bloc sense fulls

Canvis a les direccions dels diaris de Barcelona

Diumenge, 17 de maig de 2009 20:03 h


Canvis direcció El Periódico

El director adjunt d'El Periódico de Catalunya Sebastián Serrano s'ocuparà a partir d'ara de dinamitzar l'edició digital del diari, que dirigeix Rafael Nadal. Serrano mantindrà la direcció adjunta, conjuntament amb Juancho Dumall, que ascendeix a director adjunt. Fins ara havia estat responsable de la secció d'Opinió. El diari tindrà quatre subdirectors: Bernat Gasulla (Informació), Iosu de la Torre (Icult, Esports i Suplements), José Antonio Sorolla (Opinió) i Joan Manuel Perdigó (cap de setmana). Els canvis s'expliquen a El Periódico enforteix la seva direcció. Les cúpules dels diaris de pagament editats a Barcelona estan últimament de moguda.

Aquesta mateixa setmana ha deixat el càrrec de director adjunt de La Vanguardia el periodista Jordi Juan, pocs dies després que anunciés en un programa de TV3 que el diari es faria en català ben aviat [L'èxit de RAC-1 accelera La Vanguardia en català]. El seu article setmanal no va aparèixer dilluns a la secció de Política, i el seu nom va desaparèixer de la manxeta. No recordo haver vist publicada cap nota en el diari, però sí aquesta notícia d'agència a la versió digital. Juan ha fitxat per Spanair, com a responsable de comunicació del nou projecte empresarial que encapçala Ferran Soriano.

Precisament sobre la versió en català de La Vanguardia n'ha parlat el director en funcions de l'Avui, Toni Cruanyes, entrevistat per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) en el marc de les jornades internacionals sobre premsa i multilingüisme a la Unió Europea organitzades divendres i dissabte a Barcelona [ACN: Toni Cruanyes: "La versió catalana de La Vanguardia segur que ens afectaria"]. Un 40% de la propietat de l'Avui recau actualment en el Grupo Godó, editor de La Vanguardia. Cruanyes, que fa pocs mesos va rellevar Xavier Bosch en funcions, també ha avançat en la mateixa entrevista que "no es trigarà gaire" en saber si serà confirmat en el càrrec de director o "si en posen un altre".

Durant les jornades organitzades per la Generalitat de Catalunya i Minority Dailies Association (MIDAS), amb el suport de l'ACN, es va reflexionar sobre el repte dels mitjans tradicionals en l'era digital i en el context de crisi actual. Aquestes són algunes de les informacions facilitades per l'agència:

ACN: La presència del català als mitjans continua per sota de la realitat del país
ACN: Salvador Cardús, premi Midas de periodisme per la defensa i la promoció de la llengua i cultura catalanes
ACN: El català és la 26a llengua amb més presència a la xarxa

       
comentaris

No hi ha cap comentaricomentaris
El comentari s'ha enviat correctament.

fotos

ACN

Dijous, 4 des.
Més fotografies

vídeos

documents


traductorfollow us in feedly

Saül Gordillo
  • ESTIGUES AL DIA!

  •    


© 2019, Saül Gordillo     Crèdits