, que més televisions públiques i privades s'hi associïn. És el cas de 4 televisions molt rellevants de capitals catalanes (Lleida, Girona, Mataró i Manresa), fins ara exclusivament vinculades a la XAL, i també de la quinzena d'emissores del grup Televisions Digitals Independents de Proximitat [wiki], que figuren entre les més dinàmiques de les privades independents. L'aposta d'aquest 2009, un any econòmicament complicat i marcat per la transició de l'analògic a la TDT, coincidirà amb una nova graella de Comunicàlia. Aquesta inclou com a novetats fins a deu programes, com ara 'Enderrock TV', 'Kopèrnik' o 'Forma de vida'. A més, recentment Comunicàlia va renovar la seva presència a Internet [ACN: Comunicàlia estrena web amb continguts i disseny renovats].

       
comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

ACN

Dilluns, 2 jun.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2020, Saül Gordillo     Crèdits