bloc sense fulls

Catosfera o CDigital: els internautes fan cap a Granollers

Diumenge, 29 de març de 2009 15:02 hSegona edició de les jornades de la Catosfera [web de l'any passat], que aquest 2009 canvia de nom (ara es diu CDigital) i incorpora internautes i referents de fora de la Internet catalana. Unes jornades que s'han muntat en temps rècord: vint-i-dos dies. L'ànima, el blocaire Marc Vidal, ha volgut convertir la organització de CDigital [Twitter i Facebook] en un repte contrarellotge. S'ha fet a través de la seva empresa Cink, dinamitzadora 2.0 d'empreses, institucions i personalitats que vulguin tenir peu ficat a la xarxa social. Crònica és el diari oficial de les jornades.

Des de la catosfera sobiranista algunes veus han lamentat l'"espanyolització" de les jornades, perquè ja no tenen el marc de referència lingüístic com a prioritari. Novament, la polèmica sobre si catosfera són els blocs escrits en català o escrits a Catalunya al marge de la seva llengua. En aquesta ocasió, però, el programa de CDigital combina ponències que tant es podrien fer a Granollers com o a Badajoz amb ponències molt vinculades a la Internet catalana i als referents de la comunitat catalana a la xarxa. A mi, personalment, em sembla bé la orientació que li dóna en Marc, i això no exclou que la catosfera entesa com a comunitat que s'expressa en llengua catalana a Internet s'agrupi i debati en un altre àmbit. És a dir, la comunitat a l'entorn del domini .cat [wiki].

La inauguració va anar a càrrec del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que és l'únic conseller del Govern actiu al Facebook. Posteriorment van intervenir-hi el president del Parlament, Ernest Benach [bloc i web 2.0], i el blocaire Enrique Dans, que és un dels més influents de la xarxa espanyola. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral [bloc], també ha tingut una presència notable en les jornades.

Sigui com sigui, en Marc Vidal em va convidar per segon any consecutiu, en qualitat de director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) en aquesta segona edició. L'any anterior hi vaig participar moderant una taula sobre codis ètics a la blocosfera, i la proposta va quedar en el calaix. No va prosperar. Aquest dissabte, però, parlàvem de la construcció de la realitat a la xarxa des de l'òptica de les agències de notícies. M'acompanyaven Jaime Estévez [bloc], d'Agora News; i Jennifer Woodard, de VivirLatino; i moderava Daniel Solano [bloc], company en l'arrencada del portal Poliblocs. Vaig reivindicar el paper de l'ACN en el context d'un espai català de comunicació canviant, que poc té a veure amb el de fa deu anys, quan va néixer l'agència.

No us perdeu el videobloc de les jornades.

Recomano l'apunt Catosfera 2009 de Xavier Peytibí.


       
comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

Captures

Dimarts, 31 mai.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2021, Saül Gordillo     Crèdits